Nakratko ot BG

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Заключено
Аватар
Blue Passion
Расист-ново поколение
Мнения: 809
Регистриран на: Вто Юли 29, 2003 3:36 am

Мнение от Blue Passion »

[quote="miteto"] Обаче Блу, много ми е интересно да ме запознаеш с тоя милионер дето е събрал капитал за 4 или 5 звезден хотел по честен начин [quote]
Мите,къде пък видя аз да съм давал пример за човек с 4-5 звездни хотели?
Аватар
Lub0
Мнения: 6899
Регистриран на: Вто Авг 26, 2003 11:42 am
Местоположение: Sunnyvale Trailer Park, Nova Scotia
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Блу, ами то затова започна спора, върни се да прочетеш малко по-назад и ще видиш, че спора почна точно от 4-5 звездните хотели по морето...
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
miteto
Модератор
Мнения: 11161
Регистриран на: Пон Юли 28, 2003 3:26 am
Местоположение: Toronto

Мнение от miteto »

Любо и аз тва исках да кажа, обаче Блу явно е искал да ни разкаже за ратаите, а не да каже дали според него тия хотели могат да се построят с честни пари :D
Аватар
Blue Passion
Расист-ново поколение
Мнения: 809
Регистриран на: Вто Юли 29, 2003 3:36 am

Мнение от Blue Passion »

Lub0 написа:Радвам се за теб, защото, аз лично, нищо не можах да видя, по време на кратките ми пребивавания...
Всичко е въпрос на вкус!В една тема,която пусна преди няколко дена ти видя(по-точно постна) все недостатъците изтъкнати от Дойче Веле,а аз видях и положителното в оценката,а именно,че туризмът в България е отбелязал 5 пъти по-голям ръст в сравнение със световния(в тукашната преса,четох разширения вариант)!
Аватар
Lub0
Мнения: 6899
Регистриран на: Вто Авг 26, 2003 11:42 am
Местоположение: Sunnyvale Trailer Park, Nova Scotia
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Абе станя тя с компютрите и компотите, ама карай... Блу, за колко време си ваканция в БГ-то?
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Аватар
Blue Passion
Расист-ново поколение
Мнения: 809
Регистриран на: Вто Юли 29, 2003 3:36 am

Мнение от Blue Passion »

miteto написа:Любо и аз тва исках да кажа, обаче Блу явно е искал да ни разкаже за ратаите, а не да каже дали според него тия хотели могат да се построят с честни пари :D
http://www.bgcanada.com/pforum/viewtopi ... ht=#157334
Аз не съм специалист,това е мнение дадено от човек работил в тази сфера!
Пък и ми е интересно,ти да не си някои бивш ревизор в сянка,дето да е успял да провери произхода на парите на всичките собственици на хотели по Черноморието?Ако е така,и си успял да докажеш,че до един са мафиоти,тогава ти свалям шапка(честно).
Аватар
Blue Passion
Расист-ново поколение
Мнения: 809
Регистриран на: Вто Юли 29, 2003 3:36 am

Мнение от Blue Passion »

Lub0 написа:Блу, за колко време си ваканция в БГ-то?
2 месеца
miteto
Модератор
Мнения: 11161
Регистриран на: Пон Юли 28, 2003 3:26 am
Местоположение: Toronto

Мнение от miteto »

Blue Passion написа:Пък и ми е интересно,ти да не си някои бивш ревизор в сянка,дето да е успял да провери произхода на парите на всичките собственици на хотели по Черноморието?Ако е така,и си успял да докажеш,че до един са мафиоти,тогава ти свалям шапка(честно).
Хаха, а ти да не би да си им броил спестените закуски и откъснатите ягодки та си сигурен че са ги изкарали с труд тия пари ? Ако знаеш за някой български бизнесмен (не западна компания) дето е изкрал пари с труд и пот и е построил 4-5 звезден хотел, напиши му името тука да видим кое е това чудо на природата.
Освен това на мен пък ми е интересен същия въпрос който survivor ти зададе - понеже в пространното ти описание на българския характер разделяш народа само на две категории "честни бизнесмени" и "ратаи" ти в коя група се слагаш ?
Аватар
THC
СЕКСИ ПИЧ
Мнения: 3055
Регистриран на: Пет Сеп 24, 2004 2:34 pm

Мнение от THC »

Пък и ми е интересно,ти да не си някои бивш ревизор в сянка,дето да е успял да провери произхода на парите на всичките собственици на хотели по Черноморието
Блу - много патос , братчед.
честно изгубих тезата, контра тезата и смисъла на тоя спор :lol: :lol:
Пари на заем - само взимаме.

http://www.thc-ministry.net/untoldstory/#INDEX
survivor
Мнения: 2848
Регистриран на: Чет Окт 09, 2003 10:08 pm
Местоположение: Монреал

Мнение от survivor »

Blue Passion написа: Сърви,след като работя за друг,къде мислиш поставям себе си?Има една малка разлика обаче-аз поне не злобея на общо основание срещу всички с пари,защото не обичам да си пъхам носа в чужди работи и освен това имам немалко примери около себе си на хора с успешен бизнес,направили и правещи пари по честен път!
Митето, тук ми е отговорил, не го е написал директно, ама мисля че и той се смята за ратай. Е, да кажем ратай който вярва поне на част от богатите бг бизнесмени, ама пак ратай :cry:
BabaPena
Мнения: 976
Регистриран на: Съб Мар 06, 2004 12:20 pm
Местоположение: Winnipeg, MB

Мнение от BabaPena »

Ne znam koi kak zabogatiava po CHESTEN nachin...no kato gledam okolo sebe si imam SAMO EDIN takav chovek (maj) s lichno sastoianiae mejdu 300 i 500K $, iahta i kashta na ostrov...nachalnia si kapital e natrupal kato pilot v Dalechnia iztog...ostanaloto - aktsii... NE POZNAVAM jena s lichno sastoianie nad 100K, koiato da ne e naslednitsa ili jenena za niakoi s mnogo pari...(govoria za balgari v i IZVAN Bg)...

Vseki sadi ot svoiata si kambanaria...
bateto
Мнения: 4226
Регистриран на: Пет Мар 02, 2018 3:48 pm

Мнение от bateto »

Ей маа му стара захапахте момчето и му въртите думите както дявола чете евангелието.
Учудвам се колко много завистливи и злобни българи има и тук в Канада и там в България.Доказателство са всички тия приказки дето изприказвахте само и само да не си признаете ,че в България е направено и се прави нещо хубаво като тия хотели,ремонтираните пътища,новите жилищни кооперации и квартали които никнат като гъби след дъжд.Утре като започнат да строят и фабрики съвсем ще ви се стъжни щото няма да са ваши ,а на чорбаджиите изедници с мафиотските пари.
От изказванията ви личи ,че сте дошли в Канада да си избиете комплексите за малоценност,ако мога да перефразирм -по добре да правя свирка на някой богат канадец отколкото на някой български мафиот,защото неговият е закупен от Кореком ,а на нашия е му наследство от дядо му от село Криваре.
Аватар
anito
Мразим да мислим
Мнения: 2595
Регистриран на: Съб Юли 26, 2003 9:35 pm
Местоположение: Са

Мнение от anito »

Ей, не ме разочаровахте, ей :wink: Когато писах парвите редове на темата, си помислих, 4е нчма да мога да я следя и поддаржам лафа, но после се успокоих, че такава тема, дори и без намесата на автора си, би трябвало да набъбне поне до 10 страници :) Виждам, че съм познала... Излъгала съм се само в посоката на развитието й. Но не съм я писала само за да ви провокирам. Просто впечатленията през първите дни там бяха много силни и не се сдържах да споделя мъката си.
Няма да се впускам подробно в спора за хотелоте. Само да кажа, че за мен не може да има честно спечелен капитал (по правилата на играта, но не сенчестата) в рамките на 15 год., достатъчен за построяването на по няколко хотела по крайбрежието. Защото май такъв е случая в БГ. Имам предвид не хотелчетата с 5-10 стаи, а мастодонтите, които са изникнали с по няколко хиляди легла. Още повече от "дечица" с по няколко години трудов стаж (независимо от сферата на дейност).
И, Миме, верно, че не отидохме до Черноморието, защото искахме да прекараме времето си с родителите си, основната причина за посещението ни в родината. Но не си мисли, че в нашия град няма ново строителство и красиви сгради, включително и хотели. Същото е и в околностите даже, по селата. Но нещо тия сгради не могат да ме накарат да не виждам мизерията около тях. Те карат грозотата да цъфне още повече пред очите ми. Разбитите улици навсякъде, където има или е имало строеж... Запуснатите междублокови пространства, бурените, избуяли още повече от обилните дъждове, праха и мръсотията (до голяма част дължащи се на споменатите строежи)... Старите жилищни блокове, а също и по-новите от тях кооперации (т.н. ново сроителство), красиво бели при построяването им, а сега с олющени фасади и целите в петна от дъждовете и снега само след няколко години съществуване... Остъклените тераси (бррр)... Самостоятелното променяне на фасадите на жилищните сгради от всеки, който има някакви пари и се чувства свободен да прави ремонт, както той си иска: кой вкарва терасата в стаята и прави навън нова, дървена, бетонна , дълбока при един 2 м, при друг 3м, и това в една и съща кооперация, кой събаря стени вътре и т.н.... А новите строежи... леле. леле, съседите от две сгради могат не само да се поздравяват, а и да се здрависват от терасите си... И хиляди други нещица, които оформят една картина, говореща сама за себе си за анархията и безнаказаността в държавата, за липсата на каквито и да било правила... А също и за беднотията на общината. Или пък за безхаберието й, или пък и за двете... Всичко това се отнася за Стара Загора, не знам по другите места как е. А моите приятели с гордост ми разправяха, още преди да се върнем, как градът се развива към добро, колко красив е станал, бил един от малкото градове в страната, разхубавяващи се с такова темпо... Сърцето ме заболява: ако това е развитие за завиждане, какво ли е другаде, дето не се развиват така?
За протокола: има една "Градска прадина" и една улица "Методи Кусев", където си личи, че са вложени пари за разхубавяването им, но то е много бледен опит, като сравнявам с цъфналите градини тук.
За заводите няма какво да говоря: същите, които оставихме, като тръгвахме. Щях много да се радвам, ако бяха открили някоя нова фабрика, нещо, което произвежда, ако и да е с препрани пари, но уви, освен няколко казина, украсени с евтини кичовски сфинксове, други фабрики не са открити.
Обичам да преча
ts
Мнения: 286
Регистриран на: Съб Ное 13, 2004 4:40 pm

Мнение от ts »

Абе супер луксозни хотели има в най-бедните африкански страни, и те дори са много по-луксозни тези по нашето Черноморие. Тъй че хотелите не са критерии за богатството на една страна. Никой не може да ме убеди, че в БГ е супер щото имало страхотни хотели и забогатели от честен труд хора, това направо е смешно: разходете се из българските села (порутени като след американско торнадо къщи и шляпащи из праха/калта циганчета, нито една здрава улица, пребити от бой магарета и оплескани с кал и лайна крави, в далечината често проехтяват зверски овчарски псувни...), разходете се из кварталите на българските градове, едва ли ще видим усмихнати дребни собственици, подрязващи раиграса пред фамилните си къщи. Само преди една-две седмици застреляха един честен собственик на огромно количество хотели по Черноморието... може би някои злобен, завистлив българин го е гръмнал!? :roll:
Аватар
goliama mechka
Син на Великата Мечка
Мнения: 2082
Регистриран на: Нед Окт 05, 2003 4:20 am

Мнение от goliama mechka »

bateto написа:Утре като започнат да строят и фабрики съвсем ще ви се стъжни щото няма да са ваши ,а на чорбаджиите изедници с мафиотските пари.
.
Бате,ти до вчера припяваше,че рработиш за евреите изедници,и ги псуваше яко,сега какво имаш против хората,дето не им харесва кратуните в БГ с оснвно образование да са милионери?Въпрос на вкус.На теб не ти харесва да си ратай на евреите,но аз ги предпочитам тях пред борците в БГ
Заключено