на опашката за паспорт
-
- Администратор
- Обратна връзка:
на опашката за паспорт
начи днес си взех отпуска за да се редя на опашка за подаване на канадски паспорт, гатисиму! Отне ми от 11:30 до 3:30, това в даунтаунския офис. Чух че хора се редели там от 5 сутринта!
На сайта им пише че паспортите стават по-бавно в момента, ама не е чак толкова зле. Казаха ми, че за 3 седмици ще е готов. Срещу $10 върху таксата (тя е $87) можеш да си го вземеш паспорта на място, когато е готов, иначе го пращат по пощата и може да отнеме още една седмица допълнително.
Друг вариант, ако не искате да се редите на опашка и не искате да пращате по пощата (барабар със всички оригинални документи), е да отидете в определените за целта пощи, има ги кои са на www.passport.gc.ca там струва $15 повече. Аз отидох първо там, имаше само 3 човека пред мен и рекох че съм ударил кьоравото, ама се оказа че ако подам там, паспорта ще е готов след гръглите 2 месеца.
На сайта им пише че паспортите стават по-бавно в момента, ама не е чак толкова зле. Казаха ми, че за 3 седмици ще е готов. Срещу $10 върху таксата (тя е $87) можеш да си го вземеш паспорта на място, когато е готов, иначе го пращат по пощата и може да отнеме още една седмица допълнително.
Друг вариант, ако не искате да се редите на опашка и не искате да пращате по пощата (барабар със всички оригинални документи), е да отидете в определените за целта пощи, има ги кои са на www.passport.gc.ca там струва $15 повече. Аз отидох първо там, имаше само 3 човека пред мен и рекох че съм ударил кьоравото, ама се оказа че ако подам там, паспорта ще е готов след гръглите 2 месеца.
- KolioBalkanski
- Marquis de Suhindol
- Обратна връзка:
имало пиниз да си попълниш по интернет и да отпечатиш и след това да отидеш в паспортното и да минеш пред опашката защото имаш вече номер на документа...
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
-
- Администратор
- Обратна връзка:
Абе и аз видях някаква рекламка по този повод докато висах там (кат прани гащи), ама на сайта хич не става ясно.
http://www.passport.gc.ca/can/index.aspx?lang=e тук има само линк към паспорт онлайн ама нищо конкретно не пише. Може би човек трябва да им се обади и да пита. Аз като пробвах да звъня обаче, телефона ми даваше само заето, ама истинко БГ заето, а не на изчакване да слушаш музички.
http://www.passport.gc.ca/can/index.aspx?lang=e тук има само линк към паспорт онлайн ама нищо конкретно не пише. Може би човек трябва да им се обади и да пита. Аз като пробвах да звъня обаче, телефона ми даваше само заето, ама истинко БГ заето, а не на изчакване да слушаш музички.
Ne e verno tova, i pyrvi pasport da e, pak popylvash po internet i otivash da preredish opashkatassttoo написа:Днес един колега ми обади, че така е направил - попълнил по интернет, разпечатал и предредил опашката! Според него трябва да имаш вече (изтекъл) паспорт, за да направиш тоя номер, ама аз подозирам, че тук си измисля
Аз имам един въпрос който малко се отклонява от темата, но предпочетох да не отварям нова тема.
Процедурата с теста и заклеването за Канадско гражданство са ми насрочени за този петък а ще пътувам за България след 2 седмици. Няма да имам време да си вадя Канадски паспорт и не знам дали да не мина само теста сега и да отложа процедурата по заклеване, защото доколкото чух само с Канадска лична карта БГ властите няма да ме пуснат за наобратно в самолета за Канада, защото това не е официален документ извън Канада.
Вярно ли е това и мога ли да се прибера в Канада с БГ паспорт и канадска лична карта след като веднъж съм излезнал?
Процедурата с теста и заклеването за Канадско гражданство са ми насрочени за този петък а ще пътувам за България след 2 седмици. Няма да имам време да си вадя Канадски паспорт и не знам дали да не мина само теста сега и да отложа процедурата по заклеване, защото доколкото чух само с Канадска лична карта БГ властите няма да ме пуснат за наобратно в самолета за Канада, защото това не е официален документ извън Канада.
Вярно ли е това и мога ли да се прибера в Канада с БГ паспорт и канадска лична карта след като веднъж съм излезнал?
Значи миналата година сестра ми беше в твоята ситуация, само дето тя летеше 4 дни след интервюто за гражданство. На интервюто беше питала съдията какво да прави и той й беше кзал да пътува с картата за гражданство, и българският паспорт. Тя нямаше проблеми. За тая година как е не знам. Най-добре говори със служителите.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
ИРА, благодаря за отговора. След като се порових назад във форума открих подобна тема отворена от батето:
http://www.bgcanada.com/pforum/viewtopi ... itizenship
Разбирам че проблемът може да възникне най-вече на летището за връщане.
Има ли други съфорумци пътували по този начин за Канада?
http://www.bgcanada.com/pforum/viewtopi ... itizenship
Разбирам че проблемът може да възникне най-вече на летището за връщане.
Има ли други съфорумци пътували по този начин за Канада?
Току що говорих с Канадиан Бордер агенси по телефона. Те ми казаха че канадските власти признават Канадската ситизеншип карта като официален документ и без проблем бих могъл да се върна в Канада с тази карта и паспорт на друга страна. Що се отнася до авиолиниите - те би трябвало да признават същите правила каквито официалните власти на страната до която транспортират своите пътници, така че не виждам основателна причина да бъда върнат от летището.