Suma na letishte Sofia

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
buddy
Мнения: 85
Регистриран на: Пон Май 03, 2004 4:52 pm
Местоположение: Toronto

Suma na letishte Sofia

Мнение от buddy »

Темата е разисквана многократно, но не успях да открия интересуващата ме информация. Въпросът ми е може ли дете на 12г. да пренесе сума неподлежаща на деклариране, т.е. по-малка от 8000 лева с цел да се избегне декларирането и от друг член на семейството, а ако се декларират суми от 8000 до 25000 лева, това усложнява ли нещата и предизвиква ли нежелани действия от страна на любимите ми български митничари. И второ - декларира ли се лаптоп при напускане на страната? На отговорилите -СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРЯ.
Аватар
some
Мнения: 1380
Регистриран на: Пет Апр 23, 2004 7:33 am
Местоположение: Harmanli

Мнение от some »

Mozesh da namerish nuznata informacia tuk:

http://www.customs.government.bg/index_bg.html

otidi na "polezna informacia" ot menuto v liavo
sled tova izliza pod menu
izberi "za patuvashti"
sled tova v stranicata naj dolu e na BG flagcheto, tam she tarsish v tozi tekst go pisheshe niakade

maj imashe neshto koeto kazvashe che nepalnoletnite ne mogat da imat sasthite mitnicheski oblekchenia ama ne sam siguren.

Uspeh
buddy
Мнения: 85
Регистриран на: Пон Май 03, 2004 4:52 pm
Местоположение: Toronto

Мнение от buddy »

И аз от този сайт черпя информация, но не намирам това, което ми е необходимо. Някой спомена във форума, че деца под 16 год. нямат право да попълват декларация и по тази логика могат да пренасят пари, които не подлежат на деклариране - т.е. аз го разбирам по-макло са от 8000 лева. Няма ли някой по-вещ и по-опитен /или пък да е митничар/.
aseto

Мнение от aseto »

Здравей,buddy!
Предполагам, че има нещо ,което те притеснява, ама или аз не мога да разбера какво искаш да постигнеш, или ти не питаш правилно. :?: Ако сумата ти е под 25000 лв. какъв ти е проблемът да я декларираш? Не трябва да доказваш произход, липса на данъчни задължения и т.н. Ако винаги си пътуваш с лаптопа, по-добре си го декларирай, защото после пак ще го внасяш в Бг. Предполагам, че ако по-подробно опишеш какво точно те притеснява и какво искаш да постигнеш, някой ще ти отговори изчерпателно.
Няма ли някой по-вещ и по-опитен /или пък да е митничар/.
Между другото мисля, че около 60 % от хората във форума са митничари, които крайната бедност е прогонила от България. :lol:
pantata
Мнения: 547
Регистриран на: Пон Юли 28, 2003 10:33 pm
Местоположение: Oakville, Canada

Мнение от pantata »

декларираш си ти парите спокойно.. няма нужда детето да декларира нищо.. митничарите нема да се заяждат.. ние на излизане декларирахме и сме нямли проблеми..
Everyone should believe in something -
I believe I'll have another drink.
Аватар
ety
Мнения: 134
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 7:48 am
Местоположение: Vancouver/ plovdiv

Мнение от ety »

На летището в София се декларира само сума над 8000 лева. На децата също им се полагат пари - нали и те трябва да се хранят с нещо. Попълвате митническа декларация само ако носите повече от разрешената сума, т.е. на член от семейството се полага по 8000 лева.
Заключено