Да Ви питам и Вас същото

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Заключено
Hullman
Мнения: 649
Регистриран на: Пет Мар 02, 2018 3:48 pm

Мнение от Hullman »

Аз не разбирам какво точно ни питаш?
Дали да кажеш за детето като се надяваш че това ще ви събере или ни питаш добре ли си направила че си останала в Канада.
Разбира се че ако се надяваш на събиране е по добре да кажеш за детето.
Ако не кажеш шанса е по малък защото ти вече си направила твоя избор за Канада.

Аз обаче се чудя освен че си останала в Канада какво друго можеш. Не става ясно говориш ли добре езика, не става ясно имаш ли професия и работа, не става ясно как точно смяташ да се грижиш за това дете. Направо се чудя какви са тези жени които бремени в 2-5 месец избират да останат сами в Канада особенно ако не говорят езика, нямат стабилна професия и качества които да им позволят да се грижат и за други същества освен за себе си.
Хълман тази вечер е в малко тъжно настроение защото като член в ръководството на БГ дружество в града му се наложи да ходи във Фунерал хоом заради наша сравнително млада сънародничка която бе намерена мъртва в центъра на града преди няколко дни за да не бъде сама в послените си часове на този свят. Родители, приятели от БГ по разбираеми причини не са могли да дойдат за да присъстват.
И тя била уверена в себе си, останала в Канада сама, била много талантлива и интелигентна ама не била разбрана от обществото и системата тук и решила да го кара както тя си знае. Виждате докъде е стигнала.
Моя съвет е да си прецениш реално възможностите си, качествата си и ако се окаже че не си от тези които са готови да се борят със всички сили и средства е по добре да отидеш при мъжа ти.
ninka83
Мнения: 920
Регистриран на: Вто Яну 08, 2008 11:22 pm

Re: Да Ви питам и Вас същото

Мнение от ninka83 »

daisy_32 написа:Здравейте на всички.
Ето че се престраших да ви пиша тези редове. Причината е зaщото аз вече бях писала в един друг форум ( виждам много познати никове от там и тук - нишо лошо!) , но някак си там не бях посрещната гостоприемно. След като изложих моята кратка история, те решиха, че това е някакъв фарс и дори я изтриха с мотива, че информацията била много лична. Аз като чета тук мненията на съфорумците, откривам много по-лични неща отколкото това, което аз бях написала за себе си. Пък и темата ми беше озаглавена, че търся съвет и помощ, т.е. аз трябваше да кажа някои лични неща за себе си. Както и да е. Сега след като близо 2 месеца от oнази неприятна съфорумна атмосфера, аз се надявам да намеря много по-приветливи хора. За мен ще кажа, че в момента изживявам преломен етап както от семейния си, така и в личен план неща. Cъпруга ми огорчен от Канада реши, че това не е неговата държава и се прибра, но аз останах. Обаче се оказа, че не съм сама. Очаквам дете и сега съм пoчти в 5-я, а пък той не знае. Дали да му кажа? Още се чудя? Дали това дете ще ни събере отново или ще слоожи край на нашия съвместен живот. Eто това ги попитах съфорумците от другия форум. Сега ако ми разрешите щe ви питам и вас. Блaгодаря на всички, които отговорят .
ПП. Не мога често да влизам тyk, тъй като ползваm обществен интернет, но когато мога ще се радвам на Вашите мнения и съвети.
един напълно безпристрастен отговор;
задетето - разбира се че ще му кажеш. вече щом си в 5-я месец няма накъде.
дали животът ви ще е съвместен? ами ако толкова много сте искали да сте заедно- да си тръгнала с него. Не си. А да си мислиш че той ще се върне заради детето- и това забрави...само че и за какво ли ти е тук..... след като не му допада..мрънкачи до теб най малкото ти трябват :D
тук сама ще се справиш,стига все пак наистина това да искаш. при желание и партньор ще си намериш, така че решавай бързо докато имаш време :wink: и още можеш да се качиш на самолета :beer:
също така си помисл кой евентуално в близък план би могъл да ти помогне тук- роднини от БГ ли да дойдат да помагат или...някакъв вариант да имаш :wink: не си първата ни си последната, смело действай :D
Аватар
7George
Мнения: 9665
Регистриран на: Съб Яну 21, 2006 12:42 pm
Местоположение: Calgary

Мнение от 7George »

Бащата трябва да знае. Нали ще праща издръжка. Къде ще я изкарва, той си знае. Няма да ти е лесно, тва е сигурно. Поне не ще си сама в Канада, най-малко двама ще сте. :)
ninka83
Мнения: 920
Регистриран на: Вто Яну 08, 2008 11:22 pm

Мнение от ninka83 »

7George написа:Бащата трябва да знае. Нали ще праща издръжка. Къде ще я изкарва, той си знае. Няма да ти е лесно, тва е сигурно. Поне не ще си сама в Канада, най-малко двама ще сте. :)
не е задължително бащата да плаща издръжка джордж, зависи от жената. тя може да реши изобщо да не иска издръжка, ако не й се занимава с това.
а лесно няма никъде :wink:
army
Мнения: 950
Регистриран на: Пет Сеп 23, 2005 10:23 am

Мнение от army »

не е задължително бащата да плаща издръжка джордж, зависи от жената. тя може да реши изобщо да не иска издръжка, ако не й се занимава с това.
Ми чи тъй де?! - Може пък тя на него да му плаща- за да го държи по далеч..... :wink: :nenam:

Въпрос имам към дамата:
Кой от двама ви е по-големият инат, че така сте разцепили фемилито?
Човек е голям, колкото са големи мечтите му
http://www.youtube.com/watch?v=8QnN4Ob_CPE" onclick="window.open(this.href);return false;
danielle

Мнение от danielle »

7George написа:Бащата трябва да знае. Нали ще праща издръжка.
Да бе да... сигурно издръжка в размер от 50 лева... смях в залата. :lol:
daisy_32

Мнение от daisy_32 »

Здравейте отново приятели,
Не мога да повярвам, че има вече 2 страници с отговори. Виждам, че има и многo въпроси към мен, но не съм наясно дали ако отговоря, ще прекрача границата на личната информация, но ще рискувам. Първо, бебето е от съпруга ми. Все пак ние не сме серазвели. Той прсто неиздържа тук и се прибра в България, защото ( тук отговарям на army) не сме имати, ами просто има хора , на които имиграцията им понася, а на други не. Липсва my неговото приятелско обкръжение и социален живот. Тук се опита, но каза, че не е същото. В предвид нашия съвместен живот - аз само мога да добавя, че близо десет години сме заедно и това дете го отлагахме много дълго - училище, пак после работа, пак дойде и имиграционната процедура, все нещa от този род - битови. Иначе сме ( то вече съм) година и половина в Канада и живея в Burnaby. Приятели и познати е силно казано, но се намират. Благодаря на наши общи приятели, които ни посрешнаха и всъщост, те бяха морота, които запали фитила за Канада. Работа за сега имам, а пък и нямам проблеми със езика ( завършила сам Английска гимназия). В началото, като разбрах, че очаквам дете, бях се отчаяла, че без баща как ли сте се справя, но сега когато времето отминава и си давам сметка, че това е бял кахър и ще мога да се справя - де с помоща на родители, нa държава. По въпроса дали да му кажа. Тук просто не знам. Дори и да, не съм наясно доколко ваче неговите cъветници са му промили мозъка. Опитах се да се свържа с него, но уважаемата му майка го крие - бил излязъл, бил при приятели. Лошото е, че чувам неща, които не съм и предполагала, че могат да се изречат по мой адрес, но като ме няма там, няма как да се защитя?За съжаление трябва да спра, че работа ме чака. Ще се радвам на вашите мнения. Понякога не можете да предположите колко полезни неща се научават от тях. До скоро и успешен ден Ви пожелава Daisy :wave:
pantata
Мнения: 547
Регистриран на: Пон Юли 28, 2003 10:33 pm
Местоположение: Oakville, Canada

Мнение от pantata »

за детето - трябва да му кажеш... щото то все рано или късно ще се разбере.. дали детето ще ви събере - съмнявам се след като 10 годишен съвместен живот сте го зарязали заради избора БГ-Канада... а и както някой каза ако ти си решила да оставаш тук - едва ли ти трябват мрънкала до теб... няма да ти е леко сама, но ти пожелавам успех...
Everyone should believe in something -
I believe I'll have another drink.
Marginal39

Мнение от Marginal39 »

Здрасти Маргаритке.
Та разбира се че трябва да му кажеш за детето, това няма нищо общо с отношенията ви, с разстоянието което ви дели, с майка му и други.
А относно промиването на мозъка му, това не е твой кахър, ти гледай някой да не промие твоя, че тогава става страшно.
Та, за говоренето по твой адрес, не се коси, говорили са по адрс на всички.
Разбира се, в различни степени и с различен характер са били клюките, но от това никой не е умрял, а ако се е разболял, това си е лично негова грешка.
Та ти си му кажи и си потърси гадже тука (освен ако не си решила да придобиеш канадски вид и да се бориш за златен медал за самотна майка-героиня).
Чао и успехи :-)
:beer: :beer: :beer:
semeen
Мнения: 200
Регистриран на: Пет Май 26, 2006 12:08 pm

Мнение от semeen »

Ако се поставя на твое място бих казал за детето и по действията на съпруга ти след това бих преценил какво да правя.
Точно сега нямаш нужда от много стрес. Намери начин да го намалиш. Помисли - това е едно ново начало и ще е хубаво да те направи по-силна.
Аз, например, за да видя усмивката на децата си бих направил всичко.
emimilanova
Мнения: 225
Регистриран на: Нед Апр 29, 2007 3:44 pm
Местоположение: Montreal

Мнение от emimilanova »

Доколкото разбирам, той е напуснал Канада, а не теб. Разбира се, че трябва да му кажеш за бебето и заедно да решите как ще продължите занапред.
Отглеждането на дете не се свежда само до финансова обезпеченост и физическо оцеляване, така че трябва добре да помислите и двамата, преди да обречете детето си да израсне без баща около себе си! И то защото не сте се разбрали на кой край на Земята искате да живеете! :roll:
Ролята на бащата във възпитанието и развитието на едно дете не е за подценяване!
ninka83
Мнения: 920
Регистриран на: Вто Яну 08, 2008 11:22 pm

Мнение от ninka83 »

абе еми ти с мозъка ли си мислиш или с подметките :shock:
ми момичето може другия месец да си намери някой, който да бъде прекрасен баща, не мислиш ли?
Marginal39

Мнение от Marginal39 »

ninka83 написа:абе еми ти с мозъка ли си мислиш или с подметките :shock:
ми момичето може другия месец да си намери някой, който да бъде прекрасен баща, не мислиш ли?
Ми да, иначе как ше разбереме че сме в Канада?
:beer: :beer: :beer:
army
Мнения: 950
Регистриран на: Пет Сеп 23, 2005 10:23 am

Мнение от army »

Дори и да, не съм наясно доколко ваче неговите cъветници са му промили мозъка. Опитах се да се свържа с него, но уважаемата му майка го крие - бил излязъл, бил при приятели. Лошото е, че чувам неща, които не съм и предполагала, че могат да се изречат по мой адрес, но като ме няма там, няма как да се защитя?
Според мен - Тоя- твоя съпруг- пиши го бегал!?
:roll:
Защо ли?
Ами защото е предпочел приятелите си, а не семейството:
Майка му, защо ще злослови по твой адрес ?
- или, може би, 'любимият' ти налива масло в огъня или просто е виновен със бездействието си, а може и така да му изнася.......
Ти се опитваш да се свържиш с него, А той опитва ли да се свържи с теб? /то вярно, че ти не си му роднина, но поне заради детето си/
И Къде го намери тоя левент/мъжът ти/ дето се крие под полата на майка си? :nenam:
В заключение да добавя...-дано не съм прав!
Успех със "съпруга беглец" :wink: :beer:
Човек е голям, колкото са големи мечтите му
http://www.youtube.com/watch?v=8QnN4Ob_CPE" onclick="window.open(this.href);return false;
Marginal39

Мнение от Marginal39 »

Наистина има много балъци които се влияят от майките си.
Не че има нещо лошо обаче когато има конфликт съпруга-майка (а такива колкото искаш има), мъжа трябва да вземе решение с коя от двете ще е (аз лично имах такъв и предпочетох да съм с жена си).
Тоя явно вече е направил това.
Остава да му се съобщи че има дете и след това Маргарита да земе решение дали ще е с него или да си търси друг.
От каде да знаеме, може и да се е махнал защото Маргарита не му е дала дете ???
:beer: :beer: :beer:
Заключено