Ние вдигаме байрака

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004
Мнения: 4882
Регистриран на: Пон Авг 18, 2003 8:28 am
Местоположение: отнороТ

Мнение от sasho71 »

miteto написа:И ако е видял че няма как тука за 5-6 години да стигне стандарта който е имал в БГ, тогава следва бързо кръгом. .
анджък де, що трябваше да бие път 10хил км, за да разбере това, като можеше да си го изясни още от България- инфо много, е ти го и нашия форум, четеш всякакви мнения и си правиш сметката.
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004
Мнения: 4882
Регистриран на: Пон Авг 18, 2003 8:28 am
Местоположение: отнороТ

Мнение от sasho71 »

iliana написа:Аз бих дала един съвет на Били:
направете си една хубава екскурзия - Калгари, Торонто, Отава, Монтреал, Квебек Сити, Халифакс. Може пък слуайно чрез подобна обиколка да намерите местенцето за вас в Канада. А и да не го намерите - поне ще имате един хубав спомен.
Ааа, да бе, то тая екскурзия да не е включена в 500$ ленд фий :lol: Или може би се поема от фондацията "Опознай Родина за да я обикнеш" :lol:
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Мнения: 3360
Регистриран на: Съб Яну 31, 2004 12:10 am
Местоположение: Montreal
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

sasho71 написа:
miteto написа:И ако е видял че няма как тука за 5-6 години да стигне стандарта който е имал в БГ, тогава следва бързо кръгом. .
анджък де, що трябваше да бие път 10хил км, за да разбере това, като можеше да си го изясни още от България- инфо много, е ти го и нашия форум, четеш всякакви мнения и си правиш сметката.
Ми ако е чел предимно "позитивни" мнения за това как идваш и на втората седмица вече си постигнал , че и надминал нивото си в БГ , и ако се е присмивал вътрешно на разни "лузъри", "песимисти", "неудачници", "кавали" и прочие измет , не е никак учудващо, че не си е съставил добра представа за нещата.
Аватар
Ivet
Мнения: 3362
Регистриран на: Нед Мар 13, 2005 10:15 pm
Местоположение: Нангилима
Обратна връзка:

Мнение от Ivet »

iliana написа: направете си една хубава екскурзия - Калгари, Торонто, Отава, Монтреал, Квебек Сити, Халифакс.
Като оставим настрана парите, точно този маршрут с цел екскурзийка отнема около месец и половина-два и то набързичко така, километража на тая екскурзийка е около 6500 км. :lol: А с цел опознаване може да отнеме и няколко месеца. И това що? :roll:
Let it go...
Аватар
iliana
Мнения: 1714
Регистриран на: Нед Юли 27, 2003 5:21 am
Местоположение: Ottawa
Обратна връзка:

Мнение от iliana »

Ivet написа:
iliana написа: направете си една хубава екскурзия - Калгари, Торонто, Отава, Монтреал, Квебек Сити, Халифакс.
Като оставим настрана парите, точно този маршрут с цел екскурзийка отнема около месец и половина-два и то набързичко така. А с цел опозначане може да отнеме и няколко месеца. И това що? :roll:
Щото според мен си заслужава да се направи. И щото хората едва ли ще се върнат пак с цел подобна екскурзийка. Щото ако си водял само Уест Ванкувър не си видял Канада.
Защо предпочитат Квебек?
Защото ги е страх от Алберта.
Kоя е Aлберта?
Жената, дето ги пресява на интервюто за Монреал и Торонто
anju
Мнения: 207
Регистриран на: Чет Сеп 21, 2006 3:41 pm

Мнение от anju »

Наистина нека запазим оригиналната идея на темата, не я оспамвайте, толкова беше интересна.

Поздравления Били, решението е точно на време. Не е нужно повече време за да осъзнае човек дали ще е щастлив тук. Защо не зарежеш заядлиците и да споделиш какви планове за БГ имаш - ще се свързваш с стари или нови работодатели, ще започваш частен бизнес и пр.? Защото за много хора това е спирачката за връщане обратно - нещата не са същите . Говоря включително и за мои колеги от други страни - също не им харесва но нямат ясен план какво ще правят ако се върнат.
Каквото и да споделиш ще е интересно, темата ти е много hot:)
kralimarko

Мнение от kralimarko »

а вие виждали ли сте уеб странизата www.notcanada.com не Че е миродавна но разни хора разни идеали,ако всиЧки мислехме еднакво няма6е да е интересен светът :P
Аватар
anxeli
Мнения: 3805
Регистриран на: Вто Ное 02, 2004 1:36 pm
Местоположение: TO

Мнение от anxeli »

Айде стига, колко сме печени ние дето знаем какво искаме :evil: ...
Били не е само Били, има жена и деца ... За мен цялото начинание е лудост ако тръгваш с деца, и жена ( или мъж ) която не е толкова мотивирана колкото теб примерно, не може и двамата да са 100 сигурни, единия дърпа, другия прави някакъв компромис. С деца става още по-сложно ... И ние го усещаме в някаква степен като дойдат баби и дядовци и после си тръгнат, стават трагедии :( ...
Така че дори един член от семейството да иска да си ходи, мира и семейството са по-важни :D ...
Циганите - на Сатурн !
bateto
Мнения: 4226
Регистриран на: Пет Мар 02, 2018 3:48 pm

Мнение от bateto »

Били е точен и много як пич ,а не като водолазите дето псуваха на ум оня олигофрен Батето дето пише само глупости по форума и заради това шапка му свалям.Щото Батето винаги е казвал ,ако ще по водопровода мастика и таратор да тече ,като не те кефи ;особенният; начин на живот тука всичко останало е фак ъп.Ама кой да чете м/у редовете.
Или по добре да си ебем душите /споменавам по горни мнения-разкарачени сме ,ще мрем в Бг.,децата ни ще ни напуснат и няма да ни познават,трагедии след всяко посещение на близки и роднини и так дале/ за няколко безвкусни пържоли по вече закупени на сийл от кварталния магазин. :o
гицка

Мнение от гицка »

а бе
живота е прост
ние го правим сложен
emiliana

Мнение от emiliana »

гицка написа:а бе
живота е прост
ние го правим сложен

:P Как изглежда? Яж, пий и си носи най новите дрехи ли?
Аватар
hullboy
Изгонен от форума
Мнения: 3315
Регистриран на: Сря Окт 29, 2003 4:17 pm
Местоположение: Ottawa, Canada

Мнение от hullboy »

като не те кефи
Аз така и не разбрах какво не го кефи Били в Канада..
Единственото което каза "това не е нашето място".
Хълбой разбира че има и други места с шкембе чорба и надута чалга музика цяла нощ но за съжеление Канада не предлага такива екстри.

Щях да повярвам на Били ако беше написал следното:
Понеже съм голям специалист в Канада дойдох с договор за хубава работа, имах служебна кола, висока заплата, секретарка, децата ходиха в хубаво частно училище а жената обикаляше фризьорските салони и магазините.
Но понеже "Форт Мак Тъпото " е забутано, скучно и селско място за това си вдигам шапката и си заминавам.

Само че Били не казва това. Той говори за работа за 9 долара на час, после за друга допълнителна, не е ясно какво правят жената и децата, града не е "Форт Мак Тъпото" а е Ванкъвър град в Топ 10 в света.

Да се вдигне белия байрак е най лесно.
Да докажеш обаче колко струваш на международния пазар в пряка борба с конкуренция от цяк свят е друго нещо и велико предизвикателство.

Бразиля са добри на футбол и където и да идат с когото и да играят пак бият. Защо бият?
Защото са добри на международната сцена ( международния футболен терен )

Качи се първо на Еверест и като си бил там после може да кажеш. Заминавам си защото вече не ми е интересно. Бях там горе, видях какво е и не виждам други нови предизвикателства.
Stamenkova
Мнения: 168
Регистриран на: Пет Сеп 29, 2006 3:47 pm

Мнение от Stamenkova »

miteto написа:
Stamenkova написа:Моето скромно мнение е, че нетрябва да се взимат такива прибързани решения, т.е решението за емиграция едва ли сте го взели за 2 месеца??????????????
Повече кураж :wink: :wink:
Вие винаги може да се върнете в БГ, поне за сега(надявам се) сте в Канада........направете повече за себе си и децата си :wink: :wink:
Успех
Въобще не е прибързано, ако има изградена кариера и позиции в БГ точно в рамките на 2-3 месеца трябва да се върне, за да не изгуби всичко или поне да се върне години назад. И ако е видял че няма как тука за 5-6 години да стигне стандарта който е имал в БГ, тогава следва бързо кръгом. На мен лично ми е много по-интересно за какво са искали да емигрират, а не защо сега се връщат :?:
А на Хълбой не се сърдете, той си ни е форумния шут (да не кажа идиот :lol:) и ако не оака темата, няма да е Хълбой.


Аз имах предвид точно това, че в момента в който се взима решение за емиграция човек трябва да е наясно, че ще загуби добрата работа??
И защо отиват в Канада като толкова бързо се връщат?????И след време ще пише тема от рода ...Б-я е мръсна, чалга, и т.н...не става за нормален живот...и отново в Канада :roll:
А по отношение на децата: където и да живеем те имат пълното право да избират своето местенце :lol: Дали като живеете в Б-я те няма да поискат да отидат някъде другаде да живеят???????(аз не мисля така, а и не бива да се спират от избор)
В момента в Б-я (зависи от града) , за да живееш нормално са ти нужни доходи 1000-1500-2000лв(без данъци и др подобни), да имаш собствена кола и жилище.............и това не се постига за 2-3месеца, а поне 2-3г, даже за някой и цял живот..........
За мен някой хора не са наясно за какво тръгват, какво искат да постигнат, а тръгват щото тълпата(образно казано) върви и те с тях?????????
28.12.2006г-изпратени документи във Виена
19.01.2007г- Accusé de réception
20.11.2007г- интервю-16.00h-Успешно
14.07.2008г- Изпратени док-ти Букурещ
09.09.2008г-Мед.формуляри
27.11.2008г-ОК мед-ки
09.07.2009г-Покани за визи/e-mail/
08.08.2009г-Визи
Dparo u TaHq

Мнение от Dparo u TaHq »

Stamenkova да така е.
Ние все още сме си тук и знаме какво е тук (ако някой за позабравили за момент какво е ,защото са "там")
За много хора този стандарт от 1000-до 2000лв. е недостижим и за няколкото милионна България останалите,които имат този или малко по-висок стандарт са просто МАЛЦИНА. А"мутрите- бизнесмените" ги изклщчвам изобщо.Като например всеизвестно във Варна "Пикадили"-голями супермаркетии се разможиха като гъби,вътре лукс,храна всякаква и аз тъй катоп съм работил там мога да кажа,че хората дето работят там взима около 230лв.-до 300. А Самите Пикадили магазини скоро "допуснаха" една фирма производител на хляб-Бургаска да фалира не за друго-ами защото Пикадили им дължала сума надхвърляща 100000 лева.
Например за мен-живея във варна.Предлага ми се работа към полицията-заплата ще е добра но едвали ще надмине 800лв.Апартамента ,в който живея е наследствен от дядо ми,който делим с чичо ми-намира се в най-скъпия квартал на Варна (и то защото дядо ми е могъл да си вземе парцел там и да построи с други хора)Сега като го продам деля парите с чичо ми и мога да си взема други жилище и кола.Значи ще имам жилище,кола и работа и какво...
Аз не съм решил да сдя тук защото тук нещата стана БЕЗОБРАЗНО НАГЛИ.
Да кажа на БИЛИ-ТОКА ГО ВДИГНАХА ОТНОВО С 20% -помисли си.
Хората от ден на ден започнаха да "полудяват"-всички така се увълчват......
Емигрираме заради много неща и ако Канада в последствие "след време" се окаже ,че е това,което сме искал,мислили,чули,чели......тогава отиваме другаде,но едва след като получим Канадско гражданство.Но в България връщане няма.
Има държави като Нова зеландия,Австарлия те също са на ниво Канада.
Но и друго -не е достатъчно за мен да отида някъде и да си "оправя" живота,искам след това да мога да помогна на други хора с каквото мога.Имам желание да мога с мое участие и с още 2 човека да направим в България "Санаториум " за хора болни от мозъчни болести-както е майка ми сега.Защото има хора много по-нуждаещи се от много от нас- НЕ СЕ САМО ЗАБРАВЯЙТЕ.

Били -ако си решил да се връщаш избора си Е ВАШ-всеки сам решава и дано всичко да ви върви по мед и масло :),стискам палци.
Angie
Мнения: 211
Регистриран на: Нед Авг 24, 2003 5:02 am

Мнение от Angie »

Разни хора, разни идеали, на всичкото отгоре хората се променят или осъзнават неща, които преди не са осмисляли ... Всеки търси баланса в своя живот и би искал като се обърне назад да не съжелява за нищо;
Като е млад човек мисли, че ще съжелява ако не е покорил света, не направил нещо велико, не е постигнал страхотен стандарт, който ще му позоволи да има всичко, което си пожелае;Но АКО надрастне тази фаза, ще установи, че се чуства доволен и спи спокойно, не защото е паркирал два мерцедеса в гаража, а защото не е загъррбил истински ценните неща в живота си - да дава и получав обич, да е морална подкрепа на остаряващите си родители без да е ограбил радостта на последните им дни като ги е лишил от общуването с децата и внуците им; да е възпитал от децата си не материалисти и егоисти, а силни и умни личности, които знаят какви са корените им и когато те порастнат, борейки се за своето място в света, също ще го чувстват пуст и безсмислен само с пари и пържоли.
Заключено