Вьпрос относно PR картите
Вьпрос относно PR картите
Здравейте имам нужда от помощ...
Преди около 5 години минахме процедурата за емиграция в Канада и влезахме в страната и си искарахме PR carts.След това ни се отдаде добра вьзможност за работа в USA и сега сме в USA...
Вьпроса ми е знае ли някои дали може да си удьлжим PR картите и как да стане
В Канада ни хареса но вьзможноста която ни се отдаде не беше за изспускане...
Мерси много
Преди около 5 години минахме процедурата за емиграция в Канада и влезахме в страната и си искарахме PR carts.След това ни се отдаде добра вьзможност за работа в USA и сега сме в USA...
Мерси много
Re: Вьпрос относно PR картите
От това което си написал не става ясно колко точно време сте отсъствали от Канада, но ако сте остъствали от Канада повече от 3 пълни години, то тогава вероятно вече сте си загубили статута на постоянно пребиваващи - 5 годишният срок на валидност на ПР картата в случая няма значение, важно е колко време сте били в Канада и колко време извен нея.jery написа:Здравейте имам нужда от помощ...
Мерси много
Be yourself - no one else is more qualified.
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Целия ни престой в канада беше около 1 седмица колкото да си изкараме документите .искарахме си SSN и PR carts...
Какво става в такьв случай с SSN....
THANKS
THANKS
- Californian
Съвсем официално вече нямаш статут в Канада.jery написа:Целия ни престой в канада беше около 1 седмица колкото да си изкараме документите .искарахме си SSN и PR carts...
THANKS
Дано в Щатите имаш, защото иначе.....пътя ти към България е напълно възможен
какво е SSN?
по принцип имаме статут в USA.... това беше трудния избор коийто требваше да направим...
надявам се да е бил правилния избор ...
по принцип винаги можем да влизаме винаги в Канада легално и вьпроса ми е дали SIN номерата си остават...
по принцип винаги можем да влизаме винаги в Канада легално и вьпроса ми е дали SIN номерата си остават...
- optics
- Модератор
Не си остават.jery написа:по принцип имаме статут в USA.... това беше трудния избор коийто требваше да направим...
Доколкото разбирам ситуацията - имате същите права които и всеки редови американец. Тия SIN-ове за вас са история и нямат никакъв практически смисъл както и PR картите.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
SSN и SIN, за разлика от PRC, не се губят - те са си твои докато умреш. Друг е въпроса, дали ти вършат работа. Ако един ден Джери по някaкъв начин емигрира отново в Канада, няма да се налага да си вади нов SIN. Ползва стария.
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
Аз тука имам една питанка....вие данъци в Канада плащали ли сте????
Щото, ако сте решили да минете тънко, тогава със сигурност вече сте и подсъдни ако решите да се върнете/кандидаствате отново за Канада.
Щото, ако сте решили да минете тънко, тогава със сигурност вече сте и подсъдни ако решите да се върнете/кандидаствате отново за Канада.
Не е точно така, има такова нещо като non-resident for tax purposescocose написа:Аз тука имам една питанка....вие данъци в Канада плащали ли сте????
http://www.cra-arc.gc.ca/tx/nnrsdnts/nd ... s-eng.html
You are a non-resident for tax purposes if you:
normally, customarily, or routinely live in another country and are not considered a resident of Canada; or
do not have residential ties in Canada; and
you live outside Canada throughout the tax year; or
you stay in Canada for less than 183 days in the tax year.
Ами ние практически не сме правили пари в Канада за да плащаме даньци....
не сме ощетявали дьржавата по никакьв начин освен да дадем много пари за процедурата....
Добре де какво ще стане ако един ден си намеря работа в Канада SIN номера ще мога ли да го исползвам
не сме ощетявали дьржавата по никакьв начин освен да дадем много пари за процедурата....
Добре де какво ще стане ако един ден си намеря работа в Канада SIN номера ще мога ли да го исползвам
За да работиш легално в Канада трябва да имаш или ПР статут, или работна виза. Мисля че Павел вече ти е отговорил за СИН номера.jery написа:Ами ние практически не сме правили пари в Канада за да плащаме даньци....
Ако съм на твое място, бих потърсил консултация със специалист по имиграционно право, но както и да го погледна - след 5 години извън Канада, статута на ПР в Канада е загубен.
Be yourself - no one else is more qualified.
- optics
- Модератор
Павел написа:SSN и SIN, за разлика от PRC, не се губят - те са си твои докато умреш. Друг е въпроса, дали ти вършат работа. Ако един ден Джери по някaкъв начин емигрира отново в Канада, няма да се налага да си вади нов SIN. Ползва стария.
OK, приемам поправката, че не се губи, но има и друга поправка - че в зависимост от статуса е различен.
Аз съм имал 2 различни сина. Единия като форин уъркър и после друг като PR.
В случая с Джери - обратното. Ако дойде някой ден като форин уъркър - не може да си ползва стария PR-ски син, и ще му извадят нов - с красива девятка отпред. Това е идеята - от пръв поглед да си личи дали си "постоянен" или "временен"
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
2 юни 2012, budtel
2 юни 2012, budtel