Говорите ли на български език на работното си място? ;)
Говорите ли на български език на работното си място? ;)
Говорите ли на български език на работното си място?
(с близки и познати естествено )
тема, която много отдавна ме вълнува..... и така и не намирам правилен отговор за себе си
аз говоря но като се замисля , че освен английски и чат пат френски, друг не се чува, се питам, дали пък не трябва да обърна на англиийски? .....официалния език тук...
от друга страна пък си казвам: ами какво пък.. ее, незнам, затова и пускам темата
(с близки и познати естествено )
тема, която много отдавна ме вълнува..... и така и не намирам правилен отговор за себе си
аз говоря но като се замисля , че освен английски и чат пат френски, друг не се чува, се питам, дали пък не трябва да обърна на англиийски? .....официалния език тук...
от друга страна пък си казвам: ами какво пък.. ее, незнам, затова и пускам темата
- KolioBalkanski
- Marquis de Suhindol
- Обратна връзка:
говоря - понякога волно понякога неволно ама ще трябва да викам едно съвещание че днес по инерция си бърборехме на български пред една агентка на буржоата.
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
- Lub0
- Обратна връзка:
Научил съм ги на псувните колегите, иначе не ми пука, ако си говоря по телефона на български, за съжаление нямам БГ колеги, но преди като имах, си говорехме определено на български, нема да се мъчиме с чужди езици я...
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
11
Китайците индийците и филипинците не говорят български за съжаление .
Обаче лека по лека проговарям мандарин , аяааа !
Вчера , докато дремах пред телевизора , по до чух , че от един милион палестински бежанци - 500 000 ще на при - дойдат насам , така че : ако не съм сънувал - ще да трябва и на палестински да се навиква .
Обаче лека по лека проговарям мандарин , аяааа !
Вчера , докато дремах пред телевизора , по до чух , че от един милион палестински бежанци - 500 000 ще на при - дойдат насам , така че : ако не съм сънувал - ще да трябва и на палестински да се навиква .
Ако говорим сериозно - и аз така правя, освен в случаите, когато ми се обажда жена ми. Колегите не ме гледат накриво, защото им е ясно с кого говоря. Разбират го по това, че заставам прав в стойка "мирно", гледам с ведър поглед, и използвам само думата "да". :tuut:Leni написа:Говоря на български, когато наоколо няма другоезични. Смятам за много грубо говоренето на друг език, освен официалният на работното място. Когато имам обаждане по мобилния си телефон (почти не използвам служебния ) излизам извън офиса да говоря .
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001