"Прет и бурс" (стипендии)

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Vaseto
Мнения: 85
Регистриран на: Вто Юли 29, 2003 10:03 am
Местоположение: Montreal

Re: "Прет и бурс" (стипендии)

Мнение от Vaseto »

ivanko13 написа: В Онтарио такста за колеж е Х10...
Квебек винаги е бил с най-ниски такси за обучение. А ние, когато пристигнем тук като резиденти, получаваме правото да си плащаме обучението на възможно най-ниската цена - като тази на местните ;)
poumpy написа: Да, а сигурно зависи и от програмата....
Абсолютно съгласна плюс бих добавила - статуса на кандидата. Сами можете да видите разликата в цените за местни, за канадци от други провинции и за чуждестранни студенти.
http://www.servicesfinanciers.uqam.ca/e ... arite.html
Линка е за цените в един от франкофонските университети в Монреал - ЮКАМ (не че е най-престижния квебекски университет, но пък има няколко магистърски програми, които в друг университет не се предлагаха преди години, а мисля, че и сега).
4udenka написа:..., че размерът на заема и стипендията се определя на базата на миналогодишните доходи на кандидатстващия и на съпруга?
За определяне на размера на стипендията и заема си спомням, че декларирах моя доход за годината, но за съпруга ми искаха дохода от предходната година.
4udenka написа: За да взимаш пълния размер на стипендията, трябва за миналата година да имаш доход не по-висок от CAD 8 000?
Аз учех и работех. Трудно е , но не е невъзможно. Според мен не бива да се пропуска и тази възможност, пък нека стипендията ви да не е в пълен размер. Никога не се знае какво може да ви се поднесе в службата...може пък да е ново работно място ;)
Желая ви успех.
Публикувай отговор