Kakvo pravim ako shefa kreshti?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Заключено
Аватар
krimon
гугуле
Мнения: 7159
Регистриран на: Вто Юли 29, 2003 9:56 am
Местоположение: GMA

Мнение от krimon »

поправям те, бъркаш
отдавна има женски отделения към джамиите, а в случая ние бяхме в подземието на джамията в "сал комюнитер", като изискването беше момичетата да са забрадени
аз лично съм влизала в джамия във Франция /в Самоковската и Джумаята в Пловдив също/
Последно промяна от krimon на Чет Фев 15, 2007 5:50 pm, променено общо 1 път.
Аватар
AleksandrAI
Мнения: 857
Регистриран на: Вто Авг 12, 2003 4:47 am

Мнение от AleksandrAI »

Sa mo ot chisto lubopitstvo: Teb nakaraha li te da si slojish zabratka, i ako da ti kakvo napravi?

I oshte neshto. Kak komentiraha posle uchenicite poseshtenieto si vav djamiata?
Аватар
krimon
гугуле
Мнения: 7159
Регистриран на: Вто Юли 29, 2003 9:56 am
Местоположение: GMA

Мнение от krimon »

и аз трябваше да се забрадя естествено :oops:
А коментарите бяха доста разгорещени, но имама успя да насади чувство на съмнение в децата, че по официлните новини снасят невярна информация за мюсюлманите и за тяхната религия, което мен много ме притесни :shock: За съжаление, аз не съм учител и не коментирам с тях впечатленията им, защото бързо бих избила от главиците им създадената представа за "добрите талибани", които всъщност воювали справедливо срещу СССР и Русия по-късно и подобни тези излезли от устата на имама.
Svilko
Мнения: 252
Регистриран на: Нед Юли 27, 2003 11:21 am
Местоположение: Montreal
Обратна връзка:

Мнение от Svilko »

Точно затова са ги натъпкали в мазето.
Аватар
AleksandrAI
Мнения: 857
Регистриран на: Вто Авг 12, 2003 4:47 am

Мнение от AleksandrAI »

A imana da spomena neshto za 11 Septemvri?
Ili za atantata v Madrid ili London.
Ili za bombite v Bagdat vseki den?
Аватар
krimon
гугуле
Мнения: 7159
Регистриран на: Вто Юли 29, 2003 9:56 am
Местоположение: GMA

Мнение от krimon »

естествено, че не ... аз само се докопах до отговор на един въпрос: "Как коментира понятието "свещенна война" в ислямската религия?" :)

Отговорът беше поучителен, за тези които могат да мислят. Буквално каза: Например, ако Квебек е нападнат от Щатите и те искат да му отнемат ХидроКебек и националното богатство "водите", ние /мюсюлманите/ ще се надигнем, за да защитим националното си богатство! :lol: :twisted:

Каза, че образът на религията им се изкривява от факта, че те притежават 70 % от световните запаси на петрол и газ ... та благодарение на това Щатите и другите "лоши" искат да им ги отнемат. Съответно те воюват, за да си защитят националните богатства.

Много тъпо, защото този имам е роден във Франция и е френски гражданин, освен канадски такъв. :roll: Откога започна да "воюва" за ХидроКебек и за петрола на арабските страни!
Аватар
AleksandrAI
Мнения: 857
Регистриран на: Вто Авг 12, 2003 4:47 am

Мнение от AleksandrAI »

Ami iavno si smiatat HidroQuebec za tehen.
Prosto e dal razbivasht otgovor.

Triabvashe i da go pitash zashto maja ima pravo v tiahnata religia da bie jena si. I zashto vse za voina misliat kogato triabva da napraviat neshto.
Аватар
krimon
гугуле
Мнения: 7159
Регистриран на: Вто Юли 29, 2003 9:56 am
Местоположение: GMA

Мнение от krimon »

хехе, това и без религия повечето мъже го правят* :lol:
Въпросите са безкрайни: защо добрият мюсюлманин трябва да има 4 жени и т.н. Ама той отговори от самото начало, че при тях има жени, които са по-важни и по-видни от мъжете и това си зависело само от личните качества ... Даже изброи по имена някакви видни мюсюлманки. Останах поразена от явното намерение за промиване на мозъци на млади хора, които нямат никаква идея какво е наистина исляма.

* сега като се замислих, в Българското обичайно право мъжът също трябва да побийва жена си, когато се налага :wink: /така поне пише в събраните съчинения на Стефан Бобчев/
canat
Мнения: 1346
Регистриран на: Пон Авг 21, 2006 8:12 pm
Местоположение: B-more

Мнение от canat »

tova e bilo goliam teatar: na "skrishno" v mazeto, da "otkrehnat" nevinnata oshte mladezh za "istinite". Vizhte ni nie, tolkova sme gorkichki, che triabva da se kriem, no propoviadvame "chisti" idei, borim se za "svetla" kauza, prisaedinete se kam nas! Shte stanete veliki! :twisted: :crossbones: :noz:
Аватар
AleksandrAI
Мнения: 857
Регистриран на: Вто Авг 12, 2003 4:47 am

Мнение от AleksandrAI »

sega se setih edno pouchitelno filmche. Eto go :


[video][/video]

Ako vi se zarejda bavno mu daite pauza i izchakaite da se zaredi cialoto.
Inache shte nasicha.
Marginal39

Мнение от Marginal39 »

Петя, не искам да ти давам път в живота ма щи светна кво аз бих направил на твое място.
Начи ... След като резнячката се отнася така със сички значи е мазохистка и го прави за да я юркате, ако не го правите тва и действа много лошо.
Аз бих си зел на първо време болничен за депресия както са направили твои колеги за да има нещо черно на бяло.
После почвам да и се опъвам, карам и викам ако не слуша, ако те уволни се дигате сички и завеждате дело срещу нея и началника и който не е направил нищо за да се подобри ситуацията.
Тва което ми разправяш ми звучи като научно-фантастичен роман.
Аз съм работил в табарнашко около 13 години и за такова нещо даже не съм чул.
Та на кратко казано трябва да я вкарате в ред или да я уволните.
А тука някой обади нещо за забрадките, да носят ако искат боклуджийски чувал с изрязани дупки за очите и ръцете, не ми дреме, ма ако ви юркат, намя да стане, поне не в Монреал ...
Може би в Албърта -:))))
Marginal39

Мнение от Marginal39 »

Кой кво иска да говори ма ислямската религия е супер, говоря от моя гледна точка, не искам да налагам мнение.
:beer: :beer: :beer:
ts
Мнения: 286
Регистриран на: Съб Ное 13, 2004 4:40 pm

Мнение от ts »

Аз, за да не изляза расист, щото не съм, само ще посъветвам драгите сънародници да отбягват работодатели от ИНДИЙСКИ произход, както и АРАБИ... Този културен тип е различен от нашия. Ако не беше, щехме да емигрираме в Индия или Близкия изток. Ако общуваш с индиец или арабин като равен с равен (т.е. без никакви трудови или финансови взаимоотношения), всичко е ОК, индийците, като средно-статистически цигани, са особено дружелюбни и симпатични, още по-дружелюбни или симпатични са, ако смятат, че имат полза от теб или ти се възхищават... с такива съм имал взаймоотношения още от Европата... но заради културата си (в Индия КАСТИТЕ са едни от най-важните "социални регулатори") и историята си (многовековен гърч от мюсюлмани, монголи и англичани) размазват всичко, което смятат за по-низшо от тях... Проблемът е, че това, кое е низшо, кое е висшо, е доста сложен и доволно заплетен в черните им картунки... Индиецът, арабинът и донякъде евреинът (но ортодоксалният и то най-вече ортодоксалната еврейка) се подчиняват на социални закони, които ние, като емигранти, обичащи свободата, мразим. Така че...другари... бегайте, колкото се може по-далеко от тези хора, а ако случайно попаднете на такива, не хранете илюзии, натискайте ги, повече отколкото те вас... Нека да кажа, че не съм расист, имам много приятели евреи, индийци и араби, чета си от години Талмуда и останалите коментари върху Тората (може да се каже дори ежеседмично), заедно с Новия завет, обаче не храня никакви илюзии отностно общите им културни характеристики...
Marginal39

Мнение от Marginal39 »

Не знам ма може би най-добрия шеф който съм имал е пакистанец, винаги усмихнат и винаги можеше да усука квото и д било така че да не се разбере нищо накрая -:)
:beer: :beer: :beer:
survivor
Мнения: 2848
Регистриран на: Чет Окт 09, 2003 10:08 pm
Местоположение: Монреал

Мнение от survivor »

Само да спомена че са ми давали кърпа за да се забрадя, влизайки в православен манастир в Русия. Който посещава Руската църква в София и досега може да види понякога жени, които преди да влязат в църквата, си слагат кърпи на главите.
Не е зле да се въздържате от големи обобщения. Арабският свят е огромен и много разнороден. Такива стереотипи са прекалено опростенчески. Аз в Русия какви радикални изказвания съм чувала от православни, направо ви е бедна фантазията. В никакъв случай не бих искала някой да ме слага под един и същ знаменател с такива фашизоидни фанатици, само защото изповядваме една и съща религия. Можете да бъдете сигурни че това се отнася с много по-голяма сила за мюсюлманския свят.
Заключено