Въпрос за шофьорска книжка
Въпрос за шофьорска книжка
Колко време важи BG книжка и необходимо ли е да вадя международна?
Подадени DCS-01.12.05
Обратна разписка-05.12.05
Accuse de reception-06.02.06
Интервю- 30.11.06-УСПЕШНО
DOC за Букурещ-18.12.06
Баркодове-19.04.07
Направени медицински-03.05.07
Покана за визи - 31.05.07
Обратна разписка-05.12.05
Accuse de reception-06.02.06
Интервю- 30.11.06-УСПЕШНО
DOC за Букурещ-18.12.06
Баркодове-19.04.07
Направени медицински-03.05.07
Покана за визи - 31.05.07
Re: Въпрос за шофьорска книжка
Колко време важи BG книжка - 3 месеца
необходимо ли е да вадя международна - НЕ
необходимо ли е да вадя международна - НЕ
People they come together
People they fall apart
No one can stop us now
'Cause we are all made of stars ...
People they fall apart
No one can stop us now
По-добре е да си извадиш, не струва много пари и не отнема много време, а спестява доста разправии и служи като превод на официалната ти книжка когато подаваш документи за канадска - това за МонреалAgi написа:необходимо ли е да вадя международна - НЕ
"Искай и ще ти се даде"
Питай и ще ти се каже
Старото куче
Питай и ще ти се каже
Старото куче
не знам кой ти го е казал това, но не е вярно, бг книжката се превежда и с нея се ходи на изпит, това за Монреалdog написа:По-добре е да си извадиш, не струва много пари и не отнема много време, а спестява доста разправии и служи като превод на официалната ти книжка когато подаваш документи за канадска - това за МонреалAgi написа:необходимо ли е да вадя международна - НЕ
разбира се, може да си извадиш международна, нищо не ти пречи
People they come together
People they fall apart
No one can stop us now
People they fall apart
No one can stop us now
Личен опит.Agi написа:не знам кой ти го е казал това, но не е вярно, бг книжката се превежда и с нея се ходи на изпит, това за Монреалdog написа:По-добре е да си извадиш, не струва много пари и не отнема много време, а спестява доста разправии и служи като превод на официалната ти книжка когато подаваш документи за канадска - това за МонреалAgi написа:необходимо ли е да вадя международна - НЕ
разбира се, може да си извадиш международна, нищо не ти пречи
"Искай и ще ти се даде"
Питай и ще ти се каже
Старото куче
Питай и ще ти се каже
Старото куче
Мдааа в тази държава май нищо дори и това, което е регламентирано по закон няма еднаква стойност. Съдейки по по-горните постинги виждам, че цените на международна шофьорска книжка опират на "пазарлък" - за гр. Пловдив е: - в КАТ се редиш на 3 опашки с номерца за да подадеш молба и струва само 8 лв за бр. , ...да ама в СБА без опашки и в момента пред теб офертата е за 16 лв. (стига колежката, която ги изработва да не е в отпуск, а тя Е) - странно нали всички пари отиват по-една и съща сметка за един и същ вид услуга. От там те препращат към друг техен център, за който цените също не се знае колко са - та така, да си отваряме очите и да следваме съветите от този форум - иначе ни товарят допълнително
1. DCS Виена - 22.07.2006 г.
2. Покана за интервю - 07.09.2006 г.
3. Интервю - 24.11.2006 г. / УСПЕШНО
4. Документи Букурещ - 16.12.2006 г.
5. Медицински - 15.05.2007 г.
6. Покана за Визи - 23.07.2007 г.
7. Визи - 29.08.2007 г.
2. Покана за интервю - 07.09.2006 г.
3. Интервю - 24.11.2006 г. / УСПЕШНО
4. Документи Букурещ - 16.12.2006 г.
5. Медицински - 15.05.2007 г.
6. Покана за Визи - 23.07.2007 г.
7. Визи - 29.08.2007 г.
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Само дето трябва да се уточни, че в Монреал има не едно и две бюра на SAAQ, които извършват различните видове услуги за населението. За издаване на книжка например, може да се обърнете към едно от тези:dog написа:По-добре е да си извадиш, не струва много пари и не отнема много време, а спестява доста разправии и служи като превод на официалната ти книжка когато подаваш документи за канадска - това за МонреалAgi написа:необходимо ли е да вадя международна - НЕ
855, boulevard Henri-Bourassa Ouest,
Montréal (Île-de-), H3L 1P3
Téléphone : 514 873-7620
7335, boulevard Langelier, C-14 - Saint-Léonard,
Montréal (Île-de-), H1S 1V7
2350, boulevard Hymus - Dorval,
Montréal (Île-de-), H9P 1J9
Зависи в кой район смятате да живеете. Аз ще се явявам в първото от изброените и смятам да мина без международна книжка и дори без превод на настоящата. Като си уговарях час по телефона служителят ме попита на какъв език ми е написана шофьорската книжка. Отговорих: "На български език, но има и дублиране с латински букви." Тогава човека каза: "ОК, става." Това ще ми е козът и извинението ако започнат да ми създават проблеми на място. Като мине изпита ще се обадя.
Но думите ми все пак не значат, че на някой някъде не са му създавали или няма да създадат проблеми относно книжката. Включително може и мен да ме чакат проблеми. Ще видим много скоро.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Linko,не е зле да се обадиш отново и пак да попиташ за превод. Съпруга ми също там взе изпита, но беше с преведена книжка. Ходихме на място да се запише, като му видяха книжката, изискаха превод. Това беше преди повече от 3 години де, може и да има промени, просто да си все пак застрахован откъм неприятни изненади.
А тук разни служители си обясняват разни работи, след пето питане, може и да се нареди картината, това от личен опит в разни администрации и институции.
Успех!
А тук разни служители си обясняват разни работи, след пето питане, може и да се нареди картината, това от личен опит в разни администрации и институции.
Успех!
Re:
Asicka,вчера мъжът ми си извади такава международна книжка от СБА-София/намира се на пл."Позитано"3/.Необходимо е да носите свидетелството за управление на МПС,1бр.снимка,контролния талон/син на цвят/,12лв.Процедурата отнема 10мин. ,не повече/няма опашки/. Успех !!!
По пронцип удостоверенията от КАТ за произшествия се вадят за застраховката когато си купиш кола в Канада. До момента обаче не съм чул на някой да са му изкали такова чудо, включително и на мен. т.е. излишно е. Относно превода на бг-шофьорската книжка е хубаво да се направи от БГ, но не е фатално ако се пропусне. Тук в Монреал става точно за 30 мин. и 20$.
Понеже и аз след 2 дни съм по тези пътеки (на изпит), та превод мисля че към момента си го искат, и то много се запъват за него. До преди 2 дни и аз не знаех че искат такова нещо, понеже в потвърждението от интернет за записване никъде не беше посочено като необходим документ. Но говорих с познат който мина преди 1 седмица и 3 пъти го връщали за различни документи, като единия път точно заради запъване за превода.
Ако не опиташ, винаги ще съжаляваш...
И сега съжалавам...че не го направих по-рано
И сега съжалавам...че не го направих по-рано