въпрос за бременни

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
ninka
Мнения: 26
Регистриран на: Вто Дек 25, 2007 1:43 pm
Местоположение: София

въпрос за бременни

Мнение от ninka »

Здравейте, искам да попитам какво става ако сам бременна на интервюто? Каква е процедурата след това и да ли резултата от интервюто би бил отрицателен?Благодаря :)
Аватар
zaia
Мнения: 640
Регистриран на: Пет Фев 18, 2005 6:09 pm
Местоположение: Vancouver
Обратна връзка:

Мнение от zaia »

ninka, докато някой друг отговори, разгледай тези по-стари теми:
Бременност и процедура
Раждане на дете преди заминаване в Квебек
Аватар
oganche
Мнения: 236
Регистриран на: Чет Фев 19, 2004 6:22 am
Местоположение: Montreal, CA

Мнение от oganche »

Нинка, здравей!
Аз ще ти разкажа как стана при нас. На 23.11.2006 бяхме на интервю-аз водеща и бременна в 7-ия месец. Бяхме писали ниски нива на френски още в първите документи (3/4) и затова бях подготвена за тези нива. Т.е. бях учила 2 месеца френски при страхотната ни частна учителка и според нея щяхме да минем интервюто и без френски. Само факта, че си бременна ти дава почти 100% успех, защото такова било разбирането на интелигентните хора-не късат на изпит бременна жена, защото не се зане в какво състояние можеш да изпаднеш от прекалено вълнение. Току виж получиш контракции заради тях и после можеш да ги осъдиш. Майтапа настрана, но май наистина е така. Та....аз не разчитах на тези фафли и си кълвях здраво френския. Друг е въпроса, че на самото интервю се омотах от вълнение, но се справихме и минахме успешно. След това изчакахме раждането на нашата малка принцеса и като стана бебка на 3-4 месеца изпратихме нейните документи до Виена и от там ни пратиха нейният сертификат за селекция. Едва тогава изпратихме документи до Букурещ вече на трима ни заедно. Следват медицински и сега чакаме покана за Визи. Това е. Ако имаш питанки, питай.
Успех и късмет!
Докато се усмихнеш...се озъбиш!
didilota
Мнения: 61
Регистриран на: Чет Яну 17, 2008 3:59 pm
Местоположение: Montreal

Мнение от didilota »

Здравей Нинка!
Аз също бях бременна на нашето интервю.Мисля че това със сигърност е положително.Мъжът ми бе водещия кандидат и когато казахме че чакаме второ дете ( вече имахме едно дете ) , интервюиращия видимо доволен от този факт го отбеляза в лаптопа си.След интервюто изчакахме да се роди бебето и след това продължихме процедурата с изпращането на документите ни до Букурещ,в които включихме и данните на бебето и съответно до Виена за издаване на сертификат на бебето ни.Всъщност в пакета ни с документи до Букурещ липсваше само сертификата на бебето.Изпратихме им го по-късно след като го получихме от Виена.
Така че бъди спокойна!Пожелавам ти успех!
poly6620
Мнения: 105
Регистриран на: Вто Юни 05, 2007 1:06 pm

друга ситуация????

Мнение от poly6620 »

какво ще стане при заминаване в пет и половина месец от бг и след получаване на техни лични карти и т.н./трите месеца/ се роди дете в канада-от родилното издават ли болничен лист за да регистрирам раждане и в бг за да има и българско гражданство????то акт за раждане ще има от канада задължително то ясно,но задграничен паспорт кога ще получи със статут на канадец и изобщо документално как ще е???в бг.от родилното при изписването дават 42 дни болничен лист ,а от канада сходен документ как да получа???какъв е реда!!!
Аватар
balbi
Мнения: 2847
Регистриран на: Чет Авг 28, 2003 6:32 am
Местоположение: Sibir

Мнение от balbi »

Ами детето ще е първото канадче във фамилията Ви :)
Ако искате да има и БГ гражданство доколкото са ми спомените до навършване на годинка трябва да се подаде някаква молба за ЕГН или нещо такова. Има теми от по-старите - разгледай ги!
poly6620
Мнения: 105
Регистриран на: Вто Юни 05, 2007 1:06 pm

.

Мнение от poly6620 »

Прочетох предходните теми,но точно за моя случай не е описан.Моля който има точна информация да ми пише.
vio
Мнения: 226
Регистриран на: Чет Сеп 08, 2005 11:03 pm

Re: друга ситуация????

Мнение от vio »

poly6620 написа:какво ще стане при заминаване в пет и половина месец от бг и след получаване на техни лични карти и т.н./трите месеца/ се роди дете в канада-от родилното издават ли болничен лист за да регистрирам раждане и в бг за да има и българско гражданство????то акт за раждане ще има от канада задължително то ясно,но задграничен паспорт кога ще получи със статут на канадец и изобщо документално как ще е???в бг.от родилното при изписването дават 42 дни болничен лист ,а от канада сходен документ как да получа???какъв е реда!!!
болничен лист тука не се издава, ако не смяташ формуляра за издаване на официален акт за раждане на детето. Но това е друго. В твоя случай след като родиш, ще си изчакаш да ти дойде акта за раждане - канадския, след което ще се обадиш в посолството в Отава и те ще ти кажат какво да пращаш за заверка при тях, а накрая с така заверените документи някоя баба в БГ ще подаде документи за издаване на бг гражданство на детето. С една дума - роди ли се тука бебето НЕ Е българче - действаш по горната процедура. Ако искаш канадски задграничен паспорт - можеш да подадеш документи тук веднага след като имаш тукашния акт за раждане. За бг паспорт ще чакаш да си получи детето бг гражданството.
ако има още нещо неясно ми пиши на лични.
poly6620
Мнения: 105
Регистриран на: Вто Юни 05, 2007 1:06 pm

.

Мнение от poly6620 »

Благодаря за инфото,но ще пиша на лични.
Публикувай отговор