Как се регистрира кола в Квебек?
Как се регистрира кола в Квебек?
Моля за съвети и линкове (на английски) как се регистрира кола в Квебек.
Въпрос а е следния:
Живея в Онтарио. Искам да си купя кола на старо в Квебек, да я регистрирам и застраховам там, но да я карам в Онтарио. Имам онтарийска шофьорска книжка, която евентуално трябва да сменя.
Някой да е успял да направи това?
Въпрос а е следния:
Живея в Онтарио. Искам да си купя кола на старо в Квебек, да я регистрирам и застраховам там, но да я карам в Онтарио. Имам онтарийска шофьорска книжка, която евентуално трябва да сменя.
„Летните сензациЙ – нови промоциЙ на хавлиЙ с всички зодиЙ и други джунджуриЙ!”
- optics
- Модератор
Re: Как се регистрира кола в Квебек?
тва законно ли е ?
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Не мисля, че е незаконно. Щом можеш да караш постоянно кола от Квебек (Гатино например) в Онтарио (Отава например).optics написа:тва законно ли е ?
Колата се регистрира по местожителство / постоянен адрес на собственика - така е по цял свят. Живей в Квебек и ще имаш право да си я регистрираш там. А да я караш можеш където искаш - твоя работа, ако щеш и в Антарктида. Квебекските регистрации в Оттава са главно на живеещи в Хъл.
В сайта на СААК терминът "постоянен адрес" или "местожителство" не е споменат никъде. Още повече че това е доста разтегливо понятие в Канада, да не говорим по света.Антон написа:Колата се регистрира по местожителство / постоянен адрес на собственика - така е по цял свят. Живей в Квебек и ще имаш право да си я регистрираш там. А да я караш можеш където искаш - твоя работа, ако щеш и в Антарктида. Квебекските регистрации в Оттава са главно на живеещи в Хъл.
Та въпроса ми е може ли някой да опише стъпките (съвсем накратко) при покупка на кола и регистрацията й. Може и да е полезно за някой сега идващ в Квебек.
Имай предвид, че ако не дай Боже стане нещо, застрахователната компания може като нищо - и с пълно основание - да ти откаже покритие, заради това че си послъгал къде живееш и караш колата.
Тази цигания ми напомня малко за тази твоя стара тема
А застрахователя как точно ще разбере къде живея?Marto написа:Имай предвид, че ако не дай Боже стане нещо, застрахователната компания може като нищо - и с пълно основание - да ти откаже покритие, заради това че си послъгал къде живееш и караш колата.
При сключване на застраховката приемат всичко на доверие,после ако не дай се боже стане нещо,ще разбереш колко много знаят за тебе.И дупе да ти е яко ако си ги излъгал нещо.becks написа:А застрахователя как точно ще разбере къде живея?Marto написа:Имай предвид, че ако не дай Боже стане нещо, застрахователната компания може като нищо - и с пълно основание - да ти откаже покритие, заради това че си послъгал къде живееш и караш колата.
- roumensp
Ами например от Credit Bureau, винаги могат да ти изискат credit report-a, все пак са застрахователи и предполагам си плащат за достъп. 21-ви век сме и информация за теб има в повече компютри и бази-данни отколкото ти си мислиш. Ако искат - винаги ще разберат, друг е въпросът дали наистина ще го направят.becks написа:А застрахователя как точно ще разбере къде живея?Marto написа:Имай предвид, че ако не дай Боже стане нещо, застрахователната компания може като нищо - и с пълно основание - да ти откаже покритие, заради това че си послъгал къде живееш и караш колата.
- optics
- Модератор
Ако дойде време да (не) трябва да плащат - тогава ще разберат.
Преди това може и да ги домързи.
Преди това може и да ги домързи.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
2 юни 2012, budtel
2 юни 2012, budtel
Няма ли да ти искат номера на книжката? От там насетне всичко им е ясно... Тук има две наши момчета ,които се приместиха от Монреал и известно време си караха с кебекарски застраховки ама беше за кратко... Аз не съм се интересувал от ситуацията ама като сме говорили и ми е минавало покрай ушите ,че не става работата ... пак мога да разпитам де, и да ти кажа тяхното становище по въпроса...becks написа:А застрахователя как точно ще разбере къде живея?Marto написа:Имай предвид, че ако не дай Боже стане нещо, застрахователната компания може като нищо - и с пълно основание - да ти откаже покритие, заради това че си послъгал къде живееш и караш колата.
"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст"
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
becks написа:Моля за съвети и линкове (на английски) как се регистрира кола в Квебек.
Въпрос а е следния:
АКо тоя номер ставаше, цяла Канада щеше да си регистрира и застрахова колите в Кебек.
- teomat.com
- Обратна връзка:
До колкото си спомням след като се подпише договора с продавача и се застрахова колата, отиваш SAAQ където колата трябва да се регистрира на името на новия собственик. Задължително, плюс другите документи, ще ти поискат и шофьорската книжка на която на гърба ти е написан адреса на който живееш. При смяна на адреса си длъжен в 14 дневен срок (да не бъркам нещо, но май толкова беше) да ги уведомиш. Така че не виждам с твоята книжка от Онтарио как ще купиш кола, която да я регистрираш в Квебек. Можеш да я купиш в Квебек но да я регистрираш само където ти е издадена книжката. Когато застраховаш колата пак ти искат книжката
Един приятел се премести в Отава да живее за постоянно и след 3 месеца трябваше да си смени книжката и да държи изпит за автомагистрали, защото книжката му от Квебек нямаше и 3 месеца. Колата струваше 5 пъти по-малко от колкото застраховката на месец за нея. Тук застраховката му беше 22$ на месец.
Един приятел се премести в Отава да живее за постоянно и след 3 месеца трябваше да си смени книжката и да държи изпит за автомагистрали, защото книжката му от Квебек нямаше и 3 месеца. Колата струваше 5 пъти по-малко от колкото застраховката на месец за нея. Тук застраховката му беше 22$ на месец.
-
......
Последно промяна от davidorentol на Чет Окт 07, 2010 4:32 pm, променено общо 1 път.
Що да е Бай Ганьо?Ако се намери вратичка в закона и се прецака системата, си е просто умел ход..нали с това се занимават адвокатите все пакdavidorentol написа:Още едно доказатеслтво че Бай Ганъо ако ще на Луната да иде пак си остава такъв.......Marto написа:Имай предвид, че ако не дай Боже стане нещо, застрахователната компания може като нищо - и с пълно основание - да ти откаже покритие, заради това че си послъгал къде живееш и караш колата.
и както ти каза Omega3 ... добре че ти си сетил пръв за това
А това,че в Канада и с просто око се вижда наличието на картелни споразумения между застрахователи, доставчици на мобилни услуги, интернет, кабелна и сателитна телевизия и канадаците го приемат за нормално, си е друг въпрос и липса на регулация и контрол.