todorovi написа:
Но за кредитната карта пак не ми стана много ясно Типът "подсигурена", въобще струва ли си да се предвижда, ако още не сме си намерили работа. Покриването на изхарченото в брой ли става?
И в случай че не си намерим бързо работа, какъв е най-изгодният вариант за разплащане (дебитна карта, подсигурена кредитна, чекове, кеш, друго?)
Покриването на изхарченото естествено че става с "живи пари". Примерно кеша дето сте донесли е внесен по сметка. Тази сметка се казва "чекинг акаунт". Не се бъркайте по думата, няма нищо общо с чекове. Да я наречем "разплащателна". От нея си нареждате плащания към кредитната. Какво значи изгодно - ако не искаш да трупаш лихви (а кой иска ?) трябва да си плащаш сметките. Кредината карта е един начин да ги платиш малко по-късно, но пак трябва да ги платиш. Изгодата е в някои дребни удобства.. но това е предъвквано.... Смисълът да имате кредитна карта още от самото начало даже и не е в това да се ползвате от удобствата й, а да трупате кредитна история, която след време ще ви потрябва. Така че да - вариантът "подсигурена" си заслужава.
Чекове по 1 долар парчето, чета по-горе - това е безумие.
И какви са тия 8 долара на месец в RBC ?
Аз плащам 3.90 на CIBC - когато баланса ми е паднал под $1500 и не плащам никаква месечна такса, когато не е падал под $1500. И също не им правя реклама тъй като това не е най-доброто.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
Optics, предполагам за това говориш. Не съм в положение да се правя на специалист, но.. на сайта пише само 10 транзакции на месец, освен ако не си студент или колежанин.
optics написа:...Не се бъркайте по думата, няма нищо общо с чекове...
Е, все пак можеш да пишеш чекове към тази сметка
demococcus, аз съм с подобна сметка - 10 безплатни транзакции. За това си плащам всичко с кредитната карта и после само с една или две транзакции си плащам баланса.
demococcus написа:Optics, предполагам за това говориш. Не съм в положение да се правя на специалист, но.. на сайта пише само 10 транзакции на месец, освен ако не си студент или колежанин.
Да, това е налично в момента. 1000 и 3.90/10
Мойта е 1500 и 3.90/неограничени и не се предлага в момента.
За човек дето не прави много транзакции даже първото е по-добре.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
За Канада има ли някакъв сайт за сравняване на услугите, предлагани от различните банки?
За България има за някои банки нещо като калкулатор при зададени параметри да търси най-изгоден депозит, кредит и т.н. www.moitepari.bg.
Даже според мен от тези трите най-добрата е на Скоуша по отношение на кредитните карти, защото не са secured, но не знам към коя програма какви hidden strings attached може да има.
todorovi, сайта на RBC го знам, ама не виждам някъде да пише че има карта/сметка без такси за новопристигнали. Може да го е имало по времето когато hoyden е публикувала мнението си, но после да са го спряли.
В Scotiabank - също рових посоченият от теб (и от други хора в други теми) линк, уж някаква програма за новопристигнали ама нищо безплатно не видях, камо ли пък кредитна карта без депозит!
demococcus написа:todorovi, сайта на RBC го знам, ама не виждам някъде да пише че има карта/сметка без такси за новопристигнали. Може да го е имало по времето когато hoyden е публикувала мнението си, но после да са го спряли.
В Scotiabank - също рових посоченият от теб (и от други хора в други теми) линк, уж някаква програма за новопристигнали ама нищо безплатно не видях, камо ли пък кредитна карта без депозит!
Ами аз мислех че това е за кредитната карта, но може и да бъркам.
А пък мнението от което черпя информация е това на zigi
zigi написа:Кредитните карти и социала нямат връзка. Можете да имате кредитна карта преди дори да сте направили месец тук, без да сте работили и час и без дори да имате все още право на социал А вече имайки карта, никой не го интересува дали работите, дали сте на социал или просите по кръстовищата. Важното е да си плащате навреме дължимото. Имаше тема по този въпрос преди време, но за да спестя въпроси и ровене на интересуващите се, погледнете сайта на scotiabank. Верно, лимитът на картата е само 1000, но затова пък хората дават и на двамата в семейството по една, тоест 2000 на практика и по-важното НЕ ТИ БЛОКИРАТ ПАРИ. Картата е VISA.
Май това по-скоро трябва да го постна в подфорум "Аз съм доволен". Предполагам, че има хора, които биха се възползвали от офертата. Още повече, че не знам друга банка с подобна. Поправете ме, ако греша, или направо добавете информацията. Ще е полезно.
bttm, кредитна е, без месечни такси е, но като натиснеш бутона "Apply now" излиза:
Before You Begin
To apply for a Scotiabank VISA card you must:
* Be a Canadian Citizen or Landed Immigrant
* Have reached the age of majority in your province/territory (18 years in AB, MB, ON, PE, QC, SK. 19 years in all others)
* Not have declared bankruptcy in the past seven years
* Have a minimum gross monthly income of $1,000 unless you are applying for a student VISA card
Тея 1000 на месец приход няма как да станат от първия месец и без работа... както е писал/а zigi...
demococcus написа:bttm, кредитна е, без месечни такси е, но като натиснеш бутона "Apply now" излиза:
Before You Begin
To apply for a Scotiabank VISA card you must:
* Be a Canadian Citizen or Landed Immigrant
* Have reached the age of majority in your province/territory (18 years in AB, MB, ON, PE, QC, SK. 19 years in all others)
* Not have declared bankruptcy in the past seven years
* Have a minimum gross monthly income of $1,000 unless you are applying for a student VISA card
Тея 1000 на месец приход няма как да станат от първия месец и без работа... както е писал/а zigi...
ПРАВ СИ! Но пък сигурно има опция< както при другите банки да блокираш свои 500 долара първоначално, просто за да можеш да започнеш да създаваш кредитна история
дайте някой линк за билети. Пробвах няколко компании. Цената за двама възрастни и две деца е 2414 евро. това е най ниското което намерих през Амстердам.
bttm написа:дайте някой линк за билети. Пробвах няколко компании. Цената за двама възрастни и две деца е 2414 евро. това е най ниското което намерих през Амстердам.
Децата колко са големи? Ако са над 2-3 години и им плащаш цял билет -ти искат 600 евра на калпак - недеи мисли ами купуваи .......
Колко тънко искаш..... 100евро на човек ли ...ми няма как да стане.
От 2003 всяка година летя до Канадско - от немско цената през 2003 беше 550 евра а сега и наи мизерната линия иска 700 а за 600 от Бг ... деистваи.
Другия съвет дет мога да ти дам - по мое наблюдение- наи тънко е март месец.Тогава съм летял с Луфтханза за 650евро в Аирбус.