Честит юбилей, Квебек

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Заключено
Аватар
Hemoglobin
Любим форумец
Любим форумец
Мнения: 447
Регистриран на: Чет Яну 29, 2004 9:03 pm
Местоположение: Само в самолета съм си у дома.
Обратна връзка:

Мнение от Hemoglobin »

pomiar написа:
huba написа: pumi, ako shte hodim v krainostite- ako ne znaesh da uvajavash sebe si, proizhoda i sebepodobnite si a samo "drugite" i da gi kvalificirash kato po-po-nai(umni, krasivi ,veliki) - to za taia bolest si ima drugo ime. :D
Mnoogo verno (za sujalenie).
Поми, наистина е верно, но тук май става дума за болестта интегризъм ;). С разрешение на Хуба, да ти наблегна на последния ред :), че почна много често да не доразбираш.

Инак Поми само на теб ще отговоря, от групата на "право в десектата, много добре му го каза", щото си отскоро там явно.
Поми този дето скача срещу брата си тук всички го знаят, това не е един човек това е един описателен образ. ТОва е онзи левент който винаги е готов да плюе по България и българите (а те явно не са му братя вече) и когато някой спомене нещо против покровителите му с които дели провинция (сякаш имане делят), то тогаз той настръхва и се впуска да плйуе бесни лиги срещу него.

Поми, ти усещаш ли как в озлоблението си без дори да прочетеш фактологията на дискусията и без да допринесеш със нищо за нея, се намеси единствено за да лавнеш? И лавна и скокна към брата си.....но кой е брата ти? И с какво те предизвикаха думите ми? С това че не са ласкави за квебек, но пък са ласкави за българите и България????
Откога се обиждате на добри думи за България.
Поми, или имаш позоция и доводи да я защитиш или не. Инак рискуваш да слезеш на нивото на exquisitus, а той отдавна като гледам си казва човека че се е овъргалял в билирубина.


Сега Кримон,
гледам, че пак започна де се върти около позициите а не се говори пряко за тях. Нека видим къде се намираме в момента. АКо не си съгласна казвай.

По първата точка, откога има българи, България и нация.
- Ти се съгласи с мен, че Българи и България има от поне 4ти и съотв. 7ми век. Това е добре. Крачка напред.
- Смяташ, че нацията обаче се създава в 19ти. / Аз не съм съгласен нацията СЕ ВЪЗРАЖДА в 19 век. Това ще го доизясним.

krimon написа: преди да ни изкараш първия народ на света

(Кримони ако мислиш че ни изкарвам 1ви народ на света, пак ще те пратя в библиотеката за да погледнеш откога има народи по света и да сравниш информацията с дадената ти от мен).

По втората точка:
- Първоначалното ти твърдение в което абсолютизираш, че цяла Европа е наричала българското освобождение терористично движение, си склонна да го поразклатиш малко и да приемеш, че е имало някои (единици според теб) които не са го смятали за такова.
И тук имаме крачка напред, въреки че все още има диста за разясняване.
Кримони аз ти написах суна имена на автори които са съпричастни на българите по това време, а ти не си ми дала и един досега който нарича българското освобождение и движенита пред 1878 терористични..... Ако не го сториш, ще трябва да признаеш, че изказването ти е било неправилно и несъобразено с истината. Ако пък намериш отнякъде някое име, то ще се наложи да погледнем колко автора и от какви позиции са изкалаи становища да сравним и да се убедиш в неправдата и абсурдността на това изказване.

Тоест тук смятам че има още да крачим напред.

По точка трета, не си изказала позиция още освен тази на "не е верно пък!".
Квебектта никога не е имала волята, готовността и очевидно желанието да защити територията си, нито пък (очевидно) желанието да я управлява самостоятелно (няколко референдума показват ясно).
Така ли е или не?

Също така много се радвам, че вече сме изяснили и сме най-накрая на едно мнение че България пада след 30 годишна военна кампания от страна на Отоманската империя.
krimon написа:аз лично не черпя нито самочувствието си, нито гордостта си на българка от факти като най-най-старо, най-най-силно, и въобще най-най .... има други по-стойностни неща, които с теб явно няма да обсъждам


Кримони, не го избивай на емоции, няма да плачем тук. Не дискутираме товята гордост, срам, първа любов и поводите за нея.
Дискутираме абсурдността на всякакви исторически паралели и търсенето на идентификация на самобитността на българите с тази на квебеквата

krimon написа:аз пък изобщо не съм говорила за отбраната на Търново и не след падането на Търново (1З9З) 2-рото българско царство престава да съществува, а малко по-късничко (1З96) ...


Кримони, типичен пример за това, как си прочела едно, но си разбра ивтори и изкоментирала трето, този отговор ти мо го даде относно изричното наблага не от моя страна на защитата на търново водена от старец. Нямам коментар.

Ти смятащ, че историта ни е срамна, добре, това ще го спорим в друага тема.

Но аз не мога да допусна някой да хвърля такъв прах в очите на който и да е, казвайки му, че българите били едва ли не духовни братя на квебеквата :shock: :shock:

Ако ти мислиш, че квебеквата са ти повече братя от българите, и че първите страдали горките пък вторите нямали толкова блестяща история...то пак да ти кажа тежко на идните и жалко за отминалите ти поколения.
Харесва ли ти или не, това е. Вярвам имаш снимки поне на дядовците си от 20 век. Вземи ги поразгледай и си спомни, че тия хора са минали през 4 войни само за по-малко от 50 години за да може ти един ден да се пръкнеш и да започнеш да плискаш марна мръсна водица върху паметта им.
Пък и си помисли как биха реагирали те, ако имаше шанса да ги убеждаваш, колко хич не струва новата ни история.

Тоест за да канализирам малко разлятата (и разлаяна, ех ама само как ми го казахте, браво, право в десетката, :beer: , u rule! :beer: :):):)) тема:

Кримони ти все още ли твърдиш че историческата съдба на Българите е същата като тази на квебеквата.
Ако да нека да кажа само точките по които досега имаме съгласие и които твърдят обратното:

1. Българи има на земята кажи речи 2 хиляди години, официални български държави от поне 1400 години (вкл. Фанагорийска България).
/ държава Квебек никога не е имало на земята. Хора които наричат себе си квебекчани има от по-малко от 100 години. тук и двамата сме съгласни нали?

Изводи - не може да си патриот на несъществуваща държава, може да си само сепаратист.
Българите винаги са имали волята, силата, огромното желание и НЙА-ВЕЧЕ СПОСОБНОСТТА да стздават свои държави по лицето на Евразия. Докато любимците ти квебеква не са показали никога нито едно от тези качества. Точно обратното всчки събития досега сочат за патетична липса на желание, воля, дързост и способност за това.
Интересно леко се засмях като написах думата квебеква и думата способност в едно изречение :):)

Ако българите са се борили за възтановяване на стара култура с дълбоки традиции, религия и самоидентичност, то квебеквато се бори за повтартям евтина биричка, по-висок социал и МНОООООООГО ВОДА, 'щото те вода имали много ама канада им я крадяла.

И ако и не успееш да се отцепиш, когато ти дават правото с казване само на ДА да го направиш, значи и това не си ами си хленчещ, изкривен квебеква, който не знае какво иска.

2. Падането на България е свързано с много битки и стотици хиляди жертви (военни и цивилни), като ти не отрече примери за самоотверженоа защита които дадох / квебектта пада за 15 минути през които са дадени едва няколко изстрела и след това Бен Джонсън е щял да умре от срам ако ги е видял как са удряли петите в гъза бъдещите квебеква бягайки от англичаните.

Изводи.... ти още ли сериозно смяташ , че тези два исторически феномена изобщо могат да се споменат в едно изречение , камо ли да търсим паралели между тях?! :shock:

Кримони спомни си за какво говорим и се връни там ако искаш да дискутираме. Инак са прави хората като казват, че си говорим на различни езици.

П.С. И нека да завърша с усмивка за днес... никога не съм и предполагал, че ще се намери някой който да каже, камо ли ожесточено да спори, че българите и квебеквата имали подобни исторически перипетии.... кримони, ти не си от интегрантската класа ала това е върховната идеология на всеки итегрант...

финален завършек на етапите през които минава интегранта, а именно:

Етап 1.идвам, праат ма на 2 и 1/2, щото не съм квебеква
Етап 2.не моа да са защитам, пак ме праат за 2 стотинки, ох що нищо не знам за рода си и аз да им го върна.
Етап 3.еййй знайш ли...аз ако стана като тях и те вече няма да могат да ме нападат,че не съм квебеква, и най-вече няма да се налага да защитавам честта и името на рода си (все не мога да се справя с това последното значиии).
Етап 4.чекай ся копеуе, чек да видим как да стана квбеква.
Етап 5. ще взема да се интегрирам :twisted:
Етап 6. интегрирах се ама нещо пак ме гложди отвътре, кво съм сега, ни квебеква ни българин (и па ма праят за 2 цента (вече стотинки не позлвам е*ал съм ти и бългаската работа)).
Етап 7. шшшш брато найш ли кво открих...че ако взема да мразя България и българите и да ги плюя, започвам да се чуствам по-малко българин. Пък така се чустваам повече квебеква и чак даже кат са слушам почвам да разбирам що са отказах от тиа прости българи
Етап 8.кой е тоя дето казва, че българите са хубави и че квебеква са лоши, УЕЕЕЕ ЕЙ СЯ ЧЕ МУ СПЛЕСКАМ БУШОНТЕЕЕЕ, д*ба, пак нещо ми куца. хммм глей го па тоа говори без да вика гувирнумон, и шумаж и бейсмън и дунпеймант, баси нищо ни му разбирам, сигурно са надува ша го еа, това сигур е дет му викат високопарен начин на спийкинг.

Етап 9. Я чакай то не стига само да мразя българите, дай да взема "страстно да любя" (дет беш казал един французин май) Квебек...ооох така по-добре.

Етап 10 Лелееее знате ли кво открили учените бе, че аз всъщност съм квебеква по произход , история и убеждения щото историята ми била такава като техната, тоест нашата...техната, моята на квебек де, (брато меланжирах се)...карай гоу фор ит. Е тва е вече си намерих мястото тука в един гьол с билирубин...само не моя да разберам ако бъгарите да ги е*а (аз съм квебеква и все съм си бил такъв) имат същата история като нас квбеквата, що пак съм готов да ги заплюя... а бе па грав, имам си бейсмънт.
"Бързата кучка слепи ги ражда"
българска поговорка
foxxbatter

Мнение от foxxbatter »

офф..... :bigeyecry:
Аватар
exquisitus
Мнения: 497
Регистриран на: Вто Окт 26, 2004 10:12 am
Местоположение: Hell

Мнение от exquisitus »

Hemoglobin написа:Инак рискуваш да слезеш на нивото на exquisitus, а той отдавна като гледам си казва човека че се е овъргалял в билирубина.
merci, che me pochete. you brightened my day.

ama neshto ne si razbral, moia hemoglobin si e dobre, edin drug hemoglobin se prevyrna v bilirubin ;)
The secret of success is sincerity. Once you can fake that, you've got it made. -- Jean Giraudoux
--------------------------------------------------------
If the world were the perfect set of teeth, you would be plaque!! -- Dolph, the fascist hippo
survivor
Мнения: 2848
Регистриран на: Чет Окт 09, 2003 10:08 pm
Местоположение: Монреал

Мнение от survivor »

Hemoglobin написа:- Смяташ, че нацията обаче се създава в 19ти. / Аз не съм съгласен нацията СЕ ВЪЗРАЖДА в 19 век. Това ще го доизясним.[/b]
Хеми, аз естествено нямам време да изчета всичко, което си изписал, ама това за нацията си го подчертал, та ми се наби в очите. Вземи се осведоми първо какво значи нация и национална държава (nation-state) и откога съществува това понятие, че това са елементарни неща.

Можеш да започнеш оттук:
The origins of the nation-state are disputed: see the main article on nationalism. Some theories see them as a 19th-century European invention, the product of nationalist movements, facilitated by developments such as mass literacy and the early mass media. Some see the nation-state as emerging in a few specific states, such as France and its rival England. They expanded from a core region, and developed a national consciousness, and sense of national identity (Englishness). Both assimilated peripheral regions and their cultures (Wales, Brittany, Aquitaine and Occitania), where regionalism and nationalism resurfaced in the 19th century.

The idea of a nation-state is associated with the rise of the modern system of states, usually dated to the Treaty of Westphalia (1648).

http://en.wikipedia.org/wiki/Nation-state#History
Аватар
krimon
гугуле
Мнения: 7159
Регистриран на: Вто Юли 29, 2003 9:56 am
Местоположение: GMA

Мнение от krimon »

Hemoglobin написа:По първата точка, откога има българи, България и нация.
- Ти се съгласи с мен, че Българи и България има от поне 4ти и съотв. 7ми век. Това е добре. Крачка напред.


нищо подобно не съм се съгласявала, ако да - цитирай ме
все още знам какво говоря, а и го има написано
Ако държиш сега ти го казвам - 7 век се образува българската държава, и какво от това ... имаш ли представа колко са се изменили нещата за тези векове, и какъв генетичен ураган е минал през Балканите, че да се тупаш в гърдите като наследник на онези българи .... има друго, с което да се гордеем, ние сме наследници на възрожденската ни нация .... за добро и за лошо.

Hemoglobin написа:- Смяташ, че нацията обаче се създава в 19ти. / Аз не съм съгласен нацията СЕ ВЪЗРАЖДА в 19 век. Това ще го доизясним.
Боже, боже, не аз смятам :cry: Това си е така.

Народността в един определен момент може да прерастне в нация, ако ги има налице някои съществени фактора.

ще ти е необходимо да се подплатиш с малко теория и научни методи в историята ако искаш да играеш играта .... Първите нации по света възникват (аз съм писала в предишен постинг - виж го) през 19 век, след 1848 (прочти защо). Точка по въпроса. Това не е моето мнение, а световно-утвърденото в историчските, политическите и въобще научните, хуманитарните или каквито искаш там среди.

И ти си този, който няма понятие от държавност, народност, езикова или етническа принадлежност, националност, самосъзнание и т.н. ... прекалено много станаха. Фактите не правят история, Хемоглобин. Прочети малко и за теорията ... аз затова в пръвия си постинг те попитах да ми изясниш на базата на какво смяташ, че кебекуата са сепаратисти ... но никои не благоволи да ми отговори.

Велико-шовинистичните идеи не са довели до нищо добро нито за българската нация, нито за българите като хора, нито за държавата ни (горката).

Винаги съм знаела, че българите разбираме всички от история и футбол .... :lol: (освен от всичко останало) ... е нямам време да обяснявам А-В-С, особено на хора, които не проявяват и капка уважение и се смятат за непогрешими ...
лека нощ и приятно четене :)
Аватар
Hemoglobin
Любим форумец
Любим форумец
Мнения: 447
Регистриран на: Чет Яну 29, 2004 9:03 pm
Местоположение: Само в самолета съм си у дома.
Обратна връзка:

Мнение от Hemoglobin »

krimon написа:
Hemoglobin написа:По първата точка, откога има българи, България и нация.
- Ти се съгласи с мен, че Българи и България има от поне 4ти и съотв. 7ми век. Това е добре. Крачка напред.


нищо подобно не съм се съгласявала



Смятам ако отидеш в някой македонисти форум ще те провъзгласят за върховен гуру!!!!

Как да продължа да говоря при наличието на такъв фактологически нихилизъм и безочливост.
Не ти стигнаха и изворите които цитирах, за теб явно България никога не е имало. Българи съвсем е нямало като гледам думите ти.
Отново показваш как хич не се и интересуваш от дадените от мен твърдения и извори.

А за нация... излизайки ми с една от теориите за създаването на нациите и абсолютизирането и е тъй смешно , както и абсолютизирането че цяла Европа е наричала освобожеднието на България тероризъм...а се оказа съвсем друго...но ти едва ли си съгласна и с това.

А за нация, как така пропускаш, че има писмени документи които употребяват думата нация и насионалност в този си смисъл още от 968 (пиша го с думи да няма неразбрали деветстотин шестдесет и осма година) в писмени документи от Ото Първи,[/b] някъде 9 века по рано хората са се определяли с думата националност, но ние нали сме велики какво ни пука те как са се определяли, важното е ние как ще ги определим. Именно затова и теорията за възникването на нациите в 19 век не се подържа от всички, но ти вярвам и с това не си съгласна.
Та не знам кой се мисли за безгрешен но абсолютизиране на част (реална или не) от фактите и подминаването на останалите си е куца работа, Кримони, не мислиш ли? И вече на няколко пъти показваш и ази слабост в потока на дискусията.

Кримони, още в началото ти писах, че позицията ти е на несъгласна по принцип, независимо от доводите и насоката на разговора..... ти доказа че това е така.

Явно нито исторически факти, нито източници или извори, могат да те спрат от абсурдно тълкуване на изпоачени или поизмисленки факти....
"Бързата кучка слепи ги ражда"
българска поговорка
foxxbatter

Мнение от foxxbatter »

Аватар
krimon
гугуле
Мнения: 7159
Регистриран на: Вто Юли 29, 2003 9:56 am
Местоположение: GMA

Мнение от krimon »

хахаха, след всичко изписано от Хемоглобин мога само да предложа да си сложи под аватара надпис "йезуит - демагог І степен"

ВТW, покажи ми поне един исторически извор (знаеш ли какво е това ?), който си цитирал някъде из тоз форум
Аватар
Hemoglobin
Любим форумец
Любим форумец
Мнения: 447
Регистриран на: Чет Яну 29, 2004 9:03 pm
Местоположение: Само в самолета съм си у дома.
Обратна връзка:

Мнение от Hemoglobin »

Кримони,
да бях такъв човек да кажа, че от всичко казано дотук трябва да си сложиш и ти някъде надпис "запънато магаре на мост"... ама не съм :).
Явно дотолкоз си се настървила, че не четеш или ако четеш избягваш да коментираш и пропускаш всичко което ти е удобно да пропуснеш...
Тоест ако аз ти говоря с факти ти отговаряш с увъртаници, не знам кой е демагога в случая.
Виждам че каквото и да напиша за теб няма значение, ти си знаеш твоята песен...
Верно е трудна работа да убедиш глухия.

Опитите ми да насоча разговора в рационална насока на продуктивност явно не ти се харесват... опитах се всячески да изясним позициите си преди да се върнем на изводите за които имахме разногласия.
Само че твоето желание да тропаш с краче и да виках "не" на всичко се противопостави дори на това.

Смешна работа, да беше дете 1ви клас да вика "няма" и "не е така" и то щеше да разбере и да стигне до някакъв извод след два три примера и реални доказателства (във вид на исторически източници... ако не знаеш какво е туй, верно може да провериш, писано е вече иска се само да четеш).. Не съм и мислел че някога ще ми се наложи да доказвам с реални дати и документи че е имало българи и България преди този възлюбен от теб 19 век. И НАЙ - МАЛКО СЪМ ПРЕДПОЛАГАЛ ЧЕ ЩЕ МИ СЕ ОТГОВОРИ " НЕ Е ВЕРНО НЕ СЪМ СЕ СЪГЛАСЯВАЛА С ТОВА" (оставям настрана другите исторически абсурди и липса на познания на които се опря за да изкажеш тезата си)
Кой е демагога и йезуита? ТОзи който като магаре на мост отрича съществуването на етноса си и държавите изградени и отстоени от него или този който търпеливо и като на първолаче му дава хапка по хапка доводи и доказателства за това.

А нима не е демагогия това, че увъртайки и прескачайки, все дърпаш към първия си налудничав извод, че квебектта е исторически аналог на България???? Ако не е демагогия то това е нездраво твърдение, което ти самата знаеш че е абсурдно и затова не пожела дори да започнем разговор за общоприетите факти, който да надградим с логичните изводи.

Кримони моите уважения към образованието ти, но след всичко казано защо не вземеш да си скъсаш дипломата.
"Бързата кучка слепи ги ражда"
българска поговорка
Godis
Мнения: 1661
Регистриран на: Пон Юли 28, 2003 2:22 am
Местоположение: Montreal, Pointe Claire

Мнение от Godis »

Hemoglobine, а ти помниш ли си приказката за червените херинги ?
bateto
Мнения: 4226
Регистриран на: Пет Мар 02, 2018 3:48 pm

Мнение от bateto »

Хемаглобина е велик,достатъчно е да извадите тапите от ушите си и очилата от задния си джоб за да го разберете.Всъщност може и да не е достатъчно,незнам ,ако глухия иска да чуе и слепия да види ще намери как.
За безднадежните случаи не отговарям,проблемът си е техен.Заравяйте главата в пясъка и бъдете щасливи. :D
Аватар
bgmontreal
Мнения: 5866
Регистриран на: Пон Фев 02, 2004 5:55 pm
Местоположение: blog.danielkatev.com
Обратна връзка:

Мнение от bgmontreal »

чета и пак чета и пак чета и ...

абе защо сте чакали 1-2 години да дойдете в пустия му Квебек?
Да не би Квебек, да не бил държава от 5 години?
Да не би квебекарите да са дошли в Квебек последните 5 години?
Да не би ...

Ами не тук си е бил и Квебек и квебетата много преди да чакате с трепет визата за КВЕБЕК, за да минете по-лесно.

Акъла не ми го побира как може да се тръшкате да идвате тук и после да се опява колко кофти са квебетата и т.н.
Тия хора са създали тая провинция, а не Ганьо дошъл от 5 години тук.

Българска нация и националност е имало много преди да се е помислило, че има и други континенти, цар на българите е имало, български език е имало, национално самосъзнание е имало.
Обаче ... малко по-малко това се отмива, благодарение на криво разбран патриотизъм:
Ние сме най-велики, най-умни, най-най, но да дадем нещо за да сме само по-по НИКОГА.
Квебек може да не е от 1400, но след като съм ИЗЯВИЛ желание да живея тук значи е моя дом и ще уважавам порядките, а не да нападам всеки местен, защото прапра баба му била еди каква си
България ще си остане моята родина и винаги ще е в моето сърце, но не трябва непременно да ме слагат в един кюп с конните прабългари.
защо да не съм трак или славянин?
И защо само заради това че съм роден в БГ трябва да съм най-най? Най-най не би ли трябвало да се доказва?
Освен по паспорт защо да съм по-близо до човек, който мрази всеки с небяла кожа, или който паразитства или нещо друго което е далеч от моите разбирания, а не с някой квебекарин?
Аз съм Българин, гражданин на света, роден в София, но духом пловдивчанин и не мога да правя разлика между сливналия и софиянец, пакистанец и монголец, българин и квебекар - всичките първо са хора и ако имат моите разбирания и интереси, то са "мои" хора.
Научете се да не делите хората на нации, националности и др., че нищо добро не ви чака
http://www.facebook.com/dkatev" onclick="window.open(this.href);return false;
http://blog.danielkatev.com" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.bgmontreal.biz" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
ivanko13
Модератор
Мнения: 3602
Регистриран на: Сря Юни 29, 2005 5:02 pm
Местоположение: Toronto

Мнение от ivanko13 »

krimon написа:ami tova sa samo goloslovni tvurdenia - dokaji go s fakti
ako triabva si izvadi knigata s izvorite ot tazi epoha ili hodi da govorish s profesorite v Bg, koito se zanimavat s osmanistika i Vuzrajdane
tova ne sa nesta, koito vadia ot bolnoto si vuobrajenie (za sujalenie)

a ako triabva da si gi merim - koi kolko e chel (ele puk po bg istoria :cry: ) ... ama ot cheteneto - faida nikakva :beer: :beer:
triabva i da se misli 8)
Знаеш ли кой е Йоан Кантакузин?
Пак ти казвам ,малко си чела.
"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст"
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
Аватар
ivanko13
Модератор
Мнения: 3602
Регистриран на: Сря Юни 29, 2005 5:02 pm
Местоположение: Toronto

Мнение от ivanko13 »

krimon написа:че българският владетел първи кани за съюзник османските турци, за да се пребори за престола си, а те използват това, за да му го отнемат - този същият, за който ти говориш - 80 годишния :cry: ) и т.н.
Този за който говори Хемоглобина е .........

Български патриарх (1375-93), книжовник. Ученик на Теодосий Търновски; последовател на исихазма. През 1363 заминава с учителя си за Цариград, оттам отива на полуостров Атон (Света гора). Към 1371 се завръща в България, основава манастира "Света Троица" край Търново. Отдава се на книжовна работа. Полага основите на Търновската книжовна школа, чиито традиции оставят трайна следа в българската, сръбската, румънската и руската литература. След избирането му за патриарх развива широка църковна, обществена и литературна дейност. В отсъствие на цар Иван Шишман Евтимий Търновски организира и насърчава защитниците на обсаденото Търново. Заточен от турците вероятно в Бачковския манастир. Извършва правописно-езикова реформа. Литературното му дело е връх в развитието на старобългарската литература; жития на свети Иван Рилски, света Петка (Параскева) Търновска, похвални слова, послания, преводни, литургични и др. съчинения.

Нали знаеш легендата за палача ,секирата му и т.н.
"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст"
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
pomiar
Мнения: 728
Регистриран на: Сря Сеп 01, 2004 11:12 am
Местоположение: ulitsa Sezam, vtora kofa, v liavo
Обратна връзка:

Мнение от pomiar »

Hemoglobin написа:..Поми, наистина е верно, но тук май става дума за болестта интегризъм ;). С разрешение на Хуба, да ти наблегна на последния ред :), че почна много често да не доразбираш.

Инак Поми само на теб ще отговоря, от групата на "право в десектата, много добре му го каза", щото си отскоро там явно.
Поми този дето скача срещу брата си тук всички го знаят, това не е един човек това е един описателен образ. ТОва е онзи левент който винаги е готов да плюе по България и българите (а те явно не са му братя вече) и когато някой спомене нещо против покровителите му с които дели провинция (сякаш имане делят), то тогаз той настръхва и се впуска да плйуе бесни лиги срещу него.
...
Хемоглобин, Незнам дали си ми брат. Ако не си- това си е твой проблем. Искаш да ме изкараш по-малко българин от тебе. Няма да стане. И паспорта ми е български и името ми че и мнооого назад всичко е българи (за смесените гени не нося отговорност). Когато чевек като тебе няма какво да каже крие се зад мнoгoсловието и голите нападки. Наистина съжалявам за тебе. Окончателно ме убеди да не си съставям мнение за хората само по 2-3 постинга а търпеливо да поизчакам. Нищо, ама нищо не си разбрал от това което исках да ти кажа. Жалко, лошо четеш.
Аз не исках да се отказвам от българската история а да ти наблегна на факта че твоите и моите заслуги за нея са нищожни (и явно такива ще си останат). И че факта че България има 2000 години история не ти дава правото на тебе да се държиш като нацист. Даже ти пиша на български белким този път ме разбереш. За мене извода от цялата ситуация (без да се интересувам от историческите буллшиц дето плямпате) е че растиста си е расист дори и прикрит зад неоспоримите (Според него) исторически факти.
Аз, Хемоглобин (забележи че вече не те наричам Хеми, защото уважението ми към тебе се изпари) не желая да гледам на другите с презрение само защото не са бели, не са умни като мене (е, това пък е съвсем глупаво, нали), не са се родили с 3000 годишна история и не си падат по жени като мене. Искам да съдя хората по това какво са направили, на колко човека в беда са помогнали и доколко толеранти са към собствените ми недостатъци. Нямам какво повече да допълня по темата- живей си с расизма и огорчението. На никoй (особено в Квебек) не му пука. И добре че е така.
Ima hora gotovi da braniat istinata dokato ot neia ne ostane nishto. (J.R.Openhimer)
Заключено