Взехме го и ние най-после сертификата

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Аватар
emoipoli

Взехме го и ние най-после сертификата

Мнение от emoipoli »

Здравейте!
Дойде и нашият ред да разкажем за събитието-интервю. Слава богу успешно :lol: :lol: :lol: . Бяхме вчера 20ти от 10.00ч. Поканиха ни в 10.20ч да влезем. Бодро напред влизам аз, водещата, казвам от вратата на Мадам Орне - Бонжур Мадам, на нея това и се хареса и тя ми отговори на поздрава, ставайки и подавайки ръка. Покани да се съблечем и съответно да седнем срещу нея. Започна с лека усмивка и в началото дружелюбно със задължителната реч, обърната лично към мен - от всичко схванах, че трябва добре да говоря френския, за да проведем интевюто, защото това било важно както за нея, така и за нас и за да успеем да получим сертификата. Накрая ме попита: Говорите ли добре френски Мадам? Казах: Да, говоря го добре. Започна с паспортите на цялото семейство, след това диплома за средно на мен, колеж и университет, колко години съм учила за коя диплома. Учуди ме, но беше впечатлена от сертификата ми от УПК-технология в ХВП, оператор в производството на брашно. Бях предупредена, че при всяко подаване на документ трябва да кажа задължително S'il vous plait Madame! и аз естествено само това си повтарях, а пък тя най-накрая ми казва: Не ги давайте на мене, а на Мадам преводачката. Бях класирала всички документи в специална папка на секции, всяка надписана какво има вътре и повярвайте, много ми помогна, за да не ровя и да не знам кое къде е. Значи зачуди се много на преведената в документа ми специалност от колежа-Reeducation, но преводачката веднага я ориентира, че това е Kinesitherapie, и тя остана доволна. За втората специалност от у-та, която е Социални дейности трябваше да обяснявам аз що е то. И се стигна до костеливия орех-стажът, моето слабо място. Всичко в скапаната ми трудова книжка е много цветно. Имам в последните 2 години честа смяна на работни места и периоди о шомаж, както и работа като барман-каква е вика тая професия тука. Задъвка ме жестоко за всичко това-та не било ли възможно да се задържа на едно място за по-дълго време. Въпреки, че имах подготвени отговори, забравих всичко и езика ми се върза. Седях и гледах супер тъпо-обяснявам каква е системата в БГ, здравна и социална, няма работа, само с връзки и то вътре в мед.средите, супер ниски заплата -поне при мене истината е такава. Тя обаче нищо не признава, но най-накрая се съгласи и отмина нататък. Нямаше никакви излишни въпроси, а само: каква е моята лична мотивация да имигрирам-аз почнах пак с реализацията ми успешна най-накрая там, тя веднага ме затапи, че според тоя трудов стаж на рехабилитатор трябвало много трудно да си доказвам компетенциите, казах, че го знам много добре и съм готова на 100% да се оправя с всичко и точка. Не я интересуваше, че общо по тази професия имам около 5 години стаж и то на същата длъжност. Пита ме за изискванията в Кебек да упражнявам професиите си, разказах с най-големи подробности и остана страшно доволна поне от това колко много съм чела и че въпреки всичко ще им покрия изискванията(опитах се да я убедя в това). Другият въпрос беше какво знам за Квебек-наблегнах на индустрията, само споменах по ред на най-престижните отрасли. Слушаше с най-голямо задоволство. Попита ме за приятел в Кебек-извадих декларацията. Прочете там името на мъжа ми и го почна него-откъде, как и откога го познава, какво работи там точно, каква фирма, от колко време той е там. Стори ми се, че колкото въпроси зададе на мен, толкова и на мъжа ми. Пита го колко време е учил средно обр., френски-от 9м и това я очарова, кое му е най-трудно в обучението. Беше възхитена от неговия 18годишен стаж по професията си (техник аудио и видео) и то само в една престижна държавна институция,подкрепено с актуализиран трудов договор с подписи печат на генералния директор, за разлика от мене. Той се справи успешно, нямаше за какво да го заяжда просто. Не пропусна обаче да му каже, че в неговата област-телевизия, радио и кинематография е почти невъзможно да се оправи. Той се оправи, че ще работи нискоквалифицирана работа и то пак в тая област и тя се съгласи.
И най-накрая се обърна към двамата с финансовата декларация в ръце и започна да обяснява как сме покрили всички точки, как Квебек ни приема и т.н. На мене всичко ми се разми в ушите и повярвах чак, когато на финала видях синята книжка. Кази ни за правата и ни попита какво още имаме освен тях-казах задължения разбира се и тя се усмихна най-накрая.
Благодарихме много и от сърце с последни сили и КРАЙ.

Извод:Обича дългите стажове на едно място
Цели се в слабите места много яко и забива там
Не ме е заяла, че най-напред ще приравнявам дипломата си пък после ще работя. Може би предварително беше решено да ни пуснат,в което не можех да повярвам до последния момент след това изстискване.
Искрено се надявам да съм помогнала с това "разказче" на всички, тръпнещи в очакване на своето интервю. Затова бях толкова обстоятелствена.
ЧАО,, пожелавам на всички много кураж, самочувствие, спокойствие и бъдете убедителни и КЪСМЕТ!
30.01.2006 DCS
20.10.2006 Date d'entrevue-УСПЕШНО!
3.11.2006 Documents Bucarest
17.01.2007 Barcodes
20.02.2007 Formulaires medicaux
09.03.2007 OK
Покана за Визи 05.04.2007
7.05.2007-ВИЗИ
12.06.2007-вече в Монреал
Аватар
mastika

Мнение от mastika »

Bravo :beer: :beer:
vagnoe krainia rezultat :wink:
Аватар
mborodin
Обратна връзка:

Мнение от mborodin »

Поздравления и от нас!Желаем ви успехи!
А,само като допълнение:какви нива на френски бяхте посочили и успяхте ли да ги защитите?
Изображение
Аватар
emoipoli

Мнение от emoipoli »

За нивата на френски и английски бях посочила 7/8 за водещия и по 3/4 и за двата езика на придружаващия кандидат.
Искрено БЛАГОДАРЯ обаче на учителката ни ЖАНА НИКОЛОВА, защото в най-голямата бъркотия заучените фрази, които бяхме обсъждали с нея, сами излизаха от устата ми. Това помогна най-вече!
Успех на всички!
30.01.2006 DCS
20.10.2006 Date d'entrevue-УСПЕШНО!
3.11.2006 Documents Bucarest
17.01.2007 Barcodes
20.02.2007 Formulaires medicaux
09.03.2007 OK
Покана за Визи 05.04.2007
7.05.2007-ВИЗИ
12.06.2007-вече в Монреал
zenman

въпросче

Мнение от zenman »

Първо искам и аз да ви честитя успешното преминаване на интервюто. Дай боже всекиму. Имам въпрос относно учителката ти по френски, защото и в други постинги съм срещал името й и то с добри отзиви. Колко време ходи при нея? Имаше ли подготовка по френски преди това? Колко пъти седмично и по колко време? Не на последно място- колко взима и как да се свържа с нея евентуално? Естествено, ако става въпрос за София де, колко съм глупав:) Благодаря ти и още веднъж, всичко най-хубаво
desisa

Мнение от desisa »

честито и само напред!
Лека процедура и много късмет!
:beer: :beer: :D
-------------------------------------------------------
Заключено