Да живее комунизма в Квебек

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Публикувай отговор
AlexAA
Мнения: 431
Регистриран на: Пет Сеп 05, 2003 2:41 pm

Мнение от AlexAA »

Не си права Ива.
В партията дето "ще издирва социаладжии, бачкащи на черно" сме трима засега. Само аз съм от Албърта. Колето е в Торонто, а МакГийк е във Ванкувър.
П.С. Ако Хълибой се включи, ставаме 4-ма, ама той е от Отава.
Както виждаш "ние" от Албърта вече сме малцинство в партията.
Аре наздраве и да пиете по един Хайнекен. Аз съм на Пилзенска (оригинална чешка), а не ония местни пикни наречени Пилзнер.
becks
Мнения: 2014
Регистриран на: Чет Окт 20, 2005 3:50 am
Местоположение: Toronto

Мнение от becks »

aseto написа:Бекс, тъй като и аз съм родом от Варна, смея да заявя, че във Варна с 200 лв. на месец се живее....никак.
може,може да се живее. наемате 5 човека апартамент във Владославово. костко (метро) е наблизо и пеша може да се ходи - евтина бира и храна има. Цигари от индианците (циганите). кабелна не си прекарвате, телефона - Бикънект Глобул. Градски транспорт - само ако излъжете кондукторката - иначе пеша до работа в Западна промишлена зона.

Също като на социал, а? Даже мога да ти сметна разходите да излизат точно 200 лв. на месец.

Разликата е, че в Квебек за такъв стандарт не работиш изобщо. Нали за това става дума, а?
Smart Dust
Мнения: 926
Регистриран на: Вто Юли 17, 2007 6:43 pm
Местоположение: Canada

Мнение от Smart Dust »

Според мен въпроса е дали да стоиш на социал, да мързелуваш и да живееш като скот

или

да работиш, да взимаш хубава заплата, да си правиш кефа и да живееш като пич.

:D
Godis
Мнения: 1661
Регистриран на: Пон Юли 28, 2003 2:22 am
Местоположение: Montreal, Pointe Claire

Мнение от Godis »

Да мързелувам и да взимам хубава заплата....еххх. що не направят социала 3К, веднага се впущам
Аватар
krimon
гугуле
Мнения: 7159
Регистриран на: Вто Юли 29, 2003 9:56 am
Местоположение: GMA

Мнение от krimon »

Ivet написа:
DIMELBE написа: Защо въобще ми трябваше да говоря за тая пуста бира! ВЪПРЕКИ ВСИЧКО НАЗДРАВЕ!!! :beer: :beer: :beer: :beer: :beer:
Що, бе - комунизъм без бира не се строи! :lol: Може ли някой да ме светне колко е най-евтината бира в Костко? Много ми е интересно!
като няма работа, да пият бира :beer: :beer: :lol:
Аватар
krimon
гугуле
Мнения: 7159
Регистриран на: Вто Юли 29, 2003 9:56 am
Местоположение: GMA

Мнение от krimon »

Smart Dust написа:... или

да работиш, да взимаш хубава заплата, да си правиш кефа и да живееш като пич.

:D
или да си правиш кефа максимум 3 седмици в годината :wink:
Странджата
Мнения: 3606
Регистриран на: Вто Дек 12, 2006 10:00 pm
Местоположение: Хъшия

Мнение от Странджата »

Рамоне , стига заблуждава хората , че бая лапни шарани има ...
Аватар
Ivet
Мнения: 3362
Регистриран на: Нед Мар 13, 2005 10:15 pm
Местоположение: Нангилима
Обратна връзка:

Мнение от Ivet »

Странджата написа:Рамоне , стига заблуждава хората , че бая лапни шарани има ...
Таман се чудех дали има някой, дето ще я лапне тая въдица, ама сигурно има. :lol:
Хора, с 570 на месец се сгърчвате от мизерия за норматив, а хайнекена ще го гледате само по рекламните брошурки. ramone добър бъзик си направи, дано и хората, дето не са тук го възприемат точно като бъзик и да не вземе някой да си помисли, че Квебек верно е построил комунизма. Канада е държава с много добра социална политика, обаче живота на просяка не е лек и розов, без значение дали просиш от държавата или на улицата. Та така.... :wink:
Let it go...
bateto
Мнения: 4226
Регистриран на: Пет Мар 02, 2018 3:48 pm

Мнение от bateto »

Ивет ти това дето го казваш от личен опит като безработна ли е ,както казват колегите от Отава. :wink:
гицка

Мнение от гицка »

социала не се дава ., той се заслужава
само заслужили артисти го получават.
alen vid
Мнения: 418
Регистриран на: Съб Юни 05, 2004 10:12 am
Местоположение: sofia

Мнение от alen vid »

Smart Dust написа:Та да допълна към предишния ми постинг.

Знам мови имигранти дошли с по 15 -25 хил. Тия всичките само мислят как да минат на социал. Мързеливци и скръндзи. Да не допълвам че не знаят за какво са дошли и какво искат.

Знам и такива дошли с 3-5 хил. Тези пък няма как и минават на социал. Ама гледат как да се измъкнат възможно най-бързо. Знаят какво искат и гледат да го постигнат.

От тия дошлите с 3-5 хил. има и изключения и са като тия с по 15-25 хил.
Ама от тия с по 15-25 хил. няма изключения. Странно защо ли!!!!.
А , не така , ..... и в първата ти теза има изключения !!!! - аз например с жена ми ,дойдохме направо във вил дю кебек именно с 4000 долара канадски и не сме минавали никога на социял !!!
:beer: :beer: :beer:
Аватар
Ivet
Мнения: 3362
Регистриран на: Нед Мар 13, 2005 10:15 pm
Местоположение: Нангилима
Обратна връзка:

Мнение от Ivet »

bateto написа:Ивет ти това дето го казваш от личен опит като безработна ли е ,както казват колегите от Отава. :wink:
Бате, понякога ми идва да взема един тиган и да те бия, бия, бия по дървената чутура, па дано ти дойде акъла! :lol: Макар, че малко се съмнявам. :D
Как да е - от личен опит рабира се, знайш ли къв кеф е да си лежиш, па се умориш, поседнеш, протегнеш се, врътнеш кранчето да се умиеш - а от там хайнекен тече.? Тече и се пени чак. После пак си полегнеш, ууупс, станеш, че то сън било... :dent: Еееех, мечтиииии:lol:

(бе ти кво правиш тука? Петък, 20-ти юни.... хубав ден за полет, не много дъждовно... от смолетната компания излезнаха с бюлетин, че имат прецедент в международните полети - пътник без багаж си чака полета на Монтеалското летище, само си въртял синджирчето и подсвирквал на мадамите :dent: Недей така! Поне една дузинка хъни крълерси от Тим Хортънс си вземи, да си поподсладиш полета, че сигурно вече ти е много криво! Ма не бой се - и още по-криво ще ти стане, комунизма и социала не се забравят лесно! :dent: )
:beer: :beer: :beer:
Let it go...
peter_pan
Мнения: 883
Регистриран на: Нед Сеп 11, 2005 3:45 am
Местоположение: България/ Европа
Обратна връзка:

Re: Да живее комунизма в Квебек

Мнение от peter_pan »

ramone написа:Ако със заплатата си в България едва успявате да си платите наема и да се прехраните,то Квебек е Вашето място! Истина е,че тук не се намира лесно хубава и добре платена работа,особено по професията с която идвате от България,но канадците много добре са се справили с този първоначален стрес у имигрантите! Както е известно на всички,ако не си работил (на бяло) първите три месеца след пристигането си в Канада започват да ти дават по 570 КАД на месец! Има много организации,откъдето можеш да вземеш безплатна храна, мебели (на старо) и дрехи! Обувките им пък са в пъти по-евтини от тези в България! Освен това,ако започнеш КОФИ ти дават за пътни по още 160 КАД,което прави на месец общо 730 КАД! За сметка на това данъците са много колеми за тези,които работят на бяло...все пак тези пари,с които се хранят "лентяите" трябва да доидат от някъде! :D
Ако професията Ви не е от търсените тук,това е голям шанс да се адаптирате като започнете да учите нещо друго без да се притеснявате как ще се издържате през това време! Дори Социалните могат да Ви изпратят да учите в Колеж,като те плащат за обучението!
Ако това,което Ви предлагат да учите не Ви устройва може да си изберете сами какво ще учите,но тогава обучението става скъпо и докато завършиш може да си заборчлял с 10-15000 КАД! Все пак въпрос на личен избор! Изводът е,че ако човек е мотивиран да се развива,то вероятността да успее и да живее по-добре тук е много по-голяма за разлика от тази в България! В общи линии това е за "комунистическия" строй тук! :wink:
Аз така ги виждам нещата и бих Ви посъветвал да не слушате чужди мнения за живота в Канада,независимо колко положителни или отрицателни са те! Сърдечно пожелавам успех и бърза процедура на всички! Дерзайте и следвайте мечтите си! :beer: А аз ще пия един тукашен "Молсън" за Ваше здраве!

П.С. Ако човек успее да докаже 10 годишен непрекъснат престой в Канада,дори и през цялото време да е бил на социал и е поработвал на черно му се полага споменатият по-горе минимум от 570 КАД,който се изплаща всеки месец,когато докреташ до пенсионна възраст!
Здравна помощ може да получиш независимо дали си плащал здравни осигуроки или не само като покажеш здравната си карта!

Табарнаците много уважават "Хайнекен"-а!
Всичко това е точно така - сега е мястото също така да се каже как вървят някои цени за да могат хората да си направят сметката:
- наем на апартамент - 560-750 кад, като тук може да не е включено нищо освен наема, което значи още 100 кад сметки минимум и така стигаме до минимум 650 кад поне. С кофито и социала имате 100 кад месечно за оцеляване които остават, като ако ядете само кисело мляко от някой арабски магазин, това може и да ви стигне. Ако работите на черно имате още 1000 кад към 560 социални, но не към сумата с кофито защото няма как да ходите на кофи. 1000 се вземат на черно за супертежка работа, която в БГ няма да се съгласите да вършите и за 1000 лева.
Единствения начин за сам човек да се чувства горе-долу нормално в Кебек е ако работи дори да е на ниска заплата.
Ако сте със семейство, нещата са много различни - много социал, детски и може и да не работите и на черно дори, но така или иначе в Кебек е добре да имигрират хора без никакви професии и по възможност много отчаяни от БГ действителността за да имат ентусиазъм да си губят времето да учат наново.
Препоръчвам Кебек на хора без никакви професии от БГ и хора без никакъв шанс в БГ; само така може да се почне на чисто, да ходите на всякакви курсове и колежи, да останете в Кебек минимум 5 г и да си търсите по-добра работа. После като работите още 5 и ще станат 10 и ще имате право на социал пожизнено - поне ще има кой да ви плати наема.
точно така мисля по въпроса:)
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Мнения: 9069
Регистриран на: Пет Авг 29, 2003 8:40 am
Местоположение: j-cowboyland, Toronto
Обратна връзка:

Мнение от KolioBalkanski »

а, Ивет, просяците тук изкарват по 100-200 на ден безтаксови и нито са бездомни нито безавтомобилни повечето....
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Аватар
Koutai
Мнения: 15
Регистриран на: Вто Яну 23, 2007 11:05 am
Местоположение: Монреал
Обратна връзка:

Мнение от Koutai »

Питър Пане,
ти май взе нещата много присърце бре? Като един истински трибун на истината и правдата... Напомняш ми на една песен на Т.Колев- "Не отивай братко в Канадааа ...бла бла".Същия със сълзи на oчи си дойде, едва уреди жена си там - оба4е сина не можаа..
Та, не изливай в такива мащаби собственото си разо4арование от неуспеха... хората са разли4ни - нека попътуват, да видят, да добият Личен опит и да вземат решение. В Бг няма какво да изпуснат толкова за година две-мазните мутри ще са си тук, прахоляка и неразбориите....А, да не забравя, и лъскавите /задължително черни/ "джипове" винаги с терикат зад волана също.
П.С Sang Yong San,Toyota, Rexton, UAZ :smhair: и тн. не са джипове...
L. P. N
Публикувай отговор