Получих отказ

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
BabaPena
Мнения: 976
Регистриран на: Съб Мар 06, 2004 12:20 pm
Местоположение: Winnipeg, MB

Мнение от BabaPena »

Mnogo nepriatno...

Problema e che iziskvaniata na Federalnata programa za sam chovek sa mnogo visoki. Za sabirane na 67 tochki (bez ekstri kato job offer, rodnini i prochie) se iziskvat M.Sc., 3 godini staj po spetsialnostta i angliiski na MAX. TOVA e apsoliutnia minimum! (estestveno vazmojni sa kombinatsii - poveche staj, tochki za vtori ezik, Ph.D. i t.n.)

Ako IELTS-a ne e bil perfecten ili ako sa se zaiali za staja (koeto sa napalno v pravoto si da napraviat ako ne sa si poluchili v izriaden vid dogovorite, preporakite i drugite neshta koito iziskvat)...Mdammmm...

Inache ne ste saFsem pravi da obviniavate imigratsionnite v bavene...Horata sa si poblikuvali waiting time-a v web page-a, OSVEN tova s poluchavaneto na docs v Rumania se prashta pismo v koeto se ovesniava v detaili che na parvia etap (3 mesetsa) se gleda SAMO dali dokumentite sa okomplektovani, ako sa - se usvoiava taksata za razglejdane, vtoria etap trae 24-36 mesetsa, ako ne se nalaga da se prashtat dopalnitelni docs, SLED tova interview (ako se nalaga), meditsinski i t.n. TOVA vsichkoto go pishe v t.nar. 'pismo s bar kodove'.

Ako na chovek ne mu otarva ima pravo da ottegli dokumentite si v parvite 3 mesetsa PREDI taksata da e usvoena. SLED kato ia usvoiat - ami ostava ni samo da se nadiavame che sme si napravili 'domashnoto' i sme popalnili on-line testa dobre...

Ne e zabavno, no tova e polojenieto...

Danny, stiskam paltsi da napravish nai-dobria za teb izbor (tochki po Federalnata vinagi mogat da se dignat s Frenski primerno, a za Kvebek - vsichki znaem).

Sas zdrave!
Аватар
rafta
Мнения: 52
Регистриран на: Пет Ное 04, 2005 1:00 pm
Местоположение: Vancouver

re

Мнение от rafta »

Zdravei Dani, mojat savet e svargi se s choveka ot www.go-to-canada.com kazva se Asen Paskov. Objasni mu situaziata i vig dali da ne zapochnesh nanovo s nego, kato toi moge da ti dade i dobri saveti. Tochno za da se izbegnat takiva situazii e dobre da se raboti s firmi za emigrazia, kato gore posochenata. Tezi firmi imat interes da ti izkarat USPESHNO prozedurata do krai. Nisto ne gubish ako se obarnesh kam tazi firma za savet.
USPEH
DANNY
Мнения: 26
Регистриран на: Чет Ное 20, 2003 7:34 am
Местоположение: Sofia

Мнение от DANNY »

Големият минус при мен се оказа липсата на съпруг, или подобен такъв, затова имам нула точки за адаптивност.
За английския - имам 10 от 16, резултата от IELTS е 6, 7, 5 ,5, средната ми оценка беше закръглена на 6; френски не владея. Другите точки са за възраст 10 от 10, образование 20 от 25, стаж 21 от 21. Това е, 61, повече нямаше откъде да направя. Играя честно и по правилата и често ми се случва да ме резнат, но това не ми пречи да се чувствам добре. Не смятам да правя каквото и да е друго, по каквито и да са други процедури, за да вляза на всяка цена в Канада. Моята процедура приключи днес и с това и желанието ми да отида там. Дълбокото ми вътрешно усещане е, че са ми направили добра услуга, защото не се знае, когато привидно губиш какво всъщност печелиш.
Нищо страшно не е станало, живота продължава и смятам да взема най-доброто и хубаво от него и тук :)
Аватар
Lub0
Мнения: 6899
Регистриран на: Вто Авг 26, 2003 11:42 am
Местоположение: Sunnyvale Trailer Park, Nova Scotia
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

DANNY, много ми хареса изказването ти, че не лъжеш!
Защото в масовият случай, се почват лъжи с образованието, езиците, професията, стажа, парите и т.н. и като пристигнат тука и почват веднага да се оплакват и да викат "Тия как ме излъгаха да дойда в Канада"

Успех!
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
moni
Мнения: 137
Регистриран на: Чет Яну 22, 2004 5:21 am

Мнение от moni »

Kogato kandidatat e single, naistina trudno se sabirat to4kite, predstavete si kolko po-trudno shteshe da bade, ako to4kite sa 75 kakto e po zakon.
No pak pri 75 to4ki pone protzedurata shte se dviji barzo, zashtoto kandidatite shte sa v pati po-malko otkolkoto sa sega.

Vapreki 4e 4 g 4akane sa mnogo i 4ovek moje ili sa si povishi obrazovatelnata stepen, ili da nau4i malko frenski, ili da si podobri angliiskia do stepen, koiato da garantira maksimuma ot 16 to4ki. Sistemata taka e napravena, 4e spored men kandidatat da e highly proficient pone po edinia ot dvata ezika, ina4e ne stava. V kraina smetka edno ot nai-vajnite, za men dori nai-vajnoto uslovie e perfekten ezik, s tozi faktor se zapo4va imigrantskia jivot.
BabaPena
Мнения: 976
Регистриран на: Съб Мар 06, 2004 12:20 pm
Местоположение: Winnipeg, MB

Мнение от BabaPena »

DANNY написа: Играя честно и по правилата и често ми се случва да ме резнат, но това не ми пречи да се чувствам добре....Нищо страшно не е станало, живота продължава и смятам да взема най-доброто и хубаво от него и тук :)
Evala, che ne si izlagala i oshte vednaj EVALA, che priemash neshtata spokoino! S takava naglasa shte si dobre i na Severnia polius, i v BG i v Ca! Uspeh, kasment i vsichko nai-, nai-!

P.S. Samo edna zabelejka - v tvoita nastoiashta situatsia ne te opravia saprug, dori ako ima Ph.D., za smetka na tova s angliiski na MAX minavash! (ako vse pak zarmislish)

http://www.cic.gc.ca/english/skilled/assess/index.html
Аватар
Rhea
Мнения: 176
Регистриран на: Пон Юни 27, 2005 5:29 pm
Местоположение: Стара Загора

Мнение от Rhea »

Dr Jack - написа -"Montreal - ama skoro Sofia baby"

GOOD LUCK BABY :lol:
Аватар
some
Мнения: 1380
Регистриран на: Пет Апр 23, 2004 7:33 am
Местоположение: Harmanli

Мнение от some »

Ne moze li da se obzalva, tva naistina e tapo 4 godini i sled tva otkaz.
Ako ne ti se e izcherpalo zelanieto da se mahnesh ima i drugi alternativi kakto kaza edin saforumec, Quebec (ama she triabva french), Avstralia
Angie
Мнения: 211
Регистриран на: Нед Авг 24, 2003 5:02 am

Мнение от Angie »

Според мен за съжеление не може да се обжалва щом действително не стигат точките. Наистина е трудно да събере точките млад неженен/ неомъжен човек (адаптивност - само образованието на съпруга/а носи точки за българи без роднини и образование в Канада), средно ниво на първия език и нула на втори, малко стаж и бакалавърска степен (обикновено нашите магистърски ги броят за бакалавърски). Предполагам, че забавянето на случая би могло да се разглежда не само като минус, а и като плюс, защото би могло да се използва за изпращане на допълнителни документи, които вдигат точките (натрупан нов стаж, повишено ниво на езика, добавяне на съпруг/а към кандидатурата).
Аватар
DrJack
Мнения: 213
Регистриран на: Пет Фев 20, 2004 7:01 pm
Местоположение: MTL downtown
Обратна връзка:

Мнение от DrJack »

Rhea написа:Dr Jack - написа -"Montreal - ama skoro Sofia baby"

GOOD LUCK BABY :lol:
mdaaaaa - da si spomnim hubava hrana, hubavo vreme i hubavi jeni kakvo beshe :shock:
I am whoever I say I am, If I wasn't then why would I say I am....
Veliko
Мнения: 637
Регистриран на: Съб Окт 25, 2003 10:50 am

Мнение от Veliko »

Kakwo wreme beshe a, predi 10, a sega e drugo wreme. Komunistite strojat kapitalizama, i shte vidite sega kon bob jade li?
Life goes on. It always does, until it doesn´t!
Аватар
some
Мнения: 1380
Регистриран на: Пет Апр 23, 2004 7:33 am
Местоположение: Harmanli

Мнение от some »

Hubava hrana v BG :) she me spukash ot smiah
DANNY
Мнения: 26
Регистриран на: Чет Ное 20, 2003 7:34 am
Местоположение: Sofia

Мнение от DANNY »

Благодаря на всички, изказали се по темата!
Както казах, не смятам да се пробвам пак наново, въпреки че вече знам какво бих могла да подобря, за да получа заветните 67 точки и без роднини в Канада и без да се налага да се омъжвам :) Наново чакане с години, не, благодаря, а и пари, които трябва похарча за това нямам налични в момента. А опит през Квебек, без реално вътрешно желание за което в мен, също не ме устройва, нито пък емиграция в друга държава. Никога не съм искала да се махна от България, а да отида на едно определено място, но като не става, наистина не е дошъл края на света...
Още малко време и ще се пренастроя на друга вълна, все пак, да живееш 4 години с една мисъл е достатъчно дълъг период, за да се чувствам в момента, меко казано, объркана, но е поправимо :)
Много поздрави от мен на всички, където и да сте, и каквото е писано ще стане :)
Аватар
gez
Мнения: 750
Регистриран на: Пет Авг 01, 2003 8:38 am
Местоположение: TORONTO; CANADA
Обратна връзка:

Мнение от gez »

DrJack...ti na Mars li jiveesh? Kakvo ti stana be? Kakvi sa tiq smeshki, koito govorish?
Мисли за най-лошото, за да стане най-хубавото
miteto
Модератор
Мнения: 11161
Регистриран на: Пон Юли 28, 2003 3:26 am
Местоположение: Toronto

Мнение от miteto »

gez написа:DrJack...ti na Mars li jiveesh? Kakvo ti stana be? Kakvi sa tiq smeshki, koito govorish?
Бе не е чак толкова смешно, за жените и за времето 2:0 за България, за храната вече въпрос на вкус :wink: С уговорката че за пари не говорим, а то както знаем парата (или храната) прави борбата :D
Заключено