Защо избрахме емиграцията в Канада?

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Заключено
bateto
Мнения: 4226
Регистриран на: Пет Мар 02, 2018 3:48 pm

Мнение от bateto »

не збравяй само ,че м/у 92-95 и 2008 има почти 3 петилетки разлика и дрогата и безхаберието не са били тогава оня бич който са сега .подобна аналогия бихме могли да направим и за Бг. нали.
на мен просто ми е мъчно,че много кандидат бг. имигранти си живеят с илиюзии/поне от това което чета/,а най гнусно ми е ,че има индивиди тук които им ги подхранват.това все пак е ненаказуемо по който и да било процесуално наказателен кодекс,но лично аз подстрекателите по моралния кодекс ги осъждам на доживотен затвор и само на прясно мляко и мед в отвъдното. :wink:
KVS
Мнения: 463
Регистриран на: Нед Фев 10, 2008 8:16 pm

Мнение от KVS »

Когато си прав си прав ...
Избийте балъците и тарикатите сами ще измрат!
kurta007 написа: Жени ,ти щом мислиш/макар да стана ясно че не ти се отдава много/ ...
mwanza написа: ако си на социал и деливъри си там форевър.
JBD30

Мнение от JBD30 »

Бих искал да започна с това,че човек е създател.Но го е забравил.Както е забравил и много други полезни за оцеляването му неща.Помагайки основно с получаваната странично и не по възходящо-низходяща линия информация от своите родители,а от разни "медии" , пророци от сорта на фолк-чалга и т.н. идиотизми.Връзката с родителите, нравите и обичаите я няма.В резултат и народа го няма,затрил се някаде,за сметка на това има сбирщина от скрап заменила успешно всичко що мърда.Това какво ващите деца ще станат зависи изключително от вас,тук училището няма нищо общо,то учи как да вземеш заем,но не дава знания.Вие какво чакате,защо още не сте се заели да работите по всичко това?Кой по точно чакате да ви реши проблемите?Някой магьосник може би?
Държавата е последната институция на която и пука за вас,за нея вие сте платец и извън това сте и последна грижа,даже първа тежест.Работете и създавайте.Не ви харесва това...,или онова.....,ами работете за да стане така както ще ви хареса,работете целенасочено безспир.Без да слушате този или онзи как това е невъзможно,тук неприложимо или никога няма да стане,работете,работете,така са били направени всички велики открития-с много работа и целия свят срещу теб,но са станали,защото са правени от гиганти (реално едва ли по-високи от 1.60м),но гиганти по душа.Хора с визия.Това което не се вижда вече никъде-визията,но защото няма визионери вече с тази глобализация.Имате идея-прекрасно,направете я ,увлечете други хора след себе си,сами ще останете учудени колко хора ще откликнат,колкото никога не сте си и помисляли.Освободете духа и душата си и създавайте.Но и контролирайте,особенно децата.Единствената рецепта против простотията и дрогата е тоталната заетост,от най-малка възраст,заети със създаване,учене на езици,математика,литература,рисуване и т.н. подходящи за всеки неща,но през 100% от времето.Само така се става качествен човек.От тук следва,че от всеки може да стане,но не всеки го е пожелал.Човек в живота има избор,но много голямата част не знаят какво да го правят този избор,защото те са забравили че са създатели.Не ви харесва грубостта-не бъдете груб,така ще намалеят поне с един.Давайте добър пример и другите ще ви последват,човеците винаги са имали тази тенденция.Изборът е ваш "за" емигрирането или "против",но форумите са много глупаво място за вземане на решения по кардинални въпроси.Както сами сте се убедили тук диалог не става,защото хората не се уважават едни-други,няма респект към ближния-като че ли е направан от боклуци,не е като тях.Все пак се срещат и качествени мнения на малка част,които помагат.Не бъдете като мнозинството.В днешно време навсякъде по света е еднакво зле,дължащо се на глобализацията в липсата на мислене на хората,дали БГ или Канада разликата не е голяма,важното е вие какво ще си го направите.Но в градовете е истински ад,а защо не пробвате на село?Градовете не са това,което хората си мислят за тях,защото по право те не мислят.Хляб и зрелища и толкова,скотски живот...Човек е създател,не забравяйте никога това!
Аватар
c200
Мнения: 2095
Регистриран на: Сря Юли 30, 2003 8:35 am

Мнение от c200 »

JBD30, все се каня да те питам - да не си се кръстил случайно на квартала с моловете DIX30 :)
«Хотели как лучше, а получилось как всегда» - Виктор Степанович Черномырдин
Аватар
krimon
гугуле
Мнения: 7159
Регистриран на: Вто Юли 29, 2003 9:56 am
Местоположение: GMA

Мнение от krimon »

с200, уж си находчив чиляк, пък хич не схващаш, че ДИХ30 идва от двете магистрали, които се пресичат там - 10-тката и 30-ката 8)
kokoscho
Мнения: 220
Регистриран на: Пон Ное 20, 2006 5:08 pm

децата...

Мнение от kokoscho »

Тука батето най-добре го е казал, затова пък JBD30 го е обяснил най-добре :):):)
В крайна сметка само от нас зависи да дадем добър старт на нашите деца, а не да чакаме някой я от улицата, я от Пакистан, да налее малко акъл на подопечените. А ве с две думи, повечето хора тука забелязвам че страната си са сменили, но НРАВИТЕ не. Което е разбираемо все пак, и още повече жалко, жалко защото са направили толкова много крачки за да постигнат своята мечта, но ги е домързяло да направят още една, да станат хора, и така да дадат пример на децата си.
Аватар
c200
Мнения: 2095
Регистриран на: Сря Юли 30, 2003 8:35 am

Мнение от c200 »

krimon написа:с200, уж си находчив чиляк, пък хич не схващаш, че ДИХ30 идва от двете магистрали, които се пресичат там - 10-тката и 30-ката 8)
Само ако потвърдят Страшната и Nevermore, иначе не вярвам
«Хотели как лучше, а получилось как всегда» - Виктор Степанович Черномырдин
Linko
Напуснал форума
Мнения: 4846
Регистриран на: Вто Яну 13, 2004 3:36 pm
Местоположение: Montreal
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

батето си я пее тая песен за осмърдените и оповръщани тоалетни от 3-4 години минимум и то без да е ходил на нито една от сбирките. :)
Някой, някъде, нещо му разправял, навързва полуистини за да се получи опашата лъжа или пък просто въображенито му работи перфектно. Той даже и не знае къде са тези тоалетни в които изпадал в ужас.
Това си е все той, нашия форумен зевзек. :)
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Аватар
anxeli
Мнения: 3805
Регистриран на: Вто Ное 02, 2004 1:36 pm
Местоположение: TO

Мнение от anxeli »

Батето естествено нищо не каза :D.
Тинейджъри на тези сбирки изобщо няма, как ще ги закараш ако не искат? На нашето събиране в Торонто нямаше никой между 16 и 25 сигурно, аз не видях :). Бяха хора с деца и по-възрастните. И си изкарахме невероятно, мисля аз. Кукерите бяха страхотни, танцовия състав - гости от Монреал бяха невероятни :P, кебабчетата и Домейн Бояра си бяха същия ш*т, но това не ни попречи да си прекараме супер :lol: ... Така че зле прекарва само който иска да прекара зле. Нямаше никакви сбивания, напивания или други изцепки, много добре беше този път! Ето картинки :) ...

Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение
Циганите - на Сатурн !
нови мераклии
Мнения: 90
Регистриран на: Нед Ное 05, 2006 4:43 pm
Местоположение: Варна/Монреал
Обратна връзка:

Мнение от нови мераклии »

Трябва да кажа, че тайничко се надявах поне в тази тема да не се намесват хора, които са всеизвестни на форума с постоянното си заяждане и денонощно кибичене, търсейки само поредното мнение за което да се хванат за да си разнообразят скучния животец.
Наркотиците ли са ви най-големия проблем при отглеждането на деца?
Май ясно обяснихме разликата между БГ и Канада – тук не просто няма проблеми с това да си купиш дрога, ами даже съседа ми отдолу целодневно вари на терасата, та ако искам мога да си купя, дето се казва пресен - пресен. Е, и? Ако някой може да се похвали с подобно нещо там, моля да заповяда – много ще ми е интересно да го чуя. Както и как би реагирала полицията там при подаване на сигнал за подобни бизнес самоинициативи?
А иначе, навсякъде – по целия свят, има проблеми с наркотиците, с алкохола. Аз само за сравнение ще кажа, че например през лятото пред блока ни е осеяно с хлапета, които са между 7 и 9 годинки, с GSM-и в ръцете от които се лее чалга на поразия - един батко с дебел глас разправя най-подробно какво ще направи със задниците на група непълнолетни момиченца, а момченцата се оригват здраво след н-тата бира и едното вика на другото: „Ари ве тъпанар, да ти ..... майката, стига си пил, ве – изпи цялата бутилка – ся ти ще отидеш да купиш следващата бира”.
Аз нямам време да стоя денонощно в този форум, имам си задължения и в работата и в семейството. Мога да кажа, че съм много възпитан човек и не обичам да променям тона си, демек да изпростявам. Блазе на определена категория съфорумци за свободното време, но да вземат да спрат да се изказват за неща, за които изобщо не са в час. Ако просто ще се заяждат да вземат да го направят в друга тема, а не тук където очевадно нямат никакво понятие нито от гледане на деца нито от училища.
Извинявам се много на всички, ама този потребител, дето май вече никой не го взима насериозно тук (има основание), не мога да му викам „батето” за мен по-скоро би му ходило повече нещо в стил „патето”, просто защото само квака насам-натам и от него, хората със стойностни мнения (не само позитивни – то май такива 100 % позитивни не видях – всеки се изказва от собствената си камбанария и от личния си опит) не могат да се включат, защото форума се превръща в прост махленски спор между изнервени, поради липса на секс съседки.
Та, дори да приемем че „патето” е „видял нещо” на което даже не е присъствал, а имено как тийнеджъри повсеместно шмъркат, пият и после се въргалят в тоалетните, то поне може да се радвате, че това са тийнеджъри, а не деца наскоро излезли от детската градина.
Много ми е любопитно същия този потребител да уточни къде точно съм псувала родината си? Къде съм искала съвет дали да емигрирам, и на кого по-точно в този форум съм оставила да решава съдбата ми? Просто ми беше интересно да чуя мнения, на семейни хора, какво е да отглеждаш дете там.
Между впрочем, явно до такава степен не го взимат насериозно, че на никой не му направи впечатлени какво е написал относно high school-а? Аз може и да живея в България, ама английски поназнайвам дет се вика, та много ми е любопитно „патето” да ми обясни как така изведнъж high school се оказа основно образование, щото аз доколкото знам, май значи средно или греша – нека ме поправят – може пък в Канада да е основно образование?
А историята с майката с 11-те деца направо ме разби. Тия хора да вземат да дойдат в БГ-то и да видят тук колко такива има, ще си задръстят вестниците, телевизиите и всички възможни осведомителни средства с истории за най-малко три години напред.
„Жените” започват да раждат обикновено на 13 години и до 30 са без зъби, коси и т.н. Децата им не просто живеят в 5-стаен апартамент, а в схлупена барака без ток, вода – никакво отопление и баня – което оцелее, оцелее. Същите такива редовно влизат в нашите новини, за поредното пребито дете от пияния си баща си или пък поредното изгоряло дете, защото когато стане безумно студено, се отопляват с хартия, вестници или там каквото намерят и „майката” излиза оставяйки децата си сами и заключени. Айде сега открийте разликата. Или пак я няма?
Ясно е също така, че навсякъде си има долнопробни квартали и вече го споменах. Това не означава, че ще отида да живея в такъв, както между другото и тук не живея в такъв. Аз съм сигурна, че ще намеря възможност да живея на добро място и да дам на детето си добро образование. Вероятно ще е като гений на фона на останалите, защото, това съм чувала поне, тамошните са прости и учат много по-лесни неща. Ама пак не мога да си обясня как така нашите възвишени ИУ, УНСС и т.н. никой не ги е чувал и съответно не ги признават, а доста университети между които има и канадски са световно известни, всепризнати и големите фирми теглят кадри от там – пълна мистерия!
Аватар
Ivet
Мнения: 3362
Регистриран на: Нед Мар 13, 2005 10:15 pm
Местоположение: Нангилима
Обратна връзка:

Мнение от Ivet »

нови мераклии написа: Вероятно ще е като гений на фона на останалите, защото, това съм чувала поне, тамошните са прости и учат много по-лесни неща.
Всичко много хубаво, ама това с простите деца? :shock: :twisted: Айде моля.... :o
Let it go...
miteto
Модератор
Мнения: 11161
Регистриран на: Пон Юли 28, 2003 3:26 am
Местоположение: Toronto

Мнение от miteto »

нови мераклии написа:Май ясно обяснихме разликата между БГ и Канада – тук не просто няма проблеми с това да си купиш дрога, ами даже съседа ми отдолу целодневно вари на терасата, та ако искам мога да си купя, дето се казва пресен - пресен. Е, и? Ако някой може да се похвали с подобно нещо там, моля да заповяда – много ще ми е интересно да го чуя. Както и как би реагирала полицията там при подаване на сигнал за подобни бизнес самоинициативи?
А как реагира българската полиция на твоя сигнал за "инициативата" на съседа ти?
Hullman
Мнения: 649
Регистриран на: Пет Мар 02, 2018 3:48 pm

Мнение от Hullman »

нови мераклии написа:
Ясно е също така, че навсякъде си има долнопробни квартали и вече го споменах. Това не означава, че ще отида да живея в такъв. Аз съм сигурна, че ще намеря възможност да живея на добро място............,
Да имаш желание да "немериш възможност" е едно да имаш професия, работа и доход който да ти го позволи е съвсем друго. Може да споделиш каква ти е професията преди да пишеш че имаш желание да намериш възможност. Аз не познавам сънародник който да няма желание той / тя да намери възможност.

Хълман до сега е посрещал доста хора от БГ с различни професии. От директори и експерти до обслужващ персионал в ресторант но досега никой не ме е помолил да му търся квартира в скъп квартал.
Всеки казва: Виж нещо по евтиничко ако може, близо до спирка или до метрото ако е в Монтреал или Торонто.

Не съм виждал или чувал за нов имигрант от БГ да кацне и веднага да иде в скъпия квартал където нито има метро, нито редовни автобуси а пред всяка къща има паркирани по 3-4 коли.
Последно промяна от Anonymous на Вто Апр 01, 2008 12:22 pm, променено общо 1 път.
miteto
Модератор
Мнения: 11161
Регистриран на: Пон Юли 28, 2003 3:26 am
Местоположение: Toronto

Мнение от miteto »

Hullman написа:Хълман до сега е посрещал доста хора от БГ с различни професии. От директори и експерти до обслужващ персионал в ресторант но досега някой ме е помолил да му търся квартира в скъп квартал.
Всеки казва виж нещо по евтиничко ако може, близо до спирка или до метрото ако е в Монтреал или Торонто.
Ти вече и в Монреал и Торонто ли започна да посрещаш хора, брей-брей :lol: Като ги посрещаш, канадския паспорт подпрян ли е на таблото на колата, да могат да го оглеждат с "блеснали очи" :rotfl:
Аватар
Ivet
Мнения: 3362
Регистриран на: Нед Мар 13, 2005 10:15 pm
Местоположение: Нангилима
Обратна връзка:

Мнение от Ivet »

Изображение

:lol:
Let it go...
Заключено