Канада, каквато я видях

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Публикувай отговор
flyfish

Мнение от flyfish »

Благодаря за бъзото и точно включване,Филипне :D
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

Понеже много хора обичат да сравняват как на различни места било едно и също, та в този дух и аз да взема да се изкажа, че подобни случки могат да се видят навсякъде по света, дори в суперцивилизована Европа. Например онова прословуто ирландско 20 годишно телешко месо не е дошло от Мозамбик ами от Ирландия, където 20 години си е стояло кротко и от време на време се е препращало нанякъде. :rotfl:
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

Навсякъде по света но не и в Канада !

Тук всичко е супер , ултра и по-по- най .

Който твърди обратното е долен мрънкач. лузър и камилче.

А който твърди правото е победител и лъв ... Е, поне във собствените си фантазии ..

:rotfl: :rotfl: :rotfl:
flyfish

Мнение от flyfish »

Пак да кажа,говорим за Канада,по възможност само за Канада,истината и само истината...И само за Канада :lol:
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

filipne написа:Навсякъде по света но не и в Канада !

Тук всичко е супер , ултра и по-по- най .

Който твърди обратното е долен мрънкач. лузър и камилче.

А който твърди правото е победител и лъв ... Е, поне във собствените си фантазии ..

:rotfl: :rotfl: :rotfl:
Филипе, ти не беше такъв бе, какво ти стана? Уж беше абсолютен въздържател, а пък сега ги ръсиш едни все едно си комбинирал литър алкохол с две шепи успокоителни и един стрък трева. :lol: :rotfl:
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

MrGeek написа:
Филипе, ти не беше такъв бе, какво ти стана? Уж беше абсолютен въздържател, а пък сега ги ръсиш едни все едно си комбинирал литър алкохол с две шепи успокоителни и един стрък трева. :lol: :rotfl:
Ми гледам да не се отличавам от компанията ...

Всъщност, за разлика от нея аз само се правя на замаян ... :lol: :lol: :lol:
chinois

Мнение от chinois »

Изображение = Изображение
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

Не така chinois , сега ще скочи Грийка кат един обиден лъв ..

Да го слагаш в една група с мен ! Пълно безобразие !

Сложи го по-добре в групата на победителите :rotfl:
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

e, филипНЕ не виждаш ли, че си почти два пъти по-нисък от Гийка, къде се буташ :lol:
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

krimon написа:e, филипНЕ не виждаш ли, че си почти два пъти по-нисък от Гийка, къде се буташ :lol:
Мда , права си кримоНЕ ! Не мога го настигна и това си е ! Абе той е ненадминат в ... "хумора" и раздаването на хапчета на поразия :lol:
chinois

Мнение от chinois »

filipne написа:Не така chinois , сега ще скочи Грийка кат един обиден лъв ..

Да го слагаш в една група с мен ! Пълно безобразие !

Сложи го по-добре в групата на победителите :rotfl:
Да! Там му е мястото ! :lol:
Ако е разбрал какво казвам и не иска да ти отговаря! :lol:
HYYS

Мнение от HYYS »

flyfish написа:Снощи по STV News(70-ti канал) имаше едно предаване The Verdict.Обсъждаха неконтролируемия внос на храни от Китай в Канада.Инспектори си признаха,че когато на пристанището пристигат един след друг контейнерите с храна и хранителни продукти"Мade in China",само една малка част от тях се изследват.А пък къде и как са произведени,това е вече друга история.Друга история е и че ние тук си мислим,че дори и храната да е Made in China,щом е на канадския пазар,значи всичко е под контрол,а пък ако пише Product of Canada,качествовото трябва да е един път.Да,ама не.
На всичкото отгоре имало някакъв идиотски канадски закон,според който ако поне 51% от стойността на една храна е произведена в Канада,то на нея гордо може да се вее надпис Product of Canada,нищо че повечето продукти,от които е произведена храната,са внесени от Китай.Коментиращия даде пример с маслини на пазара,на които пише Product of Canada.
Обещаха зрелищен материал как се приготвя храна в Китай и после безконтролно се внася в Канада,пакетира се в лъскави опаковки,слага се Produst of Canada.
Само да предупредя,че журналистката каза,че след като изгледате материала,може завинаги да се отвратите да ядете...
Каналът е CTV News,събота в 7pm,Ванкувърско време.
Видеото може да се гледа и на сайта на CTV: http://www.ctv.ca/generic/generated/sbplayer/Docs.html
Is your food safe? и What's Beijing doing?

В първия материал поканеният чичка е бивш инспектор, но и представител на заинтересувана страна срещу вноса от Китай - понастоящем е вице-президент на Agricultural Union. Когато беше зададен директния въпрос, колко вероятно е в магазините да има стока, която не е съгласно стандартите, той се принуди да каже, че в магазините е малко вероятно да има продукти, които не трябва да са там.

Изгледал с удовлетворение. Три институции следят проблема: Agricultural Union, Consumer Association of Canada и академичните среди от UWO.
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

Филипе, на MrGeek му е през Уиндоуса в коя група ще го включат. В колкото повече, толкова по-забавно. :lol: :rotfl:
dani_d

Мнение от dani_d »

И аз да се включа относно Канада :D .Няма да сравнявам живота в Канада и този в Бг ,защото сравнение НЯМА.Определено живота тук в Канада е по-лек и по-спокоен.Но за хигиената съм абсолютно съгласна...тоест хигиена няма.Ужасена съм от детските градини-децата и навън и вътре си ходят с обувки,спят с обувки,нямат определени стаи за спане,а използват нещо като шалтета,които се разхвърлят по земята в стаята за игра,няколко пъти се случва да влизам в градини по време на обяд...еми ужас :? то нито покривка на тая маса,да не говорим, че парчетата диня не бяха в чинии,а завити в нещо като салфетки :roll: ,преди да дойдем просто бях чувала за всичко това,но наистина го повярвах едва, когато дойдохме тук.За храната им не ми се приказва,че ще се откажа от яденето изобщо :smhair: .За красоти и пейзажи не мога да говоря,дори мисля,че е грозно-тези еднакви къщи налепени с тези отвратителни тухлички,и грозните железни стълби в задните дворове....нямам думи,за една наистина развита страна мисля,че това е безхаберие.Но пък ми харесва това,че е чисто,има много паркове и градини за децата...изобщо има много зеленина.Ами така е...навсякъде си има минуси и плюсове....Има неща които страшно много ме дразнят тук ,но има и такива ,които ужасно ми харесват...и нека не се сърдин на тези,които тепърва ще стъпнат тук и не искат да повярват,и да приемат истината ...и ние сме били като тях...и затова сега на моменти :shock: :roll: .
bateto

Мнение от bateto »

а като си помислиш ,че тези ужасни къщички с налепени тухлички и грозни железни стълбички струват по половин милон милон едната и ти с твоята 50 000 годишна учителска заплата можеш само да си мечтаеш да бъдеш собственник на една такава................................................. :lol:
Публикувай отговор