Rabota na 4erno i posledstwia

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Заключено
Аватар
Mark
Мнения: 1258
Регистриран на: Нед Юли 27, 2003 12:25 am

Rabota na 4erno i posledstwia

Мнение от Mark »

" 20 месеца затвор за наш бизнесмен в Германия

Български бизнесмен бе осъден на 20 месеца затвор в Германия, защото наел 60 българи да работят на черно на строеж в Мюнхен, съобщи Дойче Веле.

В началото на миналата година 48-годишният българин сключил договор за извършване на строителни дейности в Мюнхен и наел работници от България, разказва Рене Мачке, представител на службата по финансов контрол и надзор по труда към Главното митническо управление в Мюнхен.

"Ние направихме проверка на един от строежите тук в Мюнхен. Като изпълнител бе посочена една българска фирма. На строежа бяха наети 60 български строители. След като прегледахме счетоводната документация установихме, че българите са много ниско заплатени. Вместо 12.47 евро на час, каквато е законно установената надница, работниците са получавали по 2.50 евро на час", отбеляза Рене Мачке.

Българите работили на строежа 10 месеца и вероятно са щели да го завършат и да си отидат, преди да ги хванат. От службата за финансов контрол и надзор по труда обаче попаднали на тях при рутинна проверка.

Ако някой от българите се оплачел от ниската надница, шефът го заплашвал, че ще го върне в България, допълни Рене Мачке.
Той съобщи още, че работниците са с завърнали в България, а строежът е бил спрян.

От ниските надници работодателят си е спестил 280 000 евро, които е трябвало да даде за заплати, пресметнали са инспекторите в Мюнхен.
Българският шеф не е изплатил на работниците си и 15 000 евро за отпуски.

Подобни случаи с черноработници имаме почти на всеки два-три месеца, сподели Рене Мачке от Главното митническо управление в Мюнхен.

"Имаме случаи с много източноевропейски фирми в Мюнхен. Това се случва с работници от България, Румъния, Унгария, Чешката република, Словакия – от всички нови страни-членки на Европейския съюз. Постоянно имаме проблеми с такива работници по строежите",каза още Мачке. "

citat ot news.bg

ЗАВИСТTА "УБИВА" ТОЗИ КОЙТО Я ИЗПИТВА.
ЖИВОТЪТ Е ХУБАВ, НЕ СИ ГУБЕТЕ ВРЕМЕТО И НЕРВИТЕ А ПОТЪРСЕТЕ ХУБАВОТО И ЗА ВАС.
Аватар
naskoflex
Мнения: 1104
Регистриран на: Вто Окт 05, 2004 6:10 am
Местоположение: лудницата в Лом

Мнение от naskoflex »

16 хубави в този живот няма,всеки отговаря за действията си,както работниците така и работодателите-да се спасяват :) :)
kosciuszko
Мнения: 209
Регистриран на: Пон Юни 27, 2005 10:09 pm

Мнение от kosciuszko »

naskoflex написа:всеки отговаря за действията си,както работниците така и работодателите-да се спасяват :) :)
Pravilno, koito ne mu stiska, da ne e rabotil za 2.50/chas, edva li niakoi go e otvliakal s pistolet do glavata i cherna limuzina do Germania i go e slojil na rabota na stroeja
Аватар
DonPatso
Мнения: 37
Регистриран на: Съб Апр 01, 2006 9:35 pm
Местоположение: Монтреал,Квебек
Обратна връзка:

Мнение от DonPatso »

Мдаа! Кво да кажа? Хората не са виновни че се опитват да си изхранят семействата ама кво да правят като ако се върнат в БГ няма на кой да се оплачат че не им плащат? Там в Бг 80% от хората работят полулегално и получават парите си нелегално за съжаление.ТО пък и ЕДНИ пари нейсе- жълти стотинки..
Абе еййй! Всичко което виждаш е триизмерно не забравяй!
bone capelov
Мнения: 40
Регистриран на: Пет Апр 07, 2006 4:01 pm
Местоположение: montreal

Мнение от bone capelov »

Ми като няма социал в България много ще работят само на черно, в други страни има повече възможности да си сменят страната :shock: :shock: :shock:
drel
Мнения: 55
Регистриран на: Вто Апр 04, 2006 1:12 pm

Мнение от drel »

DonPatso написа:Мдаа! Кво да кажа? Хората не са виновни че се опитват да си изхранят семействата ама кво да правят като ако се върнат в БГ няма на кой да се оплачат че не им плащат? Там в Бг 80% от хората работят полулегално и получават парите си нелегално за съжаление.ТО пък и ЕДНИ пари нейсе- жълти стотинки..
Zdravei:)) :lol: Poneje si MTL i Quebek-se interesuvam kude e po dobur na4ina na jivot?
Interviuto,koeto se provejda v bulgaria samo na frenski li be6e,ima li 2-ro interviu na angliiski?
Blagodaria ti predvaritelno!Gabrovo :lol: :lol: :lol:
Заключено