интервю
интервю
Скъпи съфорумци, нашето интервю мина - отказаха ни с "Няма да се адаптирате в Квебек ". Аз съм МАТ. Незная какво значи това. Помогнете да смеля отговора. Къде згрешихме, или са прави когато казват ,че селекцията сее превърнала в бизнес за посолството.
Естествено, че е бизнес! За кое посолство не е?
Кажете как мина за да можем да предположим къде евентуално сте 'сбъркали'. Със сигурност ви е трудно сега, но ще го преживеете и много бързо нещата ще се променят във ваша полза...зависи само от вас (ех, не само, ама да речем - предимно)
На мен веднъж ми отказаха УСА виза, след 2 седмици опитах пак, след още 2 вече работех в УСА, а след още 2 взеха и да плащат...Ю нева ноу;)
Кажете как мина за да можем да предположим къде евентуално сте 'сбъркали'. Със сигурност ви е трудно сега, но ще го преживеете и много бързо нещата ще се променят във ваша полза...зависи само от вас (ех, не само, ама да речем - предимно)
На мен веднъж ми отказаха УСА виза, след 2 седмици опитах пак, след още 2 вече работех в УСА, а след още 2 взеха и да плащат...Ю нева ноу;)
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Re: интервю
Това означава, че сте събрали около минимума по всички други фактори (от 1 до 9) и ви е трябвал максимума от 8 т., които дава интервюиращият по фактор 10 Adaptabilité за да съберете необходимите 68 т. за да ви издадат сертификати за селекция. А да разчиташ на всичките 8 т. от него е меко казано безразсъдно. Най-много 5 или 6 т.TAMIGA написа:Скъпи съфорумци, нашето интервю мина - отказаха ни с "Няма да се адаптирате в Квебек ". Аз съм МАТ. Незная какво значи това. Помогнете да смеля отговора. Къде згрешихме, или са прави когато казват ,че селекцията сее превърнала в бизнес за посолството.
Отделен е въпроса защо събирате толкова точки. Основно издънките се получават около доказването на нивата на владеене на езиците, доказването на трудовия стаж и на това, че професията ни е търсена. Вие най-добре си знаете при вас как е.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
здравейTAMIGA написа:Скъпи съфорумци, нашето интервю мина - отказаха ни с "Няма да се адаптирате в Квебек ". Аз съм МАТ. Незная какво значи това. Помогнете да смеля отговора. Къде згрешихме, или са прави когато казват ,че селекцията сее превърнала в бизнес за посолството.
не се ядосвай..такъв е живота
Нашият отказ беше със същото основание
в последтвие след получаване на писмото видяхме какво са имали в предвид
-намалили са ни точки за труд.стаж на мъжа ми(водещ)Има ЕТ и не е вписан труд.му стаж в книжката
-намалили са и моя труд.стаж(2г бях в майчинство)
-нивото на езика с по една точка(за водещия)
и хоп СОРИ не събирате достатъчния брой точки
Опитайте пак ни каза широко усмихната мадам
ТА сега запрятаме ръкави и си зубкаме яката...оправяме пукнатини и запълваме пробойни в предната кандидатура
iva
TAMIGA написа:Скъпи съфорумци, нашето интервю мина - отказаха ни с "Няма да се адаптирате в Квебек ". Аз съм МАТ. Незная какво значи това. Помогнете да смеля отговора. Къде згрешихме, или са прави когато казват ,че селекцията сее превърнала в бизнес за посолството.
Благодаря на всички.Сега разбирам, не носихме трудовите си книжки, защото и аз и съпруга ми сме подписали декларации, че тези и други документи ще стоят при рабоподателите ни.Разбирам обаче че ще ни изпратят писмо с обяснение за отказа.
струва ми се, че по закон работодателят няма право да задържа трудовите ви книжки, камо ли да ви кара да подписвате декларации...ако само заради това са ви върнали....а как доказахте стажа си без книжките? съжалявам за отрицателния отговор, който сте получили, но ми стана любопитно това с трудовите книжки
Доколкото зная тези декларации се отнасят до това, че сте съгласни трудовата ви книжка да се съхранява при работодателя, а не че ще стоят при работодателя и нямате право да си ги взимате. Аз също съм подписвала подобна декларация, защото за работодателя е по-лесно трудовата книжка да е при него, за да нанася своевременно промени, а не да чака аз да се сетя да му я занеса. Винаги можеш да си вземеш трудовата книжка и дори не си длъжен да обясняваш защо.TAMIGA написа:TAMIGA написа: не носихме трудовите си книжки, защото и аз и съпруга ми сме подписали декларации, че тези и други документи ще стоят при рабоподателите ни.Разбирам обаче че ще ни изпратят писмо с обяснение за отказа.
Изпратени документи 29.09.2006
Интервю 03.05.2007 - успешно
Изпратени документи Букурещ - 03.07.2007
Баркодове получени 27.07.2007
Медицински направени 13.08.2007
Визи 09.10.2007
Интервю 03.05.2007 - успешно
Изпратени документи Букурещ - 03.07.2007
Баркодове получени 27.07.2007
Медицински направени 13.08.2007
Визи 09.10.2007
Никой работодател, по никакъв повод и с никакви измислени декларации не може да ви задължи да държите трудовата си книжка при него. Чл. 348, ал.3 от Кодекса на труда изрично казва, че тя се съхранява от работника(служителя) и се представя при поискване от работодателя за вписване на нови обстоятелства в нея. А обикновено тоа е оформянето й, като напускате. Това е, постъпвате - давате да ви попълнят основанието за постъпване(по кой член ви е договора), след това си я ВЗИМАТЕ и я представяте за оформяне обикновено при напускане. Е, има и изключения, ако например промените договора си по друг член, тогава я представяте за вписване на работодателя, но пак си я взимате у вас. Научете си правата, хора, за да не стават издънки после. И дори да работите на "по-специални" места, пак не трябва да се давате. Все пак ВМЗ не е над законаAninik написа:TAMIGA написа:Доколкото зная тези декларации се отнасят до това, че сте съгласни трудовата ви книжка да се съхранява при работодателя, а не че ще стоят при работодателя и нямате право да си ги взимате. Аз също съм подписвала подобна декларация, защото за работодателя е по-лесно трудовата книжка да е при него, за да нанася своевременно промени, а не да чака аз да се сетя да му я занеса. Винаги можеш да си вземеш трудовата книжка и дори не си длъжен да обясняваш защо.TAMIGA написа: не носихме трудовите си книжки, защото и аз и съпруга ми сме подписали декларации, че тези и други документи ще стоят при рабоподателите ни.Разбирам обаче че ще ни изпратят писмо с обяснение за отказа.
Уви, не е така. Винаги се задава въпроса "ЗАЩО?" А когато седалището на фирмата не е в града, в който работиш, е още по сложно: подаваш молба и т.н.... Работодателите в BG не са особенно коректни в това отношение и не спазват закони, независимо дали работиш като държавен служител или в частния сектор - където на секундата ще си уво, дори и да си много ценнен кадър.Aninik написа: Винаги можеш да си вземеш трудовата книжка и дори не си длъжен да обясняваш защо.
Мадам имаше доста ясна представа, какво е трудова книжка и я търси сякаш и е бащиния...Даже е наясно и с доста други документи, които се издават от държавните институции в Бг и които доказват стаж. Със сигурност редовия канадец не се интересува от Бг трудови книжки.peter_pan написа:В Каната нямат никаква представа какво е това трудова книжка, така че няма как за това да са ви отрязали; както съм казвал и преди, всяко зло за добро - има толкова много други места където ще ви вземат, може би не е най-добрата идея да се имигрира в Каната.
Аз друго се замислих: мина интервюто, скоро ще дойдат визите, ще имигрирам в Канада - дотук добре. Ами след година две като ми доскучае? Къде да имигрирам тогава? Кажи коя е най-добрата идея?
otnosno trudovata knijka
Трудовата книжка се съхранява при работодателя по искане на лицето, за което се подписва декларация. Ако труд.книжка е при него /работодателя/ няма проблем да си я изискате и да ви се даде без да е нужно каквито и обяснения да давате. Съответно, ако се прекрати тр.правоотношение Вие сте длъжни да му я представите.
Тези декл-и са нужни тъи като постоянно се "губят" документи и всеки иска да си върже гащите.
Тези декл-и са нужни тъи като постоянно се "губят" документи и всеки иска да си върже гащите.