Формуляр -> e311-03f.pdf <- или митинческата деклараци

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Botzo

Формуляр -> e311-03f.pdf <- или митинческата деклараци

Мнение от Botzo »

Сега във формуляра e311-03f.pdf -> http://www.morfov.com/quebec/e311-03f.zip пише следното:
des devises ou des instruments monétaires dont la valeur totalise 10 000 $CAN ou plus
и трябва да се отговори с ДА или с НЕ. Ама какво се има в предвид? Суми над стойност 10 000 канадски долара извън парите с които е декларирано или влизат и парите които ще се декларират при влизане.
Аз преди бях чел че за Квебек минималната сума за влизане на сенейство е някаде 6 000 канадски долара ....... тогава от каде се появяват тези 10 000???

Благодаря.
Аватар
goliama mechka
Син на Великата Мечка

Re: Формуляр - e311-03f.pdf - или митинческата декларация !!

Мнение от goliama mechka »

Botzo написа:Сега във формуляра e311-03f.pdf
http://www.morfov.com/quebec/e311-03f.zip
пише следното:
des devises ou des instruments monétaires dont la valeur totalise 10 000 $CAN ou plus
и трябва да се отговори с ДА или с НЕ. Ама какво се има в предвид? Суми над стойност 10 000 канадски долара извън парите с които е декларирано или влизат и парите които ще се декларират при влизане.
Аз преди бях чел че за Квебек минималната сума за влизане на сенейство е някаде 6 000 канадски долара ....... тогава от акде с епоявяват тези 10 000???
митническата декларация няма нищо общо със задължението ти за влизане със минимална сума в Канада.Тук следва да декларираш пари само!!! ако са над 10000$.Ние като влезахме,питахме на човек или на семейство,мисля,че ни отговориха,че сумата е за семейство.Туй че ако имате над 10000$,ги декларирайте пред митницата,доколкото знам,ще попълнят само някакъв формуляр.Това нещо е във връзка с вноса на мръсни пари,и по принцип е за пътници,носещи много повече "кеш".
Аватар
emyangels
Обратна връзка:

Мнение от emyangels »

Понеже гледах току-що въпросната форма се включвам и аз. Тези 10 000 $ май са минималната сума за едно лице при влизане в Канада, не конкретно в Квебек. И понеже формата се попълва от главния кандидат и евентуално включва семейството му ако всички влизат със сума над 10 000 $ ще се пише ДА, а ако е по-малк - НЕ. Аз така го разбирам. Ако не поправяйте ме, че скоро ще я попълвам, да не се излагаме!!! :D
Botzo

Мнение от Botzo »

goliama mechka,
благодаря. Значе спокойно може да се пише НЕ ...... а парите за престой мже да са си 10 000 или 15 000, но те се декларират на друго място. Правелно ли съм разбрал?
Аватар
emyangels
Обратна връзка:

Мнение от emyangels »

Докато пиша отговорът ме е изпреварил!!! :D Ама освен кеш май влизат и чекчетата и дебитните карти, тъй като са парични инструменти!!!
Botzo

Мнение от Botzo »

Как така дебитни карти? Може ли да ме заставят да покажа коко имам в дебитната карта? Имам в предвид че аз може да си има пари в нея ......... и те да не са за Канада. Как така ще ми гледат личната сметка?
Аватар
goliama mechka
Син на Великата Мечка

Мнение от goliama mechka »

Botzo написа:goliama mechka,
благодаря. Значе спокойно може да се пише НЕ ...... а парите за престой мже да са си 10 000 или 15 000, но те се декларират на друго място. Правелно ли съм разбрал?
Точно тъй.Парите,които се изискват за престой?или не знам как точно се казва,ще кажеш и евентуално ще покажеш пред емиграционните власти.Е,примерно ако са 15000$,може да ти искат документа от митницата,че си ги обявил там,ама кой ще тръгне да обявява толкова пари :lol: Би трябвало да има синхрон в работата на двете институции.чековете(пътническите),също влизат,ама дебитната карта-не,Никои не знае колко пари имаш там,няма как да провери и не е законно.Дебитната карта-все едно че я няма :wink:
Botzo

Мнение от Botzo »

goliama mechka,
мого мерси. А тук намерих още някакво инфо:

http://www.cbsa-asfc.gc.ca/F/pub/cm/d2- ... Z-MOI.html
Katy

Мнение от Katy »

Zdravei, Botzo,
Naposleduk iskat da se DEKLARIRA s kolko pari
vlizame v Canada. As hodia 4esto v USA i vinagi
me pitat kolko pari imam.
Predi be6e taka za USA samo,