Покана на близък в Канада

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Enni
Мнения: 3
Регистриран на: Вто Юли 05, 2005 11:32 am

Покана на близък в Канада

Мнение от Enni »

Знае ли някой, или ако може да сподели своя опит, дали ако поканя роднина, който има имоти и пари в БГ ще го пуснат да дойде в Канада. Исам да поканя леля ми, която е на 43 и има семейство, но аз не работя в момента, а уча.
miteto
Модератор
Мнения: 11161
Регистриран на: Пон Юли 28, 2003 3:26 am
Местоположение: Toronto

Мнение от miteto »

За пускане - пускат, ние примерно бяхме поканили приятели, с които даже нямаме роднинска връзка и ги пуснаха. Те бяха декларирали пари и имоти, ние също приложихме Notice of Assessment от последната година, Letter of Employment от работодателите и т.н. Ако ти не работиш не съм сигурен, но мисля че пак има шанс, нещо ми се върти в главата че леля ти трябва да декларира че ще поеме сама абсолютно всички разходи по пътуването и престоя си в Канада (и да покаже че има съответните средства, разбира се). Няма кво толкоз да губите ако пробвате, стотина долара някъде е таксата леля ти като кандидатства за виза.
maryjoe
Мнения: 141
Регистриран на: Съб Мар 06, 2004 8:31 am
Местоположение: Vancouver

pokana

Мнение от maryjoe »

Здравейте, във формуляра за виза и в поканата от вас трябва да пише, че идва на свои разноски (и да напише приемлива сума за престоя си и самолетния билет). И трябва банково извлечене(банката го издава на английски). Успех.
army
Мнения: 950
Регистриран на: Пет Сеп 23, 2005 10:23 am

Мнение от army »

http://www.cic.gc.ca/english/pdf/kits/guides/5256E.PDF

Тук е Всичко!-е почти....Освен това:
-Трябва да направиш покана
-employment letter/ако си 'селф имплоймънт-Т4-от предходната година,а ако нямаш все още такава-Писмо от работодателя ти+копие от "чека"/
Ако има нещо неясно-ПИТАЙ!
Човек е голям, колкото са големи мечтите му
http://www.youtube.com/watch?v=8QnN4Ob_CPE" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
grobari
Мнения: 301
Регистриран на: Нед Юни 12, 2005 1:02 pm
Местоположение: SOFIA

Мнение от grobari »

Мъжа ми покани двама наши приятели, само с покана и копия на книжката, без писмо от работодателя, им дадоха визи. Скоро ги чакаме на гости.
бъди красив труп!
Zora
Мнения: 32
Регистриран на: Сря Май 07, 2008 10:53 am

Мнение от Zora »

Да попитам: Предстои ни тепърва установяване в Торонто. След което искам да поканя майка си (баба много ни помага) Как това може да стане възможно най-бързо?
И разумно ли е тя да кандидаства за туристическа виза (на нейни разноски) преди ние да сме пристигнали в Канада?
Аватар
mice
Мнения: 267
Регистриран на: Пет Сеп 09, 2005 2:33 pm
Местоположение: Монреал

Мнение от mice »

Zora, как ще получи майка ти виза, след като не сте в Канада? Някой друг ли ще я покани на гости? Ако не, имай предвид, че се изисква покана при подаване за временна туристическа виза. Прочетете условията на сайта, който army е дал. Възможно най-бързо може да стане пристигането на бабата, след като пристигнете и задействате процедурата. Визата се издава за 2-3 седмици. Хубаво е да имате постоянна работа, добри доходи, жилище и постоянен адрес, ей такива неща, за да има майка ти по-големи шансове за получаване на виза. Успех!
Zora
Мнения: 32
Регистриран на: Сря Май 07, 2008 10:53 am

Мнение от Zora »

mice мислех, че може "просто" да кандидаства за туристическа виза :roll: но щом не е реално, то тогава ни остава да я поканим след като си намерим работа, да добавя че тя е пенсионер и може да се издаржа сама което предполагам е плюс при кандидастването?
Аватар
mice
Мнения: 267
Регистриран на: Пет Сеп 09, 2005 2:33 pm
Местоположение: Монреал

Мнение от mice »

Не искам да те подведа, по-добре потърсете в търсачката на форума какво има писано по въпроса и най-вече на официалния сайт. Ако майка ти покаже банкова референциия при подаването на документите за виза, (тоест доказва по този начин, че може да се издържа сама) е плюс. Това, което изброих по-горе за работа, квартира, доходи, са неща, които със сигурност повлияват положително на даването на виза, но всеки случай е различен, може и да нямате работа (или само единият да работи) и пак бабата да получи виза.
Аватар
7George
Мнения: 9664
Регистриран на: Съб Яну 21, 2006 12:42 pm
Местоположение: Calgary

Мнение от 7George »

да добавя че тя е пенсионер и може да се издаржа сама което предполагам е плюс при кандидастването?
По тая логика всички мафиоти с пари трябва да ги пуснат в Канада. Те ги пускат де, ама след като минат по инвеститорската процедура и ги проучат...

"Може да се издържа сама в Канада" означава поне $1500 месечно без да смятаме здравните разходи... :roll:
Embrace your climate change!
flyfish
Мнения: 348
Регистриран на: Вто Яну 27, 2004 11:36 am

Мнение от flyfish »

Имам няколко конкретни въпроса по отношение на молбата за временно пребиваване. Мисля да поканя майка ми да дойде да ми помага за детето в края на лятото. По принцип планираме престой от пове4е от 6 месеца(надяваме се да и удължим визата). Следните 2 въпроса от апликейшъна ме притесняват:

1. Колко дълго възнамерявате да останете и с какви средства разполагате.

Моля споделете опит. Ако примерно пиша престой от 3 месеца, каква сума майка ми следва да представи?

Благодаря на тези, които ще отговорят.
Linko
Напуснал форума
Мнения: 4846
Регистриран на: Вто Яну 13, 2004 3:36 pm
Местоположение: Montreal
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

flyfish, съвета ми е да пишете 2-3 седмици престой, а не месеци. Визата и без това я издават при всички случаи за 6 м.
А живота е толкова динамичен, че решения се вземат и променят всеки ден, нали? Така че няма нищо ненормално едната седмица да се превърне в една година престой. Важното е да не е нелегален престоя. :)
Колкто до парите, никой никъде не посочва каква сума трябва да докаже посетителят при един или друг престой. Също така ако домакинът докаже редовен доход, то от госта не се искат никакви доказателства за финансови възможности. При нас беше така. Тъщата не е декларирала никакви пари, а аз представих само последните си два чека от заплатата и това беше. Жена ми не работи.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
nini
Мнения: 215
Регистриран на: Сря Сеп 17, 2003 12:07 pm
Местоположение: Longueuil

Мнение от nini »

Само едно малко, но съществено уточнение-визата не я дават за 6 месеца, това е срока в който лицето трябва да влезе в Канада.
На влизането имграционният полицай решава за колко време ще остане лицето, т.е. пише дата на печата за влизане. Ако такава дата липсва то престоя е до 6 месеца.
Свекърва ми имаше многократна виза за 5 години и тук, в Канада, на летището и я промениха на 1-годишна. Сега трябва пак да си вади нова.
flyfish
Мнения: 348
Регистриран на: Вто Яну 27, 2004 11:36 am

Мнение от flyfish »

Izvinqvam se, pisha ot rabota i nqmam kirilica.
Linko i Nini, blagodarq za otgovorite.
Nini, tova koeto kazvash 4e visata trqbva da se konsumira do 6 meseca, tova ot izdavaneto na vizata li e, ili ot datata na vlizane poso4ena vuv visata?
Iskam sega da podadem dokumentite, datata na vlizane shte e Sptember 1st. Ako pravilno sum te rzbrala, majka mi sledva da vlese v Canada predi February 1st. Taka li e, ili neshto burkam?


Thanks.
pumpy
Мнения: 10244
Регистриран на: Съб Юли 26, 2003 2:47 pm

Мнение от pumpy »

Хайде сега да си изясним термините:
1. Виза - документ, който позволява на дадено лице да се качи на самолет и да стигне до границата на Канада. Бива еднократна и многократна. Еднократната обикновенно има валидност 6 месеца от датата на издаването, което значи, че през това време притежателят и има право да се придвижи до Канада и да се представи пред имиграционен чиновник на летището който:
2. Може да ви пусне да влезете в Канада, но може и да не ви пусне. Негова преценка - той има това право. Ако ви пусне и не ви напише нищо то имате право да стоите 6 месеца от момента на влизането. Ако ви напише конкретна дата имате право да стоите до тази дата. Обикновено не пишат нищо, тоест се подразбират максималните 6 месеца престой.

Пример: Еднократна виза издадена на 01.02.2009 дава право на притежателят и да се появи на Канадската граница не по-късно от 31.07.2009. Ако се появи на пследната възможна дата 31.07.2009 и не му напишат нищо в паспорта при влизане,може да стои, без удължаване най-много до 31.01.2010.

Аз лично бих кандидатствал за малък престой, а на летището ще покажа билет за връщане за след 6 месеца. Ако майка ти не е особено подозрителна няма причина да не я оставят за 6 месеца. Успех
Публикувай отговор