И още нещо за интервютата....

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
flyfish
Мнения: 348
Регистриран на: Вто Яну 27, 2004 11:36 am

Мнение от flyfish »

huba написа:...Ima si i druga prichina, no predpochitam da ne ia komentiram za da ne smushtavam sledvashtite intervjuta...
Huba,mislia 4e vsi4ki,na koito im predstoi intervu biha iskali da nau4at za tazi pri4ina.Da smutish intervutata-edva li shte mojesh,no da pomognesh na mnogo hora da se zamisliat vurhu dumite ti-tova ti go garantiram.Taka 4e,karai napravo bez da se pritesniavash :wink:

Pozdravi. :)
Аватар
some
Мнения: 1380
Регистриран на: Пет Апр 23, 2004 7:33 am
Местоположение: Harmanli

Мнение от some »

Naistina strannosti dosta!
:(
ilian79
mutd
Мнения: 702
Регистриран на: Сря Юни 16, 2004 1:44 pm

Мнение от ilian79 »

huba написа:Istinata e che imigracionnite slujiteli sa golemi psiholozi i sadiat za vas ne samo po dadenite otgovori , no i po jestovete i darjanieto kato cialo.A moje bi niakoia savsem bezobidna za vas fraza e iztalkuvana negativno ot nego.
ех буба,каква си сладурана,който вкара термина "лешояди",как в десетката удари,ама от къде тая злоба и това желание да се навреди на другите,някой когато е паднал,вместо да му подадеш ръка,да го тъпчеш(бис,беше фантастична в това упражнение) и да му гледаш сайра!
МОДЕРАТОРИТЕ,това ли ви е помоща към кандидат имигрантите?или толерираме различното мнение?човек с по слаба психика,влиза и чете тея "съвети"(вервайте ми,доста хора от пишештите тук ги познавам и наистина са хора,на които могат да им повлияят такива мнения!)и на другия ден е на интервю,за жестовете ли ще си мисли,за френския,за...
на всички злобари,давете се в злобата си и опитите да изпитате щастие в чуждото нещастие,но след кратките мигове на щастие,което си доставите,пак ще се върнете в мизерното си съществуване,заразлика от другите,които ще се изправят!
miliv
Мнения: 105
Регистриран на: Сря Окт 20, 2004 1:39 am
Обратна връзка:

Мнение от miliv »

az ne moga da prezenja dali se e usmihval prestoreno ili ne no za prevoda4kata sa pravi
gleda kato borsuk
ne znam no pri men napravi fizionomija i si izleze v na4aloto
e az njamah ni naj malka nujda ot neja
no beshe gadno
pone kato se usmihva te predrazpolaga da ne se pritesnjavash
spored men naj vajnoto e da znaete ezizi
na izlizane mi kaza : njama da imate problemi - vie ste mlada i govorite prefektno ezizi
moje bi iskat hora na do 30 g i s ezizi
Аватар
petia4444
Мнения: 508
Регистриран на: Пет Юли 23, 2004 9:17 am
Местоположение: Edmonton,AB
Обратна връзка:

Мнение от petia4444 »

Bravo ilian79!!!!dobre si go kazal!!!!to otstrani e mnogo lesno da gledash i samo da kritikuvash!!!!

a tova za frankofona!?i F!?"Poznavam dosta hora tuk, koito sa baia zle s frenskia, no na interviuto sa poluchili F - frankofon...kakto i da e! "
niamam dumi i predpochitam da ostana bezmulvna!!!!
Всичко идва ,за да си отиде!
Остава само кристалната форма на онова,
което е било и никога няма да се върне!
ivandi
Мнения: 631
Регистриран на: Чет Сеп 11, 2003 2:28 pm
Местоположение: Quebec City

Мнение от ivandi »

Не си късайте нервите за глупости. С паричките, които сте приготвили да хвърлите на вятъра идете да видите нещо, което си струва да се види, или си купете нещо, на което все не му е идвал реда и си живейте спокойно. Що ви трябва да си почвате живота от начало. Мосюто сигурно е усетил, че не сте наясно със себе си и затова ви е върнал. А мотив винаги може да се намери. При нас условието беше да се оженим. Като си помисля, с един подпис в гражданското колко бели си струпахме на главата....

Така, че го приемете като шанс да размислите и да решите какво точно искате. А не да се бухнете с главата напред и да се окаже, че всъщност не сте искали точно това, ама вече е късно. Винаги можете да отидете на второ интервю, ако авантюризма ви надделее.

Cheers
:beer: :beer: :beer:
"Всяка глупост има си време да стане малка правда дори" - Ахат
Аватар
THC
СЕКСИ ПИЧ
Мнения: 3055
Регистриран на: Пет Сеп 24, 2004 2:34 pm

Мнение от THC »

петя4444444444444444444444444444444444444444444444444444444-не мога да разбера какво не ти хареса в това мнение - Елиа е права-може 1000 думи на френски да знаеш ама да създаваш впечаление ,че си франкофон-има такива хора,наизустили са фрази и изрази и минават с Франкофон-аз лично познавам човек ,който даже и на курс по френски не е ходил-учил си сам в къщи писали го франкофон,в момента е в Монреал и има дежъран фраза на френски"Бонжур ескъ ну пувон парле ън англе?"-и толкова

може като мене - повечко френски думи да знаеш ,но да не можеш да говориш свободно и ми писах нон франкофон - и пак ми дадоха сертифката - кво от тва?

на много хора им предстоят интервюта-нека не се напрягат излишно заучавайки примерно твоя постинг или историята на Канада/Кебек
аз примерно не знаех тва щат ли е град ли е кво е?и не ме е интеесувало и пак съм тук
Аватар
Леля Екимка
Диване
Мнения: 3297
Регистриран на: Пон Юли 28, 2003 12:38 pm
Местоположение: град Кралски хълм
Обратна връзка:

Мнение от Леля Екимка »

Ne moga da razbera kak taka niakoi reshiha, che chast ot izkazvaniata sa zlobni!!! Tova, koeto Huba e napisala e viarno i az lichno ne namerih nishto, koeto da celi da obidi ili zasegne Tornado v sluchaia. prosto se opitvame da iziasnim veroiatnite prichini za podoben otkaz i vseki ima gledna tochka! Tova, koeto THC pishe - sushto e viarno! Blagodaria za koeto!
Iliane - mnogo si se iznervil, pak ti go kazvam! Az predi interviuto spriah da cheta foruma - tuk beshe pulno s takiva koshmari, che vapreki ezikovata mi podgotovka (koiato mi beshe posledniat problem!) biah na ruba na nervna kriza!!!
Na nasheto interviu otidohme s ideiata, che niamame kakvo da gubim! Interviuirashtata trepereshe prez cialoto vreme - ne znam dali sme bili strashni, no prikluchihme za 20 minuti!!! Poviarvaite - izluchvaneto IMA znachenie tochno tolkova, kolkoto onova koeto shte govorish, ta daje i rakostiskaneto!!!
Tuk iaviavaneto na interviu e prevurnato v nauka i, badete sigurni, vsichki tezi chinovnici sa s promiti mozaci! I na men mi beshe chudno zashto triabva da treniram polovin den rakostiskane predi interviu, kak triabva da gledam sabesednika v ochite, da se usmihvam umereno, na kakva distancia da sum ot nego, da go izslushvam i t.n., i t.n.
Pojelavam na vsichki, koito trupnat v ochakvane na interviuto, skoroshno pristigane v Canada - togava otnovo shte si govorim - zashtoto, pozvelete na onezi, koito veche sa preminali izpitanieto (intrviuto!) da imat edin po-tochen pogled varhu neshtata.
Представителна извадка тип "паплач"
Изображение
Аватар
petia4444
Мнения: 508
Регистриран на: Пет Юли 23, 2004 9:17 am
Местоположение: Edmonton,AB
Обратна връзка:

Мнение от petia4444 »

http://www.bgcanada.com/pforum/viewtopi ... 784#118784
ТЧС-махнах ги!!!!ако някой пожелае ще му ги пратя на лична!!!
Всичко идва ,за да си отиде!
Остава само кристалната форма на онова,
което е било и никога няма да се върне!
Linko
Напуснал форума
Мнения: 4846
Регистриран на: Вто Яну 13, 2004 3:36 pm
Местоположение: Montreal
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Петя, не трябваше да правиш това. Решенията, взети в афектирано състояние са почти винаги грешни.
Не ми оставаше нищо друго, освен да хвърля темата в Джънка, защото без въпросите ти, тя се обезсмисли и се превърна в пълна каша.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Аватар
THC
СЕКСИ ПИЧ
Мнения: 3055
Регистриран на: Пет Сеп 24, 2004 2:34 pm

Мнение от THC »

Моля не ме разбирайте криво-стандартни въпроси има - много ясно,все пак е ясно с каква цел сте на интервю,но не са задължителни.Има хора на които ,заучаването им е помогнало,шематично интервю и т.н.
има хора на които френския им е О'К и вземат иницятивата-е жена ми взе интервю от наща интервюираща.
Освен това не е задължително да е на двата езика или задължително само на единия-личен пример - при нас беше само на френски,мен допълнително ме викаха на второ интервю,задето съм бил военен,което пък за радост беше само на английски и така нататък
Аватар
bis
Мнения: 530
Регистриран на: Вто Авг 05, 2003 3:55 am
Местоположение: ville de Quebec
Обратна връзка:

Мнение от bis »

tornado написа: Сега се сетих, че ме попита и за това - какви са интересите на децата ни ! Забележете - единият ни син е почти бебе, а другият е на 6.5 години. За големият казах...обаче какви интереси може да има едно бебе?!?!?
Kude vidiahte zloba i kakvo li ne v moite izkazvania, nito poznavam horata nito ...........
Opitvam se da analiziram i izkazvam mnenie i se nadiavam sledvastite da go vzemat pod vnimanie.

Naj vajni sa ezicite. No v sluchaia az kak gi vijdam nestata.
S tebe e niamalo problem -OK no imash malki deca edno ot koito bebe - znachi niama da mojesh da rabotish vednaga. Muja ti se e smutil i se e oburkal - ta tozi deto triabva da izkarva prehranata na semejstvoto ne e gotov za tova. Moje bi tova e natejalo.
Zastoto diskriminacia kum jenite ima no TUK. I gospodina e vzel pod vnimanie i tova.
Az pone taka gi vijdam nestata.

Ste ima dosta da analizitate i pretegliate. Moje i vie da imate pravo, opitajte pak da kandidastvate i se dokajete.
Znam che vi e muchno, no ne se ozlobiavajte kum horata deto malko pone pomagat.
Само човек, който рабира нещо изцяло, може да го обясни така, че друг да не може да го разбере.
/Нобелов принцип на Рудини/
Аватар
St.Anger
Some Kind of Monster
Мнения: 712
Регистриран на: Нед Яну 04, 2004 11:26 am
Местоположение: Montreal

Мнение от St.Anger »

Според мен Хуба и Елиа са много прави. Най-важното нещо на едно интервю е общото впечатление и най-вече да покажете, че ТУК ЩЕ МОЖЕТЕ ДА СЕ ОПРАВИТЕ! Разбира се, че зависи много от интервюиращия, но като цяло го убедете, че знаете какво ви очаква и как да се справите с него. Аз бях с доста слаб говорим френски, но се бях подготвил дори с евентуалните фирми, в които ще кандидатствам и местата за които ще кандидатствам. Покажете спокойствие и увереност, и да не ви пука какво ще стане, като не стане голяма работа! От това интервю ще получите една бегла представа за интервютата за работа тук! А те са доста по-сериозни...Ето аз вече имам няколко интервюта, все неуспешни, и си мисля каква е причината...но напоследък взе да ми проблясва, а именно - НЕ МОГА ДА ГИ УБЕДЯ, ЧЕ ИСКАМ ТАЗИ РАБОТА! Защото това си е и самата истина, кандидатствам там където имам повече шансове да вляза, поне теоритични, а не за места на които наистина искам да работя. Такава ми е професията, че в Кебек просто няма такова животно, т.е. има общо 20-30 места в цялата провинция...И тук малко в страни от темата, ако професията ви не е популярна и не е от търсените тук, или е в държавния сектор, НЕ ВИ ТРЯБВА ДА ИДВАТЕ В ТАЗИ ПРОВИНЦИЯ! Въпреки някой плюсове за Монреал, аз си давам сметка, че си изгубих 1 година тук! Та ако английският ви е по-силен ви съветвам да се насочите към Онтарио, Албърта или Бритиш Колумбия! Тук пазарът на труда е доста затворен, особено в някои сектори и за места с по-високи заплати - връзкарщина и шуробаджанащина от класа! Успех!
To Live Is To Die
Linko
Напуснал форума
Мнения: 4846
Регистриран на: Вто Яну 13, 2004 3:36 pm
Местоположение: Montreal
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Илияне, голям мъж си и не ти отива да се държиш като обидено дете.
Твоят начин на защита на общите ни приятели tornado съпругът й е като мечешка услуга. Разпалването на страстите чрез подмятания и лични квалификации не помага на никого, най-малкото пък на тях. Това винаги води до триене, разделяне и заключване на теми, от което никой няма полза.
Като човек те разбирам, но като модератор би трябвало именно твоето мнение да изтрия. Не го правя за да не се изгуби логиката и последователността в тази дискусия. Вече го казах в една друга тема, че модератора няма задължение да премахва всяко негативно, песимистично и т.н. мнение, а да не допуска клевети, лични нападки, злобни подмятания и персонални обиди към който и да е потребител. Независимо дали същия е спечелил личните му симпатии, или не.
И личното ти мнение, че е необходимо да се щади лабилната психика и не се увеличава притеснителността на отделни потребители, на които им предстои интервю, също подкрепям по човешки. Но не мога да си позволя да използвам в тази насока модераторските си права.

А относно методите и критериите на интервюиращите при оценка на личните качества и мотивацията на кандидатите ( параграфи 4.1 и 4.2 на Анекс 1), както и за познанията за Квебек (параграф 4.3) може да се правят всякакви предположения. Но САМО по тези параграфи. Всички те ще бъдат субективни и намиращи се по-близо или по-далеч от истината, някои може да са и направо нелепи. Каква е самата истина, единствено интервюиращия може да каже. Това трябва да се разбира от всички.
По всички останали параграфи критериите са обективни и пределно ясни. По тях интервюиращия НЕ МОЖЕ субективно да увеличава или намалява точките. Ако се получи разлика спрямо предварителните ни очаквания, то значи не сме представили необходимото доказателство или неправилно е била поднесена информацията.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Di ana
Мнения: 294
Регистриран на: Сря Окт 22, 2003 11:58 am
Местоположение: Calgary,AB
Обратна връзка:

Мнение от Di ana »

Predpolagam, che vseki ot izkazalite se po tazi tema precenjava situaciata ot sobstvena gledna tochka i tova e v reda na neshtata....
Tova,koeto pravi vpechetlenie obache e che mnogo ot izkazalite se tuk vlagat goljama doza negativizam ,koeto njakoi po gore beshe opredelil kato zloba...
Eto tova veche ne e v reda na neshtata....Ako iskash da pomognesh na njakogo da razbere zashto neshtata sa takiva kakvito sa ne e neobhodimo da go napdnesh s obvinenija ,koito zvuchat nedobrozelatelno i zajadlivo...tova ne e ot polza nito za nego,nito za tezi koito idvat sled nego i sabirat vpechatlenija ot tova ,koeto se pishe v tozi forum.
Za da napishe neshtata po tozi nachin,Tornado ima njakakvo osnovanie...tova moze samo da ni nakara da se zamislim i da precenim za sebe si - ne da se zajazdame ili da si cheshem ezicite s neudachite na drugite.
Neshtata sa mnogo subektivni i ot mnogoto napisano tuk e jasno che sa indivualni.
Poznavam hora ,koito sa minali interview s 20 dni frenski na vodeshtia kandidat samo zashtoto intervuirashtia e bil mnogo blagorazpolozen i prevodachkata sashto,poznavam i takav chovek,koito pri gprespomenatia i strashen Pierre Petroff e poluchil 12 za frenski pri polozenie che realno e bil za 5-6....
Ima tolkova faktori ,koito vlijajat....i za polovata diskriminacia sashto...otkade znaete kakvo e otnoshenieto na vaprosnia gospodin kam zenata ,kato vodeshta figura v semeistvoto? Ne znaete...
Njama nishto losho v tova da se oponira na dadeno mnenie,no kogato go pravite mislete kak go kazvate i kaka ste se pochuvstva choveka sreshtu vas...
Priaten weekend na vsichki!
Заключено