RPRF за консулството във Виена

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
nick
Мнения: 17
Регистриран на: Пон Сеп 01, 2003 7:19 am

RPRF за консулството във Виена

Мнение от nick »

Някой може ли да ми опише точно как става плащането на RPRF за Виена? Четох, че е през Union bank, но днес като ходих там, ми казаха, че не работят директно с канадска банка, трансферът минава през няколко банки и не могат да ми кажат точно колко ще излезне сумата, имали случаи да се получи по-малко и след това да трябва да доплащаш??? Обиколих няколко други банки, но първо, не работят с CAD и второ, не могат да приведат пари без номер на сметка, а от посолството са ми написали само, че искат парите да се платят в канадски долари в канадска банка и must be made payable to "The Receiver General for Canada". Също, какъв точно документ ви издават, че сте ги внесли? Ако някой може да помогне, много благодаря
galateia
Мнения: 15
Регистриран на: Съб Юли 26, 2003 4:56 pm

За таксата

Мнение от galateia »

Плати я в Булбанк. Ние направихме това миналата седмица. Ако не - в Биохим. Като попиташ там и обясниш за какво става въпрос, те си знаят работата.
Успех!
nick
Мнения: 17
Регистриран на: Пон Сеп 01, 2003 7:19 am

Zdravey Galateia,

Мнение от nick »

Merci mnogo za otgovora ti, no v Bulbank mi kazaha, che ne moga da priveda pari bez da znam bankata i No na smetkata, po koiato gi privejdam, a ot Viena ne sa mi pratili nito ime na banka, nito No na smetka. Edinstveniat nachin bilo s check i nie posle da si tursim kurier da go prati, no puk chekove v CAD ne izdavali, samo v USA. Vie s check li gi pratihte? Molia te, napishi mi po-podrobno kak stava, moje li da ne e v CAD sumata, kakav dokument tochno izpratihte v konsulstvoto kato dokazatelstvo, che ste platili, izobshto vsichko, koeto znaesh. Mnogo ti blagodaria i uspehi na vas.
nEiLL
Мнения: 29
Регистриран на: Пон Юли 28, 2003 2:07 am
Местоположение: bulgaria

Мнение от nEiLL »

az bqh v syshtata situaciq i platih tochno kakto sa ukazali za "drugi" dyrjavi - moi chovek v USA otide v kanadska banka, plati sumata, vze checka i mi go prati s FedEx..
ne sym siguren dali stava ot BG tyi kato federalnata programa na vienna ne otgovarq za BG i zatova nqmat smetka tuk.. ostava samo varianta s check ot kanadska banka.. :?
Аватар
VanBC
Модератор
Мнения: 2582
Регистриран на: Пон Юли 28, 2003 7:27 pm
Местоположение: Vancouver, BC

Re: Zdravey Galateia,

Мнение от VanBC »

nick написа: Edinstveniat nachin bilo s check i nie posle da si tursim kurier da go prati, no puk chekove v CAD ne izdavali, samo v USA.
Точно така, не можете да приведете парите по банков път (затова и не ви трябва номер на сметка и име на банка), а трябва да пратите чек. Единият вариант е, както го е описал nEiLL, ваш познат в Канада да внесе парите в канадска банка и да ви прати чека. Другият вариант е да намерите българска банка която може да ви издаде чек от името на канадска банка. След като в Биохим са ви казали, че не издават такива чекове, пробвайте другите банки, все някоя трябва да го прави.
galateia
Мнения: 15
Регистриран на: Съб Юли 26, 2003 4:56 pm

За чека

Мнение от galateia »

Дасега всички необходими такси сме превеждали чрез Булбанк и веднъж през Биохим, клон Средец /до Народния театър/ с чекове.
Таксата за визите платихме с чек в Булбанкв в канадски долари, името на банката, която е посочена, е Royal bank of Canada, Toronto.
След което поставяш оригиналния чек /за себе си оставяш копие/, паспортите и по три снимки на човек, направени според съответните изисквания в плик и ги изпращаш с куриерска служба до Виена. Ние ползвахме TNT, струва 55 лева еднопосочно. Също приложихме и писмо да ни върнат поспортите с положените визи по същия куриер и при получаването се заплаща още толкова. За сведение с DHL е 180 лева общо.
Успех!
nick
Мнения: 17
Регистриран на: Пон Сеп 01, 2003 7:19 am

Mnogo, mnogo merci na vsichki i osobeno na Galateia!

Мнение от nick »

Uspiahme v Bulbank. Otnachalo ne iskaha da izdadat check v CAD, no hodiha, pitaha, tursiha niakakva smetka i nakraia stana :D
Заключено