Защо избрахме емиграцията в Канада?

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Заключено
milka0709
Мнения: 22
Регистриран на: Нед Яну 06, 2008 3:56 am
Местоположение: Sofia

Мнение от milka0709 »

mary66,
Аз съм в България и твърдо казвам, че такива цени за стоматологични услуги НЯМА, още повече, че споменаваш разходи за кабинет, което говори за частна практика.
Това са цени, които са официално определени, но никой не работи с тях или поне нито аз, нито някой познат се е възползвал.
Бях 5 години във Франция и използвах да си оправя зъбите там, защото ми се покриваха разходите от застраховката и ми беше дори по-изгодно.
Иначе няма лошо в решението за Канада, ние също действаме по този въпрос, но засега малко точки не ни достигат.
Успех!!!
нови мераклии
Мнения: 90
Регистриран на: Нед Ное 05, 2006 4:43 pm
Местоположение: Варна/Монреал
Обратна връзка:

Мнение от нови мераклии »

mary66, не си губи времето да разясняваш неща, които ние си знаем, а хората отвъд океана (една малка част) са забравили. Нека да живеят в България, ако искат - ама май нещо само лаят от там с разни измислени статистики и после някой като им цитира точни данни, подкрепени с източник замлъкват. Ама за кратко, после пак почват да лаят, ама този път за друго и така до безкрай... Явно умират от скука за да се заяждат ежедневно с кой ли не и страшно се кефят като се закачи някой на кукичката им. Ако почетеш малко повече този форум, ще разбереш кого визирам. Игнорирай тези мнения и не им давай отчет. Селектирай по мненеия на хора, които от стила им на писане разбираш, че можеш да им имаш много повече доверие на казаното. Не е задължително да е позитивно мнение, в една част от негативните изказвания има и истина. Ясно е, че няма рай на земята, иначе всички щяха да искат да са там. Наистина от една страна преместването в Канада е свързано с много трудности, особено в началото. Опитайте се да проучите предварително възможностите за работа, колко време се приравняват дипломи, какво ще ви струва това, какво ще работите през това време, кой ще гледа децата и като теглите чертата се застраховайте като си приготвите достатъчно пари. Не рискувайте с малка сума в началото. Разбира се, че може да си намерите и добра работа още в началото, но нека си го кажем - шансовете са наистина минимални. Относно отглеждането на децата, мисля, че сама си прочела изказвания на доста хора с ДЕЦА, подчертавам с ДЕЦА и сама можеш да откриеш разликата - аз имам много приятели с деца и там, и в Европа и в щатите - те като чуят тук какво става по училищата и не вярват, че е възможно. Пак казвам, не се занимавай да отговаряш на хора, които дори не гледат деца, ама много се обаждат кое как е. Аз по се връзвах в началото, но после разбрах, че е чиста загуба на време. Спрях да пиша, само чета това което ме интересува и разглеждам снимки, по тях се разбира колко е ужасно в Канада. Виждам, че и ти не искаш вече да пишеш - точно това става с хора, които пишат положително - справка темата "8 години в Канада" или "аз съм хаппи в Канада" - хората, които решават да споделят успеха си, биват подлагани на смешнишки подигравки от наще "сънародници" и присмех как гърбили за къща, кола и т.н. и т.н., как нямали приятели (противно на писаното от тях) - абе за всичко казват на черното бяло и обратно. Щастието било някъде другаде и май цял живот не могат да го открият или успеха за тях се измерва в това колко съфоумници успях днес да обидя, с колко се заядох и кога ще се прибера от работа в къщи, където ми е много скучно и се разнообразявам с писане на милион безмислени изказвания. Тяхна работа, просто ги игнорирай и не се отказвай да преследваш мечтите си, никога не е късно. Успех на теб и всички кандидат-емигранти, които не се отказват от това да осъществят целите си и после да попаднат в графата да ги плюят след 3-8 години успешно пребиваване в Канада.
Hullman
Мнения: 649
Регистриран на: Пет Мар 02, 2018 3:48 pm

Мнение от Hullman »

mary66 написа:
зъболекарите работят на версия, защото хората нямат пари. Не че нямат желание да се лекуват... Просто НЕ МОГАТ!!
Поне им остава удоволетворенито че са зъболекари в БГ , че работят това което искат и това което им харесва. Утре като се развали някой зъб на зъболекара има колега който да му го оправи без пари, зъболекаря също така може да оправи зъбите на семейството си без пари.

В Канада на тези години на които сте, без добър език и както не признават диплома за зъболекар от Бг го чака следното:

Като му връчат на мъжа ти кофата и парцала за 7 $ на час ( да кажем докато учи а и не се знае дали изобщо ще стане някога зъболекар ) тогава, нито ще е удоволвтворен, нито ще му харесва работата, нито ще може да оправи зъбите на семейството си, нито своите с тази заплата от 7 $ на час.
А някой ден ако почне да работи мъжа ти незаконо в гаража може и вие да пишете на новите имигранти че сте купили къща на втората година в Канада нищо че твоята заплата е 6 $ на час а за цялата година си спечелила 12 000 $ по доументи горедолу толкова и мъжа ти от работата с парцала.
Разбира се тогава ти няма да кажеш нищо за 20-30 % долнпаймент от цената на къщата в Канада донесени в кеш от продаден имот в Бг и разбира се нищо няма да кажеш какво се прави в гаража.
Тогава новите имигранти ще цъкат с език и ще кажат:
И ние тръгваме. Я гледай какво правят хората в Канада на 2-ра годиниа. А ти ще се кефиш и ще се мислиш за успяла.
Последно промяна от Anonymous на Пет Май 16, 2008 8:41 am, променено общо 2 пъти.
mary66
Мнения: 13
Регистриран на: Вто Апр 29, 2008 9:25 am

Мнение от mary66 »

Бях решила повече да не пиша, но това не мога да го преглътна... ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ ЧЕ РАБОТИ СЪС ЗДРАВНАТА КАСА, ВСЕКИ СТОМАТОЛОГ Е ДЛЪЖЕН!!! ТОЗИ ЦЕНОРАЗПИС ДА ГО ИМА ИЗЛОЖЕН В САМИЯ КАБИНЕТ!!! Цените няма право да си ги определя всеки както си иска.. защото има договорни отношения!!! За това е всичко така, защото никой не спазва законите в България.. В София как е не зная, но в другите градове в България са такива цените!
Не зная за какви частници стоматолози говорите, но те се броят на пръсти и за да скалъпят двата края или им падат цените още по-ниско, при едни, а при други... никой не ходи просто защото цените са като в София!!! София не е България, запомнете го!
И последно - става въпрос за наем на кабинет.. не всеки може да си позволи собствен такъв, нали разбираш!!
Аватар
krimon
гугуле
Мнения: 7159
Регистриран на: Вто Юли 29, 2003 9:56 am
Местоположение: GMA

Мнение от krimon »

чудя се как все още Know-do не е взел отношение по въпроса за зъболекарския бизнес в България в сравнение с Канада :roll:
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
Жени
Мнения: 1120
Регистриран на: Чет Фев 15, 2007 5:11 pm
Местоположение: Торонто

Мнение от Жени »

mary66 написа:И ми кажете вие какво бихте направили? Как бихте решили проблемите си? Как бихте живели?
Никой не може да ви спре да имигрирате!!! Просто според мен мотивациятат ти в самото начало беше доста смешна - Азис и Слави! И че вземали по 200 бона! Че да вземат, кво ти пречат!

Не ми става ясно нещо: Ти искаш ти да се оправиш или Слави и Азис да го загазят! :wink:

Ако беше почнала с факта, че не ви стигат парите, щото мъжът ти не се е реализирал в професията си, всички щяха да ви подкрепят!

Това е форум! Всеки си приказва каквото си иска! Ти просто трябва да умееш да четеш между редовете, а не да се правиш на обидена на заядливци като нас и да ни заплашваш, че няма вече да ни пишеш!

Писах и по-горе: Истината е една и тя винаги е СУБЕКТИВНА!

Намери си своята истина и следвай себе си! :wink:
def34
Мнения: 435
Регистриран на: Пет Ное 16, 2007 9:28 am
Местоположение: Toronto

Мнение от def34 »

Ами не всеки е длъжен да работи със Здравната каса,а и нищо не казваш за пациентите които не идват с направление от Касата,а идват на частен преглед.Имам достъчно познати зъболекари и мога да ти кажа,че определено не са го "закършили"-не са крадци и мошенници,просто не работят със Здравната каса.
Сега какво искаш да убедиш хората от форума,че България е виновна за това,че цените на стоматологичните услуги са ниски и бедните зъболекари не могат да живеят.Цените са съобразени с иконимическия страндарт на населението и поради тази причина идват доста чужденци да си оправят зъбите у нас.То по твоята логика може всички частници да ревнат ,че не им се плаща подобаващо.Примерно едно мъжко подстригване с машинка в БГ е около 3-4 лева,а в Торонто около 12-14 долара.
Що се касае до поста на "нови мераклии",то никой не "лае" във форума,а всеки си споделя мнението.Нали затова сте влезли в него,да проучите ,да прецените и да вземете решение.Ама то вие вече сте си решили да заминавате и всеки който ви казва,че там не е лесно и трябва да се потрудиш за нещата, ви е крив и съответно е забравил действителноста в България.И аз не мога да повярвам как в САЩ доста често някой нахлува в прехвалените им училища и университети и избива наред всичко що види....
Аватар
JoroF
Мнения: 796
Регистриран на: Нед Авг 10, 2003 12:51 pm
Местоположение: TORONTO-CANADA

Мнение от JoroF »

krimon написа:чудя се как все още Know-do не е взел отношение по въпроса за зъболекарския бизнес в България в сравнение с Канада :roll:
еми прави заби некаде човеко ,що да си губи времето тука
THE LAST LINE OF DEFENSE
Жени
Мнения: 1120
Регистриран на: Чет Фев 15, 2007 5:11 pm
Местоположение: Торонто

Мнение от Жени »

нови мераклии написа: ..... разглеждам снимки, по тях се разбира колко е ужасно в Канада.
http://nigor.myphotoalbum.com/

Разгледай и тези снимки от БГ по тях също се разбира колко е ужасно в БГ! :wink:
Аватар
krimon
гугуле
Мнения: 7159
Регистриран на: Вто Юли 29, 2003 9:56 am
Местоположение: GMA

Мнение от krimon »

Жени написа:Никой не може да ви спре да имигрирате!!! Просто според мен мотивациятат ти в самото начало беше доста смешна - Азис и Слави! И че вземали по 200 бона! Че да вземат, кво ти пречат!
според мен изобщо не е смешна мотивацията, направо е трагична - показва доколко се е разпаднало българското общество

за мен това е основна причина да напусна България и в никакъв случай да не искам да живеят децата ми там

ти, Жени, явно принадлежиш към тази култура, затова толкова яростно я защитаваш
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
Жени
Мнения: 1120
Регистриран на: Чет Фев 15, 2007 5:11 pm
Местоположение: Торонто

Мнение от Жени »

krimon написа:
Жени написа:Никой не може да ви спре да имигрирате!!! Просто според мен мотивациятат ти в самото начало беше доста смешна - Азис и Слави! И че вземали по 200 бона! Че да вземат, кво ти пречат!
според мен изобщо не е смешна мотивацията, направо е трагична - показва доколко се е разпаднало българското общество

за мен това е основна причина да напусна България и в никакъв случай да не искам да живеят децата ми там

ти, Жени, явно принадлежиш към тази култура, затова толкова яростно я защитаваш
Позна! Поздравления! :wave2:

Абе Слави и Азис да не са ви живели в домовете? Смешна ми е подобна мотивация, защото всеки трябва да е способен да подбира средата си и интересите си, а не да се оставя средата да завлича него и после да бяга от това чак в Канада, където няма Азис и Слави? А дали няма, това е друг въпрос!

Ако под Слави и Азис трябва да се разбира простотия и ниска култура, то такава има навсякъде и на луната да отидеш, като си закърмен с това, няма как да си го извадиш от себе си, Кримон! Но все пак ти желая успех!
Аватар
krimon
гугуле
Мнения: 7159
Регистриран на: Вто Юли 29, 2003 9:56 am
Местоположение: GMA

Мнение от krimon »

няма нужда да ти живеят в домовете, ние не сме крепостници, излизаме и навън от къщите си ... Това са просто две имена, които са прост пример, на какво е заприличала българската действителност
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
miteto
Модератор
Мнения: 11161
Регистриран на: Пон Юли 28, 2003 3:26 am
Местоположение: Toronto

Мнение от miteto »

mary66 написа:Някои имат грешна предства за това, че стажът ти осигурява "кефа" , както казва батката...
Слушайте:
/това са цените на националния рамков договор със здравната каса.../
Значи, само да вметна - аз досега за беден зъболекар в БГ не съм чул :wink: Второ, касата покрива някои неща, други въобще не покрива, а от тези които покрива има лимит, така че като свърши пак плащаш от джоба. На други цени вече. И трето, всеки зъболекар ти казва - "Имаш право на две пломби от касата, но те са с най-евтиния материал. Ако доплатиш Х лева, ще ти направя от много по-качествен материал" - и някои хора нямат пари и избират скапания материал дето се покрива от касата, но много други си доплащат.
Иначе ви пожелавам много успехи в емиграцията и учете езика - той е най-важната предпоставка за успеха, заедно с мотивацията (хъса). Ако почнете да лежите на кълката "Език се учи на място", "Я колко хора се оправиха без да знаят език, та ние ли няма да можем" и т.н. ще съжалявате и после Канада ще ви е крива, както е крива на много "ракети" тука във форума :lol:
def34
Мнения: 435
Регистриран на: Пет Ное 16, 2007 9:28 am
Местоположение: Toronto

Мнение от def34 »

krimon написа:няма нужда да ти живеят в домовете, ние не сме крепостници, излизаме и навън от къщите си ... Това са просто две имена, които са прост пример, на какво е заприличала българската действителност
И на какво е заприличала българската действителност?Явно тези които са емигрирали в една мултиетническа и мултикултурна държава,все още не са се научили да оценяват и приемат различията.Какво ще кажете за "чаршафосаните и чалмосани" по улиците на големите градове в Канада?Или шофьорът в таксито, който не е пуснал чалга,но е решил да ви запознае с последните хитове на индийската музикална индустрия?Всеки си има право на избор-да гледа Слави и Азис или да не ги гледа.Средата му да е съставена от простаци или от интелигентни хора,които имат други занимания и интереси.Едва ли тези две личности-Азис и Слави определят действителноста в България.
pumpy
Мнения: 10244
Регистриран на: Съб Юли 26, 2003 2:47 pm

Мнение от pumpy »

def34 написа:Че една протеза от металокерамика е над 200 лева на зъб от които разходите за материали са едва 10-20%.
точно така...само, че какво е точно една протеза от металокерамика ?
10-20% разходи ???
в САЩ overhead-a или в случая разходите са около 45 до 70 % от оборота на една практика, в зависимост от управлението. В България, да приемен, че компетентният пише за коронка от металокерамика:

работа на зъботехника за качествена коронка 60 лв;
разходи по оборудване и консумативи на кабинета 4 лв на час - общо 12 лв за една коронка, всичките процедури по подготовка, проби, циментиране;
материали, борчета, цимент, и всички други дентални консумативи - 14 лв(качествено борче тук струва 9 долара - толкова горе долу и в БГ- стига за 4-5 пациента, но пък ползваме повече от един вид на пациент);
заплата на сестра - моята взимаше 10% от оборота - 14 лв (200-60 за зъботехника)
Ако не съм забравил нещо - равносметката:
200 - 100 = 100 лева за около 3 часа работа = 33 кинта на час
Няма да коментирам много ли е малко ли е, повече от ясно е какво мисля с местоположението си :).
Колко хора се лекуват през касата също е спорно - ние с жена ми сме правили по 5-6 хиляди на месец през касата - тежка хамалогия и тръстика, за да може някои от тези пациенти да си направят коронка, за която сме взимали 80-90 лева(е с по-евтин зъботехник, материали, борчета и т.н., но същото вложено време за труд) А на мен дали ми се работи качествена стоматология или такава за 5 лева, понеже колегата до мен го прави и не мога да се конкурирам с неговите цени от по 5 лева на вадене на зъб ??? Сега съвсем друг е въпроса каква е преспективата да я работиш тук тази стоматология, но всеки си преценява сам....

Относно Слави и Азис - къде в провинцията е този джас клуб - пуснете си веднъж Music Idol и вижте как всичките изпълнители познават много добре всичките поп-фолк парчета на деня - това е въпрос на възпитание на масите....и тук го има, но не ми пречи, тоест неми се набива така жестоко, ежеминутно в очите...
Заключено