Страници на успелите българи в Канада

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Аватар
simplyaven
Мнения: 1257
Регистриран на: Вто Яну 06, 2004 10:31 am
Местоположение: Regina, SK
Обратна връзка:

Re: Страници на успелите българи в Канада

Мнение от simplyaven »

albatros написа:................
Прав си и, че успелите не са мотивирани и не искат да излагат мислите си.
Все пак аз се надявам да поразмърдаме някой другари да споделят опита си.

Аз лично смятам, че възможностите за изява са едно от най-важното нещо в Канада. Кой и как ще ги използва тези възможности вече е личен избор...
що не се поразтърсиш назад да видиш реакции, когато някой сбърка и сподели, че бързичко се е оправил и е "минал през системата", което по-нагоре ни обясниха, че е невъзможно? аз отказвам да споделям успехите си тука, чух достатъчно простотии! :x
Помогнете ни да им помогнем!
http://www.youtube.com/watch?v=1PDJV3z12CA
Аватар
dog
Мнения: 718
Регистриран на: Пет Юни 16, 2006 2:32 pm
Местоположение: Montreal

Мнение от dog »

hullboy написа:Hullboy ne se smjata za uspjal no kak da ne uspee chovek pri takiva dobri, naivni, neobrazovani i neznaesti kakvo iskat klienti kato Kanadtsite.
...

Kak da ne uspee chovek pri takiva klienti koito daze mi se izvinjavat dalboko za tova che sa se zabludili a ot tsjalata rabota Hullboy spechelil 2 pati.:)
Според мен в тези 2 изречения се крие истината защо хората успяват в Канада а не в БГ.
Колкото по-рано започнеш да мислиш с главата си а не да се движиш с навалицата, толкова по-добре.

Хълбой е пич и мисли с главата си.
"Искай и ще ти се даде"
Питай и ще ти се каже
Старото куче
Аватар
albatros
Мнения: 188
Регистриран на: Нед Яну 02, 2005 4:48 pm
Местоположение: TO

Мнение от albatros »

Хълбой

Аз не смятам, че клиентите ти са необразовани или незнаещи. Хората са толкова заети, че не си струва да знаят неща за който могат да си платят.
Затова в БГ ние знаем всичко и накрая без малко да си затрием държавата.


Бате,

Нищо, че мангизите са ти главната цел. Напиши нещо за трък бизнеса.
"The secret of success is going from failure to failure without loss of enthusiasm."
~ Winston Churchill
Аватар
hullboy
Изгонен от форума
Мнения: 3315
Регистриран на: Сря Окт 29, 2003 4:17 pm
Местоположение: Ottawa, Canada

Мнение от hullboy »

Dalboko se samnjavam che obarkvaneto na Folklandkski ostrovi s Faroye ostrovi e v rezultat na prekalena zaetost. Tolkova sa zaeti kanadtsite che 15 - 20 % ne sa zavarshili gimnazia.

V takav sluchai zelaja mnogo zaeti klienti koito mogat da si platjat na vsichki biznesmeni i biznesdami ot foruma.

Hullboy
bateto
Мнения: 4226
Регистриран на: Пет Мар 02, 2018 3:48 pm

Мнение от bateto »

Явно имаме различни представи и разбирания за ;оправяне; и преборване със ; системата;,оттам идват и недоразуменията в комуникациите ни по тези въпроси.За да съм по разбираем ще дам пример каво аз имам напредвид,например за Симплиявен преборването със системата и оправянето се състои до намирането на що годе добре платена работа ,която да съответства на нейното образование,квалификация и и доставя що годе удоволствие ,ако изключим несъответствието м/у двете твърдения -работа и удоволствие.Тя поддържа тезата ,че в Канада не е проблем да се оправиш като контрапункт на Батето,като дава пример със себе си,което Батето не отрича .Можеш да вземеш работа за добри пари ,дали по лека ,по тежка по да или не квалифицирана важното е ,че ти дава възможност да съществуваш материално добре,плащаш си бараката ,ламарината ,хладилника пълен,децата на училище и ако са малко по умни може и да не станата наркомани или неграмотни бачкатори каквито тук ги има много.Това обаче по критерия на Симпли,Батето има други разбирания за оправяне и преборване на системата ,които всъщност не са валидни само тук ,а важат навсякъде по света ,тук малко по вече ,на други места все още не толкова.Батето не мисли ,че може да се пребори тук със системата защото е реалист и оценява собствения си потенциал,Батето не може да извади пари кеш и да си плати дом тук кеш,не може да извади пари и да си купи бизнес тук,защото тук тези неща струват безумно скъпо.Той няма шанс да успее тук и да се пребори със системата ,т.е да стане свободен и независим и да не зависи от нищо и никого,а само от себе си и по тази причина се е ориентирал към други географски ширини,където нещата стават значително по лесно с единица капитал.Батето ще се почувства успял ,ако изпълни мечтата и набелязаната цел.Батето не го съблазнява заплата от 10000 д. изкъртени с наемен труд/това което най е мразел през живота си/ ,но се задоволява с 2000 лв. и платена свобода.Това е философията и критерия на Батето,написах ви я за да няма недоразумения за в бъдеще кой успял ,неуспял ,когато обсъждаме подобни теми за в бъдеще.
ПС.От тук/форума/ пищещите по моя критерий приемам за що годе успял единственно Хълбой най малкото заради немаловажния факт ,че сам си пише работното време.
Stoyan_Chonev

Мнение от Stoyan_Chonev »

Нищо не ти е ясно, Батка 8)
Confucius

Re: Страници на успелите българи в Канада

Мнение от Confucius »

albatros написа:Здравейте,

Чета форума и виждам, много негатизъм и песимизъм по отношение на имиграцията в Канада. Действително Канада не е розова, но има много положителни неща. Според мен обаче, хората които са дошли тук с ясна цел и план обаче успяват.
Преди време бях чел кратко есенце например как Alexa е преминал през системата.
Искам да приканя българите, които се чувстват удовлетворени от Канада на напишат накратко, как са минали през системата. Една страница е повече от достатъчна, малко за бакграунда, първи стъпки в Канада, трудни моменти, моменти на пробив. Не става дума за големи мангизи и подобни, става дума за хора които са HAPPY.
Нека да вдъхнем малко оптимизъм на тези дето ни четат в БГ.
Основна ми цел е да се видим какви сме от очите на успелите a много от читателите на форума може да видят себе си и да открият нещо ново.

Let's try.
Здравей albatros !
Едно време в БГ имаше едни железни лостове зад блоковете, на които хората изнасяха да си тупат килимите. Та когато едно семейство изнесеше килим , които е толкоз голям, че не ставаше на лоста и толкоз дебел , че здравата двоика едвам го мъкнеше, знаеш ли, какво се случваше. То започваха едни оплаквания едни вопли и едни тиради как тоз килим им е взел здравето и че дори с прашосмукачката Рейнбоу (май по-правилната дума е пералня) за 1500 дето са я взели спецялно за него пак не могат да го учистят и т.н. и др.п.. :D

Ти сега да ни си помислиш, че тез хора ще изхвърлят килима и така ще се лишат от смисъла на живота си. :D
Да не искаш да кажеш, че тези хора не са щастливи,пардон,HAPPY. :lol:
(на теб може да ти е странно туй с килима, но да знаеш , че те пък много се чудят как може някои дададе повече пари за компютър и след туй само проблеми с него :lol: за колата да не говорим :lol: )

А ако мислиш че с "негатизъм и песимизъм" ще се спре емиграцията, то следва да ти обадя (както казва маргинала :lol: ), че точно това я подхранва най-силно.
Можеш ли да посочиш поне един форум по песимистичен и негативен от този и с по-голяма секция с кандидат емигранти от този. :lol:

Ами, че то целия тоз форум, е на успяли българи! :D
Аватар
MrGeek
Путлер Капут
Мнения: 16506
Регистриран на: Вто Мар 01, 2005 4:20 am
Местоположение: The Red Square

Мнение от MrGeek »

bateto написа:...
ПС.От тук/форума/ пищещите по моя критерий приемам за що годе успял единственно Хълбой най малкото заради немаловажния факт ,че сам си пише работното време.
Батка, много са ти заблудени критериите. Всеки може да си пише работното време. Истината е на друго място.
Хълибой е успял поради следните причини:
hullboy написа:HUllboy uchi skndinavski devitsi na ski umenja a te mu davat beli hartieni plikcheta palni s valuta za blagodarnost i vazmoznostta da badat v negovata dnevna i nostna kompania.
...
Viz obache dovolnata fizinomia na ski uchitelja, garantiram ti che e izpraznil torbichkite mizdu krakata po vreme na nostnite urotsi.
Taka izglezdat mazkite fizionomii kogato sa prazni torbichkite.
...
Hullboy dosega ski uchitel obraten ne e vizdal.
No poznava dosta koito si tragvaha s po 50 broiki ot neznia pol na sezon mezdu dekemvri i april.:)

Ot tjah pone 10- tina devitsi.
Стана ли ти ясно сега, Батка? Ключът за бараката е в изпразването на торбичките. ;) :lol: :rotfl: :rotfl:
potrebitel
Мнения: 471
Регистриран на: Съб Апр 23, 2005 9:14 pm
Местоположение: Торонто
Обратна връзка:

Мнение от potrebitel »

Javno tuka vav tozi forum sas niakoi izkluchenia....Smiatat che sa uspiali,amam ne sa pitali EVREITE kakvo misliat po tozi vapros......I se obrashtam tocho kam tia uspelite....AKO VI otrezat klona/kreditni karti,lonove,it.n/Mnogo lishte ste uspiali?Maj shte pochnete parvi da kvichite kakvi sa gadni tuka i shte si saberete parcalkite nabarzo.Uspeli sa horata deto praviat po 100 000000 godishno g-da...Ne se samozalagvajte!!! :lol: :lol: :lol:
kakвото потърсило,такова намерило
Аватар
hullboy
Изгонен от форума
Мнения: 3315
Регистриран на: Сря Окт 29, 2003 4:17 pm
Местоположение: Ottawa, Canada

Мнение от hullboy »

Viz imeto na tema:
Stranitsa na uspelite Balgari v Canada.
Uspeli sa horata deto praviat po 100 000000 godishno g-da...
Ti kolko Balgari poznavash v Canada doshli predi 3 - 8 godini koito pravjat tezi pari?

I zasto mislish te dori i tezi koito gi izkarvat ( evreite ili drugi ) za koito ne stava duma tuk zastoto ne sa Balgari ne polzvat krediti?

Hullboy
jiojio07
Мнения: 62
Регистриран на: Чет Ное 16, 2006 10:04 pm
Местоположение: europa

Мнение от jiojio07 »

nali ne si mislite 4e v Balgaria v momenta moje6 da zapo4ne6 rabota za 1500 ili 2000 leva ako vui4o ti ne se kazva rumen ov4arov ili 4i4oto na lelia ti ne se kazva rumen petkov ili govorim za vrazkite koito sa o6te po zasileni ot predi 20 g.az sam v bg i moga da vi kaja 4e absolutno ni6to ne e promeneno i adski mnogo hora si me4taiat da sa na va6eto miasto toest prosto da hodiat na rabota i DA IM PLA6TAT ZATOVA :twisted:
potrebitel
Мнения: 471
Регистриран на: Съб Апр 23, 2005 9:14 pm
Местоположение: Торонто
Обратна връзка:

Мнение от potrebitel »

Az BG-ta evrei i drugi takiva ne poznavam,a i ne iskam da gi poznavam.No za teb sam siguren che si samo edin goliam ama mnogo goliam ........Lalio/chovek koito mnogo govori/A inak ne mi se spori...Vidial sam temata ta daze i sam prochel neshtichko...g-ne!! :twisted:
kakвото потърсило,такова намерило
Ognen_led
Мнения: 637
Регистриран на: Чет Дек 16, 2004 8:18 pm
Местоположение: Montreal
Обратна връзка:

Мнение от Ognen_led »

Az uspiah... V Canada sym ot pochti edin olimpiiski cikal... Uspiah da zavarsha obrazovanie za koeto sym mechtal... Uspiah da specializiram edna uchebna godina v evropeiska darjava za koiato sym mechtal... Uspiah da si nameria rabota za koiato dori ne sym mechtal... Uspiah da se srestna s mnogo interesni hora ot razlichni kulturi... Uspiah da zapazia stari priatelstva...i da sazdam novi... Uspiah da vidia novi mesta i neshta... Uspiah che sym jivial na dva kontinenta... Uspiah da premina prez golemi trudnosti i peripetii...Uspiah da haresvam stranata kadeto jiveia i s hubavoto i loshoto... Uspiah da zapazia obichta si kym Bulgaria i s hubavoto i loshoto... Uspiavam da se dvija po patia koito me vodi kym po-goliama svoboda i horizonti...

Tova e ot men. Na frenski za uspeha v jivota ima dva izraza edinia e "réussir dans la vie", a drugia "réussir sa vie"... pyrvia znachi da uspeesh v jivota (spored obstoprieti kriterii), a vtoria da uspeesh v jivota spored sobstvenite si kriterii...
Na horata koito vijdat uspeha samo v pachki im prastam edin pozdrav ot edin pra pra pra pra...chichko "bogat ti pak si beden...shtom kato magare maknesh tvoite kiulcheta...dorde smartta te raztovari...".............
Marginal39

Мнение от Marginal39 »

Тая тема не мие много ясна.
Аз не знам дали съм успял ма знам че ако не бях дошъл тука и зела кебекарското дърво нямаше да постигна тва което постигнах в духовното си развитие ( което го постигнах точно благодарение на тва че зеха табарнашкото дърво, по принцип човек почва да се замисля чак след като земе дървото ).
Та след като зех дървото иблагодарение на тва че тука има ядене ( за разлика от България ) се задълбочих и развих яко -:)
:beer: :beer: :beer:
canat
Мнения: 1346
Регистриран на: Пон Авг 21, 2006 8:12 pm
Местоположение: B-more

Мнение от canat »

Bravo, Ognen!!! :thumbsup:
Заключено