Дали да...?

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
geronimo
Мнения: 74
Регистриран на: Сря Май 27, 2009 1:29 am

Дали да...?

Мнение от geronimo »

Здравейте,

Имам един въпрос. Живял съм в Канада близо 4 години (през далечните 1990 – 1994 г. в North Van), там бях ученик от 9ти до 12ти клас. Чичо ми, леля ми, братовчетка ми и баба ми останаха там, а ние (баща ми, майка ми и сестра ми) трябваше да се върнем по кофти стечение на обстоятелствата (чичо ми след това избяга от змийското леговище в щатите).
Въпросът ми е, когато, живот и здраве, стигнем до интервю, да споделям ли това на интервюто? Да не си помислят, че се стремим да отидем във Ванкувър при родата, а не в Квебек, което не е така (с тях не се обичаме много-много). Аз така и така трябва да им кажа, че съм живял там, но да им казвам ли за роднините? Ние още не сме подали документи, започнахме с френския през март тази година. Ще кажете: „... много ти е рано да мислиш за това”. Е, никога не е рано да получа мнение. Целият съм в "слух".
Аватар
ablood
Мнения: 10496
Регистриран на: Нед Авг 28, 2005 2:51 pm
Местоположение: Montreal
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Има въпрос живял ли си в Канада, и друг - имаш ли близки в Канада. Пък и трябва да пишеш къде си бил иначе през тези годили, да показваш дипломи...

Най-чистият вариант е да сложиш на първо място в списъка с близки в канада, някой от Квебек.

Това е лично мнение.
Linko
Напуснал форума
Мнения: 4846
Регистриран на: Вто Яну 13, 2004 3:36 pm
Местоположение: Montreal
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Един факт ако не води до увеличаване на броя на точките е излишно да се споменава. Но пък от друга страна е глупаво и рисковано да се изричат явни лъжи само заради притеснението, че даден факт може да ни навреди по някакъв начин като дори не знаем и точно по какъв.
Наличието на роднини в Канада не носи никакви точки по процедурата за Квебек но и не води до намаляване броят на точките. Наистина ще се наложи да сте по-убедителни в доказване намерението си за заселване в Квебек, нo нищо повече. Така че при възможност не го споменавайте този факт с роднините но и недейте да лъжете ако се зададе директен въпрос за това. Същото е и с престоя в Канада
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
geronimo
Мнения: 74
Регистриран на: Сря Май 27, 2009 1:29 am

Мнение от geronimo »

Благодаря
Публикувай отговор