Учител по френски на повикване - моля за информация

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Аватар
Mariana
Мнения: 130
Регистриран на: Вто Юли 29, 2003 5:59 am
Местоположение: Montreal

Учител по френски на повикване - моля за информация

Мнение от Mariana »

Получих писмо, че съм одобрена за учител на повикване за място за което кандидаствах към Министерство на имиграцията и скоро ще ме извикат за подписване на евентуален договор за една година, заплащането на час е много добро, работните часове на седмица са 20 по обява, но си имам постоянна работа и се притеснявам, че след като я напусна - една седмица да имам работа, а другата да си седя до телефона и да си чакам. Ако някой е наясно, моля да даде повече информация ....
Аватар
Леля Екимка
Диване
Мнения: 3297
Регистриран на: Пон Юли 28, 2003 12:38 pm
Местоположение: град Кралски хълм
Обратна връзка:

Мнение от Леля Екимка »

Това е много интересно. И ти гарантира, че днес има, утре няма...Защо към Министерство на имиграцията? Това курсове за възрастни ли са?
Не можеш ли да си извадиш перми и да станеш редови даскал в училище? В момента кризата е голяма - със сигурност ще си нон стоп заета...(и нервна) :wink:
Представителна извадка тип "паплач"
Изображение
Аватар
Mariana
Мнения: 130
Регистриран на: Вто Юли 29, 2003 5:59 am
Местоположение: Montreal

Мнение от Mariana »

В обявата пишеше 20 часа седмично, но пък се води emploi sur appel, та затова и питам, защото не ми е много ясно тези 20 часа дали са гарантирани или не. Ако някой знае, моля да сподели...
Ами става въпрос за учител на възрастни имигранти в центровете КОФИ - това май е старото наименование на програмата. За постоянно място ми изпратиха писмо, че трябва да се кандидатства през сайта на правителството на Квебек и да се държат изпитите за държавни служители - само, че в момента няма обявени позиции за постоянни места.
Ами напоследък се замислям дали да не се пробвам да си изкарам едно перми, ама ще ме пратят да си доучвам педагогиката със сигурност.
Лельо Екимке, сподели нещо от даскалъка, доволна ли си от работата, не е ли и там в началото пак 2 или 3 години по заместване?
Последно промяна от Mariana на Вто Мар 06, 2007 4:05 pm, променено общо 1 път.
Аватар
Леля Екимка
Диване
Мнения: 3297
Регистриран на: Пон Юли 28, 2003 12:38 pm
Местоположение: град Кралски хълм
Обратна връзка:

Мнение от Леля Екимка »

Нямам идея дали в КОФИ е както по училищата, ама тия 20 часа ако са на повикване, сигурно ще да е да си като бърза помощ - някой отсъства и се обаждат на теб да му вземеш часовете за деня...На мен това ми е тъпо... Тия не ти ли обесниха за кво иде реч?
Иначе в училище не е зле. Т.е. както си го направиш. На мен ми е адски забавно, не знам как става, ама до сега не съм замествала никой - класовете ми ги дават на мен, щото попадам в подходящото време, когато всички преди мен са си намерили работа :wink: Даже тази година директорката си ме "резервира" още септември месец и се наложи след това тя лично да се обажда напред-назад да спрат да ме търсят, че съм заета :lol:
С други думи - първите няколко години в училище не си на постоянен пост към Комисион сколер, което далеч не значи, че нямаш заетост на 100%. (водиш се на договор, при изтичането му излизаш на шомаж)
При повечко късмет, постоянен ставаш между 4 и 6 години. За подобно място в КОФИ можеш да почакаш тройно повече...
Представителна извадка тип "паплач"
Изображение
Аватар
Mariana
Мнения: 130
Регистриран на: Вто Юли 29, 2003 5:59 am
Местоположение: Montreal

Мнение от Mariana »

Аз досега с никого не съм говорила, само си изпратих кандидатурата по е-мейл и вчера получих писмо, че са ме одобрили и ще ми се обадят за сключване на евентуален договор в най-скоро време, така че когато отида със сигурност ще разбера. Но ми се щеше ако някой е по-осведомен - да пише. Заплащането, както казах е много добро - над 36 долара на час, така че си заслужава, особено ако са гарантирани часовете. А и ваканциите също имаш право на шомаж.
За Леля Екимка, много е хубаво, че си си намерила постоянно място, дори и за една година, това е идеален вариант. Желая ти само успехи!
nini
Мнения: 215
Регистриран на: Сря Сеп 17, 2003 12:07 pm
Местоположение: Longueuil

Мнение от nini »

Znam kak e, imam priatel, koito veche 5 godini taka raboti, a e zavarshil Sorbonata. Za da rabotish kam min. na imigraciiata edno vreme imashe izpit-2002 god. Toi go izdarja i do den dneshen si e "sur appel" i niama i chances da stane permanent. Ot togava takav izpit ne e provejdan, ne znam Mariana kak e odobrena samo po dokumenti. A i zaplashtaneto ne e koi-znae kolko-20hX36$=720, chisto ok. 500 na sedmitza. V uchilishte kato ti priznaiat trudovia staj ot Bg se vzema kade-kade poveche (ako imash staj, de).
No vseki moje da probva. Kadeto i da idesh, Mariana, v nachaloto niama nishto sigurno, ta daje i v Commission scolaire.
nini написа:Знам как е, имам приятел, които вече 5 години така работи, а е завършил Сорбоната. За да работиш към мин. на имиграцията едно време имаше изпит-2002 год. Той го издържа и до ден днешен си е "сър аппел" и няма и чанцес да стане permanent. От тогава такъв изпит не е провеждан, не знам Марияна как е одобрена само по документи. А и заплащането не е кой-знае kolko-20hX36$=720, чисто ок. 500 на седмица. В училище като ти признаят трудовия стаж от Бг се взема къде-къде повече (ако имаш стаж, де).
Но всеки може да пробва. Където и да идеш, Марияна, в началото няма нищо сигурно, та даже и в Commission scolaire
Zahova
Мнения: 51
Регистриран на: Нед Окт 19, 2003 8:39 am

Мнение от Zahova »

Такова писмо и аз имам от преди около година. До ден днешен никой не ме е викал да замествам .
Изпит ,обявен в сайта на Министерството на Квебек имаше тази есен. Аз не си подадох документи защото имаше изискванане за владеене на втори език / английски /на много добро ниво .
Успех!
Аватар
Gonzo#1
Мнения: 971
Регистриран на: Вто Ное 14, 2006 9:46 am

Мнение от Gonzo#1 »

И аз вчера получих същото писмо. В об6ти линии от умрял такова. Не се връзвай и си гони другите планове, на това не може да се разчита като основен доход.
nini
Мнения: 215
Регистриран на: Сря Сеп 17, 2003 12:07 pm
Местоположение: Longueuil

Мнение от nini »

Благодаря за кирилицата, сега разбрах къде е трябвало да натисна. Обещавам да съм послушна за другия си постинг (след 6 месеца...). :lol:
Аватар
Sote
Мнения: 184
Регистриран на: Пон Дек 22, 2003 3:59 pm
Местоположение: Aeroporta na Montreal

за учител

Мнение от Sote »

Ами напоследък се замислям дали да не се пробвам да си изкарам едно перми, ама ще ме пратят да си доучвам педагогиката със сигурност.[/code][/i]....
Къде може да се изкара такъв курс...
"В живота не винаги можем да имаме това, което искаме,но нищо не се знае"
mikre
Мнения: 38
Регистриран на: Вто Ное 07, 2006 9:06 am
Местоположение: Montreal

pak vyv vryzka s prepodavaneto

Мнение от mikre »

Zdravejte ,
Ako moze , kazete mi kak moze da se tyrsi rabota kato prepodavatel na vyzrastni, bez da se iska legalizirana i minala prez Ministrestvoto na obrazovanieto diploma- neshto, koeto e zadylzitelno , ako stava duma za prepodavane v u4ilishte. Toest ministrestvoto ti dava razreshitelno da rabotish kato u4itel. Az v momenta 4akam da mi legalizirat diplomata, posle shte 4akam da mine i prez ministerstvoto. No prez tova vreme mi se iska, ako moga da si namerja neshto , koeto da ima vryzka s prepodavaneto, no da ne iziskva zadylzitelno razreshenie ot Ministrestvoto.
Ako moze da mi dadete pove4e informacia, blagodarja vi predvaritelno
mikre написа:Здравейте ,
Ако може , кажете ми как може да се търси работа като преподавател на възрастни, без да се иска легализирана и минала през Министреството на образованието диплома- нещо, което е задължително , ако става дума за преподаване в училище. Тоест министреството ти дава разрешително да работиш като учител. Аз в момента чакам да ми легализират дипломата, после ще чакам да мине и през министерството. Но през това време ми се иска, ако мога да си намеря нещо , което да има връзка с преподаването, но да не изисква задължително разрешение от Министреството.
Ако може да ми дадете повече информация, благодаря ви предварително
Аватар
Леля Екимка
Диване
Мнения: 3297
Регистриран на: Пон Юли 28, 2003 12:38 pm
Местоположение: град Кралски хълм
Обратна връзка:

Мнение от Леля Екимка »

Ми как! Както се търси всяка друга работа. Правиш си едно хубаво СВ+ мотивационно писмо. От жълти страници вадиш всички езикови центрове и подобни и тръгваш от врата на врата.
Малко е уморително и притеснително, но - повярвай ми, действа.
Представителна извадка тип "паплач"
Изображение
Публикувай отговор