Канада, каквато я видях
- MrGeek
- Путлер Капут
Понеже много хора обичат да сравняват как на различни места било едно и също, та в този дух и аз да взема да се изкажа, че подобни случки могат да се видят навсякъде по света, дори в суперцивилизована Европа. Например онова прословуто ирландско 20 годишно телешко месо не е дошло от Мозамбик ами от Ирландия, където 20 години си е стояло кротко и от време на време се е препращало нанякъде.
- MrGeek
- Путлер Капут
Филипе, ти не беше такъв бе, какво ти стана? Уж беше абсолютен въздържател, а пък сега ги ръсиш едни все едно си комбинирал литър алкохол с две шепи успокоителни и един стрък трева.filipne написа:Навсякъде по света но не и в Канада !
Тук всичко е супер , ултра и по-по- най .
Който твърди обратното е долен мрънкач. лузър и камилче.
А който твърди правото е победител и лъв ... Е, поне във собствените си фантазии ..
- filipne
- Изгонен от форума
- Обратна връзка:
Ми гледам да не се отличавам от компанията ...MrGeek написа:
Филипе, ти не беше такъв бе, какво ти стана? Уж беше абсолютен въздържател, а пък сега ги ръсиш едни все едно си комбинирал литър алкохол с две шепи успокоителни и един стрък трева.
Всъщност, за разлика от нея аз само се правя на замаян ...
Видеото може да се гледа и на сайта на CTV: http://www.ctv.ca/generic/generated/sbplayer/Docs.htmlflyfish написа:Снощи по STV News(70-ti канал) имаше едно предаване The Verdict.Обсъждаха неконтролируемия внос на храни от Китай в Канада.Инспектори си признаха,че когато на пристанището пристигат един след друг контейнерите с храна и хранителни продукти"Мade in China",само една малка част от тях се изследват.А пък къде и как са произведени,това е вече друга история.Друга история е и че ние тук си мислим,че дори и храната да е Made in China,щом е на канадския пазар,значи всичко е под контрол,а пък ако пише Product of Canada,качествовото трябва да е един път.Да,ама не.
На всичкото отгоре имало някакъв идиотски канадски закон,според който ако поне 51% от стойността на една храна е произведена в Канада,то на нея гордо може да се вее надпис Product of Canada,нищо че повечето продукти,от които е произведена храната,са внесени от Китай.Коментиращия даде пример с маслини на пазара,на които пише Product of Canada.
Обещаха зрелищен материал как се приготвя храна в Китай и после безконтролно се внася в Канада,пакетира се в лъскави опаковки,слага се Produst of Canada.
Само да предупредя,че журналистката каза,че след като изгледате материала,може завинаги да се отвратите да ядете...
Каналът е CTV News,събота в 7pm,Ванкувърско време.
Is your food safe? и What's Beijing doing?
В първия материал поканеният чичка е бивш инспектор, но и представител на заинтересувана страна срещу вноса от Китай - понастоящем е вице-президент на Agricultural Union. Когато беше зададен директния въпрос, колко вероятно е в магазините да има стока, която не е съгласно стандартите, той се принуди да каже, че в магазините е малко вероятно да има продукти, които не трябва да са там.
Изгледал с удовлетворение. Три институции следят проблема: Agricultural Union, Consumer Association of Canada и академичните среди от UWO.
И аз да се включа относно Канада .Няма да сравнявам живота в Канада и този в Бг ,защото сравнение НЯМА.Определено живота тук в Канада е по-лек и по-спокоен.Но за хигиената съм абсолютно съгласна...тоест хигиена няма.Ужасена съм от детските градини-децата и навън и вътре си ходят с обувки,спят с обувки,нямат определени стаи за спане,а използват нещо като шалтета,които се разхвърлят по земята в стаята за игра,няколко пъти се случва да влизам в градини по време на обяд...еми ужас то нито покривка на тая маса,да не говорим, че парчетата диня не бяха в чинии,а завити в нещо като салфетки ,преди да дойдем просто бях чувала за всичко това,но наистина го повярвах едва, когато дойдохме тук.За храната им не ми се приказва,че ще се откажа от яденето изобщо :smhair: .За красоти и пейзажи не мога да говоря,дори мисля,че е грозно-тези еднакви къщи налепени с тези отвратителни тухлички,и грозните железни стълби в задните дворове....нямам думи,за една наистина развита страна мисля,че това е безхаберие.Но пък ми харесва това,че е чисто,има много паркове и градини за децата...изобщо има много зеленина.Ами така е...навсякъде си има минуси и плюсове....Има неща които страшно много ме дразнят тук ,но има и такива ,които ужасно ми харесват...и нека не се сърдин на тези,които тепърва ще стъпнат тук и не искат да повярват,и да приемат истината ...и ние сме били като тях...и затова сега на моменти .