Защо избрахме емиграцията в Канада?

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Заключено
apple
Мнения: 1460
Регистриран на: Чет Юни 28, 2007 2:41 pm

Мнение от apple »

Omega3 написа:Една от безпорно положителните страни на Канада е 4е нищо не зависи от бьлгарин. Моля, да не се интерпретира като негативно мнение за Бьлгария, а като положително за Канада. А доколтото за Бьлгария, предпо4итам да ми е мь4но за нея, отколкото да я псувам по цял ден.
В Бг-то не ти трябва да седиш много време за да осьзнаеш ориенталският тип на манталитета на населението и латиноамериканският тип на дьржавност. АКо този факт не те дразни, стой си там, но ако те тормози всеки ден ( така както беше в моя слу4ай) 4упирай се бьрзо. Ще ти дам само един прост пример ;
На Балканите никога не се е живяло добре!!! А относно бьдещето, единствените признаци за по нормален живот идват от волята на някои добронамерени вьншни фактори, които натискат бг-то да се цивилизова. Оба4е, двата горни типа на поведение дават голям отпор.
Точно за това говоря и аз, косвено си вадя извода, че става въпрос за човек доволен от избора си, а който е очаквал скоростно замогване и авторитет на баровец е сбъркал мястото, а и себе си май!
нови мераклии
Мнения: 90
Регистриран на: Нед Ное 05, 2006 4:43 pm
Местоположение: Варна/Монреал
Обратна връзка:

Мнение от нови мераклии »

към apple, Omega3 и всички, които написаха нещо смислено - те повечето съфорумци, вече живеещи там помежду си не могат да се разберат от дрязги, а пък ние чакаме да стигнем до някакъв консесус за или против емиграцията в Канада! Голяма грешкааааа.
Sugarplum

Мнение от Sugarplum »

нови мераклии написа:към apple, Omega3 и всички, които написаха нещо смислено - те повечето съфорумци, вече живеещи там помежду си не могат да се разберат от дрязги, а пък ние чакаме да стигнем до някакъв консесус за или против емиграцията в Канада! Голяма грешкааааа.
На Новите мераклии, току що им се изпари мерака :D Язък за барута
Аватар
7George
Мнения: 9665
Регистриран на: Съб Яну 21, 2006 12:42 pm
Местоположение: Calgary

Мнение от 7George »

нови мераклии написа:към apple, Omega3 и всички, които написаха нещо смислено - те повечето съфорумци, вече живеещи там помежду си не могат да се разберат от дрязги, а пък ние чакаме да стигнем до някакъв консесус за или против емиграцията в Канада! Голяма грешкааааа.
Ние съфорумците никога няма да имаме консенсус по въпроса, не е и нужно. Всеки си има цели и представи за Канада. Обаче на вас, като семейство, що годе ви трябва единомислие, преди да тръгнете насам. Щото ако от там го нямате, тука ще е трагедия... :wink:
Omega3
Мнения: 1811
Регистриран на: Пон Май 21, 2007 3:14 pm
Местоположение: Bois des Filion

Мнение от Omega3 »

bateto написа:малей,кво става тука ве.отдавна толкова озъбени и озлобени хора не бяха писали по форума :D
към новата имигрантка -аве аз кво съм виновен ,че си толкова проста патка.търси си причините за проблемите ти в себе си или на друго местао,ама мен що ме закачаш.ако можеш само да се чуеш кви ги говориш сигурно ще се засрамиш от простотията си. :wink:

Бате,
ние се бьзикаме бре? Не ни взимай на сериозно. 4ак така се хвана на вьдицата???!!! :oops: :oops: :oops:
Вси4ко това е една бьзикня и майтап.....еееееее зна4и.......от майтап4ия номер едно не о4квах такова нещо.....тцтцтцтцтц......4овек не може и да се майтапи ве4е без да се намери някой да се нахвьрли вьрху него..........Вземи се в рьце Бате и проуми 4е вси4ко е ташак и майтап около теб и за теб....... :lol: :lol: :lol:
kokoscho
Мнения: 220
Регистриран на: Пон Ное 20, 2006 5:08 pm

thumbs up

Мнение от kokoscho »

Омега3 :beer:
semeen
Мнения: 200
Регистриран на: Пет Май 26, 2006 12:08 pm

Мнение от semeen »

До нови мераклии
Виж, ти явно си умна и еродирана дама. Написала си много хубава "статия". Какво, обаче, искаше да постигнеш с нея? Няма нужда да доказваш на някого в този форум, че имаш сериозни мотиви да напуснеш страната си. Преди около 2 години и аз допуснах тази грешка. Просто реши (решете) дали искаш наистина да заминете и да опитате в Канада и ако е "да" го напревете. В този форум може, разбира се, да събираш информация, но както знаеш това не е лесна задача. Тук, явно, хората имат за цел да се забавляват, което не е лошо, но на теб не ти е до забавление. Така е, в Канада явно няма много забавления за нашенци и този форум е добро място за целта. Имай и това предвид като преценяваш плюсовете и минусите.
И накрая ще ти кажа, че няма нищо лошо да опиташ нещо, дори и да е грешка. По-лошо е да съжаляваш цел живот, че не си проверил. Но аз мисля, че силно мотивираните хора успяват почти винаги.
apple
Мнения: 1460
Регистриран на: Чет Юни 28, 2007 2:41 pm

Мнение от apple »

Присъединявам се към последното мнение на Семеен, има една сентенция със същия смисъл : "Ако опиташ, може и да не успееш, но ако не опиташ си обречен!" Идеални места за живеене няма, както изобщо няма нищо идеално в живота за постоянно, днес е добре, утре зле и така до края....където и да си. Важното е всеки да уважава собствения си избор и да се учи от грешките си. Лошото в България е, че държавността е сбъркана, което обърква, че даже и сбърква държавата и животеца на всеки обикновен гражданин. За да оцеляваш се налага да правиш компромиси със себе /с личните си убеждения, ценности, морал, самоуважение и самооценка и т.н/, които са толкова неприемливи, че хората ползващи тази стратегия просто се самонамразват и естествено намразват се помежду си като последствие. Колкото за удоволствията, които се твърди, че не съществуват много, много в Канада, а и изобщо в повечето държави, в които се населяват нашенци, мисля нормално е да се твърди, защото примитивни кръчми с евтино поркане, шопска салата и свинска скара с чалга наживо от натюр мангали просто няяма или поне няма достатъчно за всички емигранти с такъв тип релакс на достъпни места за всеки уикенд. В България са ни сбъркани представите за забавление едене, пиене до посиране, примитивен секс на пияна глава след това и шопинг на "маркови" дрешки от китайско/турско. Абе тука даже вече риболов няма къде да се направи бе хора, някви вонящи на тиня таранки се мотаят в гьолове с претенции за язовири и заблатени реки с плесенясали корита, пълни с отпадъци...Ами ако щете и заради един риболов в екологично чисти води и гори ненасечени и опожарени от гладни мангали си струва да се пренесем при вас. Ето това е забавление според мен лично, както и да покараш колело на велоалея, а не да те псуват в парка, докато правиш висш пилотаж между майки с колички, псета и пенсионери тръгнали с найлонови торбички за коприва, да облекчат режийните за ядене щото с пенсия от 50/60канадски долара почнаха и мушкато да ядат от сандъците по терасите вече и да наобикалят гюмовете за нещо по- запазено и свежо я за ядене, я за обличане/във върла конкуренция с цели ромски семейства все още с каруци около гюмовете/.... Трагична работа! Та затова не ни учете как да живеем елате вие насам да се позабавлявате. И между впрочем ще ми се да пусна едно меню с пълна банкетна порция за сведение на тези, които си мислят че изпускат купона в бг да видим да ли ще ги устройва спрямо заплатите и дали ще посещават често "релакс" местата и за да е пълно "удоволствието" ще снимам примерно горките животинки в зоопарка, в който пък се водят децата на релакс, скръъъб будят не радост, ама малките още не го осъзнават. Айде стига за днес, очаквам все пак редовните опоненти да се включат и много моля за обратното - едно канадско релакс меню за сравнение и една средна емигрантска заплата на БГ в Канада. Плийз, силву пле :wink: !
Аватар
troll
Мнения: 2056
Регистриран на: Вто Яну 30, 2007 10:26 pm
Местоположение: MTL, QC, CA

Мнение от troll »

До нови мераклии
Вижте, явно сте умни и ерудирани. :lol:
Всички сме минали по този път!
Първо не ви харесва как живеете!
Пооправяте едно две неща и следващите "оправяния" отиват в общественото пространство! :lol:
Преценявате, че или не става или не си струва,абе изобщо не си става!
И после какво?
Четете в БГКанада и почва да ви харесва да гърбите на тръстиката и да пишете вечер във форума. :lol:
Замисляте се дали да не емигрирате в Канада!
Тогава идват мъдреците, които ви светкат , че Канада не е само форума и не е само тръстиката. И вие се плашите!От непознатото!
То не е толкова страшно! :lol:
Емигрант! Терминатор! Губернатор !
Аватар
troll
Мнения: 2056
Регистриран на: Вто Яну 30, 2007 10:26 pm
Местоположение: MTL, QC, CA

Мнение от troll »

apple написа:Присъединявам се към последното мнение на Семеен, има една сентенция със същия смисъл : "Ако опиташ, може и да не успееш, но ако не опиташ си обречен!" Идеални места за живеене няма, както изобщо ...
Бате Ицо, друг ерудит, го е казал с две думи:"Който играе - пичели, който не играе - не пичели"! Нищо не се казва, ако не играеш кво става. :lol:
Емигрант! Терминатор! Губернатор !
Аватар
7George
Мнения: 9665
Регистриран на: Съб Яну 21, 2006 12:42 pm
Местоположение: Calgary

Мнение от 7George »

Айде стига за днес, очаквам все пак редовните опоненти да се включат и много моля за обратното - едно канадско релакс меню за сравнение и една средна емигрантска заплата на БГ в Канада. Плийз, силву пле
Лично за мене яденето и пиенето не са от най-големите земни удоволствия. Както и любителите на квадратните шишета не са ми най-желаните гости. В България имаше едни, дето не си тръгваха, докато не се уверят че не е останало нищо алкохолно в къщи!
А ресторанти дал господ в Канада, само желание да имаш. Всичките обаче имат някакъв специфичен национален отенък, нали е емигрантска страна. Ако искаш нещо строго канадско, може и сандвичи да ти донесат, виждал съм го на обяд, деже и във висока класа заведения, седнат канадците и им донесат сандвичи да дъвчат...
Ето ти и едно прилично меню, опитвал съм ги: http://www.oldspaghettifactory.ca/pdf/menu_calgary.pdf
А тая тема явно си я пропуснал:
http://www.bgcanada.com/pforum/viewtopic.php?t=28928
Sugarplum

Мнение от Sugarplum »

Абе Джорджа ,тъкмо се зарадвах ,че знаеш как да ядеш домати и ти ме разочарова с тая спагети фабрика :D Този е най въшкавия ресторант дето можеш да си похарчиш парите за макарони и други буламачи :D Ако ще ядеш паста,ще отидеш в хубав Италиански вместо да пълниш гушата на тия смотаняци :lol: Да те открехна как аз и Италианците ядем домати:
Нарязваш доматите на кръгли резенчета :P нарязваш прясна моцарела/Bocconchini/идва на топки в саламура :shock: Поливаш обилно с Extra Virgin Olive Oil и поръсваш с Кошер сол/едра морска/
Оставяш десетина минути да си пуснат джуса и почваш да лапаш.Като ги излапаш ,вземаш Balsamic оцет и капваш 2-3 капки в джуса 8) След това идва ред на добре препечен/crusty/ италиански или френски хляб :wink: Топиш в джуса и лапаш,топиш и лапаш :lol: Накрая викаш"Баси кефа"Не забравяй накрая да се обадиш и на доматените критици във форума и да им кажеш ряпа да ядат :P :wink: :beer:
Аватар
7George
Мнения: 9665
Регистриран на: Съб Яну 21, 2006 12:42 pm
Местоположение: Calgary

Мнение от 7George »

Шугар, недей така... Не им попарвай мечтите на хората, всеки може да си готви в къщи, че и още по-така.... :D Друга беше темата, искат на ресторант да отидат, за това им се идва в Канадата... А парите, ако не ги харчим - почват да се обаждат от банката, кво да праим, сметката много се издула пак... :lol:
Sugarplum

Мнение от Sugarplum »

7George написа:Шугар, недей така... Не им попарвай мечтите на хората, всеки може да си готви в къщи, че и още по-така.... :D Друга беше темата, искат на ресторант да отидат, за това им се идва в Канадата... А парите, ако не ги харчим - почват да се обаждат от банката, кво да праим, сметката много се издула пак... :lol:

Аз, като се издуе сметката ги тегля/парите/ и ги правя на тапети :D 8)
Аватар
7George
Мнения: 9665
Регистриран на: Съб Яну 21, 2006 12:42 pm
Местоположение: Calgary

Мнение от 7George »

Sugarplum написа: Аз, като се издуе сметката ги тегля/парите/ и ги правя на тапети :D 8)
Добре правиш, ама за да не стане много тясно у вас, минавай на сайдинг... :wink: (отговарям и на ябълката - за заплатите на БГ-канадците). :beer:
Заключено