ПОКАНА ЗА ТУРИСТ. ВИЗА

Федералната процедура за имиграция, спонсориране, студентски, работни и посетителски визи, програмите за имиграция на останалите провинции.
Публикувай отговор
stelan
Мнения: 36
Регистриран на: Сря Фев 13, 2008 6:49 am

ПОКАНА ЗА ТУРИСТ. ВИЗА

Мнение от stelan »

ЗДравейте, аз съм нова в форума. Очаквам скоро да получа писмо с покана от вуйчо ми който вече има канадски документи. Там е с детето си и жена си. Бихте ли мепосъветвали къде да подам документите си за интервю- в София или Букурещ.
четох доста явно всичко е късмет за да получиш виза. Била съм и в САЩ няколко години и накрая пресрочих но все пак се върнах. Минаха 3 години дали това ще ги накара да ми откажат. Неомъжена съм имам пари , имот също. Мили съфорумници посъветвайте ме какво ме очаква и какво да говоря пред консула
Ще аплайвам за туристическа виза но не знам колко е от значение ако кажа че искам да видя племенницата си.
bp_de
Мнения: 1627
Регистриран на: Пон Юли 28, 2003 11:44 am
Местоположение: USA

Мнение от bp_de »

1 -понеже живеш постояно в Бг - апликацията се подва в посолството в Букорещ понеже то обслужва Бг.
Responsible
for visitor
applications
from:Bulgaria, Moldova, Romania

и еи тука пише какво искат
http://geo.international.gc.ca/canada-e ... ply-en.asp

How to apply for a Temporary Resident Visa (TRV)

2- Дали ще ти дадт виза -това някоя врачка,гадателка и т.н може да питаш - едва ли някои може да ти отговори как ще се развие точно твоя случаи. Иначе мотива че отиваш да си видиш племеницата си е напълно приемлив и човешки.....ама какво ще стане ще се разбере като подадеш док.
успех

ПС.
току що видях еи това твое писание от днес 11.04.2008
****
Аз не работя от както съм се прибрала в БГ Завърших миналата година и се занимавам с работа от дома have some stocks . Ако взема някоя бележка че работя някъде дали ще мине номера при условие че няма да мога да им покажа платени осигуровки.
****

Тва ако им го кажеш по мое скромно мнение 99,5% ще те резнат.
Аватар
IRA
Съсел
Мнения: 7532
Регистриран на: Пон Дек 22, 2003 8:53 pm
Местоположение: MONTREAL

Мнение от IRA »

Всъщност подаваш документи в консулството в София, а те ги препращат към Букорещ. Ако имаш време може и директно до Букорещ да отидеш.

Копирам текста ,че не се отваря нещо страницата нормално:
Канадско Консулство - София, ул. МОСКОВСКА 9, тел. 969 9717
http://www.dfait-maeci.gc.ca/canadaeuro ... 5&did=2589





НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА ВИЗА ЗА ПОСЕЩЕНИЕ
http://www.dfait-maeci.gc.ca/canadaeuro ... 1&did=2580



От подаващия за виза:



1. Паспорт, валиден поне един месец от предполаганата дата на връщане от Канада;

2. Две снимки - паспортен формат;

3. Служебна бележка или удостоверение (в оригинал) издадени или преведени на английски или френски език, без да е необходима заверка (легализация) на превода:

· ако работите – служебна бележка от местоработата, в която да се посочени длъжността, заплатата и разрешен годишен отпуск. Служебната бележка се издава или трябва да се преведе на английски или френски език, без да е необходима заверка (легализация) на превода.

· ако сте пенсионер - удостоверение (в оригинал) от пенсионната служба на Националния осигурителен институт, преведена на английски или френски език, без да е необходима заверка (легализация) на превода

· ако сте студент - уверение (в оригинал) от учебното заведение преведено на английски или френски език, без да е необходима заверка (легализация) на превода.

4. Други документи, поддържащи молбата, като например – копия от документи за собственост /нотариални атове – необходим е превод на английски или френски език на името на собстеника, описанието на собствеността и местоположението й), банкови декларации (за наличие на финансови средства), издадени или преведени на английски или френски език, без да е необходима заверка (легализация) на преводите

5. В случай на непълнолетни (деца под 18 години), пътуващи сами или придружени само от единия родител са необходими'

· Нотариално заверена декларация от родителите, преведена на английски или френски език, с която те дават съгласието си за пътуването на детето в Канада, посочвайки периода на пътуване и името на придружителя ако с него не пътува никой от родителите;

· Фотокопие от акта за раждане;

· Ако е ученик - бележка от учебното заведение, издадена или предена на английски или френски език, без да е необходима заверка (легализация) на превода.

6. В случай на пътуване с цел бизнес::

· документи, засягащи българската фирма - регистрация, статут или данъчна декларация за преходна година, преведени иа английски или френски езяк, без да е необходима заверка (легализация) на превода.

· командировъчна заповед, издадена или предена на английски или френски език, без да е необходима заверка (легализация) на превода.

7. Попълнен формуляр за туристическа виза (IMM 5257B)

8. Вносна бележка за извършен превод на таксата за обработка на документацията (виж таблицата)



От Канада:



1. Оригинална нотариално заверена покана от роднини, приятели, бизнес партньори или канадска институция, посочваща имената на кандидата за виза, родствената връзка (ако има такава), мотива и срока на посещението, за чия сметка ще бъдат разходите по пътуването и престоя в Канада.

2. В случай на пътуване с цел туризъм:

· доказателство за статута на канещия (нотариално заверено копие на документ за постоянно пребиване в Канада – IMM 1000, PR card или канадски паспорт за канадските граждани);

· данъчна декларация или служебнa бележка от местоработата на канещия, посочващи длъжност и заплата.





КАНДИДАТИ, КОИТО НЯМАТ НУЖДА ОТ ИНТЕРВЮ



1. Кандидатите, които са пътували друг път до Канада и не са нарушавали условията на статута на посетител, това трябва да бъде доказано чрез представяне на валидния или изтеклия паспорт с предишната виза за Канада;

2. Кандидатите за виза, които отиват в Канада с бизнес цел, поканени от Федералното и/или Провинциалното правителство и/или от, .много известни канадски фирми, като например: Бел Канада, Бомбардие, АЕКЛ. и др.:

- кандидатите трябва да представят покана от канадската страна (правителство / фирма), както и командировъчна заповед от институцията - работодател, в която да бъдат уточнени имената на лицата, тяхната длъжност, целта и срока на пътуването и кой ще поеме разходите за пътуването,.

3. Кандидатите над 65 години, които могат да докажат:.

· - че имат достатъчни средства да покриват разводите за пътуването и за престоя в Канада, или.

· - че лицето, което ги кани може да покрие разходите за пътуването и за престоя им в Канада. Кандидатите трябва да представят покана и бележка за доходите на лицето, което ги кани..

4. Кандидатите над 50 години, чиито деца са канадски граждани или перманентни резиденти в Канада и които изпълняват условията за спонсориране на родителите. Кандидатите трябва да представят покана и бележка за доходите на дъщерята/сина от Канада..

5. Кандидатите, които са пътували до САЩ, Австралия или Япония. Кандидатите трябва да представят паспорта със съответните данни..

6. Кандидатите, чиито съпруг/съпруга са пътували друг път до Канада и не са нарушили условията на статута на посетител. Кандидатите трябва да представят доказателство за предишните пътувания на съпруга/съпругата.

7. Кандидатите, които са малолетни деца и чиито родители са пътували друг път до Канада и не са нарушили условията на статута на посетител. Кандидатите трябва да докажат предишните пътувания на родителите, удостоверение за раждане и нотариалното съгласие на родителите относно пътуването..


КЛОНОВЕ НА UNION ВАNK



София 1606. ул. “Дамян Груев” 10-12

Пловдив 4002, бул. "б-ти септември" 60

Варна 9000, ул. "Преслав" 14

Бургас 8000, ул"Цар Симеон" 143

Русе 7000, ул. "Славянска" 20
Последно промяна от IRA на Нед Окт 12, 2008 1:36 pm, променено общо 1 път.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
stelan
Мнения: 36
Регистриран на: Сря Фев 13, 2008 6:49 am

д

Мнение от stelan »

Благодаря ви за помощта. Прегледах всичко. Вчера получих документите за поканата . Днес си събирам нужните документи за да ги подам. Имам въпрос обаче в връзка с предишен престой в Америка.Нямам нужда от интервю ако съм пребивавала в САЩ. Имам нов паспорт сега . Длъжна ли съм да изпратя и копие от визата ми за САЩ? Страницата която обаче показва печатите ми за излизане и влизане от БГ ще покажат че съм стояла над срока валиден за визата ми . Аз съм удължавала законно но все пак после постоях малко нелегална. Да изпратя ли и копие от печатите или само визата?
bp_de
Мнения: 1627
Регистриран на: Пон Юли 28, 2003 11:44 am
Местоположение: USA

Re: д

Мнение от bp_de »

stelan написа:Нямам нужда от интервю ако съм пребивавала в САЩ.
Това кои ти го каза....
От канадското посолство ли е тая инфо или .... И това имаш ли го черно на бяло...
Щото по закон такова нещо няма.Дали ще имаш интервю или не се решава от имиграционния офицер дето ти разглежда случая и тои дали ще се повлияе от факта че си била в САЩ ...може да се гадае но но тоя офицер не е задължен по никакав начин от тоя факт.
Последно промяна от bp_de на Сря Апр 16, 2008 4:12 am, променено общо 1 път.
stelan
Мнения: 36
Регистриран на: Сря Фев 13, 2008 6:49 am

д

Мнение от stelan »

да в страницата им го пише. Ама как до софия пише че го пускам до Букурещ пписмото с документи . Някой приятели от форума ми казват до София а те си го пращат до Букурещ. Не разбирам
bp_de
Мнения: 1627
Регистриран на: Пон Юли 28, 2003 11:44 am
Местоположение: USA

Мнение от bp_de »

Ами аз съм говорил лично 2 пъти в канадците от Берлин и хората казаха че няма никакво значение каде си бил и т.н - те решават.
Ако това е решение на тия от Букорещ това вече е друга работа .
Ами в София няма посолство-предполагам там събират апликациите и ги носят в Букорещ.
Така че аз лично бих пратил всичко директно до Букорещ - в края на краищата там е физически мястото където ще се върши работата.

И ако може даи линк да видя къде пише това с интервюто и САЩ....
stelan
Мнения: 36
Регистриран на: Сря Фев 13, 2008 6:49 am

й

Мнение от stelan »

странно сега не мога да открия къде точно го четох на английски но все пак ето по горе при условията на бълг. го пише
stelan
Мнения: 36
Регистриран на: Сря Фев 13, 2008 6:49 am

х

Мнение от stelan »

5. Кандидатите, които са пътували до САЩ, Австралия или Япония. Кандидатите трябва да представят паспорта със съответните данни.. Нямат нужда от интервю
bp_de
Мнения: 1627
Регистриран на: Пон Юли 28, 2003 11:44 am
Местоположение: USA

Мнение от bp_de »

Въпроса е къде го пише тва на ОФИЦИАЛЕН САИТ на канадско посолство или служба?
Тука в тоя форм може да пише каквото си искаме - тва не означава нищо....
stelan
Мнения: 36
Регистриран на: Сря Фев 13, 2008 6:49 am

Мнение от stelan »

ще се опитам да го открия убедена съм че го четох на англ.. но може и да сите който е неподновена информация
Публикувай отговор