МОЛБА ЗА ПОМОЩ,ПСИХОЛОГ С 40000 USD И ВЕЧЕРНА.......

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
kork
Мнения: 13
Регистриран на: Нед Авг 13, 2006 2:06 pm
Местоположение: Стара Загора

МОЛБА ЗА ПОМОЩ,ПСИХОЛОГ С 40000 USD И ВЕЧЕРНА.......

Мнение от kork »

ПРИВЕТ . ИСКАМ ПЪРВО ДА КАЖА БРАВО -ТОЛКОВА МИЛИ И СЪПРИЧАСТНИ ХОРА НА ЕДНО МЯСТО ПРИ ТОВА БЪЛГАРИ-ПРИЯТНО СЪМ ИЗНЕНАДАМ . ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ ВСЕ ТАКА . Въпрос към всички които имат инфо като предварително благодаря за отделеното време , зная колко е ценно . на въпроса - МАЛКО ПРЕДИСТОРИЯ прекъснато средно ОБРАЗОВАНИЕ на средета на първи курс в електротехникум поради семейни причини завършил след казарма вечерна гимназия ( 9, 10, 11 КЛАС ) с отличен 5,90 . през целият период на учене във вечерната работил в собствена фирма -ЕТ тоест самоосигуряващ се + още 4години след това или общо 7години , след това висше - психология-бакалавър без стаж като такъв .значи 11средно+4 висше = НА 15 ГОДИНИ ОБРАЗОВАНИЕ НИВО НА АНГЛИЙСКИ -СРЕДНО ИЛИ МАЛКО НАД -РАЗБИРА НА 99% ' СNN ' ЧЕТА И ПИШЕ МНОГО ДОБРЕ НО ТРУДНО ГОВОРИ СЕГА Е НА 32 ИМА 8 ГОДИНИ СТАЖ КАТО САМООСИГУРЯВАЩ СЕ- ПРЕЗИДЕНТ НА СОБСТВЕНО ЕТ , 40000 USD СПЕСТЕНИ + НОТ АКТ ЗА ИМОТ В ГОЛЯМ ГРАД , ФРЕНСКИ ЕЗИК=0 И ТАКА АКО ИМАМ ШАНС , В КОЕТО СЕГА НЕ Е СИГУРЕН , Е ДЪЛБОКО МОТИВИРАН И ЩЕ ОТДЕЛИ 1ГОДИНА ДА УЧА ИНТЕНЗИВНО ФРЕНСКИ ,ЩЕ СТАНЕ НА 33 ГОДИНИ, СЛЕД ТОВА ЩЕ ПУСНЕ ДОКУМЕНТИТЕ СИ И ДОКАТО ЧАКА ЗА ИНТЕРВЮТО ЩЕ УСЪВЪРШЕНСТВА ЕЗИКА , ЩЕ ГО УЧИ С ЧАСТЕН УЧИТЕЛ И ТАКА ВЪПРОСА Е КАК СЕ СМЯТА СТАЖА- СМЯТА ЛИ СЕ ПО ВРЕМЕТО КОГАТО Е УЧИЛ ВЪВ ВЕЧЕРНАТА ИЛИ САМО СЛЕД ТОВА , ПОСЛЕ ПРОБЛЕМ ЛИ Е ЧЕ Е РАБОТИЛ САМО ЗА СЕБЕ СИ И ЗА НИКОЙ ДРУГ , ПРОБЛЕМ ЛИ Е ЧЕ Е ЗАВЪРШИЛ ВЕЧЕРНА ГИМНАЗИЯ, КАК СТОИ ВЪПРОСА СЪС СПЕЦИАЛНОСТТА- ПСИХОЛОГ , НЯКАКВИ ОРДЕРИ Р ИМА ЛИ ПРОБЛЕМИ ЧЕ Е В НЯКАКЪВ СПИСЪК 'RESERVED TITLES' КАКВОТО И ДА ЗНАЧИ ТОВА В СМИСЪЛ КАКВО Е ЗНАЧЕНИЕТО МУ ,НЕ Е СЕМЕЕН-ПРОБЛЕМ ЛИ Е - ВСЕ ПАК 33 -САМ,НЯМА НИКАКВИ ПРИЯТЕЛИ В КВЕБЕК ТОВА Е ОЧАКВАМ С НЕТЪРПЕНИЕ ВАШИТЕ МНЕНИЯ ЗА ШАНСА И БЛАГОДАРНОСТИ ЗА ТЪРПЕНИЕТО АКО СТЕ ГО ПРОЧЕЛИ .... СПОЛУКА И KЪСМЕТ НА ВСИЧКИ.
bart
Мнения: 20
Регистриран на: Нед Мар 19, 2006 8:23 pm

Мнение от bart »

Problem e. S tazi profesija edva li shte poluchi(sh) neshto za adaptivnost, t.k. i na nai-tupija e jasno, che nikoga njama da raboti(sh) kato psiholog.
Shansovete spored men sa mnogo malki.
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004
Мнения: 4882
Регистриран на: Пон Авг 18, 2003 8:28 am
Местоположение: отнороТ

Мнение от sasho71 »

абе човек, що трябва да си усложняваш живота, като може да ти е лесен? :wink: Имаш си пари, имаш си ЕТ, имаш си Аязмото, готини заралийки, абе къде си тръгнал да гониш дивия? Тук тез парици бързо ще ти се стопят, приравнението не ти е много сигурно, а ако стане то ще е дълъг процес, а освен това е студено, много студено, горещо, много горещо, влажно, много влажно, зомбиращщо, много... :)

п.с. май е време за нова тема от любимите ми "Да имигрирам ли ако взимам 5 хиляди след данъци в БГ"
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
foxxbatter

Мнение от foxxbatter »

на някои им липсва адреналин в живота изглежда :)
Аватар
dog
Мнения: 718
Регистриран на: Пет Юни 16, 2006 2:32 pm
Местоположение: Montreal

Мнение от dog »

Имаше един виц който завършваше така: Ама ние сме длъжни да проверим.
Докато не дойдеш тук, няма да знаеш дали ще ти хареса или не.
Щом си могъл в тази дивотия да успееш, то при много по-леки условия би трябвало да ти е по-лесно. Тук на бизнеса не му пречат а всячески му помагат.
Все пак идването тук не е екскурзия и трябва да си готов да преодолееш много разочарования. Някои предпочитат да се върнат, други се борят и успяват. Най-вече зависи как гледаш на нещата, ако си оптимист няма проблем.
"Искай и ще ти се даде"
Питай и ще ти се каже
Старото куче
bone capelov
Мнения: 40
Регистриран на: Пет Апр 07, 2006 4:01 pm
Местоположение: montreal

Мнение от bone capelov »

Ако кандидатстваш ще те вземат. Тия тука много
разбират от хора които стават за нещо. Но ако
искаш да се разделиш бързо с твоите 40000$ ела.
По добре дай на някоя мома тук 2000$ подарък
и тя да ти изпрати покана за да се сгодите тук
вземи си виза за турист ела и виж как са тук не-
щата похарчи 10000$ за да разбереш колко ща-
слив си бил в Б-я и се върни останалите 30 000$.
Ако пък ти хареса страната и момата (и двете лес-
но могат да бъдат сменени остани си тук по живо
по здраво). Но не тръгвай смело и везотговорно
насам прочети още веднъж какво ти е писал
Сашо 71 нищо че професията ти не става тия тук
ще те вземат само за осеменител щото те наистина
разбират от хора.
Аватар
Coccinelle
Мнения: 49
Регистриран на: Чет Апр 06, 2006 5:15 pm
Местоположение: Montréal

Мнение от Coccinelle »

Като ви чета ще каже човек, че искате чужбина само за себе си колкото и лоша да е тя... Ма стига ревност, има неща дето са право на всеки от нас... То мотива за емиграция не може да бъде като на всички един и същ и ако вас тази ситуация в България ви устройва, същата други не ги...
Профила е отличен ако седне да учи френски... И ако чувство за авантюризъм не му липсва да опитва, но преди това да се осведоми добре за живота в Canada и да има ясна идея за това какво ще прави там, при неговите финансови възможности една екскурзия би свършила чудесна работа. Поне да не се чуди що са много жиците на улицата а posteriori...
Аватар
ivanko13
Модератор
Мнения: 3602
Регистриран на: Сря Юни 29, 2005 5:02 pm
Местоположение: Toronto

Мнение от ivanko13 »

sasho71 написа: Имаш си пари, имаш си ЕТ, имаш си Аязмото, готини заралийки
...имаш си и обгазяване през ден...и водата спира в 23:30...абе имаш си всичко...
"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст"
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
dobsan
Мнения: 198
Регистриран на: Вто Сеп 28, 2004 2:59 am
Местоположение: Някъде........................

Мнение от dobsan »

Ako az imam 40000 dolara nikoga niama da doida v Kanada, 4ove4e stoi si v St. Zagora ima gotini gadjeta ,az sam po4ti ot tozi krai taka 4e znam za kakvo stava vapros i ne idvai tuk da goni6 divoto, no vse pak tova e samo moe mnenie i nikoi ne e dlajen da se saobraziava s nego ako vse pak re6i6 da kandidatstva6-USPEX
P.S. Tova za ekskurziata deto ti go pi6at ne e lo6a idea
Аватар
pantera
Мнения: 306
Регистриран на: Чет Авг 04, 2005 6:26 pm
Местоположение: България,Стара Загора-Моntreal
Обратна връзка:

Мнение от pantera »

ivanko13 написа:...имаш си и обгазяване през ден...и водата спира в 23:30...абе имаш си всичко
Oоо,ами вие сте много добре тогава,при нас в 22.30 водата е спряна,да не говорим,че сутрин я спират в 9-10 часа и пускат следобяд в 17.00ч. :evil:
М/у другото днес ходихме до Сан Суси нямаше никой.Старозагорската група да не е сменила мястото ,ако е така обадете се. :roll:
Да живееш без някои от нещата, които искаш е неразривна част от щастието. Бъртранд Ръсъл
chili
Мнения: 94
Регистриран на: Нед Юли 27, 2003 1:48 am
Местоположение: Canada

Мнение от chili »

Най-важното е човек да си даде отговор на въпроса дали иска да живее в България,после решаваш къде да отидеш.Това за готините гаджета.... Такива има навсякъде, само пари ти трябват.Струва ми се, че ако си решил твърдо да идваш насам, можеш да го направиш, а тук да си изхарчиш парите в университета и да си завършиш каквото ти душа иска,а после да работиш като бял човек.
kork
Мнения: 13
Регистриран на: Нед Авг 13, 2006 2:06 pm
Местоположение: Стара Загора

Мнение от kork »

Благодарност за мненията подкрепата и отделеното време на всички прочели или писали по темата . Но ми се струва за необходимо да поясня - Не става въпрос за избор между БГ и Канада - наистина както и по горе бе споменато от -- Coccinelle-- ''' има неща дето са право на всеки от нас... То мотива за емиграция не може да бъде като на всички един и същ и ако вас тази ситуация в България ви устройва, същата други не ги''' наистина добре казано -това е разковничето, защото наистина всеки си има своя собствена ценностна система -да българските жени са много красиви , да в частност жените в Стара Загора са красиви да има замърсяване на въздуха да има режим на водата да има парк аязмото, да има много неща и да няма много неща , но в крайна сметка затова Айнщаин е велик- всичко е относително- казва и после го докозва а У .Сароян-големият американски писател е казал ''' Имаш жени , имаш пари........ , имаш имаш всичко - но всичко НЕ Е достатъчно ''' достатътъчно с цитатите . идеята е че приоритетите са различни , човек може да има дълбоко , лично вътрешна мотивация да отиде толкова далеч да може и в USA но е много трудно , в Канада ми се струва далеч по лесно да пребиваваш легално , да придобиеш сравнително бързо гражданство и т.н. и така мисля че изясних въпроса със смисала на имиграцията -за някои хубавите жени или 40000 -50000 USD са цел а за други те са отправната точка ВЪПРОСЪТ Е НА БАЗА НА ДАННИТЕ ПРЕДОСТАВЕНИ В ПЪРВИЯТ МИ ПОСТИНГ , В НАЧАЛОТО , КАКЪВ Е ШАНСА ЗА УСПЕХ В ПРОЦЕДУРАТА А СЪЩО И ЗА ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПРОДЪЛЖАВАНЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО -МАГИСТРАТУРА В КАНАДА А СЛЕД ТОВА PHD В КАНАДА ИЛИ USA -КАКВИ СА ВЪЗМОЖНОСТИТЕ ЗА РАБОТА ПО ВРЕМЕ НА ОБУЧЕНИЕТО ,В СМИСЪЛ НА ЗАКОНОВАТА ВЪЗМОЖНОСТ,В КАКВИ РАМКИ СА ТАКСИТЕ ЗА МАГИСТРАТУРАТА И Т .Н . ТОВА Е ЗАСЕГА МНОГО ВЪПРОСИ И НАДЯВАМ СЕ ДА ПОЛУЧА НЯКОЙ ОТГОВОРИ ТОВА Е ВАЖНО , ЗАЩОТО Е ЕДНА ОТ НЕОБХОДИМИТЕ ПРЕДПОСТАВКИ ЗА ВЗИМАНЕ НА ВАЖНИ РЕШЕНИЯ ,ПРОСТО ПИТАНЕ КЪМ ЗНАЕЩИ , ПРЕМИНАЛИ ПРОЦЕДУРАТА ИЛИ ВЕЧЕ ЖИВЕЕЩИ ТАМ . БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ ЗА ТЪРПЕНИЕТО И ВНИМАНИЕТО ВИ.
kork
Мнения: 13
Регистриран на: Нед Авг 13, 2006 2:06 pm
Местоположение: Стара Загора

Мнение от kork »

'''Това за готините гаджета.... Такива има навсякъде, само пари ти трябват.Струва ми се, че ако си решил твърдо да идваш насам, можеш да го направиш, а тук да си изхарчиш парите в университета и да си завършиш каквото ти душа иска,а после да работиш като бял човек. ''' БЛАГОДАРЯ - chili- това е идеята . НАДЯВАМ СЕ ДА СЕ ПОЛУЧИ.
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004
Мнения: 4882
Регистриран на: Пон Авг 18, 2003 8:28 am
Местоположение: отнороТ

Мнение от sasho71 »

kork написа: А СЪЩО И ЗА ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПРОДЪЛЖАВАНЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО -МАГИСТРАТУРА В КАНАДА А СЛЕД ТОВА PHD В КАНАДА ИЛИ USA -КАКВИ СА ВЪЗМОЖНОСТИТЕ ЗА РАБОТА ПО ВРЕМЕ НА ОБУЧЕНИЕТО ,В СМИСЪЛ НА ЗАКОНОВАТА ВЪЗМОЖНОСТ,В .
ами от приятели които са се заели по тоз път ти казвам, че магистратура/2г./+PhD/поне 4г./=6 години мизерия. Защо? Ами таксите ще са ти около 6000$ най малко на година, което прави 36000$ за цялото следване, ей така , суха пара дето трябва да потъне в дебелия джоб на Университета. Ето ти спестяванията ти излитат яко дим :D Какви възможности за приходи? Много слаби, ако водиш упражнения ще си докарваш по около 1300-1500 на месец, ама като те халоса наем поне 800$+200$ храна+100$ интернет и т.н. и виждаш че оставаш на нулата, даже и под нея :x Остава висящ също въпроса дали някой ще се навие да те вземе като магистър, щото и това има значение, дали няма да ти измислят някой и друго изпитче щото ти идваш от нищото, от никъде...Забрави за всякакви такива смехории и понятия като "пълна стипендия", щото такова нещо нема, няма и да има. Има няколко стипендии от национално значение, ама там кандидатсват хиляди студенти- от цяла Канада +остатъка от света, и шанса е малък.
Еееее, ако и след това което ти написах , МОТИВАЦИЯТА не ти се е изпарила, зачеркнал си парите дето си ги събирал толко време в БГ и искаш да почнеш от нулата, ТО тогава ти си за тука, уелкъм то Канада :D

тоест спец. за тебе сега видях във сайта на Университета условията:
а накратко те са:
-Тойфел 237, като на есето най малко 5.0 , което ще рече че трябва да си бетон по английски
-GRE- доста труден изпит
-GPA=A-, това ще рече по наши стандарти над 5.50 среден успех от висшето ти образование :idea:
-2 препоръки от бивши преподаватели
- изпращане на директно от Университета дипломата, а не ти да я носиш на крак, така няма да ти я вземат. Това е доста трудно да направиш, от личен опит го знам, ако си завършил СУ.
- таксите са повече от 6000$ на година

Ето това трябва , това са необходимите , НО НЕДОСТАТЪЧНИ условия за да си студент тука. А иначе САМО едно условие да не си изпълнил и отпадаш. :idea: Както виждаш не е баш така лесно да "завършиш каквото си искаш в Канада", както казваш по-горе.
Ако можеш да се пребориш с горните условия + ужасните скрити бюрократични спънки , то пак ти казвам "Welcome to Canada" :P Има такива въртележки , че спирането на водата в 22.30 часа ще ти се стори песен :lol:
http://abigail.psych.utoronto.ca/psych/ ... asp?pg=gra
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
kork
Мнения: 13
Регистриран на: Нед Авг 13, 2006 2:06 pm
Местоположение: Стара Загора

Мнение от kork »

БЛАГОДАРНОСТ ЗА ОТГОВОРА --' SASHO71'--А ОТНОСНО ТОВА '''Еееее, ако и след това което ти написах , МОТИВАЦИЯТА не ти се е изпарила, зачеркнал си парите дето си ги събирал толко време в БГ и искаш да почнеш от нулата, ТО тогава ти си за тука, уелкъм то Канада '''' човек трябва да си вдига летвата високо и НЕ САМО НЕ СЕ Е ИЗПАРИЛА А НАРАСТВА-МОТИВАЦИЯТА РАЗБИРА СЕ,и в тази връзка благадарности на всички,очаквам още мнения по поставените въпроси,който знае нещо по темата , нека сподели , а сега за няколко часа смятам да заредя батериите( СЪН, В БГ Е 2 :50 СУТРИН ) защото май ,с оглед на написаното от 'SASHO71' по горе ще трябва да се спечелят още 5-6000 USD А ТОВА В БГ ВЕЧЕ НЕ Е ТОЛКОВА ЛЕСНО ОСОБЕННО -БЕЗ ДА МАМИШ И С ПОРЯДАЧНИТЕ ПРЕЧКИ ПОСТАВЯНИ ПРЕД БИЗНЕСА ОТ ДЪРЖAВНАТА И ОБЩИНСКАТА АДМИНИСРАЦИИ , НО КАКТО И ДА Е ТОВА Е ДРУГА ТЕМА Относно парите- явна ще е тяхната полезност в Канада-СЪОБРАЗНО ПОСТАВЕНИТЕ ЦЕЛИ ... ОЩЕ ВЕДНЪЖ БЛАГОДАРНОСТИ 'SASHO71 ' НАДЯВАМ СЕ ЗА ПОСЛЕДНОТО ДА НЕ СИ ПРАВ ''' Има такива въртележки , че спирането на водата в 22.30 часа ще ти се стори песен ''' А СЕГА ВИ ОСТАВЯМ ЗА НЯКОЛКО ЧАСА , ЧЕ НАПРАВО ЗАСПАХ ВЪРХУ КЛАВИАТУРАТА А ОТНОСНО ВСИЧКИ- ПИШЕТЕ НЕ МЕ ЖАЛЕТЕ
Заключено