Срок за издаване на БГ паспорт

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Заключено
Аватар
dobri4uk
Мнения: 224
Регистриран на: Вто Авг 05, 2003 10:09 am
Местоположение: Montreal.Qc

Срок за издаване на БГ паспорт

Мнение от dobri4uk »

Има ли някой опарен от обещания максимален срок от 3 месеца за издаване на нов БГ паспорт от нашето посолство в Отава. Искат ли канадците валиден чужд паспорт, когато излизаш от тяхна територия при положение , че си резидент. Може ли да си влезеш в БГ с изтекъл паспорт( знам , че не можеш да излезеш, което е логично) . Заяждат ли се нашите на митницата при положение , че им показваш чисто нов паспорт без виза за страната , от която идваш.
DOBRI4UK( ne go durpaite za op6kata)
Аватар
AnnaR
Мнения: 467
Регистриран на: Съб Яну 14, 2006 9:36 pm
Местоположение: Laval, Qc

Мнение от AnnaR »

опитай да си го продължиш с шест месеца.
Аватар
bis
Мнения: 530
Регистриран на: Вто Авг 05, 2003 3:55 am
Местоположение: ville de Quebec
Обратна връзка:

Мнение от bis »

Незнам дали някой ти е обещал 3 месеца, но аз си пратих документите август и благополучно януари тази година си получих паспорта. Още като си пращах документите ми казаха че по-рано няма да стане.
Та затова и ни се развалиха всички планове за излизане от страната.

Мисля, че можеш да издействаш някаква бележка от посолството при спешни пътувания, но с изтекъл паспорт просто не бих рискувала.
Само човек, който рабира нещо изцяло, може да го обясни така, че друг да не може да го разбере.
/Нобелов принцип на Рудини/
canat
Мнения: 1346
Регистриран на: Пон Авг 21, 2006 8:12 pm
Местоположение: B-more

Мнение от canat »

Аватар
dog
Мнения: 718
Регистриран на: Пет Юни 16, 2006 2:32 pm
Местоположение: Montreal

Re: Срок за издаване на БГ паспорт

Мнение от dog »

dobri4uk написа:Има ли някой опарен от обещания максимален срок от 3 месеца за издаване на нов БГ паспорт от нашето посолство в Отава. Искат ли канадците валиден чужд паспорт, когато излизаш от тяхна територия при положение , че си резидент. Може ли да си влезеш в БГ с изтекъл паспорт( знам , че не можеш да излезеш, което е логично) . Заяждат ли се нашите на митницата при положение , че им показваш чисто нов паспорт без виза за страната , от която идваш.

Защо не зададеш тези въпроси в посолството?

Ако излизаш от Канада и нямаш валиден паспорт може да не те качат в самолета защото ако не можеш да минеш някъде границата авиокомпанията ще трябва да те върне на нейни разноски. Преди да си пуснеш багажа с билета ти искат и паспорта.

В БГ можеш да влезеш с изтекъл паспорт.

От посолството могат да ти издадат ПАСАВАН за пътуването до БГ, издават го когато си си загубил паспорта и после в БГ си вадиш нов паспорт, но в случай че вече си им го дал не знам дали връщайки се с пасавана ще можеш да си извадиш нов паспорт защото вече си задействал една процедура за издаване.

"Заяждат ли се нашите на митницата при положение , че им показваш чисто нов паспорт без виза за страната , от която идваш" - това изобщо не ги интересува ако паспорта ти е редовен.
"Искай и ще ти се даде"
Питай и ще ти се каже
Старото куче
Аватар
iliana
Мнения: 1714
Регистриран на: Нед Юли 27, 2003 5:21 am
Местоположение: Ottawa
Обратна връзка:

Мнение от iliana »

"Заяждат ли се нашите на митницата при положение , че им показваш чисто нов паспорт без виза за страната , от която идваш" - това изобщо не ги интересува ако паспорта ти е редовен.
На влизане в България никой не го интересува. На излизане трябва да си покажеш пркартата/канадския паспорт за да видят че имаш зконно право да влезеш в Канада, иначе може да не те пуснат изобщо да излезеш.
Защо предпочитат Квебек?
Защото ги е страх от Алберта.
Kоя е Aлберта?
Жената, дето ги пресява на интервюто за Монреал и Торонто
Аватар
Maria
Мнения: 347
Регистриран на: Пон Юли 28, 2003 1:45 am
Местоположение: Sainte-Julie/Варна

Мнение от Maria »

В понеделник бях в посолството точно по този въпрос. Консулката ми каза да си направя копие на стария паспорт + страницата с визата и да си го нося това копие заедно с новия паспорт като пътувам Канада-България. Относно сроковете – подадох документите в понеделник, 5-ти февруари, каза ми, че до края на месеца ще са в България и някъде към края на март да се обадя, за да проверя дали са пристигнали паспортите тук.
Малко инфо настрани - понеже подавах декларация и за дъщеря ми (която е на 5 год.), необходимо и задължително условие е двамата родители да са там, за да се подпишат на документа. Искат да се представи и акт за раждане на детето. Таксите са 56$ за възрастен + 19$ за дете + 12$ за обработване на документите.
Става дума за издаване на нови паспорти при изтичане срока на старите, а не за подновяване, тъй като подновяването е валидно само за срок от 6 месеца и се прави ако ти се наложи евентуално да заминеш спешно за България.
Аватар
dobri4uk
Мнения: 224
Регистриран на: Вто Авг 05, 2003 10:09 am
Местоположение: Montreal.Qc

мм дааа

Мнение от dobri4uk »

Нали можеше да се влиза с изтекъл паспорт. Аз в Бг ще си издам нов някак си ме претиснява да остана без какъвто и да е паспорт в чужда държава за пове4е от 3 месеца , нямам канадски имам само резиденска карта и доколкото знам с нея мога да изляза от Канада. Задавам тези въпроси , защото търсих по темите във Форума и не намерих нищо конкретно( без да съм изненадан)
DOBRI4UK( ne go durpaite za op6kata)
speedy
Мнения: 4160
Регистриран на: Вто Юли 29, 2003 9:08 am
Местоположение: Ontario, Canada

Re: мм дааа

Мнение от speedy »

dobri4uk написа:Нали можеше да се влиза с изтекъл паспорт. Аз в Бг ще си издам нов някак си ме претиснява да остана без какъвто и да е паспорт в чужда държава за пове4е от 3 месеца , нямам канадски имам само резиденска карта и доколкото знам с нея мога да изляза от Канада. Задавам тези въпроси , защото търсих по темите във Форума и не намерих нищо конкретно( без да съм изненадан)

Канада не се интересува особено с какъв паспорт излизаш. Проблемът, както се споменава по-горе, е авиокомпанията да те пусне да се качиш на самолета с изтекъл паспорт. В България можеш да влезнеш с изтеклия паспорт и да си извадиш нов без проблеми.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
Аватар
zmeitshe
Мнения: 88
Регистриран на: Нед Юли 27, 2003 10:41 am
Местоположение: mississauga, on

Мнение от zmeitshe »

За Отава не знам, ама си изкарвах паспорт от консулството ни в Ню Йорк преди 2 години и им отне 5 месеца (казаха че МВР-то в София имало проблем с компютрите и затова се забавили). Ходих си в България с този паспорт миналата година и се заядоха защо нямало печат че сам излясал от страната (ми няма щото е издаден в чужбина), къде ми е предищния паспорт (в Канада и е анулиран от консулството в Ню Йорк). Трябваше да чакам за да проверият ЕГН-то ми, обаче компютрите им не работиха (тези български компютри имат изглежда някаква българска болест - не желаят да работат) , звъняха на някав телефон за проверка, ама отсреща никой не им отговаряше. След половин час опити за свръзка , immigration-a претцени че сам "безопасен" и ме пусна да влеза в Благодатната земя. Интерестното е да се отбележат два факта в тази вразка:
1. На път за София сменях летище в Лондон и трябваше да минавам през immigration - питаха ме каде отивам и колко ще стоя в UK, удариха ми печат за 24 часа и толкос; има-няма 2 минути и чуждинец с Български паспорт влиза в Англия (а не половин час да те даржат за да влезеш в собственати ти страна)
2. Докато чаках в София на летището, на съседното гише (на immigration) минаваше един с US паспорт и трябваше да попалва декларатция къде ще стои в България. Човека писал някакъв хотел и офицера го пита "Where is the address of this hotel?", на което Американеца отговаря "I don't know" и го пуснаха, а аз, балака, с Български паспорт, чакам да ме пуснат в моята хубава, родна страна.
Те това е за паспортите и пътуване до Родината.
Заключено