Кебекуата трябва да работят повече

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Stoni

Мнение от Stoni »

Ми не виждаш щото някой прожектор ти свети в очите :D

Имаме много да учим от Кебикрокуса, той има голям международен опит и не от днес :wink: :beer:
Аватар
bbb
Мнения: 360
Регистриран на: Вто Мар 29, 2005 12:55 am

Мнение от bbb »

IRA написа:
bbb, ти пък сега какво каза? Аз нищо не виждам. :roll:
Ami biah ostanala s vpechatlenie, che v Bg si rabotila poveche, a sega kazvash che si doshla integrirana i quebecoita triabvalo teparva da se uchat ot teb. :)

No za da ne sum goloslovna reshih da nameria citatche-maitapche . :)
Стойте далече от прожекторите.После ще е късно. :) :) :)
Аватар
IRA
Съсел
Мнения: 7532
Регистриран на: Пон Дек 22, 2003 8:53 pm
Местоположение: MONTREAL

Мнение от IRA »

Ма аз къде твърдя обратното т.е че не съм работила повече в България :lol: . Просто по рождение съм си мързелива и ме мързи да работя, не съм се научила тук да ме мързи. Това са природни дадености ,те не се учат.Хубавото е тук,че мога да си позволя да не работя в събота и неделя.
Открих още една хубава страна на Квебек, мога да си приложа природните дадености в действие. :rotfl:
В интерс на истината не знам колко работят кебекарите, не познавам много такива.
Последно промяна от IRA на Сря Окт 18, 2006 1:25 pm, променено общо 1 път.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Аватар
Lub0
Мнения: 6899
Регистриран на: Вто Авг 26, 2003 11:42 am
Местоположение: Sunnyvale Trailer Park, Nova Scotia
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Прогресът на човечеството се дължи на мързеливите хора, мравките не стават за генератори на идеи, само за реализирането им.
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Stoni

Мнение от Stoni »

Пак ше попаднем на много вожд и малко индиянец :D 8)
Аватар
bbb
Мнения: 360
Регистриран на: Вто Мар 29, 2005 12:55 am

Мнение от bbb »

IRA написа: Открих още една хубава страна на Квебек, мога да си приложа природните дадености в действие. :rotfl:
Prava si IRA,razvivaneto na prirodnite dadenosti e mnogo vajno. :D :D
Стойте далече от прожекторите.После ще е късно. :) :) :)
Marginal39

Мнение от Marginal39 »

Lub0 написа:Ами аз лично съм си мързелив и се гордея с това, не виждам какво да обсъждам, общо по-темата мога да кажа например следното:

По-добре корем от бира, отколкото гърбица от работа.
& az sym myrzeliv i bih kazal 4e 90% ot myjete sa myrzlivi samo 6toto sa myje, daje i v jivotinskiq svqt e taka, napr. pri lyvovete, samo jenskata lovuva i mu nosi na myjkiq qdene, onq samo q razparq ( mnogo qko kogato doide vremeto za tva ) i ot vreme na vreme se zdyrpat s neq 6toto mu hrumnalo da izqde 1-2 ot sobstvenite si ili 4ujdi deca.
Ta konkretno po vyprosa za QC i myrzelivosta mislq 4e kebekarite jiveqt kakto syrbite 1 vreme a imenno na veresiq, koi, koga i kak 6te vry6ta tiq zaemi ne se znae mnogo.
Lucienkata obqvi 4e mladite nqmalo da sa mnogo dovolni kogato doidelo vreme da se digat danycite ( koeto neprekysnato idva, danyk za dobre do6yl kato si kupuva6 ky6ta napr. koito go izmisliha predi okolo 10 godini, samo 10% ot stoinostta na ky6tata ) oba4e az li4no ne vijdam koi i kade 6te e dovolen kato mu dignat danycite ( e, moje bi dvama - trima samodeici po To6ovo vreme na koito roditelite im sa gi nau4ili 4e trbva da rabotqt te sega za da sa dobre po-kysno tqhnite deca ( koeto nikoga i ne stana ) & te sa go griznali ).
Ta ne znam koi kyv e samo znam 4e kato bqhme s jenata na ekskurziq v Mexico - Cancun kurorta i ni zaribqvaha da se abonirame za nqkvo dyrvo ( da pla6tame po ne znam si kolko hilqdi na mesec za da polzvame staq v luxozen hotel i kato ne sme tam da sme tyrseli poznati ot koito da zimame pari ) ne priemaha na interviutata hora koito govorqt frenski ( qvno 6toto mislqt za razkika ot angliisko govorq6tite koito cql jivot karat po relsite poradi koqto pri4ina sa zavladeli sveta i sa dobre ikonomi4eski no obiknoveniq 4ovek 4e ne vijda nikva delavera ot tva tva e drug vypros ), ta nie s jenata nqkak si se uredihme ( 6toto sled interviuto ima6e delavera, kuponi za exkurziq & ne znam si kvo ) 6toto az obajdam 5 ezika ta kato me pitaha govori6 li angliiski az im kazah da v na4aloto i te re6iha 4e drug ne govorq ( ili pone ne frenski ).
Ta tva se vijda i po tva v kvi magazini i koga se prodava vino & bira v QC i v Ontario naprimer, qvno angliisko govorq6tite ne iskat raqta mnogo da i stava got, po-got da gyrbi i da ne misli mnogo - mnogo za razvle4eniq.
:beer: :beer: :beer:
Marginal39

Мнение от Marginal39 »

Ne stiga 4e im jiveeme a i 6te im rabotime ...
:beer: :beer: :beer:
bateto
Мнения: 4226
Регистриран на: Пет Мар 02, 2018 3:48 pm

Мнение от bateto »

Екселент Маргинал,много добре казано.На никого не са му потребни мислещи хора ,а подчинени изпълнители.В този смисъл проблемът в различните от Кебек провинции е разрешен по различен начин ,но целта си остава една и съща.На Мр.Смит му е забранено да мисли,т.е.забранено му е да употребява алкохол,щото след неговата употреба той започва да се замисля ,което е противопоказно за системата ,която разчита на Мр. Смит да изпълнява ,а не да мисли.
Да се върна по назад,как различните провинции отвъд Кебек са разрешили проблема .Всяка една от тях като различна административна единица си има собствен индивидуален подход ,например Онтарио е съсредоточила продажбата на твърд и мек :D алкохол в строго контролирани и регламентирани ,като работно време и ситуиране места ,с цел масовият потребител да бъде затруднен в спонтанното си желание да изпита нездравословно удоволствие от плодовете на Бакхус.В друга провинция ,например като Албърта нещата са на противоположния полюс,там са много по толерантни към консуматорите,ограничения за времето,начина на продажба и локейшъна няма.Алкохол се продава на всеки ъгъл,подобно на бакалиите в Мтл наричащи се Депаньор от които можеш да си купиш мляко по всяко време на денонощието.Да ,ама не ,можеш да си го купиш ,ако имаш пари ,а такива пари под формата на чеково разплащане не се издават през седмицата ,а само във петък вечерта ,за да си ги изхарчиш през уикенда и в понеделник с пресни сили и празен джоб да си на райграса.Правени са опити пей чекове да се издават в четвъртък ,но опитът е доказал,че на следващият ден производителноста на трудът е паднала от 50 до 80%,ако изобщо някой се е явил на работа .От там и извадката не може да бъде представителна. :D
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Мнения: 3360
Регистриран на: Съб Яну 31, 2004 12:10 am
Местоположение: Montreal
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

Интересно ми е дали заявилите с гордост тук, че са мързеливи, са направили същото и на интервюто си за работа.
И дали биха го заявили сега на същите тези работодатели :wink:

Много лощо би говорило за компаниите в Кебек ако търсят и наемат мързели :wink:
Аватар
dobri4uk
Мнения: 224
Регистриран на: Вто Авг 05, 2003 10:09 am
Местоположение: Montreal.Qc

mm daa

Мнение от dobri4uk »

Abe vajnato e da si predav6 vid, 4e raboti6 i tova ,koeto pravi6 e mnogo vajno .. Zqlo izkustvo e da hodi6 s papka pod ruka zaburzan na nqkude..i da si predav6 delovi vid.. Navremeto v kazarmata mu vikahme imitaziq
DOBRI4UK( ne go durpaite za op6kata)
bateto
Мнения: 4226
Регистриран на: Пет Мар 02, 2018 3:48 pm

Мнение от bateto »

Добре де ,ако са ти дали папка ОК.,ами ако ти дадат мотика няма ли да ти тежи цял ден да я мъкниш съссебе си,не е ли по удачно да я захвърлиш. :D
Marginal39

Мнение от Marginal39 »

filipne написа:Интересно ми е дали заявилите с гордост тук, че са мързеливи, са направили същото и на интервюто си за работа.
И дали биха го заявили сега на същите тези работодатели :wink:

Много лощо би говорило за компаниите в Кебек ако търсят и наемат мързели :wink:
Razbira se 4e ne zaqvqvam takova ne6to nikade oficiqlno.
A tva kvo bi govorilo za kompaniite ne se znae, myrzelivite mislqt dokato rabotlivite samo izpylnqvat narejdaniq.
Az bqh izmislil edna delavera v rabotata koqto im spestqva ne6to kato 5 000 $ na mesec ...
:beer: :beer: :beer:
Marginal39

Re: mm daa

Мнение от Marginal39 »

dobri4uk написа:Abe vajnato e da si predav6 vid, 4e raboti6 i tova ,koeto pravi6 e mnogo vajno .. Zqlo izkustvo e da hodi6 s papka pod ruka zaburzan na nqkude..i da si predav6 delovi vid.. Navremeto v kazarmata mu vikahme imitaziq
Vqrno e, kogato po4nah tuk predi okolo 14 godini na delaverskoto mqsto starite kolegi mi kazaha nikoga da ne stoq s ryce v djobovete ( sled kato me vidqha da go pravq ) nezavisimo kvo i 6to i gi poslu6ah.
:beer: :beer: :beer:
Stoni

Мнение от Stoni »

Щото гледам пак на къде е подкарвате, та викам да метна едно прътче в колелото на глупоста, докато търкалото е малко и по бавничко.
Правете това, за което ви се плаща и не омотвайте работата на хората с диващини.Самоинициативи и куп Крокоумнотии, правете във вашите си фирми или на бащите Ви.
Ако сте взет, за мислител - мислете, ама ако сте, за звздоброец - бройте си звездите 8)
Заключено