БГ специалност - ???
БГ специалност - ???
Здравейте!
Може ли някой да ми помогне относно квалифицирането на моята БГ специалност? Завършила съм полувисше специалност Финансово, застахователно и социално дело - специализация Социално дело / 3 годишен курс на обучение/ и висше магистър специалност Застраховане и социално дело с професионална квалификация Икономист - социални дейности / 5 годишен курс, в който са включени предните 3/. По списъка с професиите намерих следното: Conseil en assurances et en services financiers (DEC - 3 ans) и Service social (BACC. - 3 ans). Но Социална работа при тях е нещо съвсем друго. Нашите Социални дейности се отнасят до трудово-осигурително законодателство, социално и здравно осигуряване и социално подпомагане. Не мога да разбера това при тях как се води или е включено в счетоводството или във финанси и застраховане като подспециалност?
И още един въпрос: Професия Ел. техник, специалност Ел. инсталации / 970 часа/1 год./ как се води като специалност там? Могат ли да я приравнят към Montage de câbles et de circuits (DEP - 945 hres / 1 an)
Благодаря ви предварително!
Може ли някой да ми помогне относно квалифицирането на моята БГ специалност? Завършила съм полувисше специалност Финансово, застахователно и социално дело - специализация Социално дело / 3 годишен курс на обучение/ и висше магистър специалност Застраховане и социално дело с професионална квалификация Икономист - социални дейности / 5 годишен курс, в който са включени предните 3/. По списъка с професиите намерих следното: Conseil en assurances et en services financiers (DEC - 3 ans) и Service social (BACC. - 3 ans). Но Социална работа при тях е нещо съвсем друго. Нашите Социални дейности се отнасят до трудово-осигурително законодателство, социално и здравно осигуряване и социално подпомагане. Не мога да разбера това при тях как се води или е включено в счетоводството или във финанси и застраховане като подспециалност?
И още един въпрос: Професия Ел. техник, специалност Ел. инсталации / 970 часа/1 год./ как се води като специалност там? Могат ли да я приравнят към Montage de câbles et de circuits (DEP - 945 hres / 1 an)
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
- teomat.com
- Обратна връзка:
Re: БГ специалност - ???
Според мен Conseil en assurances et en services financiers (DEC - 3 ans) е най-близо до това което си завършила, макар че твоята диплома е малко по-високо ниво. Това ти носи 12 точки доколкото виждам в таблицатаemili_vn написа:Здравейте!
Service social (BACC. - 3 ans) това ти носи само 6 точки, но не е и твоята област.
Montage de câbles et de circuits (DEP - 945 hres / 1 an) и аз го разбирам като електротехник. Тук като че ли тази специалност я свързват със самолетостроенето
http://www2.csdm.qc.ca/emam/cablage.htm
http://www.immigration-quebec.gouv.qc.c ... cuits.html
Това наистина носи най-много точки 16 и ако имаш такава диплома си я изпрати.
Благодаря за отговора. Много е хикс това със специалностите. За моята диплома и аз съм на същото мнение, но исках да го чуя и от някой друг, а в крайна сметка последна дума имат иниграционните. За дипломата на мъжа ми - ел.инсталации и аз това намерих - в детайлите на тамошните програми за обучение - имат две подспециалности - едната е монтажник в самолетостроенето, а другата, доколкото разбрах се отнася за електрообзавеждане на машини и оптика.
Аз и със стажа имам проблем - 10 г. като счетоводител, което включва и областта на образование, която съм завършила - социално-осигурителното и трудово законодателство. Не знам обаче как ще го оценят във Виена, тъй като в трудовата книжка пише: главен счетоводител. Ако в длъжностната харатеристика е описано, че се включва, ще го признаят ли или изрично трябва да имам длъжност:Икономист или експерт - социални дейности. Отделно от трудовите договори имам и работеща фирма за консултации в областта на счетоводството и социалното дело. Това да го паказвам ли - мисля че ще ми е в плюс, но не знам как ще го тълкуват, тъй като успоредно съм имала и продължавам да имам трудов договор. Ако някой е имал подобен казус, нека да сподели.
Аз и със стажа имам проблем - 10 г. като счетоводител, което включва и областта на образование, която съм завършила - социално-осигурителното и трудово законодателство. Не знам обаче как ще го оценят във Виена, тъй като в трудовата книжка пише: главен счетоводител. Ако в длъжностната харатеристика е описано, че се включва, ще го признаят ли или изрично трябва да имам длъжност:Икономист или експерт - социални дейности. Отделно от трудовите договори имам и работеща фирма за консултации в областта на счетоводството и социалното дело. Това да го паказвам ли - мисля че ще ми е в плюс, но не знам как ще го тълкуват, тъй като успоредно съм имала и продължавам да имам трудов договор. Ако някой е имал подобен казус, нека да сподели.
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
В таблицата се влиза първо според степента на образованието и след това се търси специалността. Притежаващият университетско образование няма какво да търси в графите за колежанско или средно. По-високата степен на образование не включва в себе си по-ниските степени каквато грешка се прави тук. Така че това Conseil en assurances et en services financiers (DEC - 3 ans) не касае изобщо emili_vn, при положение че има и магистърска степен след това. Същата трябва да търси сходна на своята специалност само в графите с университетско образование.
И не се ограничавайте само до наименованието на специалността като гледате то да съвпада едва ли не буквално с написаното в Списък 2009. Поровете се в списъците с възможните професии от националният класификатор, които е възможно да се практикуват с даденото образование както и програмите за обучение по дадената специалност. Всяко сходство което откриете ще ви е от полза и там трябва да насочите усилията си - да го изкарате на показ и да привлечете вниманието на имиграционният чиновник и евентуално интервюиращият върху тези факти. Кандидат-имигрантът показва и доказва, а интервюиращият утвърждава или не, не го забравяйте. Никой няма да седне и да се рови и задълбава вместо вас.
И не се ограничавайте само до наименованието на специалността като гледате то да съвпада едва ли не буквално с написаното в Списък 2009. Поровете се в списъците с възможните професии от националният класификатор, които е възможно да се практикуват с даденото образование както и програмите за обучение по дадената специалност. Всяко сходство което откриете ще ви е от полза и там трябва да насочите усилията си - да го изкарате на показ и да привлечете вниманието на имиграционният чиновник и евентуално интервюиращият върху тези факти. Кандидат-имигрантът показва и доказва, а интервюиращият утвърждава или не, не го забравяйте. Никой няма да седне и да се рови и задълбава вместо вас.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Linko, благодаря за отговора. Не съм спирала да се ровя, но още не мога да намеря нещо конкретно относно моята специалност, за разлика от Монтажа на кабели и схеми, където изкопах предметите, които се изучават от тук http://www2.inforoutefpt.org/guide/det_ ... rov=simteq. Може би това се дължи на несходството в наименованията - социално и здравно осигуряване може би наистина там е застраховане. Продължавам с ровенето в NOC и колежите.
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
И така - прегледах NOC и всички университетски и колежански програми - моята специалност е разхвърляна в 5 тамошни в следните направления: финанси, застраховане, най-много в човешки ресурси и най-малко - в социална работа и дейности. Та ми стана ясно, че точки за професия ще получа евентуално по преценка на офицера. Но това не ми е проблем, тъй като събирам и без тях точките.
Но имам друг въпрос - декларация за регулирана професия трябва ли да попълвам???? И ако да - за кое? Работя 10 год. като счетоводител и в момента уча магистратура по счетоводство - завършвам 2010 г. /професията е регулирана/ и ако гледам само наименованието на образованието Service social - също е регулирана. И декларацията за какво се попълва - за професия /трудов стаж/ или за специалност по диплома или и за двете?
Извинявайте ако ставам досадна, но всичко е под ? заради разликата в образователните системи. Благодаря предварително на тези, които се отзоват.
Но имам друг въпрос - декларация за регулирана професия трябва ли да попълвам???? И ако да - за кое? Работя 10 год. като счетоводител и в момента уча магистратура по счетоводство - завършвам 2010 г. /професията е регулирана/ и ако гледам само наименованието на образованието Service social - също е регулирана. И декларацията за какво се попълва - за професия /трудов стаж/ или за специалност по диплома или и за двете?
Извинявайте ако ставам досадна, но всичко е под ? заради разликата в образователните системи. Благодаря предварително на тези, които се отзоват.
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Не си досадна, emili_vn, напротив. Приятно е да помагаш на човек, който виждаш че полага уилия а не чака всичко наготово. Пък въпроси винаги възникват и неясните моменти са много.
Та на въпроса ти. Декларация се попълва според специалността от дипломата. Логиката е, че това е официалният документ разрешаващ практикуването на професията в БЪлгария. И декларацията идва за да напомни на кандидата, че това не е достатъчно за практикуването на същата професия в Канада, а трябва да се получи разрешение от оторизирана за това институция. Да не би нашият човек по инерция да започне да си практикува и в Канада на база българската си диплома.
А това, че в България е възможно да работиш нещо за което нямаш ценз е непонятно за имиграционният чиновник. И последният никога няма да приеме, че някой е работил като счетоводител с диплома за еколог примерно.
Та на въпроса ти. Декларация се попълва според специалността от дипломата. Логиката е, че това е официалният документ разрешаващ практикуването на професията в БЪлгария. И декларацията идва за да напомни на кандидата, че това не е достатъчно за практикуването на същата професия в Канада, а трябва да се получи разрешение от оторизирана за това институция. Да не би нашият човек по инерция да започне да си практикува и в Канада на база българската си диплома.
А това, че в България е възможно да работиш нещо за което нямаш ценз е непонятно за имиграционният чиновник. И последният никога няма да приеме, че някой е работил като счетоводител с диплома за еколог примерно.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
здр. emili_vn не се птитесняваи точно това е истината за твоя съпруг.Montage de câbles et de circuits (DEP - 945 hres / 1 an) електро техник,ел монтьор и всички подобни които са с "ел"
Да ти кажа като погледнеш какво учат там в тази специалност, ще видиш, че изобщо не става въпрос за електротехник, а за монтаж на електронни платки и доколкото си спомням ставаше въпрос за самолетостроенето. Не съм много убедена, защото съм го чела много отдавна, но такъв спомен имам.
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012