Канада, каквато я видях
Въпроса за липсващия срок на годност отговор нямам. Не знам за кои стоки точно става въпрос, но щом казваш че иам такива сигурно си прав. На мен ми се е случвало да купя нещо в буркан и да видя мухъл под капака. С написан и редовен срок на годност. След което съм го занасял лично в магазина и са ми връщали парите. Става въпрос за Longo's. В LCBO също съм връщал калпаво вино - на него срок на годност нямаше
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
- Lub0
- Обратна връзка:
Е нема начин, кои са тези стоки по-точно? Доматите на пазара ли?flyfish написа: .Как си обяснявате факта,че половината стоки в Канада(визирам хранителните) нямат срок на годност .Сега само не ми казвайте,че имат .Щото нямат.Купуваш си нещо в кутийка,пакет и т.н и решаваш ей-така,стар навик от БГ, да провериш дали продуктите са в срок на годност,обаче не става,щото половината имат,половината нямат.Айде сега пак да ми обяснете,колко са напред канадците с хигиената,контрола и качеството.Мизерници са и това е.
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
###############
-
Любчо,и ти явно много-много не подбираш .Ами,така де,аз не виждам друго обяснение на факта,че човек,който живее от години в Канада не знае,че половината продукти в хранителния магазин(за пакетирани говорим,Любчо,не за пресни зарзавати)просто НЯМАТ СРОК НА ГОДНОСТ.Lub0 написа:Е нема начин, кои са тези стоки по-точно? Доматите на пазара ли?flyfish написа: .Как си обяснявате факта,че половината стоки в Канада(визирам хранителните) нямат срок на годност .Сега само не ми казвайте,че имат .Щото нямат.Купуваш си нещо в кутийка,пакет и т.н и решаваш ей-така,стар навик от БГ, да провериш дали продуктите са в срок на годност,обаче не става,щото половината имат,половината нямат.Айде сега пак да ми обяснете,колко са напред канадците с хигиената,контрола и качеството.Мизерници са и това е.
- Lub0
- Обратна връзка:
Швейцария може и да е по-добро място за живеене, но за швейцарците, представи си как Българин ще се останови там и ще стане гражданин, още повече сега ако гледате какво става покрай изборите и какви са настроенията срещу имигрантите...
Lub0 for President!
###############
###############
- KolioBalkanski
- Marquis de Suhindol
- Обратна връзка:
не знам от къде го измислихте това че няма срок на годност?
може би на имам баялдъто внесено от БГто да няма но на повечето продукти си има срок на годност.
Друг е въпроса че има няколко системи на маркиране, това няма да е лошо да се стандартизира.
може би на имам баялдъто внесено от БГто да няма но на повечето продукти си има срок на годност.
Друг е въпроса че има няколко системи на маркиране, това няма да е лошо да се стандартизира.
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
-
О и аз, сега се блещя на една кутия и се чудя това 27 ДЕц 2007 , кво ще да еIFF написа:Това направо не мога да повярвам,че е така!!!Как си обяснявате факта,че половината стоки в Канада(визирам хранителните) нямат срок на годност .Сега само не ми казвайте,че имат .Щото нямат
"О, картофът е злочест зад желязната завеса.
Вадят го с ръка до днес враговете на прогреса.
А в нашия лагер го вадим с багер! " AT
Вадят го с ръка до днес враговете на прогреса.
А в нашия лагер го вадим с багер! " AT
-
Ей, накарахте ме да пусна Google.
Който се интересува, да чете.
http://www.foodsafetynetwork.ca/article ... tsheet.pdf
Посочена е и държавната агенция, Canadian Food Inspection Agency, която е отговорна да не се тровим.
Ето цитат за срока на годност:
Който се интересува, да чете.
http://www.foodsafetynetwork.ca/article ... tsheet.pdf
Посочена е и държавната агенция, Canadian Food Inspection Agency, която е отговорна да не се тровим.
Ето цитат за срока на годност:
Any prepackaged food product having a durable life of 90 days or less must have a durable life date on the label and instructions for proper storage. The durable life date is expressed on food labels as the "best before" date. To find the durable life information on a food product look for the statement "best before" coupled with the month and date, for example, best before OC 15. It may not say "best before" if there is an explanation of the significance of the durable life date somewhere else on the label. “Best before” labelling is enforced by the federal government’s Canadian Food Inspection Agency (CFIA) and its inspectors who review food labels for accuracy, investigate complaints and charge offenders.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
-
- Обратна връзка:
аз не казвам че Швейцария е по доброто място за живеенеLub0 написа:Швейцария може и да е по-добро място за живеене, но за швейцарците, представи си как Българин ще се останови там и ще стане гражданин, още повече сега ако гледате какво става покрай изборите и какви са настроенията срещу имигрантите...
толкова мн пари и блясък понякога идва в малко повече
и има доста Българи които работят и живеят там
проблемът с чужденците в швейцария, че на места са повече от местното население и да швейцарците не долюбват но французите и немците - лонг стори,
мисля си че не са по малко толерантни към имигрантите отколкото канадците
а колкото до настроенията и изборите -
това е протест за много неща
абе швейцария е особена страна
това че жените имат право на глас в избори от 2 десетилетия
не означава че нямат повече права и уважение от всички останали цивилизовани страни
"Chance favors the prepared mind" /"Le hasard ne favorise que des esprits préparés"
L. Pasteur, 1854
L. Pasteur, 1854