Покана на близък в Канада

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
nini
Мнения: 215
Регистриран на: Сря Сеп 17, 2003 12:07 pm
Местоположение: Longueuil

Мнение от nini »

Аз не те разбирам /не се напрягам, за да те разбера/, но пак ще кажа-от датата на влизане започват да текът месеците на право на престой тук-ако влезе на 1 септ. ще има право, най-много до края на февруари да е тук.
Сега е рано да подавате молба за виза, ако тя ще пътува септември. Визата става за 2 седмици и влезе с нея в следващите 6 месеца от издаването и.Като влезе пък, има право да стои тук още най-много 6 месеца.
Сега ОК ли е? :lol:
Linko
Напуснал форума
Мнения: 4846
Регистриран на: Вто Яну 13, 2004 3:36 pm
Местоположение: Montreal
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Съгласен съм с уточнението на nini, то наистина е важно.
И може би аз трябваше да се изразя малко по-иначе. Не при всички случаи рзрешават престой от 6 м. а обикновено или в общия случай разрешават престой от 6 м. Както си е казано и в сайта на министерството:
L’agent estampillera votre passeport ou vous indiquera la durée permise de votre séjour au Canada. La période habituelle est de six mois. Dans certains cas, l’agent peut limiter la durée de votre séjour afin de ne couvrir que l’objectif de votre visite.
Случаите на намаляване на тези 6 м. може и да са единични но е важно да се знае, че са възможни.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
flyfish
Мнения: 348
Регистриран на: Вто Яну 27, 2004 11:36 am

Мнение от flyfish »

Пак пиша от работа и моля за извинение).
Poumpy, благодаря за отговора, много точен и ясен. Само имам един въпрос лично към теб:

Ако майка ми кандидатства за виза сега, но не за еднократна, а за мнoгoкратна, и при положение че посочи дата на първо влисане- 01 September, не следва ли тогава, ако я одобрят, да и издадат мнoгoкратна, обикновено издават за 1-5 години, и тя да може спокойно да си я ползва и след 01 September?Ти обясняваш само как стоят нещата за еднократна. Рано ли е да подаде документи сега за мнoгoкратна с първо влизане през Септември? Идеята е да се планират(доколкото живота позволява такъв лукс) самолетни билети, почивки и т.н месеци преди събитието. Ако случайно отговорът ти е НЕ, тогава какъв е замисъла на мнoгoкратната виза.

Този въпрос е към хората с опит. Моля споделете какви срокове на престой са получавали близките ви(конкретно баби и дядовци) на митницата в Canada.

**********************
flifish, съвсем лесно става, само с 2 пъти копи-пейст и тоя линк - http://forum.abv.bg/abv/lat2cyr.php
Повече няма да го правя вместо теб.

admin
pumpy
Мнения: 10244
Регистриран на: Съб Юли 26, 2003 2:47 pm

Мнение от pumpy »

няма проблем да поиска многократна виза, но доколкото знам обикновенно отказват ако преди това нямат опит с конкретния човек с еднократна виза.
Личния ми опит:
1. Майка и баща ми получиха еднократна и едва втория път многократна с продължителност малко по-малко от 2 години, защото тогава им изтичат паспортите.
2.Тъща ми получи един отказ, еднократна виза две седмици по-късно, после пак еднократна другата година и едва миналата година взе двугодишна многократна.

Идеята на многократната е удобство на пътуващия и на имиграционните служители, но трябва да ти имат доверие за да ти я дадат.
flyfish
Мнения: 348
Регистриран на: Вто Яну 27, 2004 11:36 am

Мнение от flyfish »

Poumpy, страшен си :).

Thanks!
Публикувай отговор