bash maistora e veche v Montreal

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
ts
Мнения: 286
Регистриран на: Съб Ное 13, 2004 4:40 pm

Re: bash maistora e veche v Montreal

Мнение от ts »

Bash maistora написа:Zdraveite vsichki,sled dvegodishno hodene po makite,nai-setne i az sam veche v Canada/daje prodadah chervenata si lada/,no premejdiata mi zapochnaha sled kacaneto v Montreal.
1:na nikoi ne pojelavam takiva posreshtachi kato moite,koito ni zariazaha na 3 den
Абе Баш майсторе, ти кво искаш до деветият месец ли да те дундуркат?.. :lol: Ама че си поет, нема спор... Прощавям ти!
bateto
Мнения: 4226
Регистриран на: Пет Мар 02, 2018 3:48 pm

Мнение от bateto »

Прпчетох в изрезката от темата дето е в джунка мнение ,че в Европа е по добре от тук само да си легален имигрант.Та по тоя повод да ви припомня ,че от 01.012007 година за да се живее и работи в Европа /в някои страни веднага,в други след година две/ не ви трябват никакви документи за легализация и имиграция ,защото България става пълноправен член на ЕУ.На всичко отгоре признават и Бг. дипломи,експирианс и здравни осигуровки.Изисква се само човек да знае езика на страната в която отива да живее и да работи и най важното да умее това което ще работи за да си намери работа за което не се изискват никакви разрешителни ,освен за някои страни които отложиха правото на работа на българи за след 1-2 години и то частично.Колкото и да ви е мъчно това е истината драги Излъгани Камилчета от Сл. Бряг дето загубихте толкова време и нерви по процедури за получаване на канадска резиденция след което се оказа ,че никой не ви бръсне за нищо по вече освен за черноработна ръка и разплоден материал и основен спонсор на колежи,университети и други организации и институции създадени за лапнишарани.ХА,ХА,ХА :D :D :D
Аватар
krimon
гугуле
Мнения: 7159
Регистриран на: Вто Юли 29, 2003 9:56 am
Местоположение: GMA

Мнение от krimon »

bateto написа:...лапнишарани.ХА,ХА,ХА :D :D :D
много интересно, ти на кой се смееш :roll:
не беше ли и ти преминал същата процедура, училището където щеше да се лицензираш като тираджия те "излъга" и накара да плащаш за нищо и т.н. ... та на кого по-точно се смееш :wink:
Veliko
Мнения: 637
Регистриран на: Съб Окт 25, 2003 10:50 am

Мнение от Veliko »

bateto написа:Прпчетох в изрезката от темата дето е в джунка мнение ,че в Европа е по добре от тук само да си легален имигрант.Та по тоя повод да ви припомня ,че от 01.012007 година за да се живее и работи в Европа /в някои страни веднага,в други след година две/ не ви трябват никакви документи за легализация и имиграция ,защото България става пълноправен член на ЕУ.На всичко отгоре признават и Бг. дипломи,експирианс и здравни осигуровки.Изисква се само човек да знае езика на страната в която отива да живее и да работи и най важното да умее това което ще работи за да си намери работа за което не се изискват никакви разрешителни ,освен за някои страни които отложиха правото на работа на българи за след 1-2 години и то частично.Колкото и да ви е мъчно това е истината драги Излъгани Камилчета от Сл. Бряг дето загубихте толкова време и нерви по процедури за получаване на канадска резиденция след което се оказа ,че никой не ви бръсне за нищо по вече освен за черноработна ръка и разплоден материал и основен спонсор на колежи,университети и други организации и институции създадени за лапнишарани.ХА,ХА,ХА :D :D :D
Bate, чистачи и миячи, и в сферата на обслужването-отпушвачи на клозети в Мюнхен, това е което чака бъдещите БГ имигранти запътили се към Еуропата. Ако не ти се вярва може да отидеш и да се пробваш. Нали не искат вече документи и разрешителни. А в Испания се търсят берачи на портокали и рибари в Португалия за 500 ЕУРО на месец. А ако си мислиш. че някой ще те бръсне, не си познал.
Life goes on. It always does, until it doesn´t!
bateto
Мнения: 4226
Регистриран на: Пет Мар 02, 2018 3:48 pm

Мнение от bateto »

и аз съм в това число и още продължавам да им плащам на мошенниците.на мен думата ми е към хората които са се запътили за тук и за вас ,които им подхранвате илюзиите :D
bateto
Мнения: 4226
Регистриран на: Пет Мар 02, 2018 3:48 pm

Мнение от bateto »

що бе Велико те по вечето българи какво работят в Канада,не чистят ли на евреите къщите,не мият ли чиннии по ресторантите и разнасят пици първите 1,2,3 год за по 3-4ЕУ на час като дойдат тук докато се квалифицират за да станат средна ръка бачкатори като строители,ел.,механици ,шоф. и лаборантки за великите 13-15д. на час/9-10ЕУ/
За да станат бели човеци трябва да поучат 5,6 год.,ама ква е разликата ,то и в Мадрид и Париж ,ако поучиш ще станеш бял човек ,няма да въртиш мистирията по цял ден.
Аватар
krimon
гугуле
Мнения: 7159
Регистриран на: Вто Юли 29, 2003 9:56 am
Местоположение: GMA

Мнение от krimon »

bateto написа:и аз съм в това число и още продължавам да им плащам на мошенниците.на мен думата ми е към хората които са се запътили за тук и за вас ,които им подхранвате илюзиите :D
за да поддържам културният диалог между нас: твоите илюзии можем да ги наречем "европейски" :P Може би тираджия да си намери по-лесно работа, но хората, за които намеква и Велико имат малко по-различно образование и цели ... аз нямам нищо против да бера портокали, но ще съм по-доволна да упражнявам професията си ... а това в Европа ще стане 100 пъти по-трудно отколкото тук. Видях го с очите си преди 2 години, когато работих във Франция. За да получа постоянен пост ми е необходимо много повече от френско гражданство и не случайно колегите ми французи идват да натрупат професионален опит в Канада, за да се закачат евентуално на нормална позиция във Франция след години. И пак не е сигурно. Имам наблюдение и от стачките на лекарите-имигранти /легални/ във Франция. 2004 г. бяха постоянно по улиците, защото получаваха 3-пъти по-ниски заплати за същия труд от французите. Мхм!
Marginal39

Мнение от Marginal39 »

Bate 6e zabravi6.
Tiq slujbi za koito govori Veliko sa daje prekaleno dobri za nas, v Ger. i tqh 6e ni e trudno da namerime, tuka ( v Canada ) se pak se o6te ni imat za beli hora.
Ta te neka sa si evropeici ma dokato si promenqt psihikata 6e im trqbvat o6te 200-300 godini, do togava 6e sa DRUGITE evropeici.
:beer: :beer: :beer:
Veliko
Мнения: 637
Регистриран на: Съб Окт 25, 2003 10:50 am

Мнение от Veliko »

Бате, и преди евросъюза, българи си работеха, кой на чистене в Хага, кой по университетите. едва ли нещо ще се промени. А пък е по-добре да чакаш в Канада, отколкото в БГ, :-)
Life goes on. It always does, until it doesn´t!
bateto
Мнения: 4226
Регистриран на: Пет Мар 02, 2018 3:48 pm

Мнение от bateto »

М/у другото аплайвах в една транспортна фирма в Гандия/Испания/ ей така от любов към спорта да видя какъв ще е резултата.Написах им опита си от Канада,българин с двойно гражданство/второто канадско/,български,руски,малко немски,английски и френски и хората ми казаха ОК,да дойда на место за роуд тест ,който ако премина успешно ще бъда назначен с годишна заплата 28 000ЕУ,4 седмици отпуска лятото,2 зимата на 9 часов работен ден,5 дневен курс Гандия-Севрна Италия,събота,неделя в къщи.Но след 01.01.07 и с бг. лична карта и шоф. книжка ,канатските не ги интерисуват.
Е ми то и тук работя същата работа за същите само дето не по 8-9 часа ,а по 10-11 и нямам нито ден платена отпуска ,да не говорим ,че в Испания цените са два пъти и по вече по ниски от тук.
Това го написах за да не плашите хората с вещици,който нещо го може ще си намери работа за добри пари и в Европа и няма да мие кенефи.
Аватар
krimon
гугуле
Мнения: 7159
Регистриран на: Вто Юли 29, 2003 9:56 am
Местоположение: GMA

Мнение от krimon »

аз все се каня да питам: някой да е чул нещо за прословутото признаване на български дипломи в коя да е страна в Европа :)
Имам колеги, които след като завършиха магистърска степен в СУ, ги приеха да учат за бакалавър същата специалност :(
Иначе, има конкурси, умници - направо скачат в докторски програми ... ама всъщност не е думата за тях. Защото тук също можеш като додеш с магистратура да запишеш докторат. Аз поне не съм имала проблем, нито пък някой не ми е признавал дипломата и темподобниглупости. Работодателите не искат да ги гледат дипломите, искат да можеш да свършиш работата. И десет дипломи да извадиш няма никакъв ефект. Само ония откачалки в МРСИ-то събират пари да си плащат на администрацията като правят "приравняване" на дипломите :metro: :lol:
Аватар
krimon
гугуле
Мнения: 7159
Регистриран на: Вто Юли 29, 2003 9:56 am
Местоположение: GMA

Мнение от krimon »

bateto написа: Това го написах за да не плашите хората с вещици,който нещо го може ще си намери работа за добри пари и в Европа и няма да мие кенефи.
мечтата ми е да не работя като тираджия :)
28 000 евро - не съм претенциозна, обаче за тази работа хората казват -
"Да си скъп на чужди трици, евтин на своето брашно" :roll:
Последно промяна от krimon на Съб Дек 09, 2006 10:29 am, променено общо 1 път.
Marginal39

Мнение от Marginal39 »

Bate, sigurno tva se otnasq samo za tvoita profesiq.
:beer: :beer: :beer:
canat
Мнения: 1346
Регистриран на: Пон Авг 21, 2006 8:12 pm
Местоположение: B-more

Мнение от canat »

ama vie pak mu se hvanahte na vadizata na bateto... :lol:
bateto
Мнения: 4226
Регистриран на: Пет Мар 02, 2018 3:48 pm

Мнение от bateto »

Кримон ти сега защо се заяждаш,знам добре каква е разликата м/у ;да водим културен диалог; и ;да водим културно диалог; ,ама думата ми е за друго.Съгласен съм ,че има една час от хора които идват тук за да се извисят професионално като се стремят към кариера в точно определена професия което в известен смисъл им е смисалът на живота,но по голямата част се изнасят от Бг. заради безпаричието,от там и безпереспективието за нормален живот и се нанасят тук в Канада за да го компенсират.Същото което с голям успех биха направили и в Испания или Англия например ,ако са подготвени езиково и професионално ,защото и там търсенето на квалиф. работна ръка е огромно и няма спънки да бъдат наети на работа.
А това за портокалите и маслините го оставете за неуките селяни от трънско,тук гледам във форума четат и пишат все учени,проф. подготвени,знаещи и можещи хора. :D
Заключено