за бизнеса и предприемчивостта

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Аватар
Lub0
Мнения: 6899
Регистриран на: Вто Авг 26, 2003 11:42 am
Местоположение: Sunnyvale Trailer Park, Nova Scotia
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

monny написа:Любо що се учудваш, че не знам как стоят нещата , нали за това питам
Мисля че няма спор че най-добре е да продаваш на канадците от България
Вярно че на се сещам за никой които да прави софтуер за каднада, но за USA и Германия знам доста.Това че аз не знам не означава че няма, обаче имам познат който работеше програмист за канадска фирма в Чехия и му предлагаха да замине за Ванкувар, но им отказа, защото “го експлоатирали като куче”, сега работи в България за американци
А това че има бум в шивашкия безнес на ишлеме е факт от една две години насам шият се всякакви престижни марки включително и фланелките на няколко испанси футболни гранда
Мисля че си заслужава човек да направи опит да вземеш съдбата си в собствените си ръце иначе да работиш за маринованите канадци е малко по добре отколкото на сергей, ваньо или кобурга. но където и да си щом си наемник си слугинаж звучи грубо но ясно
Затова ако караш камиона ми се струва че си по свободен отколкото да те правят лицемерно на маймуна в някой офис /тук даже и лицемерието рядко си слагат/
Не мисля че ще се чувствам много квалитетен само защото съм в канада и при това вече работя в офис, а не в ресторанта. В офис ама последен чантаджия с ниска заплата и сериозна перспектива след 5 години да стана предпоследен
Така че дори и да изглеждат наивни, трябва да се правят добре пресметнати опити за бизнес
За софтуерният бизнес си закъснял с има няма 10на години, иначе фирми все още има, най-голямата се казва СИРМА БГ, можеш да им се обадиш да ги питаш как стои въпроса с бизнеза в момента.
За шивашкият бизнес, ако нямаш фабрики в БГ-то просто забрави, никой тука няма да ти обърне внимание.
За камионите, засега още не съм видял накой от дошлите през последните години българи да прави по $100к и там гърча от страна на синдикати, работодатели и т.н. е доста по-голям от този в един офис. За работата в офис, по-добре от това да си наемен работник няма, получаваш си заплата, в 5 часа си тръгваш и те бОли ханша дали фирмата върви на добре или на зле.
Така като гледам имаш 2 възможности: първата е да гледаш трева и втората, по-рискова, е да играеш на борсата, но там можеш да разчиташ на макс 10 -20% възвращаемост на година в най-добрият случай, така че първоначалният ти капитал не е достатъчен.
За тревата потърси във форума, темата сме я обсъждали на дълго и нашироко.
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Аватар
yahoo
Мнения: 2330
Регистриран на: Чет Авг 28, 2003 7:47 am
Местоположение: Montreal

Мнение от yahoo »

Любо, при такава ситуация май е по-добре да си държи парите
в българска банка за 9% годишна лихва. Без главоболия ще
взима почти същите пари :lol:
Аз мойте ги държа в тукашна банка и никаква далавера - само 2.5% :cry:
etda
Мнения: 146
Регистриран на: Нед Авг 10, 2003 12:16 pm
Местоположение: QC,Montreal
Обратна връзка:

Мнение от etda »

Koia BG banka dava 9% god. lihva?
Ili tova e dvugodi6na :(
Аватар
yahoo
Мнения: 2330
Регистриран на: Чет Авг 28, 2003 7:47 am
Местоположение: Montreal

Мнение от yahoo »

etda написа:Koia BG banka dava 9% god. lihva?
Ili tova e dvugodi6na :(
Депозити с годишна срочност (1 г.+), физически лица

Банка ДСК
Банка ДСК открива срочни влогове със срочност 60 месеца (5 години) в лева и евро. Банката предлага различни разновидности срочни влогове:

- Срочен влог "Резерв" - минимална сума за откриване 1000 лева/ 500 евро. С депозита банката предлага бонуси - безплатна национална и международна дебитна карта (МЕДК); 0.12 лв. такса транзакция от АТМ към БОРИКА. Годишен лихвен процент за депозити в лева - 7.00%; в евро - 3.60%;
- Срочен влог "Супер Резерв" - минимална сума за откриване 5000 лева/2500 евро. Бонуси - безплатна МЕДК; 0.12 лв. такса транзакция от АТМ към БОРИКА; 0.00 лв. такса транзакция от ПОС в чужбина с МЕДК. Годишен лихвен процент за депозити в лева - 7.10%; в евро - 3.70%;
- Срочен влог "Златен Резерв" - минимална сума за откриване 15 000 лева/7500 евро. Бонуси - безплатна МЕДК; 0.00 лв. такса транзакция от ПОС в чужбина с МЕДК; кредитна карта MasterCard - MasterGalaxy; без такса за обслужване първата година. Годишен лихвен процент за депозити в лева - 7.25%; в евро - 3.80%;

При изтичане на договорения срок банката не го подновява и сумата по влога служебно се прехвърля по разплащателна сметка на името на титуляра. По срочните влогове не се допуска довнасяне на суми; начисляват се лихви в зависимост от размера на внесената сума.
На всеки дванадесет месеца от датата на откриване на влога, начислената за изтеклия период лихва се изплаща авансово, като се прехвърля по разплащателна сметка на името на титуляра. При закриване на срочния влог преди изтичане на договорения срок, за непълния дванадесетмесечен период се начислява лихва по-ниска от определената за срочния влог. Частични плащания от внесените на срочен влог суми не се извършват. Срочният влог може да се прехвърля на друго физическо лице, като прехвърлянето не се счита за предсрочно закриване. Операции по срочния влог се извършват във всяко поделение на банката.

Банка Хеброс
Хеброс Банк предлага пакетен продукт Хеброс Актив, който съчетава годишeн срочен влог и кредит в едно. Срочният депозит Хеброс Актив се разкрива със суми от 5000 лева или 2500 EUR/USD до 30 000 лева или 15 000 EUR/USD. Банката допуска клиенти, които депозират долари и не желаят да ги обърнат в лева да могат да получат кредит в лева без да продават доларите си. Лихвеният процент за 12-месечни депозити в лева за суми до 15 000 лева - 5.50%; над 15 000 лева - 5.75%. Лихвеният процент за 24-месечен депозит - 11.20% - 11.40%; за 36-месечен депозит - 17.70% - 18.00%. Повече за пакетния продукт, вижте тук

Банка Хеброс предлага два депозитни продукта с годишна срочност.
1-годишен и 2-годишен срочен депозит "Хеброс Оптимум". Лихвата по депозита се изплаща месечно по картова сметка или по посочена от клиента сметка на друго лице. Минимална сума за депозиране - 2000 или повече лева/евро/щатски долари.

Годишни лихвени проценти по депозит "Хеброс Оптимум" към 10 юли 2003 г.:

Лихвеният процент за 12-месечни депозити в лева за суми до 5000 лв. е 5.00%; до 15 000 лева - 5.50%; над 15 000 лева - 5.75%;
Лихвен процент по 1-годишен депозит в евро - 3.245%;
Лихвен процент по 1-годишен депозит в щ. долари - 1.978%.

Лихвен процент по 2-годишен депозит в лева - 5.80%; Лихвен процент по 2-годишен депозит в евро - 3.45% Лихвен процент по 2-годишен депозит в щ. долари - 2.35%

Банката предлага безплатно издаване на международна дебитна карта за превеждане ежемесечния доход от лихви.

Банката предлага Hebros Solid - влог за срок от една или две години с предваритерно фиксиран доход. Клиентът на услугата предварително знае точната сума, която ще получи в края на периода. Влогът може да бъде открит в левове, евро или щатски долари.
Срочният депозит Hebros Solid не се предоговаря на датата на падежа и договорът автоматично се прекратява. Клиентът може да се разпорежда със своите спестявания след датата на падежа. При изтичане на договора за влог Hebros Solid, той може да открие на свое име или на името на трето лице друг вид срочен или спестовен влог. При неявяване на клиента на датата на падежа, банката трансформира срочния влог Hebros Solid в стандартен едномесечен срочен влог в съответната валута.
Договорът за влога с фиксиран доход може да се прекрати предсрочно в случай, че: клиентът желае да тегли част или цялата сума от влога Hebros Solid; при трансформиране на влога в друг вид влог. В тези случаи Hebros Solid се олихвява от датата на откриване до датата на предсрочното прекратяване с наказателен лихвен процент, равен на лихвения процент по разплащателна сметка в банката. За да получи клиентът 2000 лв. от средствата си в Hebros Solid след 1 година, той ще трябва да внесе първоначално 1890 лв.; 2000 щ.долара - 1950 щ. долара; 2000 евро - 1930 евро. За влог от две години: за 2000 лв. - първоначално 1780 лв.; 2000 щ.долара - 1900 щ.долара; 2000 евро - 1860 евро.
Лихвеният процент за 12-месечни депозити в лева за суми до 5000 лв. е 5.00%; до 15 000 лева - 5.50%; над 15 000 лева - 5.75%.

Евробанк
Евробанк предлага левов депозит със срочност 3 години. Минималната сума по влога е 1000 лева. Банката начислява лихвен процент 28% за три години, като лихвата се изплаща в края на срока.
Банката предлага различни възможности за финансиране в срока на депозита. Клиентите на услугата могат да изтеглят кредит с годишна лихва 10% без да губят натрупаната висока лихва по депозита. При решение да се закрие депозита, банката начислява 0.01% лихва дневно (3.65% годишно).
Банката допуска свободно прехвърляне на депозита на друго лице със запазване на натрупаната до момента лихва.

Банката предлага схема смесено, вкл. годишно падежиране в рамките на депозитния си продукт "Прогресия". Минималното олихвяемо салдо е 1000 лева или равностойност в щатски долари или евро.
Срокът на депозита се дели на периоди. Първите два периода са 6-месечни, а следващите - едногодишни. През различните периоди депозитът се олихвява с прогресивно нарастващ лихвен процент. След третата година банката изплаща премии за всяка пълна година.
Банката допуска авансово изтегляне на цялата лихва за съответния период в началото на всеки период на депозита. Сумата на депозита може да бъде изтеглена по всяко време без наказателна лихва. Банката изплаща пълния размер на лихвата, натрупана от откриването на депозита до неговото закриване. Не се допуска довнасяне на суми.
Банката позволява прехвърляне на депозита на друго физическо лице при запазване на договорените условия и натрупани лихви. Възможен е потребителски кредит до 80% от депозираната сума, който се отпуска по дебитна карта.
Максимална доходност за 1 година по депозит "Прогресия": в лева - 9.00%; в щ. долари - 8.00%; в евро - 6.50%.

Инвестбанк
Инвестбанк предлага Срочен депозит със свободно довнасяне на суми и изплащане на начислената лихва всеки месец. Депозитите се откриват в лева, евро и щ.долари.
Срочността на депозитите е 2 или 3 години при минимално олихвяемо салдо от 1000 валутни единици. Заедно с откриване на срочен депозит банката предлага дебитна карта (безплатно издаване), потребителски кредит в лева, други видове кредити в лева.

Банката начислява следните годишни лихвени проценти по срочните депозити (към 18 август 2003 г.):
2-годишен депозит: в лева - 7.50%; в евро - 7.25%; в щ.долари - 6.00%;
3-годишен депозит: в лева - 8.00%; в евро - 7.75%; в щ.долари - 7.00%.

Корпоративна търговска банка
Корпоративна банка предлага детски спестовен влог с титуляр малолетно или непълнолетно лице. Влоговете се откриват в EUR и USD. Срочността им е годишна - до 25 години, като годишният лихвен процент е 5%. За влогове от 3+ години банката осигурява премия, която представлява 2-процентно увеличение на годишната лихва (за всяка година). Повече за влога с годишна срочност, прочетете тук

Корпоративна банка предлага "Преференциален депозит" в евро със срочност 6 месеца, 1 година и 2 години.
Годишните лихвени проценти за 1-годишен депозит са:
При депозирана сума 500 евро - 5.50%; 1000 евро - 5.65%; 5000 евро - 5.85%
Годишните лихвени проценти за 2-годишен депозит са:
При депозирана сума 500 евро - 6.50%; 1000 евро - 6.65%; 5000 евро - 6.85%
Депозитните сметки се олихвяват на падеж, съгласно срочността и лихвения процент. При сключване на договор банката издава депозитен сертификат на името на титуляра на сметката. Депозитните сертификати представляват документи за собственост, притежаващи уникални номера.

Международна банка за търговия и развитие
МБТР предлага "Специален депозит" с предварително определен лихвен процент, който остава непроменен до изтичане срока на договорения депозит.
Минималното олихвяемо салдо при "Специален едногодишен депозит" е 1000 лева, 1000 щатски долара или 1000 евро.
Годишен лихвен процент - от 7,50%. Банката допуска авансово изтегляне на дължимата лихва по всяко време от срока на договора.

Годишни лихвени проценти за всяка година от срока на "Специален двугодишен депозит":
Депозит в лева - 8,50%;
Депозит в щатски долари - 8,05%;
Депозит в евро - 8,30%.
Минималното олихвяемо салдо по 2-годишния депозит е 1000 единици и при трите валути. Банката допуска авансово изтегляне на лихвата за съответната година по всяко време от срока на договора. В началото на втората година клиентът може да изтегли до 20% от сумата на депозита, без с това да се нарушават условията по договора. Възможен е кредит до 80% от сумата на депозита, както и да гарантиране с депозита кредити на трети лица.

Годишни лихвени проценти за всяка година от срока на "Специален тригодишен депозит":
Депозит в лева - 9.50%;
Депозит в щатски долари - 8.55%;
Депозит в евро - 8.80%.
Минималното олихвяемо салдо по 3-годишния депозит е 1000 единици и при трите валути. Клиентите могат да изтеглят авансово дължимата лихва за съответната година по всяко време от срока на договора. В началото на втората и на третата година банката допуска изтегляне на до 20% от сумата на депозита, без с това да се нарушават условията по договора. Възможен е кредит до 80% от сумата на депозита, както и гарантиране с него кредити на трети лица.

Обединена българска банка
ОББ предлага левов депозит с фиксиран срок 3 години. Банката начислява и изплаща лихва на всеки три месеца от депозита по сметка на клиента.
Минималният размер на депозита е 3000 лева. Банката начислява годишен лихвен процент 6.00% върху сумата на депозита. Банката допуска предсрочно прекратяване на депозита, при което изчислява неустойка върху начислената и платена до момента лихва.
На клиентите на услугата банката дава възможност за кредит-овърдрафт до 3000 лева по картова сметка с дебитна карта Maestro.

Пощенска банка
Пощенска банка предлага депозит "Европлан" в лева, евро или щатски долари със срок 24 или 36 месеца. Минималният размер по депозита е 100 валутни единици. Лихвеният процент е фиксиран за договорения срок.

За срок 24 месеца лихвените проценти по депозити "Европлан" са:
За суми от 100 до 10 000 лв./100 - 5000 евро/щ.д. - 5.75% (BGN); 3.75% (EUR); 2.75% (USD)
За суми над 10 000 лв./5000 евро/щ.д. - 6.00% (BGN); 4.00% (EUR); 3.00% (USD)

За срок от 36 месеца лихвените проценти по депозити "Европлан" са:
За суми от 100 до 10 000 лв./100 - 5000 евро/щ.д. - 6.00% (BGN); 4.25% (EUR); 3.25% (USD)
За суми над 10 000 лв./5000 евро/щ.д. - 6.25% (BGN); 4.50% (EUR); 3.50% (USD)

Банката изплаща начислената лихва на месечна база по посочена от титуляра на депозита сметка до момента на падежа или на предсрочното му прекратяване. Банката предоставя безплатна дебитна карта при откриване на депозита, като се допуска безплатно издаване и на още една карта на посочено от титуляра лице.

Банката предлага "Супер депозит" с минимално олихвяемо салдо от 200 лева, 100 щатски долара или 120 евро. Минималният срок на депозита е 1 година, като банката допуска спестяване без ограничение в крайния срок. Възможно е свободно довнасяне на суми по депозита без ограничения в размера и периодичността на вноските.

Банката начислява лихвен процент за едногодишен период. При еднократно изтегляне на суми от сметката преди изтичане на договорения срок, сметката продължава да се олихвява като обикновен спестовен влог.

Едногодишен лихвен процент за "Супер депозит" в лева - 4.50%; в евро - 2.20%; в щ. долари - 1.30%.

Банката дава възможност в края на 2-годишния (3, 4 и т.н.) период на депозита клиентът да кандидатства за жилищен ипотечен кредит с лихвен процент с 1 пункт по-нисък от действащия към момента по кредити на банката. Размерът на кредита може да достигне три пъти размера на депозита.

ПроКредит банк
ПроКредит банк открива депозити със срочност 1, 2 и 3 години в рамките на програмите за срочни депозити "ПроВлог", "Про10" и "ПроАванс". Депозитите са в лева, евро и щ.долари, като минималното олихвяемо салдо е 100 валутни единици. Откриването и обслужването на депозитна сметка е без комисиона.

Годишен лихвен процент за 12-месечен срочен депозит: в лева - 6.00%; в евро - 4.00%; в щ. долари - 3.00%.
Годишен лихвен процент за 24-месечен срочен депозит: в лева - 6.75%; в евро - 4.50%; в щ. долари - 3.50%.
Годишен лихвен процент за 36-месечен срочен депозит: в лева - 7.25%; в евро - 5.00%; в щ. долари - 4.00%.

Клиентите на депозит "ПроВлог" могат да изтеглят част от сумата или цялата сума преди датата на падежа, като ще получат високата доходност за най-близкия фиксиран период на олихвяване и допълнителна лихва като по разплащателна сметка за останалия период. Най-близкият период за олихвяване до 1-годишен депозит е 9-месечен депозит.
Срочният депозит "Про10" осигурява възможност клиентът свободно да разполага с до 10% от сумата на своя срочен депозит в брой или чрез електронната банкова карта, издадена от банката.
Договорът за депозит "ПроАванс" дава право клиентът да изтегли лихвата в момента на депозирането на средствата.

Първа инвестиционна банка
Първа инвестиционна банка предлага депозит "Рекорд" със срочност 2 или 3 години. Депозитът се открива в лева, долари или евро. Банката не изисква минимална сума по депозита.
Тригодишният ефективен лихвен процент в лева е 27%; в долари - 21%, в евро - 21%.
Годишният номинален лихвен процент по тригодишни депозити в лева е 7.8145% сравнено с 3.5% при едномесечни депозити при банката.
Банката допуска авансово получаване на лихвата – всеки месец. Лихвата може да се получава на каса в банката или по дебитна карта Visa Electron, която ПИБ издава безплатно на клиента.

Юнионбанк
Юнионбанк предлага депозит "Юнионинвест 2" в лева, евро или щ.долари. Срочността на депозитите е 1, 2 и 3 години.

Годишни лихвени проценти по депозити "Юнионинвест 2" към 10 юли 2003 г.:
1-годишен депозит в лева и евро - 5.50%; 1-годишен депозит в щ. долари - 4.50%.
2-годишен депозит в лева и евро - 6.50%; 2-годишен депозит в щ. долари - 5.50%.
3-годишен депозит в лева и евро - 7.50%; 3-годишен депозит в щ.долари - 6.50%.

При предсрочно прекратяване на депозита се изплаща лихвата за предходния стандартен период. Няма изискване за минимална сума. Лихвата се изплаща на период от 6 месеца, като банката предлага избор: с капитализация по депозитната сметка на клиента или превеждане по разплащателна сметка.
monny
Мнения: 582
Регистриран на: Пон Юли 28, 2003 6:15 am
Местоположение: toronto

Мнение от monny »

Yahoo ти си като банков справочник :D :wink:
вярно е това с лихвите,
пасивно може да печелиш повече ако купиш имот и го дадеш под наем търсенето не като в канада но малките апартаменти се лапат веднага само дето малко им скочи цената /2 пъти :lol: :cry: /
Lub0 написа:Така като гледам имаш 2 възможности: първата е да гледаш трева и втората, по-рискова, е да играеш на борсата, но там можеш да разчиташ на макс 10 -20% възвращаемост на година в най-добрият случай, така че първоначалният ти капитал не е достатъчен.
За тревата потърси във форума, темата сме я обсъждали на дълго и нашироко.
на българската борса съм играл имаше по 5 сделки за по 7 лева но като пуснаха компенсаторките като се завъртяха едни измами за милиони ум да ти зайде
от трева нищо не разбирам няколко пъти я садя на вилата и нищо не става
но ако обърнете внимание най-големия рев в евросъюза е от страха от изнасяне на производство в новите и присъединяващите се заради по ниските разходи
а в USA Levis закри и последните си фабрики и ги прати в другия край на света,
за това говоря все някъде може да се внедриш като малък играч, големите в този бранш предпочитат да работят с такива защото бързо реагират и веднага могат да извадят това което се търси на пазара а модата се сменя бързо
LaRue
Мнения: 2647
Регистриран на: Сря Мар 03, 2004 2:13 pm
Местоположение: Карлуково, избягал от Психиатричната Клиника

Мнение от LaRue »

Гледам,че никой не споменава за почистването. Първоналните ивестици са малки:автомобил, комбинирана прахомукачка / с водосмукател/ и машина за миене и полиране, общата им цена не е повече от 5000 CAD /без автомобила/+ малко пари за препарати и разбирасе доста труд.
Госпожо, преди да виснете във форума изключихте ли печката???
This Account Has Been Suspended
Изображение
monny
Мнения: 582
Регистриран на: Пон Юли 28, 2003 6:15 am
Местоположение: toronto

Мнение от monny »

това за дрехите е практика , цитирам мнение на председателя на някаква асоциация на износителите на облекло г-н някой си, но човека е от бранша и сигурно си познава бизнеса

А следващото е теория, но ако може някой да ме обори нека заповяда
Lub0 написа: За софтуерният бизнес си закъснял с има няма 10на години
Така е по принцип, този бизнес изживя епогея, тогава се правеха разходи с широка ръка, защото насреща стояха големи приходи, а когато големите преходи ги няма разходите ще трябва да се свиват и тук идва предимството на по-евтиния труд в България
Не трябва да забравяме че този бум беше до голяма степен спекулативен, а високотехнологичните отрасли ще продължават да се развиват с по нормални темпове, но значително по бързо от всички останали
Така че винаги има време и за закъснелите

La Rue не е лоша идея ама да наемеш някои друг да работи :lol:
LaRue
Мнения: 2647
Регистриран на: Сря Мар 03, 2004 2:13 pm
Местоположение: Карлуково, избягал от Психиатричната Клиника

Мнение от LaRue »

Мисля, че доста от четящите този форум ще ти се обадят. Това е някакво начало за хората, които се чудят откъде да започнат. При това ще имаш удоволствието да работи с образовани хора :D :D :D
Госпожо, преди да виснете във форума изключихте ли печката???
This Account Has Been Suspended
Изображение
Аватар
Lub0
Мнения: 6899
Регистриран на: Вто Авг 26, 2003 11:42 am
Местоположение: Sunnyvale Trailer Park, Nova Scotia
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

За всеки бизнес, най-важното са клиентите, ако имаш добър бизнес план и няколко потенциални клиента, банките ще се избият да ти дават кредити, така че по-добре се съсредоточете върху това, а не върху въпроса как най-бързо да се изхарчат 100к...
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
LaRue
Мнения: 2647
Регистриран на: Сря Мар 03, 2004 2:13 pm
Местоположение: Карлуково, избягал от Психиатричната Клиника

Мнение от LaRue »

Lub0 написа:За всеки бизнес, най-важното са клиентите, ако имаш добър бизнес план и няколко потенциални клиента, банките ще се избият да ти дават кредити, така че по-добре се съсредоточете върху това, а не върху въпроса как най-бързо да се изхарчат 100к...

Перфектно казано!!!!!!
Госпожо, преди да виснете във форума изключихте ли печката???
This Account Has Been Suspended
Изображение
sando
Мнения: 79
Регистриран на: Нед Юли 27, 2003 3:55 am
Обратна връзка:

Мнение от sando »

abe ako iamte 100K daite gi na men az ste vi gi pozavurtia i za godina moze da izkarate 40K razbirase moze i da ostanete s 70K , takiva sa usloviata za doveritelnoto upravlenie, kum niakoi borsovi posrednici v Bg.
inache az sum suglasen s edno ot mneniata pogore , 4e e po dobre da imash 500k na kredit otkolkoto 100 v djoba zastoto taka ili inache i dvete sa za harchene a 500>100.
Аватар
Lub0
Мнения: 6899
Регистриран на: Вто Авг 26, 2003 11:42 am
Местоположение: Sunnyvale Trailer Park, Nova Scotia
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Сандо, това с въртенето всеки го може, само че вече няма балъци дето да искат да ги врътнеш...
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Munik
Мнения: 18
Регистриран на: Съб Мар 27, 2004 8:35 pm
Обратна връзка:

Мнение от Munik »

Явно почти всички изказали се си нямат и представа от дългосрочен частен бизнес, а само си мислят за хилядите които ще направят.
Навсякъде банки и кредитии дал господ. В Бг-то също можеш да вземеш пари е лихвата е през кръста ама това е друга тема.
Въпроса е знаете ли как се връщат после тези пари и лихви защото харченето лесно това всеки го може. Аз съм се парил вече и не ми хвалете нито големите кредити нито хилядарките които ще закапят като сняг през януари в Кебек.
Е това с франчайзинга е гот и върви доста добре в Америките ама задаъжително преди това трябва да поработиш няколко годинки на местна почва за да си в час.
Всичко друго са илюзии.
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Мнения: 9069
Регистриран на: Пет Авг 29, 2003 8:40 am
Местоположение: j-cowboyland, Toronto
Обратна връзка:

Мнение от KolioBalkanski »

Munik написа:Явно почти всички изказали се си нямат и представа от дългосрочен частен бизнес, а само си мислят за хилядите които ще направят.
Навсякъде банки и кредитии дал господ. В Бг-то също можеш да вземеш пари е лихвата е през кръста ама това е друга тема.
Въпроса е знаете ли как се връщат после тези пари и лихви защото харченето лесно това всеки го може. Аз съм се парил вече и не ми хвалете нито големите кредити нито хилядарките които ще закапят като сняг през януари в Кебек.
Е това с франчайзинга е гот и върви доста добре в Америките ама задаъжително преди това трябва да поработиш няколко годинки на местна почва за да си в час.
Всичко друго са илюзии.
da,
ako niakoi misli da vzima franchise, Munik e prav che e mnogo dobre da se poraboti v takav franchise predi za da se vidiat kak sa neshtata.
Az imam interneten biznes i sam imal kvi li ne takiva drebni lesni biznescheta i vse si misleh da si otvariam sobstven goliam biznes. Sega vartia edin takav za edin Americanec i kato gledam kvo glavobolie e
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Sonny
Мнения: 5
Регистриран на: Чет Апр 15, 2004 12:33 pm

Мнение от Sonny »

Spored mene v Nedvijim imot e nai dobre no kakto kaza kolegata s TIR a niama da imas kreditna istoria i trudno ste ti dadat Mortgage.
Заключено