Моля ви, помогнете ми! Спешно е!!!

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Keeper of the 7 keys
Мнения: 334
Регистриран на: Пон Юли 28, 2003 12:14 am
Местоположение: Sofia
Обратна връзка:

Мнение от Keeper of the 7 keys »

bez da se nahvurliam i az varhu "mujleto", no mi stana mnogo lubopitno - toi kakvo shte pravi v canada?
Ili ti shte bachkash tam, a toi shte kazva, che ne mu se raboti, shtoto mozuka mu ne priema rabotata?
Opredeleno ne mi e rabota, no mi e super lubopitno kak si predstaviate jivota tam
Аватар
dtodorova
Мнения: 254
Регистриран на: Съб Мар 04, 2006 3:45 am
Местоположение: Montreal

Мнение от dtodorova »

Нямам представа той какво си мисли за живота там!? Както казах, аз съм била една година сама в Англия и знам колко е трудно. Когато се върнах си казах, че повече никъде не тръгвам сама. Но при тези обстоятелства, предпочитам САМА, отколкото с някой на гърба. И то някой, който се води за глава на семейство! :? Някак си не се връзват нещата, нали?
Затова ви казвам, че сега за мен е важно да получим сертификатите, а след това е много вероятно всеки да тръгне по своя път!
engi
Мнения: 86
Регистриран на: Пон Фев 20, 2006 5:29 am

Мнение от engi »

И на мен не ми е работа да се бъркам, но ако езиците не са силната страна на твоята половинка ка к ще разбере какво се иска от него като работа за да докаже силната си страна. Аз също съм на мнение че език се учи най-добре на място, но все пак без абсолютно никакво понятие ще Ви е доста трудно освен ако не мислите да ходите в англоговоряща Канада.
Големи надежди...
Аватар
Milenka
Мнения: 544
Регистриран на: Нед Фев 12, 2006 9:15 am
Местоположение: Montreal

Мнение от Milenka »

Спокойно, предстартова треска те тресе. Няма страшно ще минете и ще се смееш какви работи си писала. От начало, не стана ясно, че ходите и двамата на уроци. Това, че не повтаря вкъщи, не е страшно. Ще минете, спокойно! Може даже да се окаже, че мъжът ти се е справил по-добре от теб на интервюто. Много е важно да сте спокойни по време на самото интервю, а пък той може да реагира много добре при стрес. Така, че споко..Успех и няма страшно. Човек не може да си избяга от съдбата.
I'll try being nicer if you'll try being smarter.
Аватар
dtodorova
Мнения: 254
Регистриран на: Съб Мар 04, 2006 3:45 am
Местоположение: Montreal

Мнение от dtodorova »

Той никога не е учил по-стабилно език и не иска да разбере като му обяснявам, че му трябва някаква база от тук, за да може там да се оправя. Защото аз уча английски от 10 години и въпреки това имах затруднения да разбирам англичаните! А какво остава да тръгнеш без никакви познания!?
nikito
Мнения: 689
Регистриран на: Пет Фев 03, 2006 2:56 am

Мнение от nikito »

dtodorova написа: Защото аз уча английски от 10 години и въпреки това имах затруднения да разбирам англичаните! А какво остава да тръгнеш без никакви познания!?
англичаните и те не могат да си се разбират по между си, какво остава за нас бедните БГ. а милена е много права.......
просто много е права...... :lol:

а пък улуци много, за съжаление, на които нито една от двете глави не е в час...... :evil:
сори, никой да не се обижда.....
Аватар
Kwon-Do
Мнения: 391
Регистриран на: Съб Юни 18, 2005 4:31 am

Мнение от Kwon-Do »

Здравейте !Прочетох това което писаха хората преди мен и трябва да ви кажа ,че никак ама никак не съм съгласен ,че Не-основниятг кандидат може да мине без да говяори думичка!!!Смешно е дори да си го помислите! :evil: Това си е жива идиотщина да тръгнеш за Канада без да си положил усилия за езика.....аз съм учил две години като пълен зубър френския и пак като се озовах тука зор видях и продължавам да виждам!Всяко отварянве на устата си е един мини-стресс когато се налага да говориш с местните-работодатели,колеги,институции.....
Я си седнете да си поговорите със съпругът ти какво точно възнамерява да прави тука?Каква работа ще подхване?Ще учи езика тука- ок,ама да му е пределно ясно ,че тука обясненията ще са на английйски в най-добрия случай.....По принцип учителят обяснява всичко на френски!!!! :idea:
Не знам за мен е лудост да идва тук,ОСВЕН ако не е много добре с АНГЛИЙЙСКИ..тогава,да ...може и да се оправи много добре .
Пожелавам ви да минете интервюто,Но и да си помислите сериозно зяа бъдещето ви тука!Защото това бъдеще за съжаление е свързано с ФРЕНСКИ ЕЗИК колкото и да не ни се иска!!!
Много се надявам ,мъжът ти да прочете всичко което сме писали в тая тема!
Аватар
krimon
гугуле
Мнения: 7159
Регистриран на: Вто Юли 29, 2003 9:56 am
Местоположение: GMA

Мнение от krimon »

тъжно :(

опитай се да минеш интервюто, а него му напиши 2-3-4 фрази (колкото поеме, не го натискай: пиши му на български - Аз се казвам, имам такава диплома, работил съм като такъв, искам да живея в Квебек защото ... Това и за човек, който нищо не е учил ще е постижимо. Дано поне да разбира въпросите, които ще му задават: можеш да му ги повториш, за да си изтренира слуха), с които да се представи ... На самото интервю можеш да замажеш положението с някакво оправдание от сорта, че се притеснява ....

обаче оттам нататък, да ти е як гърба ... ти си знаеш де, щом си била сама в Англия година. С някой на гърба /било то и мъжа ти/, неразбирателство, липса на обща мотивация - ще се чувстваш двойно по сама и затруднена. Но пък съществува и късмета :) Успех и много от късмета, че никога не се знае дали се знае :beer: :beer:
mushichka
Мнения: 33
Регистриран на: Чет Юни 16, 2005 3:45 am

mushichka

Мнение от mushichka »

Ne znam kak ia misli tvoia maj, no na na6eto interviu, vapreki 4e biah vode6tia kandidat, maja mi go razpitvaha pove4e. Taka 4e niama garantsia! A i vaprosite sa ednakvi za dvamata kandidati i gi zadavat i na DVAMATA! Da, deistvitelno ima prevoda4, no ne e jelatelno da go izpolzvate. A i vinagi kogato se podgotviate, mislete i za % pritesnenie i za tova 4e niama da mojete da kajete vsi4ko to4no kakto ste go nau4ili. A i te imat edin frenski ...
No nai-vajnoto, kogato se podgotviate e da mislite za motivatsiata si, za tova kolko vreme i pari ste zagubite ako vi otlojat i iskat oste sertifikati ot kursove po frenski, a v Montreal horata govoriat frenski i ne moje da si namerite rabota bez ezik. Ste se 4uvstvate kato geroi ot niam film na Chaplin.
Taka 4e,uvajaemi pridrujava6ti kandidati, zaliagaite nad u4ebnitsite!
Аватар
Kan_Tangra
Мнения: 5866
Регистриран на: Пет Апр 02, 2004 2:40 am
Местоположение: България

Мнение от Kan_Tangra »

Не искам да те плаша допълнително, но сериозно се съмнявам че имате големи шансове на интервюто.

- Там той няма да се оправи със езика, и това на интервюиращия ще е ясно. (това, че не е положил достатъчно усилия, и липсва мотивация да учи френски също).

- При заявени по-високи нива и показани по ниски на език, на интервю се гледа много негативно (и е доста сериозен фактор за връщане)

- Възрастта също е мн.голям проблем. Хора на 40г с мн добра подготовка - език и търсена специалност, много , много мотивирани са пускани много трудно на интервю.

- Както разбирам и на тебе основен език ти е английски. Това е още един повод интервюиращия да заподозре, че искате да се изтеглите във Федерална (англ. говоряща ) Канада и да не ви пусне.

Пак ви казвам не искам да ви плаша, но така както гледам имате 10-20 % шанс. (и то ако се гледа оптимистично)
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг


ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
Аватар
krimon
гугуле
Мнения: 7159
Регистриран на: Вто Юли 29, 2003 9:56 am
Местоположение: GMA

Мнение от krimon »

хайде, не я плашете жената още
за успокоение ще дам и мой пример: роднина /придружаващ кандидат/ казал само Бонжур на интервюто /също над 40 г./ и вече 3-та година е в ТО, където се оправя чудно с работа и без никакви познания по френски /хм, и англейски :)
Аватар
Kan_Tangra
Мнения: 5866
Регистриран на: Пет Апр 02, 2004 2:40 am
Местоположение: България

Мнение от Kan_Tangra »

а с колко деца беше и колко кеш твоя роднина, щото и тия работи важат.

на тях им трябват
1-во - хора
т.е. или деца, или кандидатите да са около 28-33

2-ро - да не им лежиш на системата
т.е. или знаеш френски, или имаш много пари, и няма да излезеш на социал.
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг


ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
Аватар
krimon
гугуле
Мнения: 7159
Регистриран на: Вто Юли 29, 2003 9:56 am
Местоположение: GMA

Мнение от krimon »

айде сега, ти откъде ги знаеш хората какво имат и защо имат
системата с интервютата е допуснала сульо и пульо без никакъв език и хората се справят чудесно тук /не всички де/ ... Всички тук /в бгканада/ сме се изпънали като имиграционни консултанти какво им трябва на канадците /кебекуата/ и кой ще пуснат през ситото ... от моя 5 годишен опит мога да кажа, че правила няма или че правилата се менят и ако за един не действат, за друг могат да подействат. Тъй че пожелайте на хората късмет и им дайте по-практични съвети как да се справят с проблема, който ги притеснява :beer: :beer:
Аватар
Helena
Мнения: 166
Регистриран на: Пет Яну 13, 2006 2:27 am
Местоположение: София (ама искам Montreal)

Мнение от Helena »

Kan_Tangra написа:Не искам да те плаша допълнително, но сериозно се съмнявам че имате големи шансове на интервюто.
...........

- Възрастта също е мн.голям проблем. Хора на 40г с мн добра подготовка - език и търсена специалност, много , много мотивирани са пускани много трудно на интервю.

Пак ви казвам не искам да ви плаша, но така както гледам имате 10-20 % шанс. (и то ако се гледа оптимистично) ?!?!?!
Kan_Tangra, нещо май сбърка? Това изказване за годините не е на място - има всякакви случаи, но при много добър език и добра професия, просто няма как да се получи отказ. Много хора така си вдигат точките.

А и май теорията на вероятностите не е силната ти страна. Чак пък такъв песимизъм?
Аватар
Kan_Tangra
Мнения: 5866
Регистриран на: Пет Апр 02, 2004 2:40 am
Местоположение: България

Мнение от Kan_Tangra »

Helena написа:
Kan_Tangra написа:Не искам да те плаша допълнително, но сериозно се съмнявам че имате големи шансове на интервюто.
...........

- Възрастта също е мн.голям проблем. Хора на 40г с мн добра подготовка - език и търсена специалност, много , много мотивирани са пускани много трудно на интервю.

Пак ви казвам не искам да ви плаша, но така както гледам имате 10-20 % шанс. (и то ако се гледа оптимистично) ?!?!?!
Kan_Tangra, нещо май сбърка? Това изказване за годините не е на място - има всякакви случаи, но при много добър език и добра професия, просто няма как да се получи отказ. Много хора така си вдигат точките.

А и май теорията на вероятностите не е силната ти страна. Чак пък такъв песимизъм?
Ами ти казваш същото, което и аз, а твърдиш, че съм сбъркал. Хайде успокой се, и опитай да дадеш мнение отново. Прединтервю...ната треска те е обзела много отрано. Позволи ми да познавам повече хора минали интервю отколкото ти. Което малко или много ми дава някаква картина ...
Дали съм оптимист или песимист, е трудно да прецениш от едно мнение. :wink:
Айде залягай над читанките, че тия приказки дето пускат без език ги дават само по "лека нощ"

и успех на интервюто на всички !
:beer:
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг


ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
Заключено