Nakratko ot BG

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Заключено
Joy
Мнения: 4013
Регистриран на: Съб Юли 26, 2003 11:30 pm

Мнение от Joy »

Анито, какви са тези мрачни мисли?
Стара Загора си е много хубаво градче. :D Спокоен и уютен и доста чист (един от малкото чисти градове). Аз в София не бях забелязвала чистачи от сто години, а в Ст.Загора сноват всяка сутрин по паркове и градинки.
А какви заведения има, малеее! А какъв катък! Ммммм!

Остъклените тераси са най-хубавото нещо на българските апартаменти- недей така! :D

Анито, що не заведе и родителите на моренцето? Пък ви е и на две крачки на всичкото отгоре... :roll:
ts
Мнения: 286
Регистриран на: Съб Ное 13, 2004 4:40 pm

Мнение от ts »

Joy, от повече от година, хората в Стара Загора се чудят кой им трови въздуха, имало е дни това лято, когато на улицата не е могло да се диша, поне така пишеше във вестниците. Та въздуха в този град в момента е по-зле от легендарното Русе и най-интересното никой не може да каже дали отровите идват от Марица Изток или от близките военни полигони. Ето малко заглавия от пресата тази година "Паника и от метален прах в Стара Загора", "Отново обгазиха Стара Загора - ето и линк към новината http://www.bgfactor.org/news.php?cm=13&nid=16557, "Протест в Стара Загора срещу системните обгазявания"... Мда, това е реалността за съжаление... :(
Аватар
ivanko13
Модератор
Мнения: 3602
Регистриран на: Сря Юни 29, 2005 5:02 pm
Местоположение: Toronto

Мнение от ivanko13 »

ts написа: "Протест в Стара Загора срещу системните обгазявания"... Мда, това е реалността за съжаление... :(
Протестираха всичко на всичко 200 души.Иначе на концерта на бате Слави и Пайнерките отидоха общо - 50 000 :shock: Това е то гражданското общество у нашия град :roll: .
"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст"
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
Joy
Мнения: 4013
Регистриран на: Съб Юли 26, 2003 11:30 pm

Мнение от Joy »

ts написа:Joy, от повече от година, хората в Стара Загора се чудят кой им трови въздуха, имало е дни това лято, когато на улицата не е могло да се диша, поне така пишеше във вестниците. Та въздуха в този град в момента е по-зле от легендарното Русе и най-интересното никой не може да каже дали отровите идват от Марица Изток или от близките военни полигони. Ето малко заглавия от пресата тази година "Паника и от метален прах в Стара Загора", "Отново обгазиха Стара Загора - ето и линк към новината http://www.bgfactor.org/news.php?cm=13&nid=16557, "Протест в Стара Загора срещу системните обгазявания"... Мда, това е реалността за съжаление... :(
Да бе, помня разни такива истории. :roll: Жалко за хубавото градче и страхотни старозагорци, но рано или късно ще се преборят и с това. Къде няма проблеми?
Alina
Мнения: 1061
Регистриран на: Пон Юли 28, 2003 9:45 am

Мнение от Alina »

Даа, и аз имам прекрасни спомени от Стара Загора, но са от преди около 10 години. Там правихме бизнес с картини и вървеше мнооого повече от Пловдив. Хубави, толпи хора са старозагорци.

Жалко за хубавото градче.
Alina
Аватар
dobri4uk
Мнения: 224
Регистриран на: Вто Авг 05, 2003 10:09 am
Местоположение: Montreal.Qc

mdaaa

Мнение от dobri4uk »

Abe brat4e kvo stana tuka bre ..... ot edno iskreno izre4enie na Anito :roll:
DOBRI4UK( ne go durpaite za op6kata)
Аватар
Клечка За Чистене На Уши
Мнения: 1426
Регистриран на: Нед Юни 05, 2005 12:04 pm

Мнение от Клечка За Чистене На Уши »

Хубави, топли хора са старозагорци.
Всички хора са хубави и топли. С изключение на тези, които са грозни (те не са хубави) и тези, които са починали или които са имат хипотермия (те пък съответно не са топли). Иначе общо взето е вярно твърдението.
Аватар
Doktora
Мнения: 3385
Регистриран на: Вто Май 03, 2005 6:55 am

Мнение от Doktora »

Клечка За Чистене На Уши написа:
Хубави, топли хора са старозагорци.
Всички хора са хубави и топли. С изключение на тези, които са грозни (те не са хубави) и тези, които са починали или които са имат хипотермия (те пък съответно не са топли). Иначе общо взето е вярно твърдението.
Ама как хубаво ги казваш нещата Клечка?!
Е как да не те харесвам ми кажи приятелю?
Док.......... :beer:
TROUBLEMAKER
Щастливецът
Мнения: 29
Регистриран на: Чет Авг 11, 2005 3:39 pm

Мнение от Щастливецът »

anito написа: [ ... ] Но нещо тия сгради не могат да ме накарат да не виждам мизерията около тях [ ... ]
Животът се подреди така, че през периода 1994 - 2002 г. имах служебни контакти - а от тук и отблизо поглед върху работата и успешното развитие на бизнеса на един извънредно интелигентен и образован млад мъж, български производител на, ще ги нарека най-общо (за да съм коректен към него) "бързооборотни стоки". Дейността му се извършваше под различна юридическа форма - отначало ЕТ, сетне ООД и АД, но все негова мажоритарна собственост. Успоредно с развитие и контрол на бизнеса си (производство извън София, търговско представяне в складовете на едро по цялата страна, износ в чужбина - Албания, Македония, Украйна) той, незнайно за мен как, съумяваше да работи и да се развива по специалността си - като лекар, завеждащ отделение в едно от, да го речем, петте най-сериозни и престижни (за мен, аз съм дилетант в тази област) медицински заведения в София. Вероятно е имал и съответните контакти, по този въпрос нямам информация.
Още тогава той прозря например, че е България не трябва да шумиш много около мащабите на развитие на дейността си (тук не става дума за аспекта "сенчеста икономика") и например съвсем преценено (и оскъдно, както тогава ми се струваше, някъде 1994-98 г.) организираше рекламната си дейност; защото, ако много "надигаш глава", ще дойдат ония - "батковците", - и ще ти "стегнат вратовръзката".

Защо се сетих сега за него, по асоцоация с постинга на anito?

Нееднократно съм разговарял с този мъж през тези години на тема "емиграция". През цялото време той беше твърдо "против" като целесъобразност за себе си. Обосноваваше го с успешната си профисионална, като лекар, реализация - не само в страната, а и активни участия в международни научни форуми по специалността си - а там ще съм, казваше, поне за много дълго време, господин Никой. Благополучното развитие на бизнеса му също го караше да не чувства каквато и да е било икономическа необходимост от едно такова радикално мероприятие.

Някъде към края на активните ни контакти - около 2002-2003 г., които прекъснаха поради смяня харатера на работатата ми, той вече беше на съвсем друго мнение. Добре, казваше, - пари имам; и възможност за развитие и признание като специалист - също. Докато си в къщата си - всичко е О. К. (къщата е в престижен столичен квартал). Но как можеш да си щастлив, когато като излезеш например извън нея, виждаш гимназиалния си учител, който рови в кофата за боклук? И когато се спираш да го поздравиш и го питаш как е, той ти обяснява колко рано става сутрин, защото му е неудобно да гледа хората в очите, които е учил ... В тая среда ли да расте детето ти?

Това не е измислена история, макар да е може би и с малко повече от необходимия сантиментален край.
И ситуацията в България оттогава, ако се е променила, то никак не е в положителна посока.
7 милиона имат щастието да живеят в България. Другите нямат това щастие, но затова пък имат всичко останало.
Аватар
anito
Мразим да мислим
Мнения: 2595
Регистриран на: Съб Юли 26, 2003 9:35 pm
Местоположение: Са

Мнение от anito »

Da, Щастливецо, горе-долу това е посоката на мислите ми. Малко по-встрани, ама все е натам :wink: :)
Хиля се не защото не взимам писането ти насериозно, а на гениалнто си изречение. 8)

Иначе благодаря за хубавите думи за Заарата и за заралиите, де да бяхте прави...

Утре сутринАта ш'нагледам пак темата, дъл върви лафа :)
Обичам да преча
Аватар
Blue Passion
Расист-ново поколение
Мнения: 809
Регистриран на: Вто Юли 29, 2003 3:36 am

Мнение от Blue Passion »

[quote="miteto"] Хаха, а ти да не би да си им броил спестените закуски и откъснатите ягодки та си сигурен че са ги изкарали с труд тия пари ? Ако знаеш за някой български бизнесмен (не западна компания) дето е изкрал пари с труд и пот и е построил 4-5 звезден хотел, напиши му името тука да видим кое е това чудо на природата. [quote]
Митето,не съм ги броил,но поне не тръбя,че всички са мафиоти и парите са им мръсни,т.к. нямам доказателства за това!Някъде тук четох,че Игнат Канеф(или там както му е името)е осъдил за клевета някакъв българин които твърдял,че той пере комунистически парички!
Очаквам сега и за Й.Лечков да ни снесеш на коя мафия е изпрал паричките за да си построй гимназията в Сливен(поне 4 звезди)!?
Alina
Мнения: 1061
Регистриран на: Пон Юли 28, 2003 9:45 am

Мнение от Alina »

К.З.Ч.Н.У.

Аз под хубави разбирам добри, свестни, сърдечни хора. Останалото е игра на цветове, багри и форми. Чак толкова от външната човешка красота не се впечетлявам. Вече съм пораснала и това не ми действа. Виж, едно време като бях млада, зелена и глупава :wink:
Alina
Аватар
Lub0
Мнения: 6899
Регистриран на: Вто Авг 26, 2003 11:42 am
Местоположение: Sunnyvale Trailer Park, Nova Scotia
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Сички са престъпници и трябва да отидат в панделата, иначе Бг-то ще си остане в третият свят, и ще идват да почиват само социално слаби и безработни в 5 звездните хотели...
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Аватар
Doktora
Мнения: 3385
Регистриран на: Вто Май 03, 2005 6:55 am

Мнение от Doktora »

Lub0 написа:Сички са престъпници и трябва да отидат в панделата, иначе Бг-то ще си остане в третият свят, и ще идват да почиват само социално слаби и безработни в 5 звездните хотели...
Тва последното ще си остане само в сферата на мечтите Любо!
Нищо няма да се промени в БГ в следващите 35-30 години.
Всички го знаем много добре,само дето си чешем езиците/пардон-пръстите по клавиатурите/.
Док.........
TROUBLEMAKER
Аватар
ArchTyrael
Мнения: 240
Регистриран на: Сря Сеп 07, 2005 12:32 am
Местоположение: Montreal

Мнение от ArchTyrael »

Nqma po-hubavo mqsto ot rodnoto !

Home Sweet Home

nikoga nqma da haresam kanada. nqma dori EDNO neshto koeto da mi dopada
molq vi kajete mi pone edno neshto koeto bi me sprqlo da ne se varna v bulgariq pone edno :)
Заключено