Реконтра на пропагандата

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Silistra
Мнения: 131
Регистриран на: Чет Яну 22, 2004 12:00 pm
Местоположение: Germany

Мнение от Silistra »

poumpy написа:
rath написа:
явно никога не си ходил, нито си имал познати от Германия, стом не знаеш 4е се взима немски паспорт за 2 години, разбира се зависи по коя графа си.
некадарници и нелегални наистина имат да 4акат цял живот.
първо се казва зависи в кой графа си и второ това не е истина. имам брат женен за германка повече от две години и единственото което има е местната permanent resident card която е доживотна и не се губи независимо дали колко месеца си в германия. за паспорт се чака по-дългичко.
НеЩО не се врьЗват сметките :?:
Такава карта брат ти може да има мин. след 3 години , а след придобиването и , ако напусне Германия За по веЧе от 6 месеца тя се анулира автоматиЧно и трябва да ЗапоЧне всиЧки процедури от самото наЧало :D
Или той те льже , ЧЕ има такава или ти не си РаЗбрал/а/ правилно.
Аватар
Lub0
Мнения: 6899
Регистриран на: Вто Авг 26, 2003 11:42 am
Местоположение: Sunnyvale Trailer Park, Nova Scotia
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Чета тука отгоре-отгоре и ви се чудя на акъла (имам в предвид "измамените" от "пропагандата"). Сега сме вече 21 век има интернет, форуми като този и т.н. и т.н. Как можете да кажете, че са ви "излъгали" от "рекламата за Канада/Квебек"???
То вярно е, че българите сме измислили думата "балък" (тука цитирам Кольо), обаче е смешно хора на по трийсет години да вярват още в дядо Мраз...
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
BabaPena
Мнения: 976
Регистриран на: Съб Мар 06, 2004 12:20 pm
Местоположение: Winnipeg, MB

Мнение от BabaPena »

Silistra e prav, s utochnenieto che, ako prodaljavash da si jenen za germanski grajdanin MOJESH da napusnesh Germania za poveche ot 6 mesetsa i NE SI gubish perm res statuta.

Kolkoto do komentarite na Rath: Kato e tolkova lesno kade ti e nemskia pasport, skapi priateliu? Ne sam nito nekadarna (imam nemsko Ph.D.), nito nelegalna (rabotia high tech job v Germania ot dosta godini) i vapreki tova ako ne se ojenia za nemets...goliamo potene shte padne, ako resha da si vadia nemski pasport (moje i da imash 8 godini staj, moje i da si s tiahno obrazovanie, moje i da govorish nemski po-dobre ot samite tiah i pak ne e sigurno che shte vzemesh nemski pasport). S dve dumi - vazdarjai se ot obobshtavashti otsenki, kogato ti samiat ne si savsem naiasno.

Sas zdrave.
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Мнения: 9069
Регистриран на: Пет Авг 29, 2003 8:40 am
Местоположение: j-cowboyland, Toronto
Обратна връзка:

Мнение от KolioBalkanski »

maik_m написа:
Botzo написа: Ми цял форум има със заминали и бъдещи имигранти. И аз искам да знам защо бъдещите имигранти от БГ продължават да се натискат да след акто толкова се изписа с истини. Добре е някой от там да се включи.
Тук най-малкото което се казва е че в Канада има работа. В посолството на Квебек има редовни сбирки и дебело се подчертава че работа там трудно се намира и дипломите не важат ...... и пак има сбирки и няма места да се влезе от желаещи да имигрират. А може би в БГ ги лъжат ......... незнам.
Нека наистина някой се включи и да обясни мотивите си да замине.

Аз ще се опитам да обясня моите мотиви, мисля че доста хора в БГ са с подобно мотиви. Това което ще ви кажа може би е достатъчен мотив на даден човек за да напусне страната си и да тръгне (меко казано) на майната си с надеждата че с късмета си ще постигне нещо по добро.
Аз съм от Пловдив. От 8 години се занимавам активно с компютри (като казвам активно това ще рече всеки божи ден), завършил съм компютърни системи и технологии в Технически университет - Пловдив. Започнах да се занимавам с компютри защото това ми беше желанието, с това исках да се занимавам (и все още искам). От тогава работя постоянно. Работил съм в какви ли не компютърни (и некомпютърни) фирми, в софтуерни, рекламни и не знам си какви още..... и все за някаква мижава заплата. От 2 години съм женен, имам дете което е на 1 година. В момента работя като ръководител информационно обслужване към Община Калояново която се води към община Пловдив. Заплатата която взимам е 270 лв. без удръжките. Като ми удържат безбожните данъци ми остават чисти 205 лв. За да идвам до тук на ден ми трябват 6-7 лева. 22 дена по 7 лева са си 154 лева. Тъй като е очевидно че със заплата от 61 лева месечно не мога да гледам мене си пък камо ли жена и дете реших че ще се занимавам с частна дейност пък дано да печеля повече. От една година вече имам компютърна фирма, все същата работа. продадох няколко компютъра, но хората в БГ нямат парички и продажбите не са редовни. В Пловдив има около 200 компютърни фирми от които някои имат по 3 магазина и офиса . Те са хвърлили сума ти пари в тези магазини и офиси, пари които не са техни (те са перачи на парите на други хора) и които аз нямам за да развия бизнеса толкова много че да се сравнявам с тях. Разбира се хората купуват от тях и ние малките фирми най общо казано "духаме супата ".
Не ви казвам това за да се оплаквам, а за да разберете мотивите ми да търся начин да отивам някъде в чужбина, не заради мен (тя моята вече е изпята песен), а заради детето, за което се надявам да живее по добре от мен.
При моето положение вие какво бихте направили??
Да се надявам че тук положението ще се оправи е просто глупаво.
Ето за това хората продължават да се натискат...... те просто търсят начин за да живеят по добре. В Канада, Щатите и Аржентина казвате че е трудно. Може би сте прави, но както виждате и в БГ не е по лесно. Където и да си като нямаш пари не се живее лесно, с тази разлика, че вие като сте вече там имате шанса да направите нещо по въпроса докато тук няма начин. Общо взето това са мотивите ми.
a probval li si da si namerish druga rabota ili da se premestish?
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Botzo

Мнение от Botzo »

maik_m,
мортивите ти са основателни и та ти кажа че ти вярвам 100% защото имам брат който е по същия начин и на всичко отгоре програмира и за LINUX (нещо което аз не мога) и му зам дереджето. Въпроса е че много наод като замине се изняжва и забравя какво го е завело там и почва да гледа всичко само през черните очила и ги реди едни такива цветни за там че ще ти го изкара по-зле от Албания.
Лично теб те поздравявам за правелия избор и ти пожелавам успешно приключване на административната част и бързи занинаване за Канада.

Успех !!!
maik_m
Мнения: 15
Регистриран на: Чет Апр 08, 2004 8:36 am
Местоположение: Bulgaria, Plovdiv
Обратна връзка:

Мнение от maik_m »

Botzo написа:maik_m,
мортивите ти са основателни и та ти кажа че ти вярвам 100% защото имам брат който е по същия начин и на всичко отгоре програмира и за LINUX (нещо което аз не мога) и му зам дереджето. Въпроса е че много наод като замине се изняжва и забравя какво го е завело там и почва да гледа всичко само през черните очила и ги реди едни такива цветни за там че ще ти го изкара по-зле от Албания.
Лично теб те поздравявам за правелия избор и ти пожелавам успешно приключване на административната част и бързи занинаване за Канада.

Успех !!!
Blagodarq Botzo, mislq tochno tova da napravq ama shte vidim kak shte q skolasame s pari4kite, che trqbva da se namerqt pyrvo pyk togava da mislim za po natatyk
гледам няма нищо, пак гледам......пак няма нищо.....и си викам ееееййййй тука има нещо
Аватар
sara
Рошава гарга
Мнения: 888
Регистриран на: Пет Авг 29, 2003 2:49 pm
Местоположение: на клон монреалски

Мнение от sara »

Lub0 написа:Чета тука отгоре-отгоре и ви се чудя на акъла (имам в предвид "измамените" от "пропагандата"). Сега сме вече 21 век има интернет, форуми като този и т.н. и т.н. Как можете да кажете, че са ви "излъгали" от "рекламата за Канада/Квебек"???
То вярно е, че българите сме измислили думата "балък" (тука цитирам Кольо), обаче е смешно хора на по трийсет години да вярват още в дядо Мраз...
и аз като теб си мисля Lub0..
и след 2 седмици в бг още повече се чудя..
mitaka
Мнения: 41
Регистриран на: Чет Авг 21, 2003 12:44 am
Местоположение: Chicago USA
Обратна връзка:

Мнение от mitaka »

A be simpatiagi deto ste v Canada i kup neshta ne vi haresvat...sto ne si hvanete samoletcheto i koi ot kade e v BG...ili ste tolkova ispadnali v Canada, che niamate i pari sa bilet? :lol: ...ili neshto drugo mi idva na akala...moje bi zelia tozi voi e zashtoto vi se iska, kolkoto se moje po-malko hora da vi posledvat, ta da ne se schupi canadskoto klonche na koeto sedite...
Аватар
mirkaa
Мнения: 864
Регистриран на: Чет Апр 08, 2004 12:27 pm
Местоположение: New York, NY
Обратна връзка:

Мнение от mirkaa »

mitaka написа:A be simpatiagi deto ste v Canada i kup neshta ne vi haresvat...sto ne si hvanete samoletcheto i koi ot kade e v BG...ili ste tolkova ispadnali v Canada, che niamate i pari sa bilet? :lol: ...ili neshto drugo mi idva na akala...moje bi zelia tozi voi e zashtoto vi se iska, kolkoto se moje po-malko hora da vi posledvat, ta da ne se schupi canadskoto klonche na koeto sedite...
hahaha, e tova za kloncheto napravo me razsmia!! abe taia strana canada, v koiato moje bi dyrvoto e v nai-goiam izlishyk, shte triabva da e mnogo vnimatelna s klonite, che 7 miliona bylgari ne znam kyde shte ni pobere.... :lol:

a moje bi, ako tolkova mnogo GI beshe strah horata za kloncheto, dali shteshe da go ima toia forum izobshto, v koito moje vseki da nameri tolkova informacia, i da si spesti tolkova vreme, koeto inache bi mu struvalo systoianie...
ama haide, nali triabva da si pokajem bg negativizym :)
nazdrave!
Rosi

Мнение от Rosi »

mitaka написа:moje bi zelia tozi voi e zashtoto vi se iska, kolkoto se moje po-malko hora da vi posledvat, ta da ne se schupi canadskoto klonche na koeto sedite...
ne be mire, ti ne razbra, tova triabva6e da mine za mnogo umna misul :D :D :D Samo ne moga da razbera za6to niakoi hora, si misliat 4e i drugite kato tiah jiveiat na klon? :wink: :wink:

Puk nie , deto sme na tova blenuvano kanadskoto klon4e(spored niakoi), za da ne se s4upi, 6te otstupim direktno mesta :P :P
valentin_niagolov
Мнения: 46
Регистриран на: Нед Авг 31, 2003 9:53 am
Местоположение: Edmonton,Alberta

Мнение от valentin_niagolov »

mitaka написа:A be simpatiagi deto ste v Canada i kup neshta ne vi haresvat...sto ne si hvanete samoletcheto i koi ot kade e v BG...ili ste tolkova ispadnali v Canada, che niamate i pari sa bilet? :lol: ...ili neshto drugo mi idva na akala...moje bi zelia tozi voi e zashtoto vi se iska, kolkoto se moje po-malko hora da vi posledvat, ta da ne se schupi canadskoto klonche na koeto sedite...
Mnogo mi e 4udno zashto,niakoi kato se opla4e ot Canada ,5-6 4oveka ,pove4eto ot koito dori oshte ne sa tuk ,vednaga go prashtat pojivo,pozdravo s purvia samolet obratno za Bulgaria.4ovek ne moje da si izkaje mukata :rev: I az v USA si kupuvah Marlboro za 23$ kartona ama tuk 9.30$ za B&H za kutia.Za galon CC v USA 19$,puk tuk za 750ml 26$.Muka,muka.Sамо ne me prashtai v BG,4e sum izpadnal kloshar i niamam pari za bilet,izhar4ih gi za dope i booze :drink: :smokin:
Rosi

Мнение от Rosi »

Silistra написа:Мои поЗнати след 4г. Торонто се вьрнаха обратно в Германия , споделиха сьЩо , 4е Европа е Европа и никога не смятат да се вьрнат обратно в Канада..
Silistra vse se kania da te pitam.Tvoite poznati po-lesno li si izvadiha work permit v Germania s kanadskia pasport?Ima li niakakvi predimstva v sravnenie s bulgarskia? Predvaritelno si li nameriha rabota ili turseha na miasto?Az dosega znam samo edna evropeiska durjava v koiato kanadski grajdani niamat nujda ot work permit.


A ina4e ima mnogo hora kato tvoite poznati.Moje bi pove4e ot polovinata imigranti kato vzemat pasport ai napuskat zavinagi Canada.
Dimitar Kolev

evropa

Мнение от Dimitar Kolev »

Tvoite poznati po-lesno li si izvadiha work permit v Germania s kanadskia pasport?Ima li niakakvi predimstva v sravnenie s bulgarskia
moje li po podrobno da obiasni niakoi za predimstvata,na canadskia passport.Temata me ineresuva mnogo.Ako triabva da ia napravim otdelna ili koito e kompetenten da mi prati li4no saob6tenie.
Az o6te ne sum vidial po4ti ni6to ot canada,oba4e vinagi sum iskal da emigriram v Nederlands.Oba4e ne mi e iasno kato Bg grajdanin moga samo da sum na 1.ekskurzia,
2.sus studentsksa visa-po4asova rabota ili
3.svatba(no sum jenen ve4e),ina4e kato niama6
4.tvoi 4ovek rabotodatel niama6 pravo na rabota.
nali ima tam edni zakoni na Evro saiuza za obiava v mesten vestnik i t.n.
Za fal6ivite greece i portugal passporti znam imam niakakav opit.
tuk pi6at hora,koito sa naiasno i sa namirali vrati4ki.
Molia daite info i za predimstvata(ako ima)na canadskia passport.
Silistra
Мнения: 131
Регистриран на: Чет Яну 22, 2004 12:00 pm
Местоположение: Germany

Мнение от Silistra »

Rosi написа:
Silistra написа:Мои поЗнати след 4г. Торонто се вьрнаха обратно в Германия , споделиха сьЩо , 4е Европа е Европа и никога не смятат да се вьрнат обратно в Канада..
Silistra vse se kania da te pitam.Tvoite poznati po-lesno li si izvadiha work permit v Germania s kanadskia pasport?Ima li niakakvi predimstva v sravnenie s bulgarskia? Predvaritelno si li nameriha rabota ili turseha na miasto?Az dosega znam samo edna evropeiska durjava v koiato kanadski grajdani niamat nujda ot work permit.


A ina4e ima mnogo hora kato tvoite poznati.Moje bi pove4e ot polovinata imigranti kato vzemat pasport ai napuskat zavinagi Canada.
Доидоха кьм 2000г. с 5 год. виzа, предварително си беШе намерил / не в комп. сектор /работа само единият , а след 6м. се премести в друга фирма.Трябва да удьлжават виzа догодина и ми е малко неприятно да говоря с тях по таzи тема , след като аz имам право на праестой , неЩо да добавя ( жена му с детето вьобЩе не искаха да се местят в Германия , ама все пак се оправиха )
За да полу4иШ договор е трудно , ЗАЩОТО ,
1. мястото се предлага zа хора живееЩи в герм.
2.ако няма желаеЩи се предлага на граждани от ЕС
3.и тогава ако няма се предлага на граждани от Америка или Канада ,
но За 5г. , после как е не Знам.
Ако искаШ оЩе неЩо да питаШ , кажи
Rosi

Re: evropa

Мнение от Rosi »

Dimitar Kolev написа:Az o6te ne sum vidial po4ti ni6to ot canada,oba4e vinagi sum iskal da emigriram v Nederlands..
http://www.workpermit.com/netherlands/employer4.htm
Заключено