"За" или "против" - обективно! Конкретни

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
AlexAA
Мнения: 431
Регистриран на: Пет Сеп 05, 2003 2:41 pm

Мнение от AlexAA »

1.Íèê -AlexAA
2.Âúçðàñò, ñåìåéíî ïîëîæåíèå. Na 34 godini sam, jenen, bez detza.
3.Îáðàçîâàíèå, ïðîôåñèÿ â Áúëãàðèÿ. Engineer-geologist
4.Îò êîãà å â Êàíàäà? Â êîé ãðàä? V Canada sam ot pochti 4godini.Calgary-Alberta.
5.Ñòàòóñ – ðàáîòà, ó÷åíå èëè ñîöèàë. Ñëåä êîëêî âðåìå å íàìåðèë ïúðâàòà ñè ðàáîòà? Ñëåä êîëêî âðåìå å íàìåðèë ðàáîòàòà, êîÿòî ìó äîïàäà? Rabotya full time (na contract) kato geolog za neftena compania, ucha part time da izkaram MSc in Petroleum Geology at UofC. Parvata mi rabota beshe security guard za edna godina. Nikoga ne sam bil na social insurance.
6.Íàé-îáùè âïå÷àòëåíèÿ çà æèâîòà è ñòàíäàðòà ñè â Êàíàäà. Íà áàçàòà íà ñðàâíåíèÿ, ðàçáèðà ñå ñ òîâà, êîåòî å áèëî â Áúëãàðèÿ. Az raboteh kato geolog v BG, i v Canada sam geolog. Parite mi stigaha v BG, razlikata e che, tuk moga da spestyavam, ne se pritesnyavam ot nishto.Tuk zakonite vajat za vsichki-i mercedesite tuk spazvat ogranicheniyata na patya. Tuk okolo detski ploshtadki i uchilishta se kara s 30km/chas i ima photocameri, koito garantirat tova.
7. Êàê íàé-îáùî âèæäà áúäåùåòî ñè? Ñâîåòî è íà äåöàòà ñè. Ako rabotya 10 godini shte moga da se pensioniram i da se otteglya na zaslujen otdih v BG (ako sve oshte ima takava darjava i tya stava za jiveene). Ako resha da si karam starinite v Canada, shte tryabva da rabotya oshte 10-12 godini (total of 22 years) i togava da se otteglya na nyakoj ostrov. Ako imam detza, te shte reshat sami. Az shte im dam kakvoto moga, bez da gi pravya marzelivtzi.
Cheers
Аватар
bgmontreal
Мнения: 5866
Регистриран на: Пон Фев 02, 2004 5:55 pm
Местоположение: blog.danielkatev.com
Обратна връзка:

Мнение от bgmontreal »

Vladimir Nikolov написа:ZABELEJKA
Mislia che za da ne se razvodni temata(koiato e edna ot nai-dobrite koito sum vijdal dosega) ne triabva da se pishat komentari. Otgovorete prosto na vuprosite i NISHTO POVECHE....Aman ot philosofshtini.
men pak poweche mi hareswat razsajdeniata, zashtoto drugoto ima 80% shans i 90% e razlichno za razlichnite hora.
Aman ot regulirovchici.
http://www.facebook.com/dkatev" onclick="window.open(this.href);return false;
http://blog.danielkatev.com" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.bgmontreal.biz" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
iliana
Мнения: 1714
Регистриран на: Нед Юли 27, 2003 5:21 am
Местоположение: Ottawa
Обратна връзка:

Мнение от iliana »

1. Nick - Iliana
2. Vazrast, semeino polijenie - 27, single
3. Obrazovanie, profesia v Bg - u4itelka po risuvane, posledna rabota - u4itelka, predi tova kakvo li o6te ne
4. Ot koga e v kanada, koi grad - 4 meseca, Montreal
5. Status - u4ene, rabotene ili social - visia6t, nito edno ot trite. vse o6te ne rabotia, mislia d u4a
6. nai-ob6ti vpe4atlenia ot jivota si v canda. Hubavo miasto. spokoino. dava ti vazmojnost da planira6 jivota si. edva li 6te stana neprili4no bogata, no az ne go i iskam. i na nai-niskata zaplata standarta mi 6te e po-dobar ot tozi v Bulgaria (znaete kakvi sa zaplatite na bg u4itelite)
7. Kak nai-ob6to vijdam bade6teto si? Neiasno. v nai ob6ti linii - ka6ta , prili4na rabota, saprug, 3 deca i ku4e. ne e zadaljitelno da sa v canada, moje navsiakade po sveta.
Аватар
hullboy
Изгонен от форума
Мнения: 3315
Регистриран на: Сря Окт 29, 2003 4:17 pm
Местоположение: Ottawa, Canada

Ot Hullboy

Мнение от hullboy »

1. Hullboy

2. 38 nezenen, no se oglezda

3. Vishe - Finansi ot BG, Schetovodstvo v Canada, Profesia: vinagi rabotel za sebe si, v oblasta na leasing na razlichni aktivi, svarzanno s finansi

4. ot 4 godini. Ottawa

5. Raboti za sebe si v momenta. Parva rabota na 7mia den ot katsaneto v Canada, Rabota kojato mi haresva za sebe si, sled 2 godini ot katsaneto, (ne stava vednaga, otnema vreme,, taka che se vaorazete s tarpenie)

6. Hubavoto na Canada pochva da se vizda kato si nameris rabota kojato ti haresva, pechelis dostatachno za da moze da patuvas, i vecherite sa ti svobodni, za sazelenie pri men tova stana sled tri godini no tova e polozenieto. V BG e po veselo, po zavedenjata, no tozi period sam go minal,
Sega iskah da vidja dali moga da napravja nesto v istinska konkurentna sreda, v konkurentsia s hora ot tsjal svjat.
Tuk za biznes e po dobre, i po sigurno, imas si rabota s plateznosposobni hora.

7. Kogato si v biznes si vinagi nastrek, pojavjavat se novi produkti, uslugi, konkurenti, no sam optimist, investitora njama dom, gotov sam na vsjakakvi predizvikatelstva, v Canada, v chuzbina, v BG
Badesteto ne znam kade ste me zavede, privarzenik sam na frazata
"one step at the time"

Ako vi e intersno oste za Canada eto vi edna vrazka i tam moze da prochetete poveche,

http://www.ide.li/modules.php?name=News ... le&sid=174

Nadjavam se infoto da vi e bilo ot polza.
todor73
Мнения: 1524
Регистриран на: Нед Юли 27, 2003 1:51 am
Местоположение: Квебек

Мнение от todor73 »

1.Ник - todor73
2.Възраст, семейно положение. - 30, nejenen
3.Образование, професия в България. - gorski инженер,
4.От кога е в Канада? В кой град? - quebec, 2 god.
5.Статус – работа, учене или социал. - full-time uchene bac
След колко време е намерил първата си работа? 4 dena - na friturnika i hotdog industriata
След колко време е намерил работата, която му допада? - 1 god v incubator (cofi), posle pak uchene. rabota ne sqm tqrsil, otkazaha me.
6.Най-общи впечатления за живота и стандарта си в Канада. kakto beshe kazal nabora kolio balkanski - tuk e hubavo za hora deto v bg sa niamali ot tati i mama jiliste. po-dobre sqm tuk kato cialo. edin den mi haresva , drug ne. tova e moje bi ot fakta che ste ucha do 2006.
7. Как най-общо вижда бъдещето си? Своето и на децата си. svetloooo!!!
Аватар
IRA
Съсел
Мнения: 7532
Регистриран на: Пон Дек 22, 2003 8:53 pm
Местоположение: MONTREAL

Мнение от IRA »

1.Ник - Мисля че е ясно
2.Възраст, семейно положение. - тайна, омъжена, без деца
3.Образование, професия в България. - Строителен инженер- по скоро работещ като техник отколкото като инженер.
4.От кога е в Канада? В кой град? - Монреал, от 1 година и 2 дни.
5.Статус – работа, учене или социал. - full-time работа и part-time учене
6.След колко време е намерил първата си работа?След колко време е намерил работата, която му допада? - 5 месеца KOFI съчетано с социал.На осмият месец първо интервю и започване на работа.Работат не е върха на сладоледа но е уж с переспектива.
7.Най-общи впечатления за живота и стандарта си в Канада. На базата на сравнения, разбира се с това, което е било в България. -Доста по добре от България.Много по спокен живот поне за мен.
8.Как най-общо вижда бъдещето си? Своето и на децата си. -Оптимистично.
П.С. Ако мога да допълня с още един въпрос анкетата
9.Познания на езици: За мен -Сравнително добър английски и слаб френски (по моите разбирания, ина4е изкарани 4 и 5 ниво в KOFI)
Последно промяна от IRA на Вто Фев 17, 2004 11:12 pm, променено общо 2 пъти.
bateto
Мнения: 4226
Регистриран на: Пет Мар 02, 2018 3:48 pm

Мнение от bateto »

Za sagalenie ne moga da dam otgovor na taka postaveniya vapros-chuvstvam se mnogo dobre adaptiran tuk ,bez da otricham ,che tuk ne mi haresva i Canada ne mi pokriva kriteriya za kachestvoto na givot koeto bih gelal da imam.Dali sam adaptiran ,dali imam dobri dohodi i rabotya gelanata ot men rabota ,nyamat nishto obshto da ne se povtaryam s kachestvoto na givot koeto bi mi go predlogila taya strana .Za men e po vagno na lice da e vtoriyat faktor ,parviyat i na nyakakav etap da ne sam go postignal v lichen plan e postigim ,no uvi vtoriyat ne go vigdam dage i da izpalnya parvoto uslovie,t.e. i s pari izkarvani s gelanata rabota ne se chuvstvam i nyama da se chuvstvam udovletvoren da giveya v tazi mnogo razlichna po duh i mantalitet na men sistema i strana .
avtobiografiyat na vseki edin ot nas predi i sega nyama da moge da ti dade predstavitelna izvadka ,ot koyato da se otagdestvish s nyakoya grupa i da precenish kak ti bi se chuvstval i kak bi vazpriel givota tuk,po skoro bi te obarkala podobna shema .inache s udovolstvie ste dam kratko info za sebe si v publichnoto prostranstvo ,no ne po toya nachin ,vaprosat e taka postaven -dayte da si premerime pishkite i vtoro malko me e sram s moeto nachalno obrazovanie da se legitimiram ,edinstvenniyat mi izbor e da izlaga i da se pohvalya ,a pak az ne obicham da postapvam taka .
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004
Мнения: 4882
Регистриран на: Пон Авг 18, 2003 8:28 am
Местоположение: отнороТ

Мнение от sasho71 »

abe ILIANA, KADE shte go namerish tozi saprug v kanada? :lol: tuk gleday kakvi sa, po dobre zemi nekoi balgarin da go oshtastlivish :lol:
bateto
Мнения: 4226
Регистриран на: Пет Мар 02, 2018 3:48 pm

Мнение от bateto »

Ti pak otkoga zapochna da razbirash ot mage,da ne bi... za tolkova kratko vreme.Genite sas sobstvennite si senzori vazpriemat neshtata po po razlichen nachi ,bi tryabvalo da zabelegish ,che vsyka po zasukana moma e ya s nyakoya pechka ,ya s nyakoy arabin ili po taka ekzotichen ekzemplyar ,taka ,che ne im beri griga na balgarskite momi izborat im e golyam v tozi smisal.
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Мнения: 9069
Регистриран на: Пет Авг 29, 2003 8:40 am
Местоположение: j-cowboyland, Toronto
Обратна връзка:

Мнение от KolioBalkanski »

bateto написа:Za sagalenie ne moga da dam otgovor na taka postaveniya vapros-chuvstvam se mnogo dobre adaptiran tuk ,bez da otricham ,che tuk ne mi haresva i Canada ne mi pokriva kriteriya za kachestvoto na givot koeto bih gelal da imam.Dali sam adaptiran ,dali imam dobri dohodi i rabotya gelanata ot men rabota ,nyamat nishto obshto da ne se povtaryam s kachestvoto na givot koeto bi mi go predlogila taya strana .Za men e po vagno na lice da e vtoriyat faktor ,parviyat i na nyakakav etap da ne sam go postignal v lichen plan e postigim ,no uvi vtoriyat ne go vigdam dage i da izpalnya parvoto uslovie,t.e. i s pari izkarvani s gelanata rabota ne se chuvstvam i nyama da se chuvstvam udovletvoren da giveya v tazi mnogo razlichna po duh i mantalitet na men sistema i strana .
avtobiografiyat na vseki edin ot nas predi i sega nyama da moge da ti dade predstavitelna izvadka ,ot koyato da se otagdestvish s nyakoya grupa i da precenish kak ti bi se chuvstval i kak bi vazpriel givota tuk,po skoro bi te obarkala podobna shema .inache s udovolstvie ste dam kratko info za sebe si v publichnoto prostranstvo ,no ne po toya nachin ,vaprosat e taka postaven -dayte da si premerime pishkite i vtoro malko me e sram s moeto nachalno obrazovanie da se legitimiram ,edinstvenniyat mi izbor e da izlaga i da se pohvalya ,a pak az ne obicham da postapvam taka .
shto se machish tuk brato
ima raioni v US deto shte si si si super

tuk v Canada imashe edna organizacia - Heritage Front...ama gi ubiha.
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
bateto
Мнения: 4226
Регистриран на: Пет Мар 02, 2018 3:48 pm

Мнение от bateto »

Mi az ne se macha ,tuk mi e got che moga da si napravya pari i se chuvstvam dobre.Ste se macha ,ako trybva da ostana tuk da si gi harcha ,demek da si givurkam .dobre mi e ,che sam nayasno sas sebe si i znam kakvo iskam ,malko imam problem ,che ne znam tochno patya ,no i tova se uchi.Priznavam si ,che po nyakoy pat preigravam s krayni mneniya ,no tova e za da natvardya na poziciyata na koyato stoya.
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Мнения: 9069
Регистриран на: Пет Авг 29, 2003 8:40 am
Местоположение: j-cowboyland, Toronto
Обратна връзка:

Мнение от KolioBalkanski »

bateto написа:Mi az ne se macha ,tuk mi e got che moga da si napravya pari i se chuvstvam dobre.Ste se macha ,ako trybva da ostana tuk da si gi harcha ,demek da si givurkam .dobre mi e ,che sam nayasno sas sebe si i znam kakvo iskam ,malko imam problem ,che ne znam tochno patya ,no i tova se uchi.Priznavam si ,che po nyakoy pat preigravam s krayni mneniya ,no tova e za da natvardya na poziciyata na koyato stoya.
a, tvoite mnenia sa super i gi cheta vinagi s interes i to ne samo shtoto pochti vinagi savpadat s moite razbirania
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
bibco
Мнения: 710
Регистриран на: Пон Яну 26, 2004 5:56 am
Местоположение: L`Ile Perrot, QC, Canada
Обратна връзка:

Мнение от bibco »

Здравейте на всички,
Радвам се, че се получи! Всички така се увлякоха, че не забелязаха, че мен през цялото време ме нямаше.
И сега като чета всичките тези мнения стигам до един много важен извод – че с много малки изключения от това, което пишете, лъха ОПТИМИЗЪМ! Да, приятели – така е! Общото ви звучене е смес от реализъм, оцветен с положителна нагласа за живота ви и бъдещето, колкото и неясно да го виждат повечето от вас!
Първо искам да благодаря на Владимир Николов, който единствен посочи името си и ме докрепи за темата. Има някаква неуверенност при него, но аз съм сигурен, че ще успее. Искам същото да кажа на Вако, Ssttoo, Sara, Hulliboy и IRA.
На Илиана искренно пожелавам три деца и куче, на Тодор да учи и ще сполучи, а на Мечо Пух – да се удоволетвори най-после:)))
На Кольо Баланкански искам да кажа, че трябва да се въоръжи с малко повече самоувереност. Подписвам се под думите му, че”емиграцията няма да излекува мързела, непредприемчивостта и страха”, но смятам, че Канада не е място за бандити и тарикати. Тук познавам такива, които са ги върнали от там именно заради тези им качества...
На Батето искам да кажа, че качеството на живот зависи преди всичко от собствената му представа за това. На някой и пустинен остров му е рай...Друг и на Хаваите ще се оплаква от мухите... Аз считам, че “извадките от живота” на всеки в Канада, описани в този постинг по този начин, дава добра база за преценка на хората тук, в България и отново повтарям – градуса е добър и положителен! Това е безценно като мотивация за нас!
Именно тук искам специално за него да добавя, като продължение от един друг постинг , че аз лично строго разделям понятията “гурбет” от “емиграция”. Според мен гурбета е временно намиране зад граница с цел печелене на пари /вариант Гърция или Испания/, а това, което повечето от вас /и аз в това число/ целиме с отиването си в Канада не е само правене на пари, нали? Или греша?
И накрая – отговарям на Keeper-а. Приятелю /прости ако те дразня с това обращение/. Абсолютно прав си, че трябваше и аз да си напиша инфото.
Не го направих умишлено, защото някои от вас просто нямаше да ме разберат. Повярвай – имам основание да мисля така. Първо защото съм много по възрастен от всички вас /кандидатирам се за ново БАТЕМ:)/, и някой можеше да си рече – тоя ни манипулира нещо. Второ – аз действително съм все още в България и не мога да споделя засега вашите мисли, впечатления и опит от живота в Канада. Но за да ме упрекнеш, че продължавам да се крия – дърт съм , както вече казах, имам две деца, висше образование – физик, последните 14 години обаче съм работил за себе си под една или друга форма. В Канада ще дойда съвсем скоро! И тогава ще мога да помагам на други като мен и да споря с вас относно вечните въпроси в живота...
Здраве и късмет на всички!
Keeper of the 7 keys
Мнения: 334
Регистриран на: Пон Юли 28, 2003 12:14 am
Местоположение: Sofia
Обратна връзка:

Мнение от Keeper of the 7 keys »

S risk otnovo da filosofstvam iskam da dopulnia neshto za bibco.
Tova, koeto pishesh za sebe si moje da bude povod za gordost. Vuzrastta niama znachenie, silno se nadiavam, che v Canada shte namerish naistina mnogo o-dobur jivot za teb i semeistvoto si..
Sushto taka se nadiavam informaciata tuk da ti e pomognala po niakakuv nachin, az vse oshte mislia, che za vseki e napulno razlichno i ot podobna tema, chovek ne moje da napravi izvod za sebe si. Nai-malkoto tuk niama da ti pishe nikoi, koito se e vurnal v BG - da kaje kakvi sa bili prichinite, neshto koeto syshto e mnogo vajno.
Spiram da filosofstvam :)
Ostani s optimizma i jelanieto za promiana. S tova otnoshenie mnogo hora shte sa gotovi da ti pomognat s kakvoto mogat (men mojesh da me broish v spisuka).
A imeto ne sum si pisal, no bez da se izhvurliam sigurno polovinata forumci poznavat men ili jena mi :)
Uspeh oshte vednuj!
bibco
Мнения: 710
Регистриран на: Пон Яну 26, 2004 5:56 am
Местоположение: L`Ile Perrot, QC, Canada
Обратна връзка:

Мнение от bibco »

Благодаря ти Кийпър за добрите думи!
Надявам се, обаче, с това постинга да се секне...
Навярно има много още за казване. Пък и не виждам доста от постоянните съфорумци.
Най-важното е, че всички схванаха, че никой тук не си мери п....., както бе подхвърлено, просто върви една човешка обмяна на опит. А това винаги е било полезно.
Заключено