Ние вдигаме байрака

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
Аватар
krimon
гугуле
Мнения: 7159
Регистриран на: Вто Юли 29, 2003 9:56 am
Местоположение: GMA

Мнение от krimon »

Натали написа:... и на зъболекар ходих не разбрах коя е новата коронка,абе тука се работи прецизно и качествено и всичко е на достъпни цени на нови машини, работи за всяка една област.
е, това не е ли малко прекалено :roll:
emiliana

Мнение от emiliana »

Натали написа:Хълбой е прав,как може да се говори,че в Канада всичко е втора ръка, трябва да си малоумен.Аз в моята професия се смятам за капацитет,дойдох тук и ме сложиха в джоба,какви 2-ра,3-та ръка хора.Влязох в Детската болница ,то беше направо Дисниленд,влизаш в един бус от ТТС-то,о климатик,ново,с всички удобства,карат се нови коли от най доброто,и на зъболекар ходих не разбрах коя е новата коронка,абе тука се работи прецизно и качествено и всичко е на достъпни цени на нови машини,работи за всяка една област.Че то за БГ какво да говорим,там е 5 ръка. И пак ще кажа,ние изтърпяхме 15 години демократични промени,надявахме да се оправят нещата,но накрая не издържахме и емигрирахме, няма просто оправия в БГ за жалост и тук в Канада се чувстваме комфортно и най вече НОРМАЛНО,животът е хубав както си го направиш.Винаги ще милеем за БГ-то, ще ходим на гости там само,за нас нашия дом е тук и за децата ни,те не искат в БГ,тука им харесва повече и след време ще кажем на тях за вас доидохме тук за да живеете в една нормална страна,то нашето е на нашия гръб.Аз се чувствам по голема българка от българите в БГ,тука се събиране на нашите празници и тук ни уважават нас българите за разлика от Европа,ние не сме втора ръка,мен ме уважават като специалист и че съм от БГ.ака,че ние българите сме интелигентни и умни,тук направих сравнението и установих това,способни сме ,ама и на лошото сме също.

:P :beer: :beer: :beer: :wink:
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Мнения: 3360
Регистриран на: Съб Яну 31, 2004 12:10 am
Местоположение: Montreal
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

Натали написа:Хълбой е прав,как може да се говори,че в Канада всичко е втора ръка, трябва да си малоумен.Аз в моята професия се смятам за капацитет,дойдох тук и ме сложиха в джоба ..
В кой джоб те сложиха ? В малкия или в големия ?
Omega3
Мнения: 1811
Регистриран на: Пон Май 21, 2007 3:14 pm
Местоположение: Bois des Filion

Re: Ние вдигаме байрака

Мнение от Omega3 »

Bily T написа:Тъй като получих много запитвания на лични кво става с нас ще споделя нашият опит от Кандската ни мечта.
След 2 месеца и малко на Канадска заемя решихме да вдигаме байрака, обираме чукалата, вдигаме гълъите и т.н. т.е. прибираме се в Бг.
Що така ли?
Просто осъзнахме че тук не е за нас, не е нашият дом, не е нашият живот и не бихме били щастливи.
Историята ни - кацнахме на 2-ри май, с осигурена квартира в Уест Ван, на 1-вия ден си купихме комп, на 3-ти си отворихме сметка в банка, на 5-ия си купихме кола, на 10-тия ни дойдоха СИН-номерата, на 25 ден получихме ПР - картите и кредитните (виза) а на 2-рия месец Хелт картите - т.е. всичко е окомплектовано вече като документи.
Работа - на 16 ден бях на първото си интервю - успешно, започнах на ден номер 20 със заплата 9 долара на час, в свободното си време доработвах на парт тайм по 2-3 часа, така до 2-рия месец, от 2 седмици съм на нова работа на 17.60 на час и овертайм 20.40 т.е. правя към 170 кинта на ден. Би трябвало да съм щастлив че стабилизирах толкова бързо отчета приходи-разходи да ама НЕ, не съм, не сме, кофти се чувстваме може да е носталгия - знам ли? сигурно е нормално и ще отмине? сигурно но ние не искаме да отминава и затова взехме решение да се връщаме в Бг.
Осъзнахме че тук не е нашето място, че не можем да зарежем 32 години живот, дълги години градене на кариери, на добро име и репутация, социално положение, роднини, причтели, познати и т.н. за едното нищо, за преследване на имагинерни мечти с неясен резултат и преследване на някакъв успех тук който след като постигнем сме сигурни че няма да ни задоволи и хареса, просто живота който водим и ще водим тук не е за нас, той е за другите нас не ни кефи.
Не мога да кажа нищо лошо за Канада (Ванкувър в частност) - тук е невероятно красиво и чисто, хората са любезни и усмихнати, магазините са пълни с всичко, всичко е сигурно и уредено, няма бюрокращина и т.н. но това не е нашето място и никога не би могло да стане.
Ние не съжаяваме за престоя си тук - много сме доволни че дойдохме, видяхме и поживяхме и с чиста съвест и ръка на сърце си признаваме че не е за нас, но вече станахме по-мъдри, улегнали и оценихме това което сме имали и сме. Натрупахме безценен опит и спомени завинаги.
Това е в общи линии засега.
Тези който ме питат дали да идват и какво да правят нека знаят - аз съм прекалено отговорен за да ръся тъпи съвети и напътствия и да се меся в чужди животи и решения. Всеки решава сам за себе си, който е тръгнал да дойде да види, да го почувства да поживее и да реши за себе си, има голяма вероятност да му хареса.
Чао засега и успех на всички в начинанията.


Здравей,
Mного се радвам поради факта, че сте преосмислили вяШият живот.
Вьпреки това, всеки средно инделигентен бизнесмен, Ште ти каже, че след една инвестиция взела ти поне 2 години от живота, само 2 mесеца не стигат за да оцениШ ефектите на инвестицията.
Mного кьсмет ви пожелавам.
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004
Мнения: 4882
Регистриран на: Пон Авг 18, 2003 8:28 am
Местоположение: отнороТ

Мнение от sasho71 »

LUBOOOOOO,
аре свивай байряка на таз тема :twisted:
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Omega3
Мнения: 1811
Регистриран на: Пон Май 21, 2007 3:14 pm
Местоположение: Bois des Filion

Мнение от Omega3 »

sasho71 написа:LUBOOOOOO,
аре свивай байряка на таз тема :twisted:


ЗаШто? :confused2:
ninaLILA
Мнения: 93
Регистриран на: Вто Фев 14, 2006 10:48 am
Местоположение: BC

Мнение от ninaLILA »

здравейте,аз съм все още в БГ ,но мои близки са във Ванкувър отдавна и те казаха ,че първата гопдина е много тежко ,,културен шок ,,и носталгия.Ако решите да изчакате поне 1/2 година може и да ви хареса.Каквото и да направите все ще е за добро .Винаги можете да се върнете/БГ,Канада/ :D Успех!
qqqq
Мнения: 151
Регистриран на: Чет Сеп 18, 2003 6:41 am

Мнение от qqqq »

e-haide, 4ak puk tolkova tejko ne e, az sum vuv vancouver 3-ta godina i tuk mi haresva
Аватар
zaia
Мнения: 640
Регистриран на: Пет Фев 18, 2005 6:09 pm
Местоположение: Vancouver
Обратна връзка:

Мнение от zaia »

Човек трябва да опита, за да разбере как ще се чувства. Отдалеч не може да се прецени според мен. Били опитаха, сега се връщат в Бг, имат ПР картите и могат пак да дойдат. Канада им е припомнила кое ги прави щастливи в Бг или Бг ще им припомни защо са искали да идват в Канада въобще. При всички положения сега имат повече информация и опит.
Не е задължително да се минава през операция "шок и ужас" първите месеци или години.. За всеки е различно, някои идват и си заживяват спокойно, сякаш винаги са били тук, на други им е трудно да свикнат. За мен изводът е "опитай и ще разбереш". Евала на Били за опита - иска се кураж, затова и толкова много са въпросите от Бг "да пробвам ли, струва ли си.."
Аватар
Bily T
Мнения: 727
Регистриран на: Чет Окт 14, 2004 2:22 am
Местоположение: София екс жител на West Van

Мнение от Bily T »

Ей ква стана тя, мали-мали,
нещо като приказката за сестрата дето ходи доказвай че я нямаш после.
Хора да съм искал съвет от някой за да ми се държат речи от някои присъстващи, да ми се дават съвети, напътствия и препоръки????
Не съм нали
Да съм се оплакал колко ми е тежко тук, колко мизерно живея и нямам 99 цента да си купя хляб???
Не съм?
В темата споделям опита и историята си в Канада не искам акъл от никой имам си достатъчно. Така, че моля да не ме напътства никой аз си вземам решенията сам и си нося последствията след това.
NO PAIN NO GAIN
ronni
Мнения: 810
Регистриран на: Пон Сеп 20, 2004 11:04 am
Местоположение: back to small apple
Обратна връзка:

Мнение от ronni »

успех Били Т и семейство
и късмет в на§инанията
"Chance favors the prepared mind" /"Le hasard ne favorise que des esprits préparés"
L. Pasteur, 1854
peter_pan
Мнения: 883
Регистриран на: Нед Сеп 11, 2005 3:45 am
Местоположение: България/ Европа
Обратна връзка:

Мнение от peter_pan »

Може ли някой да ми обясни обективно и безпристрастно защо хората вземат такива решения след 2 месеца? Каква е причината за това? На всички е ясно, че трябва повече време да се оцени една страна. Защо точно от Канада хората си тръгват по такъв драстичен начин? Известен е случая с четиричленното БГ семейство което прекарва на летище Монреал 24 часа и после обратно.
Далеч не искам да кажа че всички трябва да си тръгват след 2 месеца най-късно. Защо от такова прекрасно място както е описан тук Ванкувър човек иска да си тръгне завинаги?
Мисля че БГ имигранта трябва да разбере че Канада не е България и никога няма да бъде.
точно така мисля по въпроса:)
Аватар
Amental
Мнения: 498
Регистриран на: Вто Апр 10, 2007 11:04 am
Обратна връзка:

Мнение от Amental »

ехххх

ама ти си неуморен бре човече

:P

ама много ти е еднакъв репертоара
не се обиждай да знаеш

аз съм добро мом4е 8)

:beer: :beer: :beer:
DCS-15.03.08
Accuse - 10.04.08
Interview-16.06.08 ОК
Букурещ - 10.07.08
Баркодове - 04.08.08
Медицински - 21.08.08
OK - 18.09.08
Покани за виза - 20.10.08
06.11.08г. - ВИЗИ !!!Изображение
peter_pan
Мнения: 883
Регистриран на: Нед Сеп 11, 2005 3:45 am
Местоположение: България/ Европа
Обратна връзка:

Мнение от peter_pan »

Amental написа:ехххх

ама ти си неуморен бре човече

:P

ама много ти е еднакъв репертоара
не се обиждай да знаеш

аз съм добро мом4е 8)

:beer: :beer: :beer:
няма проблем, не се обиждам, но наистина не разбирам защо хората заминават на нещо толкова скъпо и далечно и си тръгват веднага; понеже тук има специалисти всякакви, моля за обяснение;
точно така мисля по въпроса:)
Аватар
ivanko13
Модератор
Мнения: 3602
Регистриран на: Сря Юни 29, 2005 5:02 pm
Местоположение: Toronto

Мнение от ivanko13 »

peter_pan написа:Може ли някой да ми обясни обективно и безпристрастно защо хората вземат такива решения след 2 месеца? Каква е причината за това? На всички е ясно, че трябва повече време да се оцени една страна. Защо точно от Канада хората си тръгват по такъв драстичен начин?
Може разбира се. Тодор Колев :D :D :D


Две години съм бил в Канада,
бил съм братко там, верно бе,
и с канадка - баба млада, на на на на на
Нямаше и две години - тука си дойдох-ето ме!
Моите весели роднини паднаха от смях.

Нали писа ни, викат-там е страхотно,
снимка прати ни с готина кола.
Влюбих се, писа, в една пенсионерка -
ех, куцичка, но пък с хубава душа!

Писа ни, викат, че добре печелиш,
и ядеш само steak и Pizza Hutt.
Пил си ужким уиски, не ментета;
а хляба бил там направо върхът.

Тъй е братко във Канада,
нямаш там проблем, верно бе,
Но душичката ти страда,
тука си роден.
Там например във Канада
няма манджички и боза,
няма даже лимонада, и иман-баялдъ.

Няма там вити зелеви сърмички,
или пък да кажем, топло гювече.
Няма там бистра нашенска ракия,
а пък за кебапче забрави въобще!

Нямаш там ужким никакви проблеми,
но колите там нямат скорости!
И заспиваш ти, дявол да го вземе,
щом се събудиш, казват РАБОТИ!

Не отивай във Канада, не отивай там, слушай ме,
там душичката ти страда, тука си роден. (6)

(музика-здрав гюбек)...ей тва го няма също, да знайш...
"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст"
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
Заключено