Харесвате ли чалга?

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено

Харесвате ли чалга?

 
Общо гласове: 0
Аватар
Sneji
Най-любезен форумец
Най-любезен форумец
Мнения: 1356
Регистриран на: Съб Юли 26, 2003 3:35 pm
Местоположение: Toronto

Мнение от Sneji »

За същата, Мечо Пух, за същата става въпрос. И според мен тя е много хубава народна песен! Който не вярва, да си направи труда да я чуе цялата!
Аватар
Blue Passion
Расист-ново поколение
Мнения: 809
Регистриран на: Вто Юли 29, 2003 3:36 am

Мнение от Blue Passion »

...
Последно промяна от Blue Passion на Пет Апр 30, 2004 8:40 pm, променено общо 1 път.
Аватар
IvHaydu
Хайдутин на годината
Хайдутин на годината
Мнения: 4829
Регистриран на: Нед Юли 27, 2003 4:52 pm
Местоположение: Montreal, QC

Мнение от IvHaydu »

Ne!
Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
Аватар
IvHaydu
Хайдутин на годината
Хайдутин на годината
Мнения: 4829
Регистриран на: Нед Юли 27, 2003 4:52 pm
Местоположение: Montreal, QC

Мнение от IvHaydu »

Ne!
Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
valentin_niagolov
Мнения: 46
Регистриран на: Нед Авг 31, 2003 9:53 am
Местоположение: Edmonton,Alberta

Мнение от valentin_niagolov »

Imam edin priatel ,koito kazva za 4algata-"Ako s folk pevicite napraviat porno film shte go gledam ,ama da mi peiat..."ili "Ako sum milioner shte im plashtam da ne peiat..."Nasilstveno prinuden :D sum prisustval v Sozopol v edno zavedenie na muzikalnite izvrashtenia na Kati i mi ideshe da se samoubia, da ne govorim 4e pia na playback kato daje ne se staraeshe da se sinhronizira.Kakto i da e posle sus sigurnost si zaraboti pone oshte edin honorar s niakoi ot po-entusiaziranite i platejosposobni klienti.Po4ti niama folk pevitsa koqto da si niama tarifa za "nepev4eski iziavi',ama kakto i da e.Nai- dobriqt kriterii za tova dali edna muzika e hubava e vremeto.Kolko hora slushat 4alga ili rap ot predi 5 godini ?Aide sus zdrave!!! :beer: :beer: :beer: .
Plamen

Мнение от Plamen »

valentin_niagolov написа:.Nai- dobriqt kriterii za tova dali edna muzika e hubava e vremeto.Kolko hora slushat 4alga ili rap ot predi 5 godini ?Aide sus zdrave!!! :beer: :beer: :beer: .
Ето това вече е приказка. Я да изчакаме 30-40 годинки и после пак да постнем темата в любимия форум. Ако и тогава всички са против ще приемем че решението е прието. А за сега кой каквото иска да слуша /може да слушаме и жените ако няма музика... :wink: /
Аватар
Niko
Мнения: 192
Регистриран на: Нед Юли 27, 2003 10:44 am
Местоположение: Montreal

Мнение от Niko »

Plamen написа: Я да изчакаме 30-40 годинки и после пак да постнем темата в любимия форум. Ако и тогава всички са против ще приемем че решението е прието. А за сега кой каквото иска да слуша /може да слушаме и жените ако няма музика... :wink: /
Le-le, Plamene, tolkova li triabva da 4akam, 4e da "zaleze" tozi ki4 :?: 4e az togava 6te sam na preklonna vazrast. :cry:
Ne moje li da se napravi ne6to po-rano. Moiat, a i na Val, problemat e, 4e ve4e spirame da hodim po bg sbirki, za6toto ve4e ne se trae. Po moi nabliudenia mnogo hora sa v tova polojenie (vij anketata). E, do koga kompromisa 6te e samo ot na6a strana? Dokato i poslednia svesten bulgari ne spre da hodi po sbirkite, a ostanalite gi prevarnat v "Biad", taka li? Predlijih - do opredelen 4as (ili sled nego - vie re6ete) da se slu6at i tancuvat hora i 4ove6ka, stoinostna muzika. Posle nie si se iznasiame, a calgadjiite da praviat kakvoto si iskat. Ne li 4estno taka. Ina4e az prosto ve4e niama da hodia po bg sbirki i re6avam problema za sebe si. No, ne iskam da e taka.
ssttoo
Администратор
Мнения: 2389
Регистриран на: Нед Юли 27, 2003 1:12 am
Местоположение: LA, California
Обратна връзка:

Мнение от ssttoo »

Нико, уви, тъй ще е то.
Миналата година като дойдохме, отидохме на коледно БГ парти в църквата в Утрамонт. Ставало купон казват. леле купона, честно! Чалга и некакви невероятни "шлагери", които са били модерни когато старото поколение имигранти са били млади. Случва се, казах си, много народ, шашкъни всякакви.
Последва новогодишно парти. Познат на приятел на приятел е сред организаторите. Е, викам си - тук има личен елемент, по-малко хора, няма да е толкова зле. Същата работа!
Аз по принцип се напивам новогодишно във всякаква обстановка, не е проблем ;) Ама в края на краищата затова ли избягахме толкова далече, да правим неща, които са ни неприятни и които дори не сме правили и в БГ. Твърдо НьЕ!
Та така - след две бързи партита и вече като чуя "БГ", "общност" и "парти" в едно изречение, почвам да си търся извинения за отсъствието :(
MechoPuh

Мнение от MechoPuh »

Mdaaa. Ima takav moment. I poradi lipsa na izbor, k'vo praim...iadem akatsiev, vmesto lavandulov med...det se vika kvot' ima. Mnogo pati sam se zamislial struva li si da se hodi i spored mene otgovora e da. Ne za drugo ama kade drugade shte vidish tolkova shmatki na edno miasto...a tukashnite kuponi sa mi tolkova protivni che predpochitam chalga pred niakoia salzliva i skuchna do smart frenska pesniovka... :shock:
Аватар
miloto
Мнения: 426
Регистриран на: Вто Юли 29, 2003 7:58 am
Местоположение: Bulgaria, Sofia
Обратна връзка:

***

Мнение от miloto »

Да ssttoo прав си за това. И ние попаднахме в подобна ситуация.
Но си казах, айде нали е Нова Година, нека уважим и вкуса на другите. Е, ама то не беше чалга, не беше чудо. Ужас.
Друг път ще си имам едно наум.

В крайна сметка какво се оказа от тази анкета, пак спорове, нормално е при толкова различни хора да има и толкова различни вкусове. Няма угодия.

п.п. Бяла роза ми е едно от най-любимите хора. И поне на Нова Година показах как се води това хоро. Все пак и кума съм била, хоро съм водила, че кумат се покри нещо.......нали keeper-e???
On a quelquefois assez souffert pour avoir le droit de ne jamais dire:"Je suis trop heureux"!!!
Plamen

Мнение от Plamen »

[quote="NikoLe-le, Plamene, tolkova li triabva da 4akam, 4e da "zaleze" tozi ki4 :?: 4e az togava 6te sam na preklonna vazrast. :cry:
Ne moje li da se napravi ne6to po-rano. Moiat, a i na Val, problemat e, 4e ve4e spirame da hodim po bg sbirki, za6toto ve4e ne se trae. Po moi nabliudenia mnogo hora sa v tova polojenie (vij anketata). E, do koga kompromisa 6te e samo ot na6a strana? Dokato i poslednia svesten bulgari ne spre da hodi po sbirkite, a ostanalite gi prevarnat v "Biad", taka li? Predlijih - do opredelen 4as (ili sled nego - vie re6ete) da se slu6at i tancuvat hora i 4ove6ka, stoinostna muzika. Posle nie si se iznasiame, a calgadjiite da praviat kakvoto si iskat. Ne li 4estno taka. Ina4e az prosto ve4e niama da hodia po bg sbirki i re6avam problema za sebe si. No, ne iskam da e taka.[/quote]
Нико, не се плаши. нямя да е толкова много, но аз съм длъжен да се подсигуря. Ако след 30 години чалгата е класика, занчи така е трябвало. А за по-рано няма как да стане класика...виж и ми кажи кой е станал класика за 5 години...никой.
Та във тая връзка жената предложи догодина да организираме едно новогодишно прати на форума с малко по-тиха музика и по възможност по-малко чалга /в смисъл никаква/. Аз съм леко ентусиазиран, но това събитие е още далеко...та ако има мераклии може още от сега да си направим едно чекване и да видим може ли аджеба една нова година без чалга /обаче задължително с дунавско хоро/. Нико, ти като длъбоко уважаван от мене бивш опонент :wink: как мислиш... :idea:
Tai-Chi-4ko
Мнения: 10
Регистриран на: Съб Юли 26, 2003 9:11 pm

Мнение от Tai-Chi-4ko »

Lele kakvite sте зли и нетърпими!

Какво ще ви стане ако има малко чалга, а? Ще умрете ли? Не виждам нищо лошо да има малко чалга по купоните. Все пак вкусове разни - хората дето харесват чалгичка също имат право да се веселят. Ако пък на вас няколко фолк парчета ви скапват настроенито значи нещо не сте добре. Все пак Канада е страна да търпимоста. Един нормално интелигентен човек не може да си позволи да се цупи заради "музика". Отворете си малко очите - някой все пак се забавлява в този момент и вместо да тарсите повод да се мръщите се забавлявайте и вие. Аман от тази псевдо интелигентност и снобизъм.

ПП: Досега не съм слушал чалга в трезво състояние, но като си пийна и се почусвам във весела компания, намирам този жанр за незаменим. Не знам какво става по БГ сбирките, но на малкото които сам ходил в началото не мислия че имаш бог знае колко чалга.
I pomisli si s sarkazam:
"Shto ne beshe tozi spazam,
malko neshto kat' orgazam!"
ssttoo
Администратор
Мнения: 2389
Регистриран на: Нед Юли 27, 2003 1:12 am
Местоположение: LA, California
Обратна връзка:

Мнение от ssttoo »

Tai-Chi-4ko написа:... зли и нетърпими! ... псевдо интелигентност и снобизъм...
Когато нещо не ти харесва и си кажеш, че не ти харесва - това не е снобизъм, a откровеност.
Снибизъм е когато, за да се представиш добре в очите на някого си, кажеш че нещо си не е хубаво, а по-късно същата вечер викаш "Юбря!" под звуците на същото това нещо, което си обявил за недобро.

Канада, търпимост, ОК. Търпимост е да уважаваш предпочитанията на другия, макар и да не ги споделяш. Но да взимаш участие в неприятни за теб деяния само защото на някой си му харесват, това вече е компромис. Разни пичове се занимават с вуду, кеф им е, отдава им се, ок. Аз трябва ли да хвана да късам кокоши глави редом с тях, само за да мога да кажа после биейки се в косматите гърди "Аз съм търпящ човек!"
Никой не иска да лиши любителя на чалгата от любимата му музика и да му я забрани по никакъв начин. (Не че това е възможно де, дори и да искаш. Пияния младеж/девойка, устремен към касетофон/СД/друга апаратура, способна да възпроизвежда желания ефект, е unstoppable по дефиниция ;) )

Знам, че няма да те убедя в нищо, Tai-Chi-4ko, ама нека и аз да ти отговоря с твоето послание - "Търпимост". Уважавай чуждите предпочитания (макар и да не ги споделяш) и не си мисли, че твоя е единствения начин за забавление. Нали има приказка "Common sense is not common to everybody".
Гост

Мнение от Гост »

Имам една идейка за форума. Незнам кога и къде съм виждала групи от потребители формирани по интереси. Например:

група на хората слушащи чалга

група на изтънчените интелектуалци :wink: , които не са на "ти" с такива простонародни и човешки явления като чалгата

група на любителите на историята

група на доволните от Канада

група на недоволните от Канада

група на хората на социал

група на живеещите в NDG

група на живеещите на Kent

група на живеещите на "село" :D

група на учащите се и след 30 години :(

група на любителите на американската култура

група на любителите на европеизма

група на преуспелите и "доказалите се" в Канада или в България

и т.н.

Какво ще кажете ? :D Нали в крайна сметка човек избира хората с които общува по интереси и които имат близки до неговите понятия и живот. Като гледам колко е набъбнал форума, не сме се събрали само за да си говорим за имиграция. :idea:
MechoPuh

Мнение от MechoPuh »

Ombudsman написа:Имам една идейка за форума. Незнам кога и къде съм виждала групи от потребители формирани по интереси. Например:

група на хората слушащи чалга

група на изтънчените интелектуалци :wink: , които не са на "ти" с такива простонародни и човешки явления като чалгата

група на любителите на историята

група на доволните от Канада

група на недоволните от Канада

група на хората на социал

група на живеещите в NDG

група на живеещите на Kent

група на живеещите на "село" :D

група на учащите се и след 30 години :(

група на любителите на американската култура

група на любителите на европеизма

група на преуспелите и "доказалите се" в Канада или в България

и т.н.

Какво ще кажете ? :D Нали в крайна сметка човек избира хората с които общува по интереси и които имат близки до неговите понятия и живот. Като гледам колко е набъбнал форума, не сме се събрали само за да си говорим за имиграция. :idea:
Ombi, stava. Ama az bih zadal edin vapros pod formata na vits. edin den lava sabral jivotnite i kazal "Krasivite da se podrediat v diasno, umnite v liavo"...vsichki jivotni si zaeli mestata samo jabata ostanala po sredata "Ti, ma, sho ni sa mestish" revnal zviara. "Epa iaze da se razcheknem li.."rekla jabata...ta i az taka...da se razchekna mejdu forumite li :roll:
Заключено