Покана за гостуване на млад човек

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
пухинка

Покана за гостуване на млад човек

Мнение от пухинка »

здравейте, имам едно питане.
Искам да покана брат ми на гости в Канада, но той е на 31 години, работи на постоянен договор, има и семейство, И СЕ питаме дали ще му дадат виза, и евентуално ако не му дадат има ли някакъв срок в , който се забранява да кандидатства отново.Той ще дойде изцяло на собствени разноски.

Има ли хора, който са канели млад роднина тук? Какви са необходимите документи и каква сума трябва да покаже??

Благодаря ви предварително.
Аватар
petiov
Обратна връзка:

Re: Покана за гостуване на млад човек

Мнение от petiov »

Аз поканих сестра си миналото лято, тя също е на 31 години и нямаше проблем да получи виза. Но ползвахме фирма, която оформя и превежда документите. Излезе ни около 200 кинта хонорара на фирмата.
nini

Мнение от nini »

Аз каних брат ми преди 3 години, лятото на 2007. Тои е на 37 години, женен с дете, работи в БДЖ. Искаха му интервю. Отиде в Букурещ, защото в София трябваше да чака 1-2 месеца, за да се яви. Мина интервюто и му дадоха виза. На мен ми искаха документи за дохода ми от предната година-Релеве 4. Брат ми дойде заедно с майка ми, но на нея и дадоха виза без интервю.
Аватар
emyangels
Обратна връзка:

Мнение от emyangels »

Здравей,

Не би трябвало да има проблеми - няколко пъти съм канила различни близки - сестра ми на 25, зет ми на 30, майка ми, свекър ми - даже са идвали и повече от 1 път.
Миналата година мой приятел даже покани сестра си - току-що приета студентка на 18 и нейната приятелка - просто му се обаждаха да доуточнят отношенията му с другото момиче и двете бяха с визи след това.

Представяте покана със заверка (от Montreal Access, нотариус, или друго място, което има право да заверява), копия от резидентските или (канадско гражданство) карти, писмо от работодател, откога работите, на каква позиция и колко получавате или копие от данъчната декларация. Ако не работите не съм сигурна какви документи се прилагат.

Успех!
Аватар
nikolovata

Мнение от nikolovata »

Само да допълня към предишния пост, че заверка на поканата не се изисква.
Mненията са като задниците, всички ги иmаmе, но не винаги е удачно да ги показваmе!
Sliven

Мнение от Sliven »

Здравей,
Аз поканих майка си и сестра си преди три седмици. Майка ми не е пенсионерка все още, а сестра ми е на 31 години, неомъжена, без деца, работи като медицинска сестра. Притесняваше ме ниската и заплата и фактът, че е кандидаствала преди три години за имиграция, но и е отказано явяване на интервю. За щастие обаче нямаше проблем и двете с майка ми получиха визи за многократно влизане в Канада точно 10 дни след пускането на документите.
Формулярът за кадндидастването за виза може да свалиш от сайта на канадското посолство в Букурещ. Документите, които трябва да приложиш е изброила по-горе Amyangels. О страна на кандидастващия, осен попълнен формуляр са нужни служебна бележка за доходите му и поста заеман на работа. Щом ще идва на своя издръжка- банкова декларация за наличност на сметка също.
Аз писах в поканата,че майка ми и сестра ми идват изцяло на моя издръжка и не сме прилагали такава.
Поканата не беше нотариално заверена, просто писмо свободен текст с личните ми данни и техните.Публикувах текстът в една друга тема преди известно време, ще разрова да го намеря.
Sliven

Мнение от Sliven »

Moдел на писмо-покана:

Embassy of Canada in Bucharest
1-3, Tuberozelor Street
011411, Bucharest, sector 1
Romania

Твоят адрес тук
………………………...........
………………………..........

February 12, 2010

RE: Letter of Invitation for ....................(името на майка ти)

To Whom It May Concern:

Dear Sir or Madam:

My name is …………………………………… and I am writing to you to accept this letter as a letter of invitation for my mother ....................................(трите имена на майка ти) to visit me temporarily in Canada. I intend to pay for her round trip to and from Canada, as well as to support her financially during her stay in Canada.

Please find the necessary information below:

Information of the person being invited:

• Name: ..................(трите имена на майка ти)
• Date of birth: ...................(рождената дата на майка ти)
• Address: ....................(пощенския адрс на майка ти )
..…………………………………..
……………………………………..
• Telephone: .........................(телефона на майка ти)
• Relationship: Mother
• Purpose of trip: Tourism/Visit
• Period of stay: From …………………, 2010 to ……………, 2010
• Accommodation and living expenses:
During her stay in Canada,
she will stay with me at my apartment at
the address stated below. I will be
responsible for all of her room and
board expenses while she is in Canada.
I am confirming that I will support all expenses
of my mother including her stay, food, medical,
insurance, travel etc. (see attached copies of
a letter by my employer and bank statement)
• Departure date: Upon the termination of her visit, she will return
to Bulgaria on ……………….., 2010.

Information of the person making the invitation:

• Name: ...............(твоите три имена)
• Date of birth: ...............(твоята ройдена дата)
• Address: .................(твоя адрес)
………………………………………….
.…………………………………………..
• Telephone: .............................(твоя телефон)

• Occupation: (длъжността, която заемаш) at (името на
институцията, където работиш)
located at (адреса на работодателя ти)
…….…………… ……………………………….
Telephone: (514) …….. Fax: (514) ……………….
• Status in Canada: Permanent Resident ( see attached copy of my
PR card)

If you need any further information, please do not hesitate to contact me at my residence at (514) …………. or in the office at (514) …………….. I can also be reached by e-mail at (личен и-мейл) or (служебен и-мейл) or by mail at my aforementioned address.

Your kind consideration to this request will be greatly appreciated.

Sincerely yours,

(подпис)………………

(трите ти имена)………………………
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Ако не съм изпуснал нещо все става дума за роднини които оставят част от семейството си в България (или са ергени).

Мен пък ме интересува дали има някой поканил примерно цялото семейство на брат си / сестра си.
Това вече е съмнително за тоя дето дава визата, защото заминаващият няма връзки които да го дърпат обратно към България (разбира се пари и работно място се броят, но според мен с по-нисък коефициент от наличието на роднини)
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
пухинка

Мнение от пухинка »

1.какво трябва да се приложи,от страна на канещият, ако не работи?
2.другото ми питане е , евентуално, ако поканят брата в случея на интервю, как ще се оправи той, като не знае и дума френски или англ.???
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

пухинка, забравяш за съществуването на преводачите. Който иска да интервюира някого ще си има грижата и да си осигури преводач. Никъде не е казано, че подаващият молба за виза трябва непременно да може да си комуникира с чиновника на някой от познатите нему езици.

А относно липсата на доходи, то е ясно че този факт не се удостоверява. В този случай ще трябва поканеният да докаже достатъчно финансови средства за декларираното време на престой.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Аватар
nikolovata

Мнение от nikolovata »

optics написа:Ако не съм изпуснал нещо все става дума за роднини които оставят част от семейството си в България (или са ергени).

Мен пък ме интересува дали има някой поканил примерно цялото семейство на брат си / сестра си.
Това вече е съмнително за тоя дето дава визата, защото заминаващият няма връзки които да го дърпат обратно към България (разбира се пари и работно място се броят, но според мен с по-нисък коефициент от наличието на роднини)
Avis de cotisation ot predhodnata godina.
Mненията са като задниците, всички ги иmаmе, но не винаги е удачно да ги показваmе!
пухинка

Мнение от пухинка »

а колко е тази достатъчна сума?
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

пухинка написа:а колко е тази достатъчна сума?
Е те това никой не може да ти каже, никъде я няма посочена тази сума. Чиновникът си има явно вътрешноведомствени указания каква трябва да е.

Аз съм на мнение, че трябва да се ориентираме по минимално изискваните суми при влизане в Квебек за първите три месеца престой. На тази основа и като се вземе предвид времето за валидност на визата - 6 м., прибавяйки към тази сума парите за самолетни билети и здравна застраховка и може би ще се приближим в реална степен до изискваната сума. Но все пак това са си само мои предположения.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Публикувай отговор