Да има ли реклами....

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.

Искате ли платена реклама

 
Общо гласове: 0
Аватар
iliana
Мнения: 1714
Регистриран на: Нед Юли 27, 2003 5:21 am
Местоположение: Ottawa
Обратна връзка:

Мнение от iliana »

Az sam saglasna da ima reklama, no ako po niakakv na4in e svarzana s celite na tozi portal. Vmesto hora kato DaniK da praviat skrita reklama vav postingite, po-dobre da si pla6tat, osobeno sled kato imat jelanie za tova. Taka pone vsi4ki 6te sa dovolni.
Аватар
Niko
Мнения: 192
Регистриран на: Нед Юли 27, 2003 10:44 am
Местоположение: Montreal

Мнение от Niko »

Plamene, ne znam kakvo da otgovoria. Edno ot ne6tata, koito me karaha da vlizam tum be6e, 4e niama reklama. Reve mi se, taka mi pisnaha! Ot druga strana vse se nalaga na 4ovek da potarsi ne6to i e dobre da znae kade moje da go nameri bez da gubi izli6no vreme.
Taka 4e, ako 6te ima reklama e dobre da e otdelena niakade v otdelen razdel i koito, kogato ima nujda da vliza tam i da si tarsi kakvoto mu triabva. Samo molia vi, da ne e pod formata na pulsira6ti, miga6ti, presvetva6ti, fla6va6ti ili drugi gluposti... A, ako zapo4nat da mi se poiaviavat na celia ekran, togava obe6tavam, 4e niama pove4e da vlizam tuk. Milost!!! Pisna mi ot reklami!!! :metro: :metro: :metro:
Гост

Мнение от Гост »

Против рекламите. Само на Даник му сложете един линк между "Зорница" и "Българско училище", за да ни остави на мира.

Изображение
ssttoo
Администратор
Мнения: 2389
Регистриран на: Нед Юли 27, 2003 1:12 am
Местоположение: LA, California
Обратна връзка:

Мнение от ssttoo »

Сайтът винаги е бил с идеална цел. Надявам се и винаги да си остане такъв. Мисля, че никой не иска да прави пари от него. Създаден е и се поддържа от свойте посетители, затова и всички промени по него се правят след публично допитване до всички.
Обаче (винаги има "обаче" :( ) има сметки да се плащат. Как да се съчетае идеалната цел с пустите му пари и евентуалните рекламодатели?

Мисля си аз, ако има реклама, то тя да е различна от тази на която сме свикнали - мигащи банери, изкачащи прозорци и прочие досади. Това, което си мислех аз:
- рекламата се слага на портала, форума остава чист
- на портала или се обособява секция за реклами, или рекламите се омешват със статиите (споко, вижте следващото)
- рекламата е под формата на статии, като най-отгоре/най-отдолу изрично се споменава, че това е рекламна статия, за да не подвеждат хората
- рекламодателите в статията си дават 1. полезна информация и 2. описание на услугите си, най-добре и с цени, макар че това може би не винаги е възможно
- рекламодателите са: от българска страна - застрахователи, туристически агенции, бюра за преводи...., от канадска - всякакви БГ бизнеси, както може би и други такива, например руснаци, дето се занимават с шофьорски курсове и т.н. Пламен беше споменал и предполагам все още държи на мнението си, че посреднически фирми за емиграция няма да имат място на сайта.

Как би изглеждало едно такова решение:
Разхождате се из статиите в портала. Търсите нещо за пенсионни фондове в Канада. Намирате мойта аматьорска статия за банкирането, където тези фондове се споменават. Очевидно недостатъчно. Съседната статия обаче е озаглавена: "Пенсионни фондове от Роял Банк (платена статия)". Там прочитате информация от първа ръка, писана от специалист, плюс линк към сайта на Роял банк. Свободни сте да ходите там или да посетите следващата статия: "Пенсионни фондове от каса Дежардан (платена статия)". И така ...

Има само един сериозен проблем. Идеята е трудно осъществима, защото предполагам ще трябва човек, изпечен в рекламата, да подготви предложението до евентуалните рекламодатели и след това да го предлага. А за това едва ли ще се намери доброволец.
Другия вариант е криво-ляво да направим предложението и за "продаваческата" част - е, всеки, който има желание и познати може да им предложи този вид реклама. Разбира се, всичко ще е прозрачно, цените ще са общодостъпни и няма скрито-покрито. Е, винаги ще се намери някой да обвини Пламен, че си е купил къща за милион и 1/2 и кара Ферари с парите от форума, но то пък ако никой не плюе има опасност да ни доскучее...
Plamen

Мнение от Plamen »

Много благодаря на всички отзовали се. Искам да уточня, че въпроса го заздадох във връзка с некои събития от последните дни. Аз не съм се издържал и не смятам в скоро време да се издържам от форума...както всички знаете всички тук работим за хонорара дето ССТТОО спомена- Мерси, супер сте и др. подобни. Е има и малко други отзиви, но то пък и без това не може. Даже не се консултирах с останалите 4-ма от РЕМС, но надявам се да ми простят за това... :oops:
Преди време си говорих с един човек, дето много бързаше да направи пари от форума /мислеше си че аз ям домати с колците/ и на него му казах че основното ми притеснение е че когато се намесят и пари ще стане страшно...въпреки че не съм длъжен /за сега/ да се отчитам пред никой и за нищо все пак почнат ли да се намесват пари в играта ще стане напечено...
Та за сега нищо конкретно не е планирано за реклами...Ссттоо даде основните насоки по които по принцип трябва да се работи. Аз съм пълен с идеи, но за сега според мене просто не е дошло времето за подобни действия. Нико, ти си от хората, с които едно време спорех здраво. Обаче намерихме начин да се уважаваме и твоето мнение е изключително важно за мен /знам че никога няма да ми напишеш колко съм готин ако не е така... :wink: /. Обещавам ти да няма натрапчиви банери и флашове...поне докато имам нещо общо с този сайт. Идеята на ссттоо е хубава. Аз само искам да кажа че например статията за застраховането може да бъде написана от някой българин застраховател...и съответно негов банер да стои в началото на страницата....така ще избегнем и критиките че сме некомпетентни.
Но всичко това е далечно бъдеще...определно никой от нас /петимата/ няма време за това...така че ще остане за по-натам.
Остава рекламата на българското училище. Тя е с чисто идеална цел. Никога и от никой не съм получил изгода. Сложих я само и единствено по свое желание...защото отговаря на моето кредо, че човек трябва да помни и уважава родината и езика си. А това става най-добре в училище...ако някой иска и може да ми даде подобни материали за други български прояви от тоя сорт- веднага ще ги лепнем със ссттоо на сайта...
освен това остават полезните връзки....пишете на воля. Джой, ако има нещо липсващо знаеш как да ме намериш. ще направя всичко възможно да възстановим липсващите неща. Ако можеш напиши нещо и за процедурата на съпруга ти....
И накрая искам да се извиня за всичко, което се случва напоследък. не съм от най-търпеливите хора, но всеки има право да говори каквото иска...както и всеки има право да си мисли каквото си иска за този, дето пише каквото си иска...още повече когато анонимността е нарушена....тогава представата става пълна.
Май много писах...извинявам се, сори, дезоле и т.н.
Още веднъж огромно багодаря за отзивите. В повечето от тях усетих подкрепа, за това, което правим...без вас то щеше да представлява още едно безсмислено място в интернет. Бъдете здрави и нека си помагаме. :beer: :beer:
Аватар
fe_ya
Ефирна
Мнения: 557
Регистриран на: Нед Юли 27, 2003 12:19 am
Местоположение: извън Монреал...
Обратна връзка:

Мнение от fe_ya »

Принципно и аз съм против рекламите, но само и единствено за издръжката на сайта подкрепям идеята на ssttoo и то само тогава когато Пламен и останалите майстори на портала и форума решат че е необходимо.
Аватар
ghost
Мнения: 114
Регистриран на: Чет Авг 07, 2003 9:57 pm

Мнение от ghost »

Plamen написа:...
...извинявам се, сори, дезоле и т.н.
Още веднъж огромно багодаря за отзивите. В повечето от тях усетих подкрепа, за това, което правим...без вас то щеше да представлява още едно безсмислено място в интернет. Бъдете здрави и нека си помагаме. :beer: :beer:
Da, taka e, towa, 4e foruma e we4e dosta "debel" s informacia se dalji edinstweno na pi6e6tite w nego !
G_Rosi
Мнения: 714
Регистриран на: Съб Юли 26, 2003 5:35 pm

Мнение от G_Rosi »

Към "шефовете" на форума :king:
Ако имате възможност, когато срещнете наистина полезен линк из коментарите и мненията да го прехвърлите в раздел "Полезни връзки" с точен коментар за какво служи!
Аз чета част от темите, но доста често се случва основната тема да се изкриви в последните мнения и се появяват линкове /и аз го правя това :( / , които въобще не съвпадат с разискваната тема! А и не всеки път мога да преценя дали даден линк е наистина полезен за всички от форума за да го поставя в полезни връзки - ще го задръстя! Аз чета какво ли не :))))))!
Plamen

Мнение от Plamen »

G_Rosi написа:Към "шефовете" на форума :king:
Ако имате възможност, когато срещнете наистина полезен линк из коментарите и мненията да го прехвърлите в раздел "Полезни връзки" с точен коментар за какво служи!
Аз чета част от темите, но доста често се случва основната тема да се изкриви в последните мнения и се появяват линкове /и аз го правя това :( / , които въобще не съвпадат с разискваната тема! А и не всеки път мога да преценя дали даден линк е наистина полезен за всички от форума за да го поставя в полезни връзки - ще го задръстя! Аз чета какво ли не :))))))!
трудно е но ще се стараем...описанията малко ще ни затормозят...защото това значи да посещаваме всеки линк и да преценяваме за какво е...но идеята си я бива... :P
Аватар
clio
Модератор
Мнения: 301
Регистриран на: Пон Юли 28, 2003 8:23 am
Местоположение: Mtl, Canada

Мнение от clio »

Аз лично смятам, че си заслужава, особено като се има пред вид финансовата страна на въпроса.
ЗА СЪМ!!!
Съществува една теория, според която, ако някой някога открие какво представлява Вселената, то тя моментално ще изчезне и на нейно място ще се появи нещо още по-загадъчно и необяснимо. Съществува още една теория според, която това вече се е случвало.
djredhat
Мнения: 127
Регистриран на: Съб Юли 26, 2003 6:09 pm
Местоположение: Montreal (zasega !!!)

Мнение от djredhat »

hmmm
kakto winagi sym kazwal - tq taq rabota ne e kato onaq.
Kakyw shte e kriteriq za towa dali da se publikuwa dadena reklama ili ne?
Shte stane mandja s gorzde.
Ot druga strana, s tezi pari NAPRIMER moje da se hostn-e nqkyde edno ftp i tam da se kachwat razni materiali i muziki i t.n. (deto stawashe wypros wyw temata za detskite muzichki).
Sywet ne moga da dam. Towa e koeto si mislq. Ako se izpolzwat parite za neshto polezno, ne mislq che nqkoi shte ima neshto protiw. Obache ne mi e qsno kak sha stane towa s podbiraneto. Wse pak Canada e strana sys seriozno zakonodatelstwo i posle moje da wyzniknat uslojneniq.
Moje naprimer da se prehwyrli cqlata istoriq kym nqkoi wyw BG, taka che da ne stawat posle greshki ...
Изображение
G_Rosi
Мнения: 714
Регистриран на: Съб Юли 26, 2003 5:35 pm

Мнение от G_Rosi »

djredhat,
Kakva musika shte kachvame - The Who, Frank Zappa, Status Quo, Toto, Marillion , Manowar :haplio: , Bond , Sarah Brightman , Kayah&Bregovic , Beyonce , Aventura , rapche :nenam: ili chalgichka? :twisted:
Plamen

Мнение от Plamen »

G_Rosi написа:djredhat,
Kakva musika shte kachvame - The Who, Frank Zappa, Status Quo, Toto, Marillion , Manowar :haplio: , Bond , Sarah Brightman , Kayah&Bregovic , Beyonce , Aventura , rapche :nenam: ili chalgichka? :twisted:
Що така, бе Роси, освен чалга има и Щурците, Сигнал, БТР...та и лили Иванова ако щеш... :roll: :P
G_Rosi
Мнения: 714
Регистриран на: Съб Юли 26, 2003 5:35 pm

Мнение от G_Rosi »

Plamen написа: Що така, бе Роси, освен чалга има и Щурците, Сигнал, БТР...та и лили Иванова ако щеш... :roll: :P
Има и Каризма и Руши Виденлиев и ФСБ и НЛО , но просто ги забравих , съжалявам :oops:

http://www.pages.drexel.edu/~vpa22/bgmuzik.htm
има достъп и от Монреал , ако можеш да се вредиш , защото пропусната му способност е много малка!
Аватар
bgmontreal
Мнения: 5866
Регистриран на: Пон Фев 02, 2004 5:55 pm
Местоположение: blog.danielkatev.com
Обратна връзка:

Мнение от bgmontreal »

Ombudsman написа:Против рекламите. Само на Даник му сложете един линк между "Зорница" и "Българско училище", за да ни остави на мира.

Изображение
blagodaria za toplite dumi, osobeno sled kato towa e pisano Oktomwri, a az ne chetiah foruma ot june.
Ama neise iavno ne sam ti priaten.
Imai predwid che chuvstwata NE sa wzaimni!
http://www.facebook.com/dkatev" onclick="window.open(this.href);return false;
http://blog.danielkatev.com" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.bgmontreal.biz" onclick="window.open(this.href);return false;
Заключено