Прощавай, български народе!

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.

Искрен ли е автора Митрополит Йосиф ?

Да
4
16%
Не
9
36%
Не мога да преценя сам
12
48%
 
Общо гласове: 25
chuinard

Мнение от chuinard »

"Решение "А " # 145

на ПОЛИТБЮРО НА ЦК НА БКП ОТ 8-III-1971 г.

За глава на Българската православна църквада да се предложи и поддържа кандидатурата на Ловешкия митрополит Максим.
Възлага на председателя на Комитета на църковните въпроси при министерството на външните работи др. Михаил Кючуков да извърши необходимата подготовка за осигуряване избора на митрополит Максимза патриарх на БПЦ."

Така е назначен неговия шеф...как е назначен той е почти ясно..
А по делата му съвсем е ясно ...извършил е няколко престъпления според правото на щатите в които е продал имоти и пратил парите на шефа му в София . Осъдителните присъди са потвърдени на последна инстация.
Това е духовния ни пастир тук.
Би следвало настоятелствата да поискат обяснение от него и мнение от духовниците в епархиите им.
Аватар
Ivan1007
Мнения: 12464
Регистриран на: Нед Юни 11, 2006 2:01 am
Местоположение: Calgary

Мнение от Ivan1007 »

chili написа:
През юни 2008 г. митрополит Йосиф публикува свое обръщение към българския народ, в което поиска прошка за всички, на които е навредил при контактите си с органите на Държавна сигурност преди 1989 г. С това той стана първият български духовник, който публично призна за връзките си с тайните служби от онова време и обяви, че е готов да си подаде оставката и да се отегли в манастир."
Бих му повярвал че е искрен, ако искаше прошка от манастир като обикновен монах.

Бог да му прости!
chuinard

Хитрецът дявол във владишки одежди

Мнение от chuinard »

Д-р Иван Илиев ГАДЖЕВ

След прочитането на “изповедта” - “Прощавай, български народе”, владиката Йосиф Босаков е разчитал, че с изпреварването на публикуването на досието му от комисията по досиетата в София, ще може да се измъкне от презрението на хората, против които е писал доносите си за Държавна сигурност и че ще успее да оправдае агентурната си дейност с описанието си, започващо още от “майчината си утроба”, както заявява в статията си.
Ако този хитрец беше отправил молбата си за прошка към българския народ, веднага след политическите промени в България от 10 ноември 1989 година, неговото положение за прошка, вярвам, щеше да е в по-друга светлина. Но да се реши да напише и публикува статията си 20 години след падането на комунизма и на Държавна сигурност, за която е работил като доносник, месеци преди да се публикува досието му, е повече от лицемерие и обмислен ход да заблуждава хората, против които е писал доносите си.
Владиката Йосиф Босаков е роден с името Иван Благоев Босаков на 6 декември 1942 г. в гр. Славовица, Пазарджишко. За него съм писал достатъчно в т. 2 на книгата ми за историята

http://www.pro-anti.net/show.php?issue=875&article=4
Публикувай отговор