Състояние на пътищата

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
ПРОГРЕСОР

Състояние на пътищата

Мнение от ПРОГРЕСОР »

Въпроса ми е предимно към шофьорите. Интересува ме, особено мнение на хора, които са били в различните провинции. За Монреал се изговори много за дупките. Как е във Ванкувър? А сравнено с БГ, как е. Тук особено след зимата (не че е приключила) положението е тежичко. Аз влязох случайно в дупка (като първия новобранец, а съм професионален шофьор с Е и с 300 - 400 хил. км) оня ден. Не карах бързо, но дупката беше от така наречените убиици - пътя добър (валеше дъжд и беше тъмно, а дупката не се виждаше от водата) и изведнъж прас. Слизам аз - джантата огъната и гумата спада. Добрах се до вулканизатора - 20 лева за изправяне на джантата. Оказа се че и гумата е сцепена лошо още 20 лева за лепене та 40. Единя болт подбит и ще трябва да го нарязвам наново- още сигурно 5 лева. Най-лошото, че пред вулканизатора имаше опашка от такива като мене, пострадали от дупки. Единствения доволен беше майстора. Добре че зимата свалям летите джанти защото цените там...
Изводите си ги правете сами - дали на човек му излиза евтино да живее в БГ.
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Re: Състояние на пътищата

Мнение от KolioBalkanski »

ПРОГРЕСОР написа:Въпроса ми е предимно към шофьорите. Интересува ме, особено мнение на хора, които са били в различните провинции. За Монреал се изговори много за дупките. Как е във Ванкувър? А сравнено с БГ, как е. Тук особено след зимата (не че е приключила) положението е тежичко. Аз влязох случайно в дупка (като първия новобранец, а съм професионален шофьор с Е и с 300 - 400 хил. км) оня ден. Не карах бързо, но дупката беше от така наречените убиици - пътя добър (валеше дъжд и беше тъмно, а дупката не се виждаше от водата) и изведнъж прас. Слизам аз - джантата огъната и гумата спада. Добрах се до вулканизатора - 20 лева за изправяне на джантата. Оказа се че и гумата е сцепена лошо още 20 лева за лепене та 40. Единя болт подбит и ще трябва да го нарязвам наново- още сигурно 5 лева. Най-лошото, че пред вулканизатора имаше опашка от такива като мене, пострадали от дупки. Единствения доволен беше майстора. Добре че зимата свалям летите джанти защото цените там...
Изводите си ги правете сами - дали на човек му излиза евтино да живее в БГ.
ti si se ottarval lesno s 45 kinta :-)
tuk v Toronto sled studovete i toplinite ima ogromni dupki, daje po magistralata.
az onia den triabvashe da smeniam guma v minus 30
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
ПРОГРЕСОР

Мнение от ПРОГРЕСОР »

Да, ама някои хора живеят с 45 кинта доста време. Баба ми получава 70 лева пенсия на месец. Мисля че не са малко пари, за да ги прежалиш с лека ръка.
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

ПРОГРЕСОР написа:Да, ама някои хора живеят с 45 кинта доста време. Баба ми получава 70 лева пенсия на месец. Мисля че не са малко пари, за да ги прежалиш с лека ръка.
mi az shte ti kaja che tai kato gumite mi biaha americanski i shteshe da vzeme edna sedmica da se nameri sashtata guma, triabvashe da si kupia dve novi i shtoto drugite dve biaha dosta iztarkani oshte dve ta se sabraha chetri i se "ottarvah" s 450 kinta
a az s teia pari jiveia edin mesec
niama labavo nikade moi chovek
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
ПРОГРЕСОР

Мнение от ПРОГРЕСОР »

А застрахователя поема ли ти го и при какви условия?
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

ПРОГРЕСОР написа:А застрахователя поема ли ти го и при какви условия?
spukani gumi - ne
samo ako se spukat zaradi defect v proizvodstvoto i tova se dokazva mnogo trudno , osobenno ako si umrial pri katastrofata :-)
Аватар
JoroF

Мнение от JoroF »

KAM PROGRESOR, nese kosi brato nesi samo ti.ednata djanta mi beshe stanala kato iufka,poizpravih ia s chuka i sega e pochti kato nova :) ,slojih ia rezervna .az si nosia dva chuka v kolata,kato se podbie djantata dokarvash podbitoto v dolno polojenie ,boi na miasto s chukovete niakolko pompi na gumata ,ako e zdrava i si gotov.v tvoia sluchai sorry.dvaise leva za izpraviane na djanta.......
Katy

sustoianie na puti6ta

Мнение от Katy »

Bihte li mi kazali kak e djanta na frenski ili angliiski?
Merci predvaritelno
rath

Re: sustoianie na puti6ta

Мнение от rath »

Katy написа:Bihte li mi kazali kak e djanta na frenski ili angliiski?
Merci predvaritelno
Tuka nikoi li ne znae angliiski?
rim se naricha
G_Rosi

Re: sustoianie na puti6ta

Мнение от G_Rosi »

Katy написа:Bihte li mi kazali kak e djanta na frenski ili angliiski?
Merci predvaritelno
Имаш РС пък си нямаш речник - тук има всякакви:
http://www.bsoft-bg.com/ има достъп и от Канада, но днес нещо не работи.
От години ползвам SA Stefan Angelov's Dictionary http://sa.dir.bg/ и съм много доволна, все още се намират безплатните версии из интернета!
http://webtrance.skycode.com/online.asp , а това е онлайн преводач от и на български - все още е гола вода, много е далеч от http://www.reverso.net/textonly/default.asp , но поради липса на друг става!
bateto

Мнение от bateto »

Patishtata vav Vancouver sa nay dobri i poddargane,pone tam dupki i mnogo neravnotii nyama ,nyama i magistrali /osvn edna/,trafika ne e taka natovaren kakto v Mtl. i Toronto.V Toronto magistralite i patishtata sashto sa dobre poddargani s malki izklyucheniya ,v Ottawa sashto sa v dobro sastoyanie ,no v Mtl. osobenno v kraya na zimata e kato lunen peyzag,strashno nekadarna rabota .Snoshti pokazvaha kak se zapalvat dupki po televiziyata mehanichno,operatora si stoi v edna mashinka ,pricelva se v dupkata s edna duhalka izduhva vodata dokolkoto moge ,posle ya napraskva s smola ,zapalva ya s asfalt sled koeto s neshto kato presa ya zatrambova ot gore i se poluchava edna babuna ,cylata operaciya 2,3min.,kato mine trafika ya izrie i na drugiya den pak dupka .Izobshto strashno nekadarna rabota i prez prast.Cyalo lyato byaha zatvorili edin pasag ot 10km. ot 40mag.,slagaha drenag ,otgore beton iglegdashe ravno kato samoletna pista ,kato pologiha asfalta otgore kef,da ama sega sled 3,4meseca ela vig ,tiya hora rabotyat strashno nekachestvenno i otgore otgore,nemogat edna nivelaciya da napravyat na asfalta ,po dobre beshe may da si go ostavyat na beton.Za svedenie v Qc. si plashtash ,ako imash kola neshto kato analog na paten danak 255d.nezavisimo ot kolata , a v Ontario takava globa nyama i patishtata im sa po v red,may kvebekskata dargavna mafiya ste izleze nay zdrava .
speedy

Мнение от speedy »

Ами добри са им пътищата във Ванкувър, защото си нямат -25 градуса през зимата. Затова и в Щатите хората от Бостън и Чикаго се оплакват, а тези във Флорида и Калифорния не схващат какъв е проблема.

Зимата разказва играта на асфалта - сол, лед, вода. И ела да видиш как изглеждат на места 401, 400 и 404 в Торонто сега след този януари. Оставям настрана мисълта,че някой не знае (или се прави, че не знае) как да запълни дупките. Засега без проблеми е 407, която е с бетонно покритие и много добро сцепление, обаче пък е платена магистрала.
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

speedy написа:Ами добри са им пътищата във Ванкувър, защото си нямат -25 градуса през зимата. Затова и в Щатите хората от Бостън и Чикаго се оплакват, а тези във Флорида и Калифорния не схващат какъв е проблема.

Зимата разказва играта на асфалта - сол, лед, вода. И ела да видиш как изглеждат на места 401, 400 и 404 в Торонто сега след този януари. Оставям настрана мисълта,че някой не знае (или се прави, че не знае) как да запълни дупките. Засега без проблеми е 407, която е с бетонно покритие и много добро сцепление, обаче пък е платена магистрала.
ami te biaha izmislili razreshenie na problema - da praviat asfalt ot stari gumi - hem niamam problem s izhvarlianeto im hem asfalta e mnogo ustoichiv no se otkazaha zashtoto construction workerite shteli da badat bezrabotni (predstavete si)
i tva mi bilo capitalizam
mai e capitalizam samo za nashego brata a za golemite companii i unions si e bash kato bai toshovo vreme
ssttoo
Администратор
Обратна връзка:

Мнение от ssttoo »

Вчера даваха новината, че някакъв пич (м/у другото фамилията му завършваше на -off :) ) осъдил кметството щото паднал в дупка ;)
Казаха, че честичко имало такива дела, но досега (не знам броено откога) само 3 са спечелени.
bateto

Мнение от bateto »

Saglasen sam s faktora zima ,stud ,led ,sol ,no pravya sravnenie s dva grada s analogichen klimat ,Mtl. i Ottawa ,dage vav vtoriya e i po surova zimata ,v Ottawa pone dupki i naslagvaniya ,t.e. razlichni niva na patnata nastilka nyama ,za sastoyanieto na patishtata sashto e vagna i patnata markirovka ,ne izpolzvat li i na dvete mesta edin asfalt i edna boya ,che v mtl. pologenieto da e tolkova tragichno,ama kakto kaza Kolyo tuk kapitalizama e za rednika ,a za visokite etagi i biznesa razvitiya socializam ,dayte da dadete.
Заключено