Още ли си харесвате емигрантския квартал?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Заключено
Аватар
ablood
Мнения: 10496
Регистриран на: Нед Авг 28, 2005 2:51 pm
Местоположение: Montreal
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Не избягвай въпроса!
Потретвам:
Кажи какви са тези прославути служби и услуги за новопристигнали емигранти, дето ги нямало другаде и заради тях бил толкова удобен квартала!
Аватар
Bubi
Мнения: 379
Регистриран на: Сря Окт 20, 2004 8:02 am
Местоположение: Montreal

Мнение от Bubi »

Кримон хайде стига, какво те топли Ораторията, като искам да отида ще отида, не ходя всеки ден, също така Олимпийския плувен басейн - изобщо не мога да плувам, както и Мезон дьо ла кюлтур - едва ли я посещаваш всеки ден. Колеж Бребьоф - само за момчета до четвърти секондер, само в пети приемат и момичета, болницата Сен Жустин - висях два пъти по 7 часа с 2 малки деца, беше същинска лудница и така и не стигнаха до моя ред, трети път няма да отида. От всички останали колежи също нямам нужда, понеже уча в друг колеж - Bois-de-Boulogne, който смятам за нелош и е в съвсем друга посока /до скоро пътувах час и 15 мин. за да отида до него/. И нямаш нужда от 6 спирки на метрото, а само от една.
Както се вижда всеки си има своите приоритети, престанете да спорите за глупости. Всичко зависи от много неща. Аз например до скоро живеех на много оживено кръстовище, където често ставаха катастрофи и имам 2 малки деца и поради тази причина предпочитам да живея на по-спокойно място. Също така с децата предпочитам да ходя по паркове отколкото по барове и затова предпочитам да съм по-близо до хубав парк. Ако ми остане време нищо не ми пречи да отида да изпия едно кафе, било то и в КДН, ама не остава никакво време... В днешно време придвижвнето не е никакъв проблем, ако е да отида 1 път годишно да видя Ораторията или музея. А басейни вярно, че има навсякде, макар и да не са олимпийски. Предполагам, че можеш да плуваш и в по-обикновен басейн ако ти се наложи:D Моят син също ходи в подготвителна паралелка д`акьой далеч от в къщи с училищен автобус, макар и да живеехме в Монреал.
Всеки може да обори другия за всичко от собствената си камбанария и не виждам смисъла от 20 страници спор за нещо, което е различно за всеки.
Аватар
krimon
гугуле
Мнения: 7159
Регистриран на: Вто Юли 29, 2003 9:56 am
Местоположение: GMA

Мнение от krimon »

Буби, не се прави, че не разбираш за какво става дума. Все пак не си аблъд, нали :)

Дай конкретен пример, с квартала в който живееш, каква е инфраструктурата и обслужването му. Така както си казала за болницата Сент Жустин, кажи как не си чакала в еди коя си болница ...

Колеж Бребьоф, Университета на Монреал и другите споменати колежи само показват престижността на квартала. Едва ли елита на тукашната нация ще се завре в цигански квартал, какъвто се опитва да ни докаже, че е Кот де неж аблъд. Да, Кот де неж е най-мултиетничният квартал в Монреал, но това не отнема ни най-малко от красотата му и добрата му инфраструктура.

Bois-de-Boulogne може и да е хубав колеж за теб, обаче в тези колежи, които споменавам, изобщо не взимат такива като теб да учат. Това са част от най-престижните колежи за деца в провинцията ... Забравила съм да спомена най-доброто публично училище - основно и средно - École internationalle de Montreal. Може би след година-две ще се заинтересуваш по-подробно когато поотраснат децата ти.

КОФИ в Университета на Монреал версус КОФИ в квартален секондер - няма място за сравнение ... Classe d'accueil в КДН, където това се прави от десетилетия версус Classe d'accueil в училище възникнало вчера -> липса на качество, поради липса традиции, подходящи преподаватели, материална база и т.н., и т.н.

Ораторията може и да не е редовно място за посещение, всеки си има предпочитани занимания за свободното време. Местоположението й показва добрата уреденост, чистота и красота на квартала.

Само не ми обяснявайте как е същото в Лавал, защото няма и помен. Както каза батето, това си е една спалня. Може и да е добре заради парковете когато имаш деца във възраст за детска градина, но после започват огромни, според мен, проблеми. И на мен ми харесват разни градчета на 30-50 км. от Монреал, тип Горно-нанадолнище, обаче не можете и да си представите значението още на социалните контакти и градски удобства за поотраснали деца, с които априори не се виси в чакаланите на спешното отделение, а именно важните работи са дискотеки, барове, културни занимания и излизания с приятели.

Басейни има навсякъде - факт. Факт е също, че повечето където няма санитарен контрол и са затворени са в Лавал. Това е само пример, но който предпочита други спортове - максимален избор му дава CEPSUM-Université de Montréal, което не е случая с прословутия северен бряг.

В Лавал ако не се намираш в близост до ЕДИНСТВЕНАТА спирка на метрото, където е малък ад, ще ще озъбиш, за да стигнеш до Монреал. И в момента е ад пътуването, имам колеги, които идват оттам (Лавал де рапид, Шомеди и Лавал-Метро) и се чудят какви комбинации да правят, защото паркирането в Монтреал не е песен, не е и безплатно, затова се вдигат в 6 часа сутринта с метрото и са на работа към 7 часа :shock:

В този смисъл ШЕСТ спирки на метрото и развит автобусен транспорт /можеш да се прибереш и след полунощ с него/, дава много предимства на КДН.

И "камбанарията", Буби, е вярна приказка, но в никакъв случай не съм съгласна, че Кот де неж е цигански квартал, който е подходяща дупка за затъване на новопристигащи имигранти. От моята камбанария това е точно обратното - дупка ще се окаже със сигурност Лавал и околности.

Не можете да разсъждавате трезво и да разберете, че личните ви несгоди и неудачи, когато сте живели в този квартал не се дължат на квартала, а на други фактори, които вие си знаете по-добре от нас.
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
Аватар
c200
Мнения: 2095
Регистриран на: Сря Юли 30, 2003 8:35 am

Мнение от c200 »

krimon написа:
Например, започвайки от Лонгьой:

- новият терминус, с цялото озеленяване и паркинги наоколо /последни реновации 2008/
- Университета на Шербрук
- няколко сгради на федералното и провинциалното правителство
- едни от най-реномираните и повече от 100-годишни колежи /съответно и сградите им/
- крайречните паркове /около Ст. Лоран/ с яхтклубовете и шлюзите
- центровете на Стария Лонгьой, Ст. Ламбер, Грийнфилд парк

Бросар:

- общинската библиотеката, на която даже националната може да завиди
- обновената плаца Портобело, районът около Костко /към ЛаПрери/
- кръговото движение и "детелината" след моста Шамплейн
- точно зад Костко квартал подобен на Уестмаунт
- терминус Панама
- мейл Шамплейн

:nenam:
Като живущ в по-горе описаните оазиси съм длъжен да предупредя драгите читатели, че Южният бряг макар и добро място за живеене не е точно представената смесица между Лозана и Флоренция.
Подред:
-новият терминус на метрото - в момента огромен строеж, догодина огромно и постоянно задръстване
-университета Шербрук - ще получи въпросната огромна сграда, сигурно ще е добре за студентите.
- правителствените сгради - тях ги има и в Шибугаму сигурно, пък и не се посещават често
- 100 годишни колежи - с уточнението че са частни (вярно е че не са скъпи обаче)
-крайречните паркове и яхти - точно там Прат & Уитни са изхвърляли промишлени отпадъци в последните няколко години в следствие на спукана тръба. Ремонтират я след сигнал на случаен гражданин че в крабрежния парк вони на лайна
-Центровете на Стария Лонгьой (100 метра чаршия), Гринфийлд Парк (още по-зле) и Ст. Ламбер - по-добре си хванете метрото до Старото пристанище.
-Четирилистната детелина и кръговото движение на пътен възел Брусарци - без коментар, в този ред на мисли Turcot Interchange e осмото чудо на света.
-обновената плаца ПОртобело - на Южния бряг съм виждал само 2 по-кофти - Жак Картие и Дез-Ормо в Лонгьой
-квартала зад Костко - американска мечта, без коментар. Пред Костко и към Ла Прерията - полета пълни с пустини
-Терминус Панама - обикновена автогара с прилежащите и задръствания и мизерни магазинчета.
-мейл Шамплейн - от този и подобните търговски центрове повечето вериги се изнасят с цел преместване в още по-култовата мечта на идиота - квартала Dix-30. Пример - Old Navy, Leon, Walmart. ПОследните биват заместени от по-бедните им братя - квартални магазини за матраци, Zellers и тям подобни

Южният бряг е прилично и евтино място за живеене (както и целият Монреал впрочем).Не е добре да се вярва обаче на квартални патриоти-идиоти каквито най-вече се изрязват в тази култова тема

П.С. За култовата плаца КДН и за красотите Лавалски се въздържам, те си имат собствени патриоти :)
«Хотели как лучше, а получилось как всегда» - Виктор Степанович Черномырдин
pamelaa
Мнения: 248
Регистриран на: Сря Ное 23, 2005 8:25 pm

Мнение от pamelaa »

c200 написа: Като живущ в по-горе описаните оазиси съм длъжен да предупредя драгите читатели, че Южният бряг макар и добро място за живеене не е точно представената смесица между Лозана и Флоренция.
Подред:
-новият терминус на метрото - в момента огромен строеж, догодина огромно и постоянно задръстване
-университета Шербрук - ще получи въпросната огромна сграда, сигурно ще е добре за студентите.
- правителствените сгради - тях ги има и в Шибугаму сигурно, пък и не се посещават често
- 100 годишни колежи - с уточнението че са частни (вярно е че не са скъпи обаче)
-крайречните паркове и яхти - точно там Прат & Уитни са изхвърляли промишлени отпадъци в последните няколко години в следствие на спукана тръба. Ремонтират я след сигнал на случаен гражданин че в крабрежния парк вони на лайна
-Центровете на Стария Лонгьой (100 метра чаршия), Гринфийлд Парк (още по-зле) и Ст. Ламбер - по-добре си хванете метрото до Старото пристанище.
-Четирилистната детелина и кръговото движение на пътен възел Брусарци - без коментар, в този ред на мисли Turcot Interchange e осмото чудо на света.
-обновената плаца ПОртобело - на Южния бряг съм виждал само 2 по-кофти - Жак Картие и Дез-Ормо в Лонгьой
-квартала зад Костко - американска мечта, без коментар. Пред Костко и към Ла Прерията - полета пълни с пустини
-Терминус Панама - обикновена автогара с прилежащите и задръствания и мизерни магазинчета.
-мейл Шамплейн - от този и подобните търговски центрове повечето вериги се изнасят с цел преместване в още по-култовата мечта на идиота - квартала Dix-30. Пример - Old Navy, Leon, Walmart. ПОследните биват заместени от по-бедните им братя - квартални магазини за матраци, Zellers и тям подобни

Южният бряг е прилично и евтино място за живеене (както и целият Монреал впрочем).Не е добре да се вярва обаче на квартални патриоти-идиоти каквито най-вече се изрязват в тази култова тема

П.С. За култовата плаца КДН и за красотите Лавалски се въздържам, те си имат собствени патриоти :)

Подкрепям :beer: :beer: :beer:
ts
Мнения: 286
Регистриран на: Съб Ное 13, 2004 4:40 pm

Мнение от ts »

Преди да пристигнем едно от най-важните неща, които ме интересуваха, бяха кварталите. Едно е сигурно - около Пламондон е зле. Но обобщения за КДН не трябва да се правят. Това, че някой опъвал каиша в началото и му се повръщало от всичко, не е гаранция, че впечатленията му са точни.

Сега, ква е тая простотия да се подиграваш на хората, че живеят в "по-беден" квартал?! ablood радвай се, че си харесваш новия квартал. И аз не живея в първата си квартира в КДН, ама не съм почнал да се плезя на братята българи. Живях в луксозно кондо в края на Кавендиш - намаше жив българин, араб или румънец в района, имаше една библиотека Елеонор Лондон (впрочем много добра, но не по-добра от хуманитарната библиотека на Монреалският университет и Хека - които посещавам редовно) и един скапан мол. Не можехме да издържим и една година там. Преместихме се отново в КДН в района с "баровските" къщи и плащам нормален дори за емигранти наем... И съм много доволен...

КДН има много предимства, има и много недостатъци. Кримон не си измисля, тя казва факти. Кварталът е може би един от най-добрите за новопристигнали. Квартири около УдеМ три и половина могат да се намерят за около 800 с изглед към планината и чист въздух. От мизерията около Пламондон трябва да се стои по-далеч, там не е за нас.
survivor
Мнения: 2848
Регистриран на: Чет Окт 09, 2003 10:08 pm
Местоположение: Монреал

Мнение от survivor »

Много балансирано мнение на ts :beer:
По принцип за гледане на малки деца предградията са ок. За големи деца обаче, от момента в който отидат в гимназия и по-нататък (с възрастта проблемът се засилва), животът в предградие става кошмар. Та си имайте едно наум тези с малките деца. Най-за оплакване (само в това отношение де) са тези които имат и от двата вида че и много деца, ама и на това му се намира колая :)
Аватар
Kan_Tangra
Мнения: 5866
Регистриран на: Пет Апр 02, 2004 2:40 am
Местоположение: България

Мнение от Kan_Tangra »

Добро мнение на Тз, наистина ..
Аз обаче ако имам 700-800 кинти за даване бих си наел 3 1/2 не до УДМ, а на ги-конкордия. Има едни яки бетонни блокчета точно зад метрото. Между 2 от сградите на Конкордия. (между ст.катрин и мезоньов, и между кресент и Ги)
Там е, обаче, за без деца. А и за една кола може да изкараш разрешително, но 2-та не знам къде ще я паркираш
:roll:
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг


ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
Аватар
ablood
Мнения: 10496
Регистриран на: Нед Авг 28, 2005 2:51 pm
Местоположение: Montreal
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

survivor написа:По принцип за гледане на малки деца предградията са ок. За големи деца обаче, от момента в който отидат в гимназия и по-нататък (с възрастта проблемът се засилва), животът в предградие става кошмар.
Well, поне няма да е единственото бяло дете в класа нали? И Бащата на приятелките му няма да го убеждава да носи чалма!
ts написа:Сега, ква е тая простотия да се подиграваш на хората, че живеят в "по-беден" квартал?! ablood
Къде прочете че бил по-беден? Напротив, много по-скъп е от предградията.
krimon написа:КОФИ в Университета на Монреал версус КОФИ в квартален секондер - няма място за сравнение ...
Това не знам глупост ли да го нарека, или лъжа. Жена ми беше в университета, а аз в далечен колеж извън CDN. Нас се скъсаха да ни водят на екскурзии извъм нонреал а тях нито веднъж. Плюс това имаха огромни проблеми с някои от самозабравилите се преподаватели. А това за материалната база е смешно. Стига си ръсила разсъждения, когато нямаш факти.
ablood написа:Не избягвай въпроса!
Потретвам:
Кажи какви са тези прославути служби и услуги за новопристигнали емигранти, дето ги нямало другаде и заради тях бил толкова удобен квартала!


Почетвъртвам :D
Аватар
krimon
гугуле
Мнения: 7159
Регистриран на: Вто Юли 29, 2003 9:56 am
Местоположение: GMA

Мнение от krimon »

c200 написа:Като живущ в по-горе описаните оазиси съм длъжен да предупредя драгите читатели, че Южният бряг макар и добро място за живеене не е точно представената смесица между Лозана и Флоренция.
Подред:
-новият терминус на метрото - в момента огромен строеж, догодина огромно и постоянно задръстване
-университета Шербрук - ще получи въпросната огромна сграда, сигурно ще е добре за студентите.
- правителствените сгради - тях ги има и в Шибугаму сигурно, пък и не се посещават често
- 100 годишни колежи - с уточнението че са частни (вярно е че не са скъпи обаче)
-крайречните паркове и яхти - точно там Прат & Уитни са изхвърляли промишлени отпадъци в последните няколко години в следствие на спукана тръба. Ремонтират я след сигнал на случаен гражданин че в крабрежния парк вони на лайна
-Центровете на Стария Лонгьой (100 метра чаршия), Гринфийлд Парк (още по-зле) и Ст. Ламбер - по-добре си хванете метрото до Старото пристанище.
-Четирилистната детелина и кръговото движение на пътен възел Брусарци - без коментар, в този ред на мисли Turcot Interchange e осмото чудо на света.
-обновената плаца ПОртобело - на Южния бряг съм виждал само 2 по-кофти - Жак Картие и Дез-Ормо в Лонгьой
-квартала зад Костко - американска мечта, без коментар. Пред Костко и към Ла Прерията - полета пълни с пустини
-Терминус Панама - обикновена автогара с прилежащите и задръствания и мизерни магазинчета.
-мейл Шамплейн - от този и подобните търговски центрове повечето вериги се изнасят с цел преместване в още по-култовата мечта на идиота - квартала Dix-30. Пример - Old Navy, Leon, Walmart. ПОследните биват заместени от по-бедните им братя - квартални магазини за матраци, Zellers и тям подобни

Южният бряг е прилично и евтино място за живеене (както и целият Монреал впрочем).Не е добре да се вярва обаче на квартални патриоти-идиоти каквито най-вече се изрязват в тази култова тема

П.С. За култовата плаца КДН и за красотите Лавалски се въздържам, те си имат собствени патриоти :)
Злобно изказване в стил "мама кенга" (Суфлират ли ти с200 :D, а може би памелчетооооооооооооооо :lol: ).

Основно, дадените примери не показват "престиж", а липса на "цигания", която многоуважаемия аблъд приписва на Бросар и Лонгьой. На крив имигрант, все цигани му се привиждат около него :lol:

Нека с200 да каже къде е циганията ?

Конкретно по въпросите, също от бивш жител на околията:
c200 написа:-новият терминус на метрото - в момента огромен строеж, догодина огромно и постоянно задръстване
Нищо подобно, ремонта беше завършен миналата година и в момента е функциониращ новия паркинг и пътно движение. Околността е озеленена, снабдено е с необходими удобства за пътниците /пейки, тераски, бързи закуски и т.н./. Прогнози тип "постоянно задръстване" не виждам откъде се черпят /баба Ванга?/
c200 написа:-университета Шербрук - ще получи въпросната огромна сграда, сигурно ще е добре за студентите.
именно тази сграда все още е в строеж, който обаче се надгражда над терминуса и не пречи на нормалното му функциониране
c200 написа:- правителствените сгради - тях ги има и в Шибугаму сигурно, пък и не се посещават често
Правителствените сгради показват "циганията" на посочения квартал! Обикновено, както е и в случая, районът около тях е облагороден и озеленен. Това е идеята, а не къде има ... защото ако е въпрос такива няма в Лавал и Кот де неж.
c200 написа:- 100 годишни колежи - с уточнението че са частни (вярно е че не са скъпи обаче)
Не е вярно, че всички 100 годишни са частни. За кого са скъпи и за кого не са е въпрос на годишен доход :lol: Давам веднага пример, любимият на бг имигранти колеж Шамплейн изобщо не е частен, само малко трябва да си платиш обучението, ама не е скъпо ... :lol:
c200 написа:-крайречните паркове и яхти - точно там Прат & Уитни са изхвърляли промишлени отпадъци в последните няколко години в следствие на спукана тръба. Ремонтират я след сигнал на случаен гражданин че в крабрежния парк вони на лайна
От по-горе посоченото се разбира, че с200 не обикаля много в околията, в която живее и да си направи справка къде се намират фабриките Прат&Уитни и къде са яхтклубовете ... Това, което се сещам, че това лято тоалетните на ЛаРонд се изливаха за известно време в реката, затова бяха и санкционирани в разстояние на седмица.
c200 написа:-Центровете на Стария Лонгьой (100 метра чаршия), Гринфийлд Парк (още по-зле) и Ст. Ламбер - по-добре си хванете метрото до Старото пристанище.
Продължава впечатлението, че с200 не е мърдал от там където се е настанил. СтЛамбер е оазис където къщите, уличните магазинчета, 5-те църкви /мин. възраст 300 години/, градските паркчета с фонтани и алеи, ресторантчета, сладкарнички и магазинчета на сувенири не отстъпват на кое да е френско градче. По-уютно и прятно място не съм срещала в Канада, а доста съм я обикаляла. Даже в Отава на такова малко разстояние не може да се види толкоз красота и живописност! Не ми се отваря дума за Грийнфилд парк, с Чърчил, библиотеката, Легиона, парка и околия - трябва да се види. Историческото му дружество миналата година издаде книга с историята на тази "чаршия" по случай 150 годишнината й. Лонгьойската е още по-древна, с по-хубави и стари църкви и каменни къщи, даже с археологически разкопки :lol: Ами излезте бе, хора, разходете се, преоткрийте втората си родина :lol:
c200 написа:-Четирилистната детелина и кръговото движение на пътен възел Брусарци - без коментар, в този ред на мисли Turcot Interchange e осмото чудо на света.
Не виждам и тук ни най-малко място за цигания. Споменах облагородяването на района като пример не за високи технологии, а за чистота, озелененост, функционалност ... чаршия не съм виждала в близост, даже Уол Март го закриха в полза на Дис30 :lol:
c200 написа:-обновената плаца ПОртобело - на Южния бряг съм виждал само 2 по-кофти - Жак Картие и Дез-Ормо в Лонгьой
Портобело също е обновена. И аз си мислех, че е същата "мизерия" от както пристигнахме преди 6 години, но бях същисана съвем наскоро от новия й вид. Даже няма хартийки и фасове по земята :lol:
c200 написа:-квартала зад Костко - американска мечта, без коментар. Пред Костко и към Ла Прерията - полета пълни с пустини
В квартала зад Костко има огромни замъци, и аз не си падам по тях, но в никакъв случай не показват цигания /справка Делиормана/. Между тези замъци можеш да намериш живописни къщички на по 100-тина години, някои от които принадлежат на българи.
c200 написа:-Терминус Панама - обикновена автогара с прилежащите и задръствания и мизерни магазинчета.
Не бих нарекла мизерни магазинчета Рено Брей, Нутрилюс, зоомагазин Сафари, Лоблаус ...
c200 написа:-мейл Шамплейн - от този и подобните търговски центрове повечето вериги се изнасят с цел преместване в още по-култовата мечта на идиота - квартала Dix-30. Пример - Old Navy, Leon, Walmart. ПОследните биват заместени от по-бедните им братя - квартални магазини за матраци, Zellers и тям подобни
с200 , :shock: бил ли си изобщо там. В мейл Шамплейн няма и никога не е е имало Уол Март и Леон, още по-малко Зелерс и матраци. Олд Нави има, но там е и Аршамбо, Зара, Лез ел ду ла мод, Ла бе, Сиърс, Тристан & Америка, Мари Франс, Тамбуран, Сурс ... абе вземи да влезеш някой път, за да не говориш /пишеш/ глупости ...
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
Аватар
krimon
гугуле
Мнения: 7159
Регистриран на: Вто Юли 29, 2003 9:56 am
Местоположение: GMA

Мнение от krimon »

ablood написа:Почетвъртвам :D
ами научи се да четеш, всичко си е написано по-горе в темата ... няма да се връщам в началното училище, въпреки че имам педагогическа правоспособност :wink:

докато не се научиш да извличаш информацията самичък, а не да караш да ти я сдъвкват N-ти път, няма да излезеш от имигрантския си имажинерен свят с "хубави" и "лоши" квартали :twisted:

Снимай ги удобствата и ни ги покажи нагледно - сервизи за имигранти, посрещане-изпращане-наемане на квартири, а може и интернет да използваш да откриеш евентуални оазиси в Лавал :D
ablood написа:
krimon написа:КОФИ в Университета на Монреал версус КОФИ в квартален секондер - няма място за сравнение ...
Това не знам глупост ли да го нарека, или лъжа. Жена ми беше в университета, а аз в далечен колеж извън CDN. Нас се скъсаха да ни водят на екскурзии извъм нонреал а тях нито веднъж. Плюс това имаха огромни проблеми с някои от самозабравилите се преподаватели. А това за материалната база е смешно. Стига си ръсила разсъждения, когато нямаш факти.
абе, какво става, КОФИ-то да не са го направили държавна травел агенция - кеф ти бране на ябълки, кеф ти кабан-а-сюкра, малко парламентарна култура /разходка до град Квебек/, а може и да ти покажат какво е и музей ... вместо да учиш френски :lol:
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
Linko
Напуснал форума
Мнения: 4846
Регистриран на: Вто Яну 13, 2004 3:36 pm
Местоположение: Montreal
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Абе за да не попетва и подесетва нека все пак му обясним за какво иде реч. То за него тези неща са били безполезни от първия му ден щото си купил кола преди да обядва още ама все пак.
Първото място където може да получи много ценни съвети и помощ и за което научава още на летището новопристигналият имигрант е Immigration-Québec. В Лавал няма нито едно бюро. Бягащият от циганията чак до 18-то авеню в Лавал може да избира между 181, boulevard Hymus или 255, boulevard Crémazie Est. И като не си купи кола преди първата вечеря да не забравя, че картата за пътуване в Монреал е различна от тази в Лавал и ако иска да ползва цялата мрежа на метрото трябва да се бръкне с още около 50-на долара на месец.
Service d'information sur les professions et métiers réglementés - няма такова чудо в Лавал.
Centre d’expertise sur les formations acquises hors du Québec - и това го няма на съседния остров
Direction de l'immigration familiale et humanitaire - отново...йок.
Direction de l'immigration économique - ядец, пак го има само в Монреал и пак на 285, rue Notre-Dame Ouest, само на 2 крачки от "циганския" CDN.
Service du registraire et services à la clientèle (Francisation) - няма някой да го не знае - 800, boulevard De Maisonneuve Est

Ако някой е чувал за организации като PANA, AMPE, CESAREI, C.A.F.I., PRISME, CSAI и много други, които са некомерсиални и създадени именно за да помагат на новите имигранти, те също са в и около CDN но няма нито една в Лавал. А какво означават тези абревиатури и с какво и как помагат на новите имигранти нуждаещият се от помощ има как да разбере. На останалите няма смисъл да се обяснява.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Аватар
ablood
Мнения: 10496
Регистриран на: Нед Авг 28, 2005 2:51 pm
Местоположение: Montreal
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Linko написа:Абе за да не попетва и подесетва нека все пак му обясним за какво иде реч. То за него тези неща са били безполезни от първия му ден щото си купил кола преди да обядва още ама все пак.
Първото място където може да получи много ценни съвети и помощ и за което научава още на летището новопристигналият имигрант е Immigration-Québec. В Лавал няма нито едно бюро. Бягащият от циганията чак до 18-то авеню в Лавал може да избира между 181, boulevard Hymus или 255, boulevard Crémazie Est. И като не си купи кола преди първата вечеря да не забравя, че картата за пътуване в Монреал е различна от тази в Лавал и ако иска да ползва цялата мрежа на метрото трябва да се бръкне с още около 50-на долара на месец.
Service d'information sur les professions et métiers réglementés - няма такова чудо в Лавал.
Centre d’expertise sur les formations acquises hors du Québec - и това го няма на съседния остров
Direction de l'immigration familiale et humanitaire - отново...йок.
Direction de l'immigration économique - ядец, пак го има само в Монреал и пак на 285, rue Notre-Dame Ouest, само на 2 крачки от "циганския" CDN.
Service du registraire et services à la clientèle (Francisation) - няма някой да го не знае - 800, boulevard De Maisonneuve Est

Ако някой е чувал за организации като PANA, AMPE, CESAREI, C.A.F.I., PRISME, CSAI и много други, които са некомерсиални и създадени именно за да помагат на новите имигранти, те също са в и около CDN но няма нито една в Лавал. А какво означават тези абревиатури и с какво и как помагат на новите имигранти нуждаещият се от помощ има как да разбере. На останалите няма смисъл да се обяснява.
Linko, дъниш се! Immigration-Québec нямя в емигрантския CDN, но има в Lawal :shock:
Immigration-Québec – Direction régionale de Laval, des Laurentides et de Lanaudière
705, chemin du Trait-Carré, rez-de-chaussée
Laval (Québec) H7N 1B3

Повечето от другите емигрантски услуги които изброяваш също липсват в CDN
Linko
Напуснал форума
Мнения: 4846
Регистриран на: Вто Яну 13, 2004 3:36 pm
Местоположение: Montreal
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Да, грешката ми е, че никога не съм търсил каквото и да е в тази насока извън Монреал, просто защото живея на острова. Та затова и не съм поглеждал списъка под À l'extérieur de Montréal.
Е, значи островът ти, който е почти колкото този на Монреал, има едно бюро и това е достатъчно да кажеш "имаме си", макар и да трябва да биеш път до него колкото от CDN бюрото на Crémazie, че и повече. Ама ако някое бюро не е в очертанията на CDN а на съседна улица казваш: "А-а-а не, няма." Какво повече да приказваме.

ОК, всичко е събрано в Лавал и нищо друго извън него не съществува. Новите имигранти и на летището в Лавал директно може да кацат, че да не си губят времето изобщо из Монреал. :)
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Аватар
ablood
Мнения: 10496
Регистриран на: Нед Авг 28, 2005 2:51 pm
Местоположение: Montreal
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Linko написа:Да, грешката ми е, че никога не съм търсил каквото и да е в тази насока извън Монреал, просто защото живея на острова. Та затова и не съм поглеждал списъка под À l'extérieur de Montréal.
Е, значи островът ти, който е почти колкото този на Монреал, има едно бюро и това е достатъчно да кажеш "имаме си", макар и да трябва да биеш път до него колкото от CDN бюрото на Crémazie, че и повече. Ама ако някое бюро не е в очертанията на CDN а на съседна улица казваш: "А-а-а не, няма." Какво повече да приказваме.

ОК, всичко е събрано в Лавал и нищо друго извън него не съществува. Новите имигранти и на летището в Лавал директно може да кацат, че да не си губят времето изобщо из Монреал. :)
Хайде изведнъж пак се сетихме, че Lawal не бил квартал, а голям град, а? Когато ви изнася е еднотипен квартал, после го изкарвате огромен и с окаян транспорт :D Всъщност транспортът си е супер - магистралите се задръстват чак при входовете към Montreal и то само рано сутрин. Нито мен, нито жена ми ни хваща трафик.
Да не сменяме темата: разбулихме поредната легенда за безценна новоемигрантска услуга, намираща се САМО в CDN. Оказа се, че такава там няма.
Заключено